Şimdi Ara

LÜTFEN HANGİ DOGALGAZLI ŞOFBEN(ACİL) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
3
Favori
31.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YARGIÇ06

Arkadaşlar yaklaşık 10 gün içerisinde merkezi ısıtma sistemi olan evime geçeceğim, bundan dolayı eve doğalgazlı şofben taktırmam lazım. foruma baktım net birşey yok. lütfen hangi marka ve modeli tercih etmem lazım. ev sahibi bir an önce evden çıkmam için ısrar ediyor. lütfen biran önce karar vermem lazım. şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar, eğer almadıysanız ECA'ya da bakın derim 11 ve 14 litre kapasiteli 2 modeli mevcut. Ben nisan ayından beri kullanıyorum. Şu zamana dek hiçbir sorun yaşamadım. Tavsiye ederim.

Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

quote:

Arkadaşlar yaklaşık 10 gün içerisinde merkezi ısıtma sistemi olan evime geçeceğim, bundan dolayı eve doğalgazlı şofben taktırmam lazım. foruma baktım net birşey yok. lütfen hangi marka ve modeli tercih etmem lazım. ev sahibi bir an önce evden çıkmam için ısrar ediyor. lütfen biran önce karar vermem lazım. şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar, eğer almadıysanız ECA'ya da bakın derim 11 ve 14 litre kapasiteli 2 modeli mevcut. Ben nisan ayından beri kullanıyorum. Şu zamana dek hiçbir sorun yaşamadım. Tavsiye ederim.

hocam eca nın modelininde boyutları küçükmüdür ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakm23

640x360x240 mm

http://www.aydinisi.com.tr/su-isiticilari/49-eca-hermetik-ofben-192-kw.html

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

quote:

Arkadaşın yukarıda verdiği linkteki ürünü kullanıyorum, boyutlar orada verilen gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

640x360x240 mm

http://www.aydinisi.com.tr/su-isiticilari/49-eca-hermetik-ofben-192-kw.html

zebra nicli hocam ECA hakkında ne düşünüyorsunuz.
  • quote:

Ben Ariston Next alırdım, 2012 de piyasaya sürüldü şu an kombilerde olduğu gibi premix teknolojisi kullanıyor. Sabit su sıkıntısı yok, kompakt ölçüler v.s.

LÜTFEN HANGİ DOGALGAZLI ŞOFBEN(ACİL)

• quote:

quote:

Ben Ariston Next alırdım, 2012 de piyasaya sürüldü şu an kombilerde olduğu gibi premix teknolojisi kullanıyor. Sabit su sıkıntısı yok, kompakt ölçüler v.s.

peki hocam üretim yeri neresi çin mi, italya mı sizide çok yordum

• quote:

peki hocam üretim yeri neresi çin mi, italya mı sizide çok yordum

Onu bilmiyorum, ama üretildi yer önemli değil önemli olan kalitesi, Çin'de her üretilen mal kalitesiz değildir, benim oğlum daha bebekken ToysRus mağazasından oyuncak cep telefonu almıştım, evde üretimi Çin olduğunu öğrenince hayal kırıklığı yaşamıştım, ama gel gelelim en sağlam o oyuncak telefon çıktı. Bir çok tanınınmış marka artık Çin'de üretim yapıyor Sony, Panasonic v.s.. Kombileri kesin İtalyan üretimi, şofbenlerini bilmiyorum. Çin üretimi bile olsa İngiltere'de satılıyorsa o mal alınır.

• zebra hocam bu arada 11 litre düşünüyordum, tek banyo ve mutfak var sadece, ancak şuan diyorum 100tl daha verip 14 litrelik alayım. sizce budurumda doğru olanımı yapıyorum yoksa 11 lt olanı yeterlimi. bu arada buhafta taktırıyorum. kesin ariston alcam bu kesin birde litresine karar verebilsem.
  • quote:

zebra hocam bu arada 11 litre düşünüyordum, tek banyo ve mutfak var sadece, ancak şuan diyorum 100tl daha verip 14 litrelik alayım. sizce budurumda doğru olanımı yapıyorum yoksa 11 lt olanı yeterlimi. bu arada buhafta taktırıyorum. kesin ariston alcam bu kesin birde litresine karar verebilsem.

11 litre yetmeyebilir diyorsanız 100 TL fark ile 14 litre alabilirsiniz. Mutfakta elle bulaşık yıkanmıyorsa 11 litre her türlü yeter.

• quote:

quote:

zebra hocam bu arada 11 litre düşünüyordum, tek banyo ve mutfak var sadece, ancak şuan diyorum 100tl daha verip 14 litrelik alayım. sizce budurumda doğru olanımı yapıyorum yoksa 11 lt olanı yeterlimi. bu arada buhafta taktırıyorum. kesin ariston alcam bu kesin birde litresine karar verebilsem.

11 litre yetmeyebilir diyorsanız 100 TL fark ile 14 litre alabilirsiniz. Mutfakta elle bulaşık yıkanmıyorsa 11 litre her türlü yeter.

zebra nicli hocam bugün taktırmak için ariston bayisine gittim. herşey anlaştık ancak uzatma borusu 3,5 olocak bunu duyunca, mühendis olduğunu düşündüğüm arkadaş 3,5 metre çok uzun, bundan dolayı arıza verebilir yanı havalandırma borusunun uzun olmasından kaynaklı sıkıntı yaşayabilirsin diye belirtti. aynı yer ECA şofbende satıyor, eleman dediki budurumda ECA takman daha mantıklı. çünkü ECA daha güçlü gibi birşeyler söyledi. bu arada ECA şofbenin kataloğuna baktığımda 4 metreye kadar havalandırma borusunun çekilebileceğini belirtiyor. bende ozaman sizlere danışmak için bugün kararımı vermedim. size danışmak istedim.

• quote:

zebra nicli hocam bugün taktırmak için ariston bayisine gittim. herşey anlaştık ancak uzatma borusu 3,5 olocak bunu duyunca, mühendis olduğunu düşündüğüm arkadaş 3,5 metre çok uzun, bundan dolayı arıza verebilir yanı havalandırma borusunun uzun olmasından kaynaklı sıkıntı yaşayabilirsin diye belirtti. aynı yer ECA şofbende satıyor, eleman dediki budurumda ECA takman daha mantıklı. çünkü ECA daha güçlü gibi birşeyler söyledi. bu arada ECA şofbenin kataloğuna baktığımda 4 metreye kadar havalandırma borusunun çekilebileceğini belirtiyor. bende ozaman sizlere danışmak için bugün kararımı vermedim. size danışmak istedim.

kombi.com sitesinde teknik bilgilerinde 4m gözüküyor maksimum baca uzantısı. Aynı zamanda İngilizce kurulum broşüründe aynı bilgi verilmiştir. Maalesef türkçesi o kadar detaylı değil.

http://www.ariston.com/uk/media/files/450_NEXT_SFT_UK_9212.pdf

• Arkadaşlar iyice kararsız kaldım. hayırlısı neyapsam bilmiyorum
  • quote:

Arkadaşlar iyice kararsız kaldım. hayırlısı neyapsam bilmiyorum

Neden ?

• quote:

quote:

Neden ?

hocam ECA ile ARİSTON u karşılaştırdığınızda ne gibi farklar var. bunu belirtebilirmisiniz. birde ECA alırsam sıkıntı yaşama şansım ne olur(şansı birkenara bıraırsak). birde servis ve parça ücretleri konusunda birbirlerinden farkı var mı. sizi çok yorduğumun farkındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YARGIÇ06 -- 16 Ocak 2013; 11:45:00 >
  • quote:

quote:

quote:

Neden ?

hocam ECA ile ARİSTON u karşılaştırdığınızda ne gibi farklar var. bunu belirtebilirmisiniz. birde ECA alırsam sıkıntı yaşama şansım ne olur(şansı birkenara bıraırsak). birde servis ve parça ücretleri konusunda birbirlerinden farkı var mı. sizi çok yorduğumun farkındayım.

ECA üstünlükleri: Yerli mal, parça sıkıntısı olmaz, yaygın servis ağı.

Ariston Next üstünlükleri: Kombilerdeki Premix teknolojisini kullanıyor, daha tasarruflu oluyor, 14 LT/DK su ısıtma kapasitesi var, daha küçük boyutları. İngiltere 'de bile pazarlanabilen kalitesi var.

• Arkadaşlar biz de 1 haftadır şofben bağlatmak için uğraşıyoruz. Koçtaş'a (gordion) gittik 11lt'lik Ariston 600 tl dediler. Almadık tabi öncesinde keşif dediler. 30 liraya keşif ekibi geldi. 690Tl masraf çıkardılar işin anlamadığım tarafı evde doğalgaz var ocakta kullanıyoruz. Zamanında eve hat çekilirken şofben bağlanabilir diye T bağlantısı da var. Yapılacak tek şey o T ucundan yaklaşık 3 mt boru çekmek. Bize projelendirme, işçilik, malzeme 690 tl dediler bunun için. İnternete bakayım dedim buraya geldim. Biz baymak düşünüyorduk. Fakat Ariston çok övülmüş. Aklıma da yattı. Ama bu proje işine bu kadar para verilmesi tuhafıma gidiyor.

@YARGIÇ06
    Rüzgarlı'da hangi bayiden aldığınızı yazabilir misiniz o fiyatı (taksitli mi?)? Biz de sadece banyo için kullanacağız. Şu an elektrikli termosifon var (arçelik) inanılmaz bir elektrik faturası geliyor bunun yüzünden ve 2 kişi zar zor banyo yapabiliyor. Bekle ki ısınsın, ısınana kadar dünyanın elektriğini yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TÜRK.rew -- 16 Ocak 2013; 18:56:15 >

• Ariston Next çinde üretiliyormuş arkadaşlar. (dandik mal demiyorum kesinlikle)

http://www.ariston.com/tr/media/files/471_NEXTKULLANIMKLAVUZU.pdf

http://www.ariston.com/tr/media/files/470_NEXTTSE.PDF
  • konuyu hortlatmış olacağım ama dün ariston next şofben aldım doğal gazlı bunu mutfak tüpü ile çalıştırabilirmiyim yani mutfak tüpü için meme felan değişimi oluyormu oluyorsa yayladaki eve götürüp kullanacağım. acilen bilgi lazım teşekkür ederim.

Gaz türünün değişmesi
    Şofbenlerimiz Doğalgaz (metan) veya LPG ile çalışmak
    üzere tasarlanmıştır. Eğer birinden diğerine geçmek
    istiyorsanız, ARISTON THERMO Yetkili Servislerinden biriyle
    temas kurmalısınız.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.