Şimdi Ara

lumialarin turkiyede tutmamasinin sebebi nedir ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
2.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ahz-ı yed A kullanıcısına yanıt
    Bu tamamennihtiyaclarla alakali bir durum. Bizde elin gavurunun yaptigi plastik cihazlari, sanki bayragimiza yapilan hakaret misali sert tepki gosteriliyor.
    Birakin kardesim kim neyi iatiyorsa onu kullansin.
    Orn,
    T50 bozulunca, gittim ucuz diye 525 aldim. Platformu da merak ediyordum zaten, fiyatida uygun olunca deneyeyim dedim.
    Byram tatili icin sehir disina ciktim, tecrubelerimi ozet geciyorum
    1. Navigasyon. Sesli ve sacma sapan yollara sokmayan navigasyonu sayesinde aradigim yerleri kolayca buldum
    2. Kamera. Flassiz, 5mp bir kamerasi var. Altyapisi cok iyi. Nokiain ust seviye modellerinin kamerasinin iyi oldugunu biliyordum ama 399 liralik bir cihazdan dektigim fotolara inanamadim.
    3. Spor asistani. Gps, ile yurudugunuz yer, kalori hesabi,diyet izleyicisi, semptomlardan yola cikarak hastalik teshisi.
    4. Cevrimdisi calisabilen mixradio.
    5. Degisebilen batarya, sd kart destegi. Iphone kullanan bir arkadasim, telin arkasina surekki powerbank takmak zorunda kaliyor. Ben ise pilim bittiginde kapagi cikarip yeek pili takiyorum, olay bitiyor.
    6. Bu fiyata kasmayan bir isletim sistemi.
    Marketle isim olmuyor halihazirda android tablet kullaniyorum. Ancak moovit olsun, haber uygulamalari olsun bana yetiyor. Geri kalan islerimi tabletten hallediyorum.

    Benim bu kullanim senaryomda, neden gidip iosa 2500 lira ve androide 2200 lira vereyim? Istedigim kamerasi guzel olsun, kaliteli ve ucuz olsun. Windows phonelarin da benim bu ihtiyacimi kadsildigi asikar.
    Foto,525 ile cekilmistir.
     lumialarin turkiyede tutmamasinin sebebi nedir ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kim ne derse desin bence insanlar ön yargıyla baktıgından dolayı alınmıyor windows sistem olarak başlangıçta ve sürekli güncelleme veren hızla gelişen bir sistem aldıgınız zaman telefonda bir nebze yavaşlama göremezsiniz + 512 ramle asfalt 8 i kasmadan oynatabilen bir sistem android android diyorlar tamam güzel android eksiksiz neredeyse kusursuz ama sonuçta kullana kullana yavaşlıyor ram e ihtiyaç duyan bir sistem . WP bence yakın sürede en iyi sistem olacak(ios u geçmekte zorlansada) ve telefonu sattıracaktır sadece gelişme sürecinde insanlarda ad isim yapmamış bir microsoft almak istemediginden satılmıyor . Ama şu ios u nasıl yıkar bilemem o da apayrı bir sistem onun önüne geçmesi zor olabilir. Ama androidi geçmesi zor olmaz yavaşlamayan sistem ve ucuz telefonlarda üretebiliyor herkeze hitap edebilecek ios da tek eksik yanı telefonların pahalı ve sadece biraz daha yüksek kesime hitap eden telefonlar çıkarttıgındandır.




  • Nokia hiçbir yerde tutulmuyor ki Türkiye'de tutsun...

    (5-6 sene önce böyle değildi ama, Türkiyede en çok satan telefondu.)

    Microsoft ile birleşmesinden sonra daha iyi olur belki, android ve ipone'a iyi bir alternatif olur, biz de tüketici olarak keyfini çıkarırız.

    Ama şu an nokia'yı kimse umursamıyor, açın bakın migros'un, hb'nin, ikea, limango vb. web sitelerine, android ve iphone uygulamaları var sadece, windows uygulaması ise cok sınırlı.
  • tutulmadığını kim söylüyor yaw. çıktıktan sonra 2 yıl içinde %10 üzerinde kullanım oranına ulaşmış. iOS ve Android gibi piyasayı baskı altında tutan iki sistem varken hem de. Baskı derken, ciddi baskılardan söz ediyorum. Uygulama üreten firma ve kişilere para vererek karşı sistem için uygulama çıkarmaması ya da daha sonra çıkarmasını istemek, elektronik satış mağazalarına para vererek tezgahtarların sadece kendi ürünlerini tavsiye etmesini istemek, inceleme ve değerlendirmelere parayla müdahale etmek, vb. gibi her türlü oyunun oynandığı bir telefon piyasasından söz ediyoruz. Böyle bir ortamda 2 yılda %10'u geçmek bence büyük bir başarı. Adamlar iPhone 6'yı bile olmadık şekilde oradan buradan bükerek görüntüsünü çekip yayınladılar. Biz son kullanıcıların çok da farkına varamayacağı iğrenç şeyler dönüyor arka planda. Windows 10 atağı MS için bence kırılma noktası yaratması için bir şans. MS bu arka plandaki olaylara ne kadar müdahale edebilecek hep birlikte göreceğiz. Ancak bu sefer sadece işletim sistemi değil malum konular üzerinde de çalışma yapıyorlar diye duydum. Tabi karşı taraflar da armut toplamıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    tutulmadığını kim söylüyor yaw. çıktıktan sonra 2 yıl içinde %10 üzerinde kullanım oranına ulaşmış. iOS ve Android gibi piyasayı baskı altında tutan iki sistem varken hem de. Baskı derken, ciddi baskılardan söz ediyorum. Uygulama üreten firma ve kişilere para vererek karşı sistem için uygulama çıkarmaması ya da daha sonra çıkarmasını istemek, elektronik satış mağazalarına para vererek tezgahtarların sadece kendi ürünlerini tavsiye etmesini istemek, inceleme ve değerlendirmelere parayla müdahale etmek, vb. gibi her türlü oyunun oynandığı bir telefon piyasasından söz ediyoruz. Böyle bir ortamda 2 yılda %10'u geçmek bence büyük bir başarı. Adamlar iPhone 6'yı bile olmadık şekilde oradan buradan bükerek görüntüsünü çekip yayınladılar. Biz son kullanıcıların çok da farkına varamayacağı iğrenç şeyler dönüyor arka planda. Windows 10 atağı MS için bence kırılma noktası yaratması için bir şans. MS bu arka plandaki olaylara ne kadar müdahale edebilecek hep birlikte göreceğiz. Ancak bu sefer sadece işletim sistemi değil malum konular üzerinde de çalışma yapıyorlar diye duydum. Tabi karşı taraflar da armut toplamıyor.

    forumda bile mevcut bu dediklerin ki son kullancı bazında daha wp kullanmadan gelip burda kötüleyen ergenleride saymak lazım artık kulaktan dolma yarım yamalak bilgiyle gelip şurda artistlik yapanlar baya çoktu şu sıralar azaldı bilinçlenmeye başladılar




  • akıllı telefon kullanımı uygulama menüsünü açıp yukarı aşağı kaydırıp uuu ne akıcı demekten öte insanların windows phone kullanmaması normal, ne bankacılık uygulamaları ne alışveriş uygulamaları ne sosyal medya uygulamaları ya mevcut değil ya da çöpten farksız, finans uygulamaları doğru düzgün yok, hadi oyunları geçtim herkes telefonda oyun oynamaz ama alo deyip mesaj yazıp ana ekranda sağa sola kaydırdıktan sonra akıllı telefon kullanıyorum demek saçma olur, o kadar stabiliteye meraklı olan meego kullanır stabil stabil menülerde gezer hiçbir şey olmadan

    ha kıyaslama için internet üzerinde tüm forumlar ve bu forumda da bölümleri kıyaslamak yeter, windows phone bölümünde açılan konuların çoğu wp aldım artık büyük adamım geri kalanın hepsi salak ne anlarlar onlar telefondan ibaret, babası gidip ucuz diye wp alan iphone la kıyaslamaya başlıyor, diğer bölümlere bakın, ya sistem üzerinde türlü eklemeler ya da yeni çıkan uygulamalar oyunlar vs konuşuluyor, e biraz araştıran tabiki lumia ya da windows phone serisi bir telefon almaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaSaTuRa. -- 9 Ekim 2014; 14:38:33 >




  • İnsanlar ihtiyaca göre telefon almazlarsa Lumia ların değeri pek bilinmez. Ben telefonu dış görünüş ve web gezintisi için kullandığım için baktım cebimde 400 TL var ne yapabilirim 2.el lumia 630 aldım. Uygulamalarla çok işim olmaz işim olanlardada wp markette var büyük ekranı inceliği akıcılığı sarj süreside pişman etmedi 400 TL yede 2.el android can sıkar diye bunu aldım sıkıntıda yapmadı.Seçeneklere duruma kullanım amacına göre telefon almayı örenmek lazım.Birçok arkadaşımda s4-s5 iphone 5 var adam sadece whatsapp kullanıyor l630 görüp nie iphone aldım diyen 1-2 arkadaşım bile var iyi telefon en aşağı iphone samsung galaxy serisidir kafasından kurtulmak lasım ama hakkıyla android ve ios kullananlara sözüm yok paramız olsa bizde alırız
  • Yazılımında yazmakla bitmeyecek sorunlar var ve güncelleme ile çozulmuyor. Sanıldığının aksine stabil değil ve uygulamaların çoğu bozuk.

    Herkes Windows için patlama yapacak diyordu ama hala bir yıl önceki haliyle arada fark yok. Ben almak veya tavsiye etmek için bir sebep göremiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enver328

    Yazılımında yazmakla bitmeyecek sorunlar var ve güncelleme ile çozulmuyor. Sanıldığının aksine stabil değil ve uygulamaların çoğu bozuk.

    Herkes Windows için patlama yapacak diyordu ama hala bir yıl önceki haliyle arada fark yok. Ben almak veya tavsiye etmek için bir sebep göremiyorum.

    1 yıl öncesiyle fark yokmu?
    Arka plana resim koyma, vpn, ana ekranı klasörleme, pili kullanan uygulamayı gösterme, wifi çekim gücünü anlık olarak gösteren simge, bildirim merkezi ve daha sayamayacağım şey. 1 yıl önce bunları içeren wp8 kullanıyorsanız haklısınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jumuu


    quote:

    Orijinalden alıntı: enver328

    Yazılımında yazmakla bitmeyecek sorunlar var ve güncelleme ile çozulmuyor. Sanıldığının aksine stabil değil ve uygulamaların çoğu bozuk.

    Herkes Windows için patlama yapacak diyordu ama hala bir yıl önceki haliyle arada fark yok. Ben almak veya tavsiye etmek için bir sebep göremiyorum.

    1 yıl öncesiyle fark yokmu?
    Arka plana resim koyma, vpn, ana ekranı klasörleme, pili kullanan uygulamayı gösterme, wifi çekim gücünü anlık olarak gösteren simge, bildirim merkezi ve daha sayamayacağım şey. 1 yıl önce bunları içeren wp8 kullanıyorsanız haklısınız.

    bir de herkes mağaza mağaza diye yırtınıyor da; WP mağazasında bir ürünü satın almış olsanız bile daha sonra o ürünün beş para etmez veya hatalı bir ürün olduğu tespit edildiğinde hem mağazadan derhal kaldırılıyor hem de sizin gibi önceden satın almış olanların parasını MS geri ödüyor. O nedenle WP mağazasında abudik gubudik uygulamacıklar göremezsiniz. Bence mağaza olayı temiz ve sağlam adımlarla gidiyor.

    diğer taraftan yazılım veya donanım uzmanı edasıyla yorum yapanları zaten dikkate almamak lazım. gerçek kullanıcı deneyimi yaşayanların artı ve eksi yönlerini anlatmaları benim için daha değerlidir. günde 2 defa telefonuna rom atarak kendini yazılım uzmanı sanan kişilerden uzak durmak lazım. Aynı işi uydu cihazlarına yazılım atanlar da yapıyor. Hatta telefonlara rom atmak uydu cihazlarından daha basittir. neyse çocukların üzerine fazla gitmeyelim daha hayattan öğrenecekleri çok şeyler var.




  • Wp10 dan sonra görücem wp düşmanlarını

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    quote:

    Orijinalden alıntı: jumuu


    quote:

    Orijinalden alıntı: enver328

    Yazılımında yazmakla bitmeyecek sorunlar var ve güncelleme ile çozulmuyor. Sanıldığının aksine stabil değil ve uygulamaların çoğu bozuk.

    Herkes Windows için patlama yapacak diyordu ama hala bir yıl önceki haliyle arada fark yok. Ben almak veya tavsiye etmek için bir sebep göremiyorum.

    1 yıl öncesiyle fark yokmu?
    Arka plana resim koyma, vpn, ana ekranı klasörleme, pili kullanan uygulamayı gösterme, wifi çekim gücünü anlık olarak gösteren simge, bildirim merkezi ve daha sayamayacağım şey. 1 yıl önce bunları içeren wp8 kullanıyorsanız haklısınız.

    bir de herkes mağaza mağaza diye yırtınıyor da; WP mağazasında bir ürünü satın almış olsanız bile daha sonra o ürünün beş para etmez veya hatalı bir ürün olduğu tespit edildiğinde hem mağazadan derhal kaldırılıyor hem de sizin gibi önceden satın almış olanların parasını MS geri ödüyor. O nedenle WP mağazasında abudik gubudik uygulamacıklar göremezsiniz. Bence mağaza olayı temiz ve sağlam adımlarla gidiyor.

    diğer taraftan yazılım veya donanım uzmanı edasıyla yorum yapanları zaten dikkate almamak lazım. gerçek kullanıcı deneyimi yaşayanların artı ve eksi yönlerini anlatmaları benim için daha değerlidir. günde 2 defa telefonuna rom atarak kendini yazılım uzmanı sanan kişilerden uzak durmak lazım. Aynı işi uydu cihazlarına yazılım atanlar da yapıyor. Hatta telefonlara rom atmak uydu cihazlarından daha basittir. neyse çocukların üzerine fazla gitmeyelim daha hayattan öğrenecekleri çok şeyler var.

    Hocam bence olay bilmemekten kaynaklanıyor. Alıntısını yaptığım arkadaş büyük ihtimalle 1 sene önce teknoloji mağazasında wp8 denemiş bi arkadaş. Kullanmış bile demiyorum. Stabilitesine laf etmek bilmemezliktir. Ben çatır çatır ( tabiri caizse ) internet Explorerdan rehbere Messenger'a whatsappa oyle hızlı geçişler yapıyorum ki arkadaşlarım ne kadar hızlı telefon diyor. Hafızamın %97si doluyken yapıyorum üstelik.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ölmüş eşekten hayır gelmez akıllı telefon alacaksınız mağazasında doğru düzgün uygulama yok en basit banka uygulamalarını bile bulamıyosunuz bazıları da çıkıp tarayıcıdan girin demezlermi bankaya
    Yahu tarayıcıdan dandirik telefonlarda giriyor zaten,akıllı telefonun amacı rahatlık pratikliktir windows mağaza susuz konya ovası gibi adeta ha lumia akıllı telefon denilmezse kavgada çıkmaz bence..bide bazıları windows çok stabil diyor arkadaş mağazada uygulama yok ki sorun çıksın tabii stabil olacak bu sakinliğiyle..
    İos android wp platformlarını artık takım tutar gibi tutmaktan vazgeçin seviye yerlerde geziyor konuda sanki kendi şirketleriniz bu firmalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 11 Ekim 2014; 0:13:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alierennet kullanıcısına yanıt
    Kisaca suna cop desene hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de tutmaması denen bir şey olduğunu düşünmüyorum. Evet Windows Phone sistemine bir ön yargı var. Bahsedildiği kadar berbat bir sistem değil. Kullanıcıya göre değişir tabi. Şu anki mağaza bana yeter derecede. Eksikleri yok mu tabi ki var fakat diğer sistemlerle arasında dağlar kadar fark varmış gibi konuşmak abartı. Lumialar satmıyor değil. Son zamanlarda daha fazla lumia satılmaya başladı. Ayrıyeten reklamı da yapılıyor. Ellerinden ıphone düşmeyen dizilerde lumia kullanmaya başlandı. Değişik reklam çalışmaları vs. kısacası geleceği olan bir sistem ve telefon serisi. Zaten artık tek bir sistem olacak Windows 10. Bakalım bu nasıl etkileyecek kullanıcı bazında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jumuu


    quote:

    Orijinalden alıntı: enver328

    Yazılımında yazmakla bitmeyecek sorunlar var ve güncelleme ile çozulmuyor. Sanıldığının aksine stabil değil ve uygulamaların çoğu bozuk.

    Herkes Windows için patlama yapacak diyordu ama hala bir yıl önceki haliyle arada fark yok. Ben almak veya tavsiye etmek için bir sebep göremiyorum.

    1 yıl öncesiyle fark yokmu?
    Arka plana resim koyma, vpn, ana ekranı klasörleme, pili kullanan uygulamayı gösterme, wifi çekim gücünü anlık olarak gösteren simge, bildirim merkezi ve daha sayamayacağım şey. 1 yıl önce bunları içeren wp8 kullanıyorsanız haklısınız.

    Bunlar zaten olması gereken özellikler ve saydığınız özelliklerin çoğu pratikte işe yaramıyor.

    Hala dns değişme özelliği yok. Farklı bir ağa bağlanınca modem ayarlarından değişmek gerekiyor.

    Manuel parlaklık yok. Gece parlaklık en düşük ayarda bile yüksek ve gözü çok yoruyor.

    Bir sayfa geriye gidince birkaç sayfa geriye gidiyor o sayfayı tekrar açmayla uğraşıyoruz.

    Sayfa sürüklerken gecikme var akıcı değil.

    Sayfalarda aşağı sürüklerken alt kısımlar hemen yüklenmiyor. Sayfa kesik kesik yükleniyor.

    Uygulama yükledikçe ve arka planda uygulama kaldıkça telefon kasmaya başlıyor.

    Hala explorerda arka planda link açma seçeneği yok ve diğer tarayıcılar kasıyor.


    Tabi ki bunlardan kat kat fazlası var ama ne desek boş zaten düzeleceği yok. 1 yıl önce de bunlar yoktu 1 yıl sonra da olmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Wp sistemi stabil ve hızlı buna kimse bişe diyemez ama mağaza başlı başına bi sorun bunuda kimse inkar edemez.ama mağaza geliştiğinde wp diğer platformlarla yrnilik yarışına girdiğinde bi yer alacagına inanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar benim acimdan cok ciddi sorunlar. Wp'ye sans vereyim diyorum ama W10.1e kadar uzak durmak en dogrusu belki de.

    Bu sirada lumia almak icin fiyatin ciddi bicimde dusmesi gerekiyor. Ornegin L 925 700 lira seviyesine dustukten sonra hb de satislari biraz artmaya basladi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enver328


    quote:

    Orijinalden alıntı: jumuu


    quote:

    Orijinalden alıntı: enver328

    Yazılımında yazmakla bitmeyecek sorunlar var ve güncelleme ile çozulmuyor. Sanıldığının aksine stabil değil ve uygulamaların çoğu bozuk.

    Herkes Windows için patlama yapacak diyordu ama hala bir yıl önceki haliyle arada fark yok. Ben almak veya tavsiye etmek için bir sebep göremiyorum.

    1 yıl öncesiyle fark yokmu?
    Arka plana resim koyma, vpn, ana ekranı klasörleme, pili kullanan uygulamayı gösterme, wifi çekim gücünü anlık olarak gösteren simge, bildirim merkezi ve daha sayamayacağım şey. 1 yıl önce bunları içeren wp8 kullanıyorsanız haklısınız.

    Bunlar zaten olması gereken özellikler ve saydığınız özelliklerin çoğu pratikte işe yaramıyor.

    Hala dns değişme özelliği yok. Farklı bir ağa bağlanınca modem ayarlarından değişmek gerekiyor.

    Manuel parlaklık yok. Gece parlaklık en düşük ayarda bile yüksek ve gözü çok yoruyor.

    Bir sayfa geriye gidince birkaç sayfa geriye gidiyor o sayfayı tekrar açmayla uğraşıyoruz.

    Sayfa sürüklerken gecikme var akıcı değil.

    Sayfalarda aşağı sürüklerken alt kısımlar hemen yüklenmiyor. Sayfa kesik kesik yükleniyor.

    Uygulama yükledikçe ve arka planda uygulama kaldıkça telefon kasmaya başlıyor.

    Hala explorerda arka planda link açma seçeneği yok ve diğer tarayıcılar kasıyor.


    Tabi ki bunlardan kat kat fazlası var ama ne desek boş zaten düzeleceği yok. 1 yıl önce de bunlar yoktu 1 yıl sonra da olmayacak.

    bu anlattıklarınızı okuyunca ben başka bir telefon mu kullanıyorum diye şüpheye düştüm açıkçası. benim kullandığım 1gb ram olan 920. 512mb'lık lumia hiç kullanmadım.

    bende bu bahsettiğiniz sorunların hiçbiri olmuyor. sayfa yüklenmeleriyle sıkıntıların hattınızın veri bant genişliği sorunundan kaynaklanıyor olması kuvvetle muhtemel.

    tamam telefon bir iPhone değil ama kalbur üstü birçok android modelinden oldukça iyi. şu anda iphone 5s ve Lumia 920 kullanıyorum. androidlerden kurtulduğum güne şükrediyorum. kafam rahat.
    bence Lumia'ları androidlerle karşılaştırmaya gerek yok çünkü rakibi iPhone. kimse kusura bakmasın ama gerçek bu.




  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Android'den kurtuldugumuz / kurtulacagimiz icin hepimiz sukrediyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.