Şimdi Ara

Lumia 820'me 64GB kart aldım ve...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kartı almadan önce fotoğrafları sürekli yedeklemek zorunda kalmam dedim çeker çeker durumum dedim ama fotoğraflar çoğaldıkça ikili ikili kaydetmeye başladı. Aynı fotoğraftan iki tane görünüyor fakat birini silince ikisi gidiyor. Video çekimlerinde de takılma oluyor. Çekerken belli olmuyor ama oynatırken takılma yaşıyorum. Acaba sistemden dolayı mı diye arkadaşın Galaxy S4'üne taktık sıkıntı çıkmadı.

Sizce 8.1 güncellemesi gelince sorun düzelir mi?

Ya da 32 veya 64 kullanan varsa böyle sorun yaşıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonSamsunlu -- 18 Ocak 2014; 0:24:53 >

• 64gb kart aldım?

marka nedir model nedir nereden aldınız ne ile formatladınız dosya biçimi nedir?

siz önce bu soruları cevaplamanız ve sorgulamanız lazım 8.1den önce
  • SystemApps kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın bu saatte konu açınca böyle oluyor

Kingston 64GB SDXC C10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonSamsunlu -- 18 Ocak 2014; 0:23:30 >
  • nereden aldığınız bu marka için önem arzediyor çünkü çakma micro sd kartlarda piyasada var.bilindik güvenilir yerlerden aldıysanız sorun yok demektir.

diğer yandan kingston marka hafıza kartlarını ben kimseye önermiyorum....sandisk toshiba gibi markalarda sorun yaşayanlar çok daha az...

diğer yandan deneyeceklerinizde var...

mesela kartı bilgisyarda exfat olarak biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz...
    yada en güvenilir olanı yani telefonda biçimlendirebilirsiniz...
    farklı programlarda video kaydı yapabilir ve sorunun geçici çözümünü bulabilir veya en azından donanımsal yazılımsal mı ayırt edebilirsiniz...

ben toshiba 32gb kullanıyorum ve sıkıntısı olmadı şimdiye kadar...
  • SystemApps kullanıcısına yanıt
    65 liraya çinden geldi. Gittigidiyordan aldım. Ürüne yapılan yorumlar olumluydu kimse sorun yaşamamış. Ayrıca sandisk ve toshiba'ya da bakmıştım alırken. 32'den sonrası için önerilen marka olarka kingston karşıma çıktı. Kart geldiğinde ExFat formatındaydı zaten. NTFS olarak da biçimlendirdim fark etmedi.

Farklı uygulamayla denediğimde bu sefer kart kayboluyor. Telefonda görünmüyor. Bilgisayara taktığımda 'Diski Kullanabilmeniz İçin Önce Biçimlendirmeniz Gerekiyor' uyarısı geliyor ve sıfırdan kullanabiliyorum. Çok sinir bozucu bir durum.
  • kartın ne kadar orjinal olduğunu bilemem...şahsen hafıza kartının heryerden alınabilecek bir şey olmadığını düşünüyorum.çünkü ayırt edebileceğiniz hiç bir şey yok neredeyse...

fat32 olarak biçimlendirmeyi deneyin...telefonların nfts destekleyeceğini sanmıyorum...en azından wp için durum nedir bilmiyorum...

video çözünürlüğünü 720p ve daha aşşağısına alarak videodaki takılmanın devam edip etmediğine bakabilirsin.en azından okuma yazma performansıylamı alakalı onu öğrenirsin...

diğer yandan 64gb hafızanın tamamını doldurup bir sıkıntı yaratıyormu buna bakabilirsin...eğer belli bir sınırdan sonra kart hata veriyorsa yada eski verileri kendiğinden siliyor ve ya kullanılamaz hale getiriyorsa kartın orjinalliğinden şiddetle şüphelenmeye başlayabilirsiniz...

kartı çeşitli test programlarıyla test edebilirsiniz...okuma yazma performansının internetteki aynı kartın sonuçlarıyla eşleşip eşleşmediğin kontrol edebilirsiniz...

garantiye verme gibi bir ihtimaliniz varsa (sahibi tarafından yada resmi bir garanti dahilinde) verebilirsiniz...başka da yapılacak pek bir şey yok...

• Test olayı mantıklı geldi araştırayım biraz. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanozden

Kartı almadan önce fotoğrafları sürekli yedeklemek zorunda kalmam dedim çeker çeker durumum dedim ama fotoğraflar çoğaldıkça ikili ikili kaydetmeye başladı. Aynı fotoğraftan iki tane görünüyor fakat birini silince ikisi gidiyor. Video çekimlerinde de takılma oluyor. Çekerken belli olmuyor ama oynatırken takılma yaşıyorum. Acaba sistemden dolayı mı diye arkadaşın Galaxy S4'üne taktık sıkıntı çıkmadı.

Sizce 8.1 güncellemesi gelince sorun düzelir mi?

Ya da 32 veya 64 kullanan varsa böyle sorun yaşıyor mu?

Kartı çıkartıp takarken ad cardı çıkar seçeneğini kullanın, yoksa fotolar ikişerli üçerli olur, video kayıttaki sorun kartın yazma hızıyla alakalıdır büyük ihtimalle,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• aenescan1994 A kullanıcısına yanıt
    Fazla çıkarıp takmayı sevmiyorum. Çıkarttığım zamanlar zaten kart görünmez oluyor dediğim gibi. O seçeneği seçip de çıkarmak nasip olmadı.
  • Hocam bende çinden 16gb toshiba almıştım. Sonrasında böyle bir sorun çıktı. Sadece fotoğraflarda değil müzikleri de çift çift yapıyordu. Format attım falan düzelmedi. En son format atıp dosyaları klasör klasör attım. Yani tamamını birden değil. O zaman düzgün olmuştu. Ama sonra yine başladı. Hafıza kartta mı sistemde mi sorun anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nanenanee kullanıcısına yanıt
    Müzikleri ben senkronize kısmından değil de dediğiniz gibi flash bellek usulü atmıştım. Bende dörder dörder çıktı :D Sizde de sorun aynıysa sorun muhtemelen kartta değil. İçim rahatladı ya. İnşallah 8.1'e düzelir. Lumia Black güncellemesinde de değişen bir şey olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonSamsunlu -- 18 Ocak 2014; 13:03:22 >
  • Eski 2gb lık sd cartta da denedim yine çift çift oldu. Sistemde sorun o zaman.

bu arada 520 benimki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanenanee -- 18 Ocak 2014; 13:16:18 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • nanenanee kullanıcısına yanıt
    Tamamdır sıkıntı yok. 8.1'i bekleyelim o halde (:
  • bende 2gblk kart kullanıyorum sıkıntı yok hd video cekebiliyorum kartım normal class4 falanda değil
  • Dexter Morgan kullanıcısına yanıt
    En az C10 okuyo diye biliyorum? 2GB'lık C4 kartı ben de denedim ama hiç görmedi. Modelin neydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanozden

En az C10 okuyo diye biliyorum? 2GB'lık C4 kartı ben de denedim ama hiç görmedi. Modelin neydi?

Lumia 620 hiçbir sıkıntı yok kartta
  • kartı fat 32 ayırma buyutu 32kb olarak formatlayın..ben sandisk 32 gb class 10 kullanıyorum..hiçbir sorun yok..
  • Sandisk 16gb ultra kullanıyorum, karttı sd card çıkar demeden çıkarınca sorun olabiliyor, ne zamandır hiç sorun çıkmadı, hiç sorun yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de sandisk ultra 8 gb kullanıyorum şimdilik sorun yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam telefonu fabrika ayarlarına çevirdim sorun gitti

Fotoğrafları attım tekrar sorunsuz gözüküyor tek tek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.