Şimdi Ara

Lumia 1520'de fotoğraf sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lumia Camera kullanıyorum. Fotoğraflar 5mp+16mp (dng değil) olarak kayıt ediliyor. Bilgisayarda yüksek çözünürlüklü resimlere bakarken 5mp ve 16mp fotoğraflar arasında bir fark göremiyorum veya dosya yöneticisinden 16mp olan fotolara tıkladığımda keza yine telefonda 5mp olanlar arasında fark göremiyorum lakin Lumia Camera'yı açıp resimlere sağda bulunan resimler ikonundan geçiş yaparsam resimler çok net ve keskin görülüyor. Biraz da acemilik var. Bu konuda benzer deneyimleri olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsalar sevinirim. Çünkü 5mp ve 16mp fotoğraflar arasında zoomlama yapılınca fark olmaması ilginç. Mp demek kalite demek değil lakin zoomlama yapıldığında bir fark olmalı diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.



  • Bir kaç örnek fotoğraf atarsan konuya yorum atacakların cevapları kesin bir şeyler ifade edebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun burada ceryan ediyor işte. Yüksek detay bulunan resime ulaşamıyorum. 5mp ve 16mp olarak iki kayıt var. pcde ikisini de açınca hiç bir fark göremiyorum boyut dışında. Gözle görülür fark sadece resime Lumia Camera üzerinden ulaşırsam ortaya çıkıyor. Şöyle daha fazla açıklayaca olacak sanırım.

    Makro resmi çektim.
    Kameradan resme direk geçiş yaptım.
    Sırasıyla olanları yazıyorum. Hareketli görüntüyü gördükten sonra - çekilen fotoğraf beliriyor - çekilen fotoğrafın görülmesinden yaklaşık 1sn sonra fotoğraf ayrıntılanıyor.

    Nedenini çözebilmiş değilim. Şu an farkı gösterebilmek için atabileceğim görsellerim yok maalesef çünkü en son beliren detaylı fotoğrafa ulaşamıyorum. Ya da bu sürecin neden böyle olduğu konusunda yorum yapamıyorum.
  • Fotoğrafların kayıtlı olduğu yerde beyaz dosyalar var nth dosyası herhâlde bilgisayardan içine girip bulabilirsin
    Bide canlı görüntüleri kapatıp çekmeyi deneyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin doğrusu fotoğrafların hepsi 5 MP kalitesinde. Lens 20 MP ama çekilen fotoğraflar işlenirken 4:3 oranında 19 MP den 5 MP ye düşürülüyor (PureView) ve fotoğraflarda 19 MP lik ve 5 MP lik sürümlerin farkı çözünürlükten ziyade 19 MP olanın daha az sıkıştırılmış JPG olması. 5 MP de okuyamadığınız bir yazıyı 19 MP olanında da okuyamazsınız. Aynı şeyler 16:9 oranındaki 16 MP de de geçerli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.