Şimdi Ara

Lucian Rehberi - EUW D1 ADC-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [size=5]Lucian Rehberi

    Öncelikkle Support röllerinden başlamak istiyorum .

    Lucian'ın ''Poke'' ve ''Burst'' diyebileceğimiz bir Laning aşaması vardır. Hata yapmazsanız , garanti farmı olan bir şampiyondur. Şuan ki meta da en güçlü laning e Lucian sahiptir.

    [size=3]Braum

    Şahsi fikrime göre Lucian ile oynanabilecek en iyi supporttur. Pasifinden gelen Stun, Lucian pasifi ile çok iyi uyum içide.

    Level 2 oldugunuz zaman, Braum Q yeteneği isabet ettiği taktirde, Lucian E (Relentless Pursuit) Pasiften gelen 2 Auto attack sayesinde kolayca Stun ve Q(Piercing Light) ile bitiriş çoğu zaman First Blood ile sonuçlanır.

    Kill olmazsa bile dert etmeyin, şahsi fikrime görede eğer ''First blood'' başkası tarafından alındıysa, Summoner larınızı harcamayın çünkü artık Lane sizin elinizde, olabildiğince Zona layıp Freeze leyin. Cs avantajını yakalayın ama unutmayın, zone ve freezing %99 Junglerı sizin koridorunuza çekicektir, o yüzden Trinketlerinizi sakın olaki, koridor çimlerine atmayın, üçlü veya nehre kullanmanızı tavsiye ederim. Karşı Jungler sizin wardlarınız tarafından görüldüğünden dolayı, Diğer koridorlar çok daha üstün oynayabilirler ve sizin junglerınız çok daha rahat gank atabilir veya counter jungle yapabilir. Unutmayın, bilgi güçtür, ve bu bir takım oyunudur.

    [size=3]Nami

    Nami şu an ki meteda iyi oynanıldığı zaman gerçekten çok üstün bir support ve Lucian ile uyumları koridor safhası için çok kritik özellikleri var.
    Öncelikle , Nami-Lucian bir ''poke'' lane idir. Kill lane lerine karşı (örneğin Graves-Leona) özellikle Level 2 ye önce ulaşmak çok önemli. Lucian-Nami koridorunda Nami oyuncularının W(Ebb and Flow) özelliğini Max lamasını öneririm.
    Bu koridorda amacınız tamamen gene karşı junglerı çektmek ve karşı tarafın exp ve cs almasını önlemektir. Özellike Cannon minonlara dikkat edin. Çoğu Adc oyuncuları o minion skoru için 1-2 adım öne atarlar, sizde o an Cs yapmayı bırakıp, üstüne çullanmanız lazım.
    Nami nin bir diğer güzel özelliği ise, karşı jungler gank lerini kolayca Q 'su (Aqua Prison) ile engelleyebilmesi.


    Diğer supportlar şahsi fikrim olarak çok Lucian ile tercih etmediğim supportlardır. Tabi karşı takımın komposizyonuna göre support tercihleri değişebilir. Mesela karşıda Zed gibi bir assasin varsa, lulu support tercih ederek koridor safhasında bir dezavantajı kabul edebilirsiniz.
    Yada çok iyi bir Thresh oyuncusu premadeiniz varsa herşey çok daha güzel olabilir.

    [size=5]Lucian Artıları- Eksileri

    + En güçlü Koridor safhası
    + Öne geçtiği taktirde inanılmaz Snowball potansiyeli
    + Kaçma mekanikleri
    + Early de çok yüksek damage atma

    - Late i çoğu metadaki şampiyonlara göre kötü (Caitlyn, Tristana, Kogmaw, Corki, Jinx)
    - Auto Attack range in kısa olmasından dolayı, çoğu Fighter ( renekton, irelia vb) gibi şampiyonlar için kolay hedef olması
    - Team Fightlarda posiyon alması zor olması
    - Level 6 da çok güçlü bir yeteneği yok KORIDOR IÇIN
    [size=5]Karşı ADC Match-up ları

    [size=3]Tristana

    Level 6 ya kadar tamamen üstün olmanı gereken bir koridor. Tristana ın early si gerçekten Lucian a göre çok zayıf olduğu için, ne zaman Tristana cs almak için adım atsa, supportunuzla beraber cezayı kesmelisiniz. Eğer level 6 ya ulaşmadan item üstünlüğü sağlayamazsanız, ilk Poke yapıp sonra All in deneyin.

    [size=3]Kogmaw

    Bu match-up tamamen sizin dikkatinize bağlı bir match up. Eğer kogmaw W yeteneğini açtığını görürseniz, Cs i felan bırakın, bitene kadar geride durun, bittiği an işte sizin zamanınız , E + 2 auto attack +Q ile hasarınızı verin ve lane i kontrol altına alın. Ne yaparsanız yapın Kogmaw a bedave kill vermeyin, pasifinden bahsediyorum. Kogmaw ın item buildlerini geciktirirseniz takımınız o kadar önde olur ve sizde çok daha yüksek damage atabilirsiniz.

    [size=3]Caitlyn

    Bu tamamen alengirli bir lane . Çok akıllı oynamazsanız, Caitlyn tamamen üstünlüğü ele alır ve Jungler yardımı olmadan zor geri alırsınız. Bu mathcup da Cait Q sunu pushlamak için kullandığında bir pencere açılır sizin için, siz E nizi kullanıp, Q ile damage i verebilirsiniz, Caitlyn den sadece 1 auto attack yemek karşılığında
    Birde creepleri kullanarak Caitlyn i ''harras'' ''poke'' yaparak rahatsız etmelisiniz.Resimde görüldüğü gibi
     Lucian Rehberi - EUW D1 ADC-


    [size=3]Corki

    Şahsi fikrime göre level 6 ya kadar kolay bir lane, tek yapmanız gereken Trade lerde Corkinin Q sunu E niz le Dodge layıp , Q nuz ile hasarı vermenizdir.
    6 dan sonra dikkat etmeniz gereken konu , eğer corki ''sheen'' itemını yapmışsa, size inanılmaz bir damage verebililir, R+Auto+Q+ auto ile dikkatli olun.

    [size=3]Vayne

    En sevdiğim koridordur, nerdeyse kazanmanız kaçınılmazdır, Vayne in yapabilceği tek şey Lucian a karşı, Lucian Q sunu kullandığı an , sağ veya sola Tumble özelliğini kullanıp sizin hasarınızdan kaçıp sizde daha fazla hasar vermesidir.
    bu koridorda Level 3 de W yeteneğinizi açmanızı öneririm . çünkü E ile giriş yaptığınızda Vayne de size vurucaktır, W u attığınızda muhtemelen Tumbelını harcayıp sizin Q unuzu garanti olarak isabet ettirmenizi sağlar.
    Level 6 da dikkat etmeniz gereken tek şey , 1 e 1 kaldığınızda hareket etmeyin ve herhangi bir açıdan sizi duvara yapıştırma olasılığı olmamasını sağlayın.Her türlü damage iniz yüksektir.

    [size=5]Item Buildleri

    Çoğu oyun için tercih ettiğim

    İnfinity + Shiv + Ghostblade + Last whisper(blood thirster)

    Karşınızda Nasus irelia gibi sizi yakalayabilen ve slowlayan şampiyonlar varsa

    trinity+ blade of the ruined king+ ghostblade buildini terchi ediyorum

    İtem buildleri tamamen oyuna göre değişebilir, size tek önerim item buildleri yaparken düşünmeniz, 1600 goldunuz olup base attığınızda bir TAB a basın, Dragon veya Baron savaşı olabilir mi? Dragon 1 dakika içinde çıkıcak diyelim ve karşı da yüksek CC li şampiyonlar var,
    1600 goldunuzla BF almak yerine QSS tercih edip, fight kazanıp takımınıza büyük avantaj sağlayabilirsiniz. Unutmayın siz en çok Focus atılan röldesiniz ve en önceliğiniz olabildiğince hayatta kalmak.

    Rune ve Mastery ler

     Lucian Rehberi - EUW D1 ADC-


    Takım savaşı önerileri , item buildleri, anlamadığınız yerler için mesaj atabilirsiniz, sorularınızı cevaplamaya elimden geldiğince çalışıcam
    Çok kapsamlı bir rehber olduğunu söylemiyeceğim sadece yardım etmeye çalıştım, öneri ve eleştrilerinize açığım

    PS: Türkçemde kusurlar vardır ana dilim değildir, şimdiden özür dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leadri -- 13 Eylül 2014; 18:31:40 >







  • xeşxe size ne demek bilsem.
  • reklam alınır

    edit:devam etmeyecekmiş reklamı kaldıralım. size daki şeyleri düzenlersen birazcık renkli yaparsan güzel rehber olmuş dostum türkçende gayet iyi :)
    edit2:kendini de tanıtsaydın dostum lolking profili statlar vs. adaşmışız bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whocares. -- 13 Eylül 2014; 18:39:13 >
  • güzel rehber
  • Rünlerden gelen armor az değil mi ?
  • Rez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • twitche karşı nasıl oynanmalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bursalıtimsah

    twitche karşı nasıl oynanmalı


    Twitch in Auto attack range i Lucian dan 50 fazla olduğu için, 1-2 minion öldürmeye gider gibi yapıp twitch e vurmalısın, birde minionları kullanarak poke attığın zaman lane i kontrolune alırsın. Bundan sonra tek dikkat etmen gereken konu Twitch base attığında dönüşte görünmez olarak gelip senin summonerlarından birini kullandırtabilir.
    quote:

    Orijinalden alıntı: nyph

    reklam alınır

    edit:devam etmeyecekmiş reklamı kaldıralım. size daki şeyleri düzenlersen birazcık renkli yaparsan güzel rehber olmuş dostum türkçende gayet iyi :)
    edit2:kendini de tanıtsaydın dostum lolking profili statlar vs. adaşmışız bu arada

    Dostum şu Size gibi yazılar önizlemede gözükmüyor, benden nasıl düzeltirilir bilmiyorum :( ismimi vermek istemedim çünkü bazı takımlarda oynadım, bana karşı gelicek ''hate'' ler ile uğraşmak istemiyorum
    ama şampiyon statlarımı koyacağım




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.