Şimdi Ara

LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012 (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
12
Favori
521.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugun ankara da islettim.cumartesi gunu vize aldim randevuya gerek yok arac tadilatli oldugu icin oncelikli.1 saat de isim bitti. o gun 1 ayim doldu. bugun ise emniyete gittim. internetten randevu aldim. 50 lira ceza odedim.1 adet ek1 belgesi vardi. onun fotokopisini istediler.2 sayfada degisti 117 lira verdim.arkadaslarinda soyledigi gibi muayene etiketi ek1 belgesi uzerine yapistirildigi icin 2 sayfa degisti.hic degnekciye vermeye gerek yok arkadaslar.muayene bile 1 saatte hal oldu.emniyet de yarim saat surdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadow3804

    Arkadaşlar sıralı olmayan lpg sistemlerinin fiyatları aşağı yukarı ne kadar?


    250-500 arası.
  • ARKADASLAR HERKESE HAYIRLI GECELER BEN 0 ARABA ALDIM TUP TAKTIRMAK ISTIYORUM NORMALDE ARACIN MUAYENE 2 YIL SONRA GOZUKUYOR EGER TUP TAKTIRIRSAM MUAYENEYE GIRMEK ZORUNDAMIYIM??135 TL TUV'A PARA VERMEMEK ICIN YAPABILECEGIM BIRSEY VARMI??TUPU 2 SENE SONRA ISLETSEM CEZASI NASIL OLUR YARDIMCI OLUN LUTFEN....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilot0018

    ARKADASLAR HERKESE HAYIRLI GECELER BEN 0 ARABA ALDIM TUP TAKTIRMAK ISTIYORUM NORMALDE ARACIN MUAYENE 2 YIL SONRA GOZUKUYOR EGER TUP TAKTIRIRSAM MUAYENEYE GIRMEK ZORUNDAMIYIM??135 TL TUV'A PARA VERMEMEK ICIN YAPABILECEGIM BIRSEY VARMI??TUPU 2 SENE SONRA ISLETSEM CEZASI NASIL OLUR YARDIMCI OLUN LUTFEN....

    ????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilot0018

    ARKADASLAR HERKESE HAYIRLI GECELER BEN 0 ARABA ALDIM TUP TAKTIRMAK ISTIYORUM NORMALDE ARACIN MUAYENE 2 YIL SONRA GOZUKUYOR EGER TUP TAKTIRIRSAM MUAYENEYE GIRMEK ZORUNDAMIYIM??135 TL TUV'A PARA VERMEMEK ICIN YAPABILECEGIM BIRSEY VARMI??TUPU 2 SENE SONRA ISLETSEM CEZASI NASIL OLUR YARDIMCI OLUN LUTFEN....


    Muayeneyi ne zaman yaptırdığınız fark etmez ya da süresi önemli değildir, LPG'den sonra muayene yenilenir.
    Trafikte yakalanmadığınız sürece sorun yok ama yakalanırsanız aracı bağlamaya kadar gider.
  • Benim bildiğim öyle hemen bağlama falan yok. Polis yakalarsa 1 hafta içinde ruhsata işletmen için süre veriyor. 1 hafta içinde yaptırmadın diyelim o zaman birdaha yakalanırsan araç çekilir. ruhsata geç işlemeninde cezası 50 tl civarıdır. yanlışsam düzeltin...
  • LPG'yi ruhsata işletecem ama birkaç sorum olacaktı.

    -Egsoz muayenesine daha var ama LPG taktırdığım için tekrardan yaptırmak gerekiyor mu?
    -Sızdırmazlık raporu geçerlilik süresi 1 gün mü?
    -Vergi borcu yoktur yazısı alınıyor mu vergi dairesinden almak mecburi mi?

    Bilen arkadaşlar bi zahmet cevaplarsanız sevinirim : )
  • egzos muayne tarihin halen geçerliyse gerek yok.

    sızdırmazlık raporu süresi 1 ay

    gitmeden önce plkandan internet vergi dairesinden borcunu konrol et. bir yazı almana gerek yok. onlarda aynı sistemden bakıyorlar. gittiğin tarihde ekranda borç yoksa problem yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemoza -- 5 Haziran 2011; 13:53:38 >
  • detay bilgiler;
    sızdırmazlık için beylikdüzüne gittim cumartesi 8:30 başlıyor. 09:15 de gittim. 207.sırayı aldım. saat 15:15 de muayeneden çıktım. toplam 240 araba alıyorlar.Geç giderseniz ayakçılar son numaralardan 50 tl ye numara buluyorlar size. Tavsiyem şudur. 07:30 da gidin.Yoksa bütün cumartesiniz rezil olur. 1-2 saat erken gitmeniz 5-6 saat kazandırır..Boşuna dememişler erken kalkan yol alır diye:)
  • detay bilgiler;

    dudulludan randevu almıştım. ama lpg yi ilk taktırdığım için ve muayne günüm geçmediği için normal randevu aldığım halde tekrar muayne diye fişi basabiliyorsunuz(belkide hiç randevu bile almaya gerek yok teknisyenler yarım ağız söylediler randevusuz gidecekler arayıp emin olsun) ayrı bir gişe koymuşlar hiç sıra beklemiyorsunuz. mesela randevunuz akşam 16 da sabah da gitseniz çabucak muayneden çıkabiliyorsunuz. Ama bu diğer tüvlerde bu uygulama olmayabilir. mesela haraççıda normal saatinizi bekliyorsunuz. sonuç olarak lpg niz yeni taktırmış iseniz dudullu tüv deki muayeneniz 20-25 dk da bitiyor. sonrasında trafik tescil işlemini gayrettepeyi aradım artık her yer yapıyor dediler. trafik tescil online randevu sisteminden randevu aldım. lpg tadilatına ilişkin rehin kaldırmayıda işleticem hazır yaptırmışken . bu arada ek1 konusuna ruhsatınız 2 yapraksa kitap gibi ..bunlar yeni ruhsat oluyormuş. benimki 2 ayrı yaprak ve ikisindede aracın tonajı geçiyor eski ruhsatlardan.. ayrıca muayne yerim olmasına rağmen bandrolu ek1 e yapıştırdılar.gişedeki memurda son aracı teslim eden teknisyenlerde bandrolu ek1 e yapıştırma konusunda ısrarcıydılar. yeni ruhsat olsaydı bandrolu rusata yapıtıracaklardı.yenilerde tonaj tek yaprakta geçiyor anlaşılan. sonuç olarak eski ruhsatlılar 2 yaprak parası verecek. bu arada muayneden sonra 1 haftanız var ruhsata işlettirmek için. rehin kaldırma ilgili bankadan yazı alıp notere tastik ettiriyorsunuz noter ücreti 60 tl banka(ykb) yazı için bişey almıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemoza -- 9 Haziran 2011; 22:22:53 >




  • detay bilgiler; muayneden çıktıktan sonra hemen online trafik tescil sitesinden gayrettepeden randevu alayım dedim ne yazıkki doluydu .şişli ilçeden aldım pztsi 8:30-9:30 sabah gittim kapı açılırken 25-30 dk da işlemler bitti.2 gün sonra teslim almak üzere.. e nasıl kullanıcaz arabayı dedim. bir problem olursa durumu anlatırsınız dedi memur.çarşamba günü öğle arasında gittim. açıktı. ruhsat hazırdı.bu işi her ilçe farklı sürelerde yapabiliyor. mesela beyoğlu ilçede 1 hafta sonra gel dediler sıfır arabalara öncelik veriyorlarmış.:)) bu arada dilekçe felan hikaye dilekçe verende yoktu ..verdiğim dilekçeye bakanda...hani şu .... plakalı aracım lpg vs vs ruhsata işletme.....tabii uygulama başka yerde farklı olabilir.

    bu kadar.
  • Arkadaşlar merhaba, dün aracıma lpg taktırdım, Allah izin verirse yarın da uzun yola, 15 günlük tatile çıkacam. lpg montajını, muayeneye girip, daha sonra da ruhsata işletme süresi 1 ay söyleniyor. aracımın lpg den önce 2012 ye kadar muayenesi vardı. sormak istediğim soru, lpgyi ruhsata işletme işini tatil dönüşüne bıraksam (bir aylık süreyi aşmadan), uzun yolda herhangi bir trafik kontrolünde sıkıntı yaratır mı? yoksa bir aylık süre benim yasal hakkım mı? cevaplarsanız sevinirim, hayırlı günler
  • Hayır fatura yada garanti belgesi yanınızda bulunduktan sonra bir sıkıntı yaşamazsınız.Sonuçta montaj tarihinden sonra 1 ay süre veriliyor.
  • arkadaşlar dün ordu ilinde 2011 focus a lpg işlettim.
    toplamda 5 saatimi aldı ilk olarak
    - lpg faturası
    - herhangi bir takipciden ek-1 belgesi (15)
    - sonrasında sızdırmazlık raporunu alıyorsunuz (25)
    - tuv muayene işlemi (136)
    - son olarak emniyette ruhsata işletme (50)

    toplam 226 tl

    arkadaslar 1 günde halloluyor ordu ili için....
  • 226 TL iyiymiş.
    Bana 450 TL ye yaparız dediler.

    yer istanbul
  • Bir araçta teknik değişiklik yapıldıktan sonra en kısa sürede bunu ruhsata işletmeniz lazım.30 günlük süre bu işlemi yaptırırken trafik-tescil şubesinde cezayi işlem görmemeniz içindir,yolda denetim yapan trafik polisi eğer sizin keyfi olarak işletmediğiniz kanaatine varırsa ki güzergahınız emniyette güzergahı veya şehirlerarası yol ise bu kanaat oluşur,ceza uyguluma hakkına sahiptir.Çoğu bu cezai işlemi yapmaz,ama birisi çıkıp yapmayacak diye bir kuralda yoktur.O yüzden mümkün olan en kısa sürede ruhsat değişikliği yapılması gereklidir.
  • 0 aracı TUV e götürüp muayene mi ettiriyoruz LPG için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RefLections

    0 aracı TUV e götürüp muayene mi ettiriyoruz LPG için


    evet arkadasım oyle dizel olmus 3.72 benzın olmus 4.25 tup taktırmayalımda neyapalım
  • Arkadaşlar ikinci el bir araç alıyorum. Aldığım kişi başka bir ilde ve araca lpg sistemini yeni taktırmış.
    Ek-1 belgesi,sızdrımazlık raporu v.s. hepsini halletmiş. Fakat arcın ruhsatını değiştirmemiş. Satıcının dediğine göre Ek-1 belgesi ve eski ruhsatla bana satışı yapacakmış. Bu şekilde olur mu acaba?
    Satıcının dediğine göre lpg işlemleri yapılmış, trafik kayıtlarında araç lpg li görünüyor sadece ruhsatın yaprakları değişmemiş. Aracın satışını aldıktan sonra ruhsatı ben değiştireceğim. İki kez ruhsat parası vermeyelim diyor.
    Bilgisi olanlar fikirlerini paylaşabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senolakp

    Arkadaşlar ikinci el bir araç alıyorum. Aldığım kişi başka bir ilde ve araca lpg sistemini yeni taktırmış.
    Ek-1 belgesi,sızdrımazlık raporu v.s. hepsini halletmiş. Fakat arcın ruhsatını değiştirmemiş. Satıcının dediğine göre Ek-1 belgesi ve eski ruhsatla bana satışı yapacakmış. Bu şekilde olur mu acaba?
    Satıcının dediğine göre lpg işlemleri yapılmış, trafik kayıtlarında araç lpg li görünüyor sadece ruhsatın yaprakları değişmemiş. Aracın satışını aldıktan sonra ruhsatı ben değiştireceğim. İki kez ruhsat parası vermeyelim diyor.
    Bilgisi olanlar fikirlerini paylaşabilir mi?


    Eğer bu evrakların süresi bir aydan fazla ise 50 lira civarı cezası var, ayrıca Ek-1 inde bir süresi var ama onu tam olarak bilmiyorum, Ben Herşeyi aldım, Ek-1 falan hallettim, sadece ruhsata işletmedim, muayenede yaptırdım. Fırsatım olmamıştı, işten izin alınca yaptıracaktım, Bir hafta sonra polis çevirmesine takıldım, Polis bana orda bahsetmişti, bişr an önce ruhsatı al diye,Ek-1 süreli demişti, bilgim ordan ama süreyi hatırlamıyorum.




  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.