Bildirim
LPG VE YOL BİLGİSAYARINDAKİ TÜKETİM KONUSU
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
lpg takıldığı zaman tüketimin benzine göre arttığını biliyorum ama hiçbir aracın yol bilgisayarında bunu göstereceğini zannetmiyorum ancak fabrika çıkışlı lpg olan araçlarda olabilir mesela chevrolet bunu yapıyordu bir ara fiat ta yaptı sanırım... -
Chevrolet Kaloslarda falan standart lpg olabiliyor onlar yansıtabilir ama onlarda yol bilgisayarı varmı bilmiyorum onu dışında ihtimal vermiyorum çünkü lpg ile benzin in yakıt tüketimi farklı :) -
cvplar için tesekkurler
peki ama neticede lpg ile daha fazla tuketim olduğuna gore yol bilgisayarında yazanla genelde ortalama mesela %30 daha fazla lpg yakar denilebilir ve bu şekilde kolay hesaplama yapılabilir değilmi...:??? -
quote:
Orjinalden alıntı: xtatic
cvplar için tesekkurler
peki ama neticede lpg ile daha fazla tuketim olduğuna gore yol bilgisayarında yazanla genelde ortalama mesela %30 daha fazla lpg yakar denilebilir ve bu şekilde kolay hesaplama yapılabilir değilmi...:???
Dediğin gibi hesaplama yapılabilir tabi , bende bu şekilde hesaplama yapıyorum. -
bu konu benimde merak ettiğim bişey..mantık olarak düşünecek olursak yol bilgisayarı motora giden akaryakıtı ölçmüyormu? yani bu ister benzin olsun ister lpg.benim mantığıma göre bir araç 90 km sabit hızla düz yolda 7 lt tüketiyorsa,yol bilgisayarı bunu motora giden akaryakıt olarak o hızda ortalama 7 litre olarak gösterir,lpg de ise tüketim yani motora giden akaryakıt %10-15 fazla olacağı için 7,7-8 litre olarak gösterir.
yani ben aracaı lpgmi,benzinmi,mazotmu yaktığına değil yol bilgisayarının ne kadar miktar ölçtüğüne bakarım mantığıyla düşünüyorum.belkide yanlış düşünüyorum. -
quote:
Orjinalden alıntı: giza
bu konu benimde merak ettiğim bişey..mantık olarak düşünecek olursak yol bilgisayarı motora giden akaryakıtı ölçmüyormu? yani bu ister benzin olsun ister lpg.benim mantığıma göre bir araç 90 km sabit hızla düz yolda 7 lt tüketiyorsa,yol bilgisayarı bunu motora giden akaryakıt olarak o hızda ortalama 7 litre olarak gösterir,lpg de ise tüketim yani motora giden akaryakıt %10-15 fazla olacağı için 7,7-8 litre olarak gösterir.
yani ben aracaı lpgmi,benzinmi,mazotmu yaktığına değil yol bilgisayarının ne kadar miktar ölçtüğüne bakarım mantığıyla düşünüyorum.belkide yanlış düşünüyorum.
Malesef öyle olmuyor , size teknik açıklamasını yapamam ama benimde merakı çektiği için bu konuda yazılanlarla ilgileniyorum , zannediyorum bu konuda yazılmış mesajlar vardı bende onları okuyarak bu sonuca ulaşmıştım.
-
malesef lpg de sadece anlık tüketimi doğru gösteriyor. geri kalan bütün hesaplamalar benzin üzerinden yapılıyor. bir senedir kullanıyoruz ama daha yol bilgisayarından bu ölçümleri doğru alamadık. gene klasik; kaç litre lpg aldık, kaç km yol yaptık çarp, topla, böl yöntemini kullanıyoruz.
işin garibi lpg montajcıları da bu soruya cevap veremiyor. -
quote:
Orjinalden alıntı: brutalsk
malesef lpg de sadece anlık tüketimi doğru gösteriyor. geri kalan bütün hesaplamalar benzin üzerinden yapılıyor. bir senedir kullanıyoruz ama daha yol bilgisayarından bu ölçümleri doğru alamadık. gene klasik; kaç litre lpg aldık, kaç km yol yaptık çarp, topla, böl yöntemini kullanıyoruz.
işin garibi lpg montajcıları da bu soruya cevap veremiyor.
zannediyorum forumun lpg kısmında bazı üyeler kendileri yol bilgisayarından bağımsız olarak tankda klan gazı lt bazında gösteren elektronik devre yapmışlardı, hatta kalan gaz ile yapılabilecek yol da yazıyırdu ekranada. -
quote:
Orjinalden alıntı: Gakgunlu
quote:
Orjinalden alıntı: giza
yani ben aracaı lpgmi,benzinmi,mazotmu yaktığına değil yol bilgisayarının ne kadar miktar ölçtüğüne bakarım mantığıyla düşünüyorum.belkide yanlış düşünüyorum.
Malesef öyle olmuyor , size teknik açıklamasını yapamam ama benimde merakı çektiği için bu konuda yazılanlarla ilgileniyorum , zannediyorum bu konuda yazılmış mesajlar vardı bende onları okuyarak bu sonuca ulaşmıştım.
o zaman kara kalem hesaplamalara devam....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giza -- 26 Şubat 2008; 15:53:34 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: Gakgunlu
quote:
Orjinalden alıntı: brutalsk
işin garibi lpg montajcıları da bu soruya cevap veremiyor.
zannediyorum forumun lpg kısmında bazı üyeler kendileri yol bilgisayarından bağımsız olarak tankda klan gazı lt bazında gösteren elektronik devre yapmışlardı, hatta kalan gaz ile yapılabilecek yol da yazıyırdu ekranada.
zaten lpg kitinin depoda me kadar gaz kaldığını gösteren bi düzeneği var araç içinde. benim bahsettiğim; ortalama ne kadar tüketim olduğunu yol bilgisayarından görebilmek. hesabı elle değilde, yol bilgisayarından görebilmek. kısaca konfor
-
ecuda yazılımı degismek gerekır bence bıraz rısklı bı ıs -
Yani yol bilgisayarını etkileyen şey gaz pedalına ne kadar basıldığı anladığım kadarıyla,oda bize o basmayala kaç lt benzin yakacapını söylüyor.Ama normalde biz onun %10-15 fazlasını yakıyoruz yani ort 6 lt ise normalde 7 lt gaz yaktık diyebilir miyiz yoksa çok alakasız sonuçlarda çıkabiliyor mu?Birde bu yol bilgisayarları nerden ölçüm yapıyor?Manifolda giren yakıt miktarını mı ölçüyor yoksa gaza basmamıza orantılı oalrak genel bir değer mi veriyor bilgisi olanlar yazarsa çok yardımcı olur -
YOL BİLGİSAYARI ÇALIŞIYOR AMA NEKADAR DOĞRU HİÇ DÜŞÜNMEDİMMM... -
Aslında yol bilgisayarı neyi ölçüyor merak ettim,bilgisi olan arkadaşlar açıklasada öğrensek -
Arkadaşlar bildiğim kadarı ile ben yazayım mantıklı gelecek mi?
Anlık tüketim değeri;
Aracın enjeksiyon süresine göre hesaplar yani enjeksiyon süresi 3ms diyelim benzin enjektörlerinin 3ms çalışma süresinde ne kadar yakıt püskürttüğü test ortamın da ölçülüyor ve aracın yazılımına ön bilgi olarak giriliyor bundan sonra aracın enjeksiyon süresine göre ECU anlık yakıt tüketimini hesaplayıp yol bilgisayarına gönderiyor.
Not:Eger lpg sisteminin çalışma hızı elverişli ise düzgün bir lpg ayarından sonra aracın anlık yakıt tüketim değeri benzin ile lpg de eşit veya bir birine çok yakın çıkar fakat birebir benzin değeri ile lpg değeri eşit yapılsa bile litre bazın da tüketim lpg de daha fazladır saygılar -
ÖNEMLİ OLAN NE KADAR YAKTIĞI DEĞİLLLLL
LPG NİN NE KADAR OLDUĞU....
AYGAZ 1.65.... -
quote:
Orjinalden alıntı: xtatic
cvplar için tesekkurler
peki ama neticede lpg ile daha fazla tuketim olduğuna gore yol bilgisayarında yazanla genelde ortalama mesela %30 daha fazla lpg yakar denilebilir ve bu şekilde kolay hesaplama yapılabilir değilmi...:???
yol bilgisayarının anlık tüketim ve ortalama tük. , toplam tüketim. verileri lpg dede çalışıyor. ancak sapmalar gösterebiliyor. menzil ise kalan benzine bağlı olarak çalışacağı için anlamsız bir sonuç çıkıyor.
imzamdaki aracımla yol bilgisayarım ile gerçek lpg tük. arasında TAM %40 'lık bir fark var.
örnek sabit hızda 4,8 - 5,2 lt /100 km anlık tük görünüyor....
ama araştırdığım kadarıyla bu farkın daha farklı hatta farkın olmadığı araçlarda oluyormuş....
bide bu verileri doğru hesaplayabilmek için benzindeykende aracınızın yakıt tüketimini çok iyi biliyor olmanız lazım... biraz bu işlere meraklı arkadaşlar sapmaları farkedecektir.
yinede etrafımda yol bilgisayarlarının %100 doğru olduğunu sanan arkadaşlarda var tabi :)
-
yol bilgisayarı yerine 1 depo ile kaç kilometre gittiğini bildiğin takdirde yol bilgisayarının bir önemi yok.... -
2007 Clio 1.4 16v aracımda geçenlerde depoyu doldurdum. kaç km gittiğimi hatırlamıyorum ama yol bilgisayarında yakılan litre kısmında 18,5 lt, ortalama kısmında ise 9,2lt/100km yazıyordu. Sonra tekrardan doldurdum ve depo 18,3lt lpg aldı. O yüzden benim aracımda yol bilgisayarının gerçeğe yakın gösterdiğini düşünüyorum.
Zaten lpg takılmadan önce sürekli şehir içinde yakıt ortalaması 8,0 civarındaydı, lpgden sonra 9,0-9,5 arası değişiyor. Yani araç, litre bazında lpgyi benzine göre daha fazla harcadığını da göstermiş oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serece35 -- 28 Şubat 2008; 13:31:36 >
Benzer içerikler
- lpg aracın çekişi neden düşer
- gazlı araba neden su eksiltir
- sıralı sistem lpg düğmesine elektrik gelmiyor
- opel astra 1.6 benzinli lpg yorumlar
- lpg şamandıra arızası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X