Şimdi Ara

LPG tekleme sorunu (BRC)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım Polo 2007 1.4, otomatik vites. BRC sıralı sistem takılı. LPG'yi 2 yıldır (yaklaşık 45 bin km) sorunsuz kullanıyordum.

Son 1-2 haftadır lpg'de çalışırken tekleme yapıyor. özellikle yavaşlayınca daha fazla hissediliyor. benzinde ise çok az hissediliyor. ben hissetmiyorum ama lpg ustası (Topkapı BRC Emkar) az da olsa var diyor. ilk sıkıntı çıktığında egzos uyarı işareti çıkmıştı ama sonra yok oldu.

mekanikçi usta cihaza bağladı ve hata göremedi. yanma değerleri normal diyor. tek tek bobinleri değiştirerek sorunu bulabiliriz belki diyor.

lpg'ci usta da cihaza bağladı ama hata göremedi. ona göre de ateşleme sisteminde (bobinlerde) problem var. bujiler ve lpg filtresi 3 ay önce değişti.

rica etsem yardımcı olur musunuz? problem ne olabilir?

şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: odsener

Merhaba,

Aracım Polo 2007 1.4, otomatik vites. BRC sıralı sistem takılı. LPG'yi 2 yıldır (yaklaşık 45 bin km) sorunsuz kullanıyordum.

Son 1-2 haftadır lpg'de çalışırken tekleme yapıyor. özellikle yavaşlayınca daha fazla hissediliyor. benzinde ise çok az hissediliyor. ben hissetmiyorum ama lpg ustası (Topkapı BRC Emkar) az da olsa var diyor. ilk sıkıntı çıktığında egzos uyarı işareti çıkmıştı ama sonra yok oldu.

mekanikçi usta cihaza bağladı ve hata göremedi. yanma değerleri normal diyor. tek tek bobinleri değiştirerek sorunu bulabiliriz belki diyor.

lpg'ci usta da cihaza bağladı ama hata göremedi. ona göre de ateşleme sisteminde (bobinlerde) problem var. bujiler ve lpg filtresi 3 ay önce değişti.

rica etsem yardımcı olur musunuz? problem ne olabilir?

şimdiden teşekkürler...

merhabalar. bahsettiğiniz problem ateşlemeden kaynaklı gibi görünsede, görmeden birşey söylemek zor. BRC yetkili servisinden, ENJEKTÖR testi yapmasını isteyerek sorunun kaynağı bulunabilir.

• teşekkürler. peki lpg ustasının bunu düşünmesi gerekmiyor mu?

sonuçta ücreti neyse vereceğim. nasıl yapılıyor bu test?
  • quote:

Orijinalden alıntı: odsener

teşekkürler. peki lpg ustasının bunu düşünmesi gerekmiyor mu?

sonuçta ücreti neyse vereceğim. nasıl yapılıyor bu test?

çok basit, yeni bir enjektör tek tek araçtakilerle değiştirilerek test edilebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç Silkeleme-Tekleme Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.