Şimdi Ara

LPG tankının hava yapması ve yakıt hesabı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
22.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçenlerde, sürekli depo bitene kadar gidildiğinde deponun hava yaptığını duydum. Bunun hakkında bir bilginiz varmı? Hava yapan deponun yakışa etkiside varmış.

Bende böyle kullanıyorum özellikle son haftalarda çünkü son zamanlarda yakıtın arttığını hissettim ve sürekli 5 milyonluk gaz koydurark ne kadar gittiğine baktım. Hava yapmasından endişeleniyorum. Gerçi servislerde hava alınıyormuş ama. Nasıl yapıyorlarsa.

-----

bir diğer sorumda şu. Örneğin 10 ytl lik gaz koyuyorum. Ne kadar gidecek diye. Yüksek devirlerde gaz yememeye başlayınca benzine geçiyorum..Ama sonraki çalıştırmamda gaza geçtiğimde en az 3-4 km basa basa gidiyorum gazla. Aracımda düz lpg sistemi var.

---

Yakıt tüketimim hakkın da yorum yaparken bu sonradan eklenen 3-5 km yide eklememmi gerek yoksa gaz yemediği andaki km ye göremi hareket edeyim?..

• Beyler okuyup okuyup kaçmayın 1-2 bişeyler yazın. Yorumlarınızı bekliyorum
  • Çok tatmin edici yorumlar. Teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Sulphur

Beyler okuyup okuyup kaçmayın 1-2 bişeyler yazın. Yorumlarınızı bekliyorum

36 kişi okumuş ve 4 cevap var;

işte insanların çoğunluğunun ne kadar menfaatcı çıkarcı olduğu buradan belli olmuyor mu yani

benim yıllardır gözlemlediğim insanlar sadece kendi menfaat ve çıkarları için maalesef karşısındaki insanları ayak altına alıyorlar, hangi konuda olursa olsun kendi alacakları bişey varsa alırlar sonra kaçarlar başkası ne olursa olsun,,

bir çok konuda gözlemlediğim olay konuya girereler okurlar bilgi edinirler sonra kaçarlar ama iki satır da kendilerinden bilgi aktarmazlar , kendi başlarından konu ile ilgili bir olay geçmişmi geçtiyse nasıl üstesinden geldi, katiyen yazmazlar, ama kendileri için gerekli olan bir şey varsa almayı çok iyi bilirler,,

forumda bir çok konuyu inceleyin;
    yüzlerce hatta binlerce okuma oranına sahip olmasına rağmen çok az sayıda cevap yazılmış bir çok konu vardır

senin konunla ilgili olarakta
    hava yapma olayı yoktur çünkü sistem kapalı bir sistemdir ve dolum esnasında havayı zaten atar ,, mesela bir çakmağını dolumu gibi

• Yorum yapacak bilgim yok bu konuda ama başıma gelebilir, o yüzden bilen biri yorum yapana kadar güncel kalması adına sadece yolladım. Evet hepimiz menfaatçilerden muzdaribiz, ama aynı zamanda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardan da. Kesinlikle emin olmadığımız bir bilgiyi paylaşmamak paylaşmaktan daha iyidir. Dönüşü olmayan hatalara yol açmak istemeyiz değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lpg basıncı ne olmalı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkxwing

Yorum yapacak bilgim yok bu konuda ama başıma gelebilir, o yüzden bilen biri yorum yapana kadar güncel kalması adına sadece yolladım. Evet hepimiz menfaatçilerden muzdaribiz, ama aynı zamanda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardan da. Kesinlikle emin olmadığımız bir bilgiyi paylaşmamak paylaşmaktan daha iyidir. Dönüşü olmayan hatalara yol açmak istemeyiz değil mi?

+ güzel yorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Engin_ER

quote:

Beyler okuyup okuyup kaçmayın 1-2 bişeyler yazın. Yorumlarınızı bekliyorum

36 kişi okumuş ve 4 cevap var;

işte insanların çoğunluğunun ne kadar menfaatcı çıkarcı olduğu buradan belli olmuyor mu yani

benim yıllardır gözlemlediğim insanlar sadece kendi menfaat ve çıkarları için maalesef karşısındaki insanları ayak altına alıyorlar, hangi konuda olursa olsun kendi alacakları bişey varsa alırlar sonra kaçarlar başkası ne olursa olsun,,

bir çok konuda gözlemlediğim olay konuya girereler okurlar bilgi edinirler sonra kaçarlar ama iki satır da kendilerinden bilgi aktarmazlar , kendi başlarından konu ile ilgili bir olay geçmişmi geçtiyse nasıl üstesinden geldi, katiyen yazmazlar, ama kendileri için gerekli olan bir şey varsa almayı çok iyi bilirler,,

forumda bir çok konuyu inceleyin;
    yüzlerce hatta binlerce okuma oranına sahip olmasına rağmen çok az sayıda cevap yazılmış bir çok konu vardır

senin konunla ilgili olarakta
    hava yapma olayı yoktur çünkü sistem kapalı bir sistemdir ve dolum esnasında havayı zaten atar ,, mesela bir çakmağını dolumu gibi

bu mesajı okuyan 36 kişinin bu konu hakkında bilgi sahibi olduğunu nasıl iddia edebilirsiniz, merak ettim doğrusu....

okuyan herkezi rencide edecek şekilde yorumlar yapmanızın gereği yok!!!!!!

• armoni1 mesaj yazarken biraz daha yumuşak uslup kullanmanı tavsiye ederim,,

belki bilgi sahibi olmayabilirler ama yukarıdaki mesajların çoğunu görmüşsünüzdür sadece mesaj sayısını yükseltmek için smiley atarak kendilerini komik duruma düşürüyorlar,,
  • Son mesajdan öncekini görüp teşekkür edecektim ama sonuncuyu görünce gerçekten bir övgü olduğundan şüphe ettim. Komik duruma düşmemek adına bir yorum yapmıyorum.

Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyoruz. Özellikle de montaj işiyle uğraşan, söz konusu kendi markaları olduğunda mangalda kül bırakmayan arkadaşlardan yorum bekliyoruz. Madem bu konunun ustası sizsiniz biz tüketicileri bilgilendirin... Şimdiden teşekkürler...

quote:

Orjinalden alıntı: Engin_ER

quote:

Orjinalden alıntı: darkxwing

Yorum yapacak bilgim yok bu konuda ama başıma gelebilir, o yüzden bilen biri yorum yapana kadar güncel kalması adına sadece yolladım. Evet hepimiz menfaatçilerden muzdaribiz, ama aynı zamanda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardan da. Kesinlikle emin olmadığımız bir bilgiyi paylaşmamak paylaşmaktan daha iyidir. Dönüşü olmayan hatalara yol açmak istemeyiz değil mi?

+ güzel yorum

• abi bende ilk defa duydum böyle bir durumu bilgim olursa burada paylaşırım sizlerle
  • sayın Engin_ER,

bu topiği okuyan herkesi aynı kefeye koyduğunuz oranda bende üslup kullandım. lütfen saçmasapan mesaj yazanlarla, salt merak için bu topiği veya diğerlerini okuyanları bir tutmayalım.....
  • Konuyu dağıtmayın beyler. Benim konum bu atarım valla

Bilen arkadaş varsa cevaplar umarım. Ciddi ve oldukça teknik bir konu..
  • quote:

Merhaba arkadaşlar.

Geçenlerde, sürekli depo bitene kadar gidildiğinde deponun hava yaptığını duydum. Bunun hakkında bir bilginiz varmı? Hava yapan deponun yakışa etkiside varmış.

Bende böyle kullanıyorum özellikle son haftalarda çünkü son zamanlarda yakıtın arttığını hissettim ve sürekli 5 milyonluk gaz koydurark ne kadar gittiğine baktım. Hava yapmasından endişeleniyorum. Gerçi servislerde hava alınıyormuş ama. Nasıl yapıyorlarsa.

-----

bir diğer sorumda şu. Örneğin 10 ytl lik gaz koyuyorum. Ne kadar gidecek diye. Yüksek devirlerde gaz yememeye başlayınca benzine geçiyorum..Ama sonraki çalıştırmamda gaza geçtiğimde en az 3-4 km basa basa gidiyorum gazla. Aracımda düz lpg sistemi var.

---

Yakıt tüketimim hakkın da yorum yaparken bu sonradan eklenen 3-5 km yide eklememmi gerek yoksa gaz yemediği andaki km ye göremi hareket edeyim?..

az önce üşenmedim gittim kendi gaz takan servise bu konuyu sordum bu mesajı kendisine gösterdim;
    verdiği cevap hava yapması olmaz içinde bulunan gaz sıvı olarak basılır ve havaların sıcak olması durumunda sıvı haldeki gaz buharlaşır ama araç çalıştırıldığında bu buharlaşmış gaz yakılır zaten sıvı olarak gelen gaz regülatörde buharlaştırılarak motora verilir dedi,

bilmiyorum sizce verdiği cevap yeterlimidir

• LPG tank havasının alınması diye bir tabir var. Valla ikilemdeyim.
  • arkadaşım geçenlerde şamandırayı değiştirmek için gittiğimde şamandırayı boş bir arazide çıkarttılar. içinde gaz vardı tankın. epey bir süre gaz attı araba açılan yerden . gaz atmayı kestiğinde ise depoda hala sıvı gaz vardı. basınç olmadığı için onu çıkarmadı. şamandıra değişti yerine taktılar. ama gazı boşaltmadılar. 10 ytl lik gaz aldım aldığım gazın basıncının depodaki gazı da kullanılabilir hale getireceğini söylediler. senin sorununa gelince depoda mutlaka basınç olması lazım ki gazı dışarıya atabilsin. hava depoda olmaz bildiğim kadarıyla. araç gaz yakarken aynı oranda depodaki havayı da kullanacağı için hava olayı bana göre olmaz.
    tabi yine de daha bilgili birine sormanda fayda var. (benzinlikçiler olabilir)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.