Şimdi Ara

LPG TANKINDA NE KADAR GAZ KALDIĞINI GÖSTEREN GÖSTERGE (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
235
Cevap
0
Favori
111.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim gösterge arızalı galba sarıdan kırmızıya hiç geçmiyor. yanıp sönmeyebaşlayınca baya gidiyor. yine bir ısık yanık sönme durumunda bitiriyor. bu nedenle tırsıyorum yarı depoda gidip fulluyoırum. yok mu bi çözümü sorunun nedeni nedir
  • Uzun bir çalışmanın sonunda tamamı olmasada piyasadki LPG şamadıralarının çoğuna monte edilebilecek şekilde bir arabirim tasarlamayı başardık. Şu anda kağıt üzerinde eksiği yok gibi. Şamadıra ibresinden bilgi almak için gerekli parça sayısı biraz fazla çıktı. Bu da maliyeti artırıyor. Kalıp maliyeti yüksek tuttuğu için henüz tam bir tasarım yapmadık. Proje 2-3 aydır bitmiş bir şekilde bekliyor. Yani önümüzde mali sorunlar var ve bu sorun projeyi tasarlamaktan daha zor gibi. Bu işle uğraşan (2-3 kişiyiz) herkes devlet memuru bu yüzden şirket kurma gibi bir durum sözkonusu değil. Mevcut bir şirketle ortaklık kurabiliriz ama şu ana kadar bu konuda ciddi bir girişimde bulunmadık. Aslında Tübitak ve Kosgeb bu tür AR-GE özelliği taşıyan projelere yeterli desteği sağlıyor ama yine şirket olarak başvurmamız gerekiyor.
    Böyle giderse yakında projenin tüm detaylarını burada açıklamamız sözkonusu olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftsahin -- 13 Aralık 2007; 10:29:50 >

• FORUM ÜYELERİ OLARAK SİPARİŞLERİMİZİ İLK OLARAK NAKDİ YAPALIM. BİR NEBZE MALİYETİ İLK OLARAK KURTARMIŞ OLURSUNUZ...
    quote:

Orjinalden alıntı: ftsahin

Uzun bir çalışmanın sonunda tamamı olmasada piyasadki LPG şamadıralarının çoğuna monte edilebilecek şekilde bir arabirim tasarlamayı başardık. Şu anda kağıt üzerinde eksiği yok gibi. Şamadıra ibresinden bilgi almak için gerekli parça sayısı biraz fazla çıktı. Bu da maliyeti artırıyor. Kalıp maliyeti yüksek tuttuğu için henüz tam bir tasarım yapmadık. Proje 2-3 aydır bitmiş bir şekilde bekliyor. Yani önümüzde mali sorunlar var ve bu sorun projeyi tasarlamaktan daha zor gibi. Bu işle uğraşan (2-3 kişiyiz) herkes devlet memuru bu yüzden şirket kurma gibi bir durum sözkonusu değil. Mevcut bir şirketle ortaklık kurabiliriz ama şu ana kadar bu konuda ciddi bir girişimde bulunmadık. Aslında Tübitak ve Kosgeb bu tür AR-GE özelliği taşıyan projelere yeterli desteği sağlıyor ama yine şirket olarak başvurmamız gerekiyor.
    Böyle giderse yakında projenin tüm detaylarını burada açıklamamız sözkonusu olabilir

• herkes yaptığı bir şeyi göstermiş bende ekleyeyim bari
    Benim yaptığımın maliyeti biraz yüksek
    göstergede
    1-kalan LPG lt olarak
    2-Sıfırlamadan sonra gidilen km
    3-Sıfırlamadan sonra ortalama LPG tüketimi 100 km/lt
    4-En son LPG doldurma tarihi(7 lt ve üzeri)

Cep tel ile çektim foto çok net değil
  • Hocam sanırım resmi koymayı unutmuşsun
    quote:

Orjinalden alıntı: baybars_

herkes yaptığı bir şeyi göstermiş bende ekleyeyim bari
    göstergede
    1-kalan LPG lt olarak

• quote:

göstergede
    1-kalan LPG lt olarak

Cidden fotolar hiç net değilmiş
    O kadar bulanık ki hiç göremiyorum.

Şaka bir yana maliyeti ne kadar tuttuğunu bizimle paylaşabilir misin?
    BRC kitlere uygun mu?
    Eğer fiyatı uygunsa ben bir tane almak isterim.
    Bu arada montajını yapıyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lakiska -- 30 Aralık 2007; 10:36:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: oguzhannn

Hocam sanırım resmi koymayı unutmuşsun
    quote:

göstergede
    1-kalan LPG lt olarak

sanırım sitede bir sorun var koymuştum ama gözükmüyor şimdi de koymaya çalıştım ama dosya 16 kb olmasına rağmen dosya çok büyük hatası veriyor(isteyene fotoyu maille gönderebilirim)
    ilk fırsatta koyarım maliyeti 100 ytl
    ama ben bunun için bir ücret ödemedim o yüzden maliyete dikkat etmedim
    BRC de uyumlumu bilmiyorum ama sistemde kalibrasyon özelliği var
    Sistem kısa süreli dalgalanmalardan etkilenmiyor
    ama çok dik yokuş ve inişlerde sapmalar olabiliyor
    ortalama LPG tüketimi ancak 1lt LPG harcandıktan sonra düzgün değerler gösteriyor

Bunu satış amaçlı yapmadım sadece hobi olarak yaptım
    Şu aralar pek vaktim olmuyor ama fırsat bulursam maliyeti daha düşük bir sistem yapabilirim

• Hocam veriyi nasıl aldınız önemli olan o yoksa yukarılarda birde bizim bu iş ile ilgili proje varda bıraktık mailnizi bekliyom saygılar
    quote:

quote:

quote:

göstergede
    1-kalan LPG lt olarak

sanırım sitede bir sorun var koymuştum ama gözükmüyor şimdi de koymaya çalıştım ama dosya 16 kb olmasına rağmen dosya çok büyük hatası veriyor(isteyene fotoyu maille gönderebilirim)
    ortalama LPG tüketimi ancak 1lt LPG harcandıktan sonra düzgün değerler gösteriyor

Şu aralar pek vaktim olmuyor ama fırsat bulursam maliyeti daha düşük bir sistem yapabilirim

• quote:

Hocam veriyi nasıl aldınız önemli olan o yoksa yukarılarda birde bizim bu iş ile ilgili proje varda bıraktık mailnizi bekliyom saygılar
    quote:

quote:

quote:

göstergede
    1-kalan LPG lt olarak

pm attım

• yanlışın var arkadaşım kırmızıda 150 km giden araba yok daha...
    quote:

Orjinalden alıntı: slat21

arabamızın lpg tankında ne kadar lpg kaldığını gösteren yeşil ve kırmızı ışıklar artık çok uyuzuma gidiyor.niye halen daha iyisini yapamıyorlar.bence benzin göstergesi gibi 1/1, 1/2 gibi kadran lı bişey yapsalar daha ii olacak.bizim arabada lpg göstergesi kırmızı yandığında 150 km gidiyor. nerde bitecek tam anlayamıyorum.kadranlı bişey yapabilseler daha ii olurdu.galiba yeni çıkan sıralı sistemlerde digitalmiş gösterge.4,3,2 diye gidiyormuş.bence eskilerinden hiçbir farkı yok.daha iyisi yapılana kadar sizce hangisi daha iyiii

• depoyu full dolduruyorum 80 km gittikten sonra kırmızı ışık yanıyor...onlada 200 km civarı gidiyorum...hem daha iyi ışıklar gözümü yormuyor bir yanıp bir sönüp...kaç km gittiğimide biliyorum sorun yok :))
  • elektronik devre şemasını koyarsanız diğer eletronikci arkadaşlar hem kendileri yapmak için uğraşırlar hemde belki daha da geliştirebilirler,
  • helal olsun arkadaşlar walla böyle bişey geliştirmişsiniz devre ile ayrıntılı döküman ve bilgileri paylaşırsanız bizim için daha yararlı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djokan -- 16 Ocak 2008; 13:50:40 >
  • Arkadaşlar buyrun bizimkinin devre şeması isteyenler geliştirsin bir tanede bizi hediye edersiniz artık saygılar

LPG TANKINDA NE KADAR GAZ KALDIĞINI GÖSTEREN GÖSTERGE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhannn -- 16 Ocak 2008; 18:53:50 >
  • gostergeyi yapan meslektaş arkadaşı tebrik ediyorum. bende dokuz eylülden elektronik mühendistliği okuyorum. bu tip cihazların çalışma şekli basit. sadece depodaki litre bazında gostermesi kolay. fakat en zoru 100 km de kaç litre lpg yakacağını ve anlık tuketimi yapmak daha zor. çünkü bu degerleri okuması için arabanın ECU suna iletişim kurulması gerek. bu demek oluyorki pıc entegreler çoğalcak ona gore kodlanması gerekecek daha karmaşık olur. maliyeti yükselecektir. arkadaşımzıın dediği gibi 100 ytlnin üzerine çıkması normal. ekran 20 ytl civarı pıc entegresi 5 ytl civarı. bi tek bunlar yok dahası var.

litre bazında gostermesi için lpg tankın basınç sensorune bağlanması gerek. basınça gore direnç değerleri belirlenecek. ve onun üzerinde programlanmış pıc devresi aldıgı direnç değerinin çozerek litre miktarını gosterir.

en basit ornek. 1mega ohm lik potansiyonmetre 100 litre gostercek die düşünün gerisini anlamışsınızdır

• Hocam mevzuyu kapmışsın hemen de senin de dediğin gibi bize sadece lpg göstergesi olarak yetmez dedik şunu yol bilgisayarına dönüştürelim dedik hedef büyüyünce vaz geçtik lpg için veri kolay da ortalama ve anlık tüketim değerleri için veri almak zor saygılar
  • yani yol bilgisayarına donuşturmek için arabanın beynine girmek lazımki kod çozucu yapmak gerek buda maliyeti yukseltir hemde daha çok emek isteyektir. arabanın ecu sunu bozma ihtimalide vardır. en temizi basınç sensorudan alınan değişken direnç değerlerini litre olarak çeviren pıc entegresi yapıp konsola monte etmek ve başına hiç iş çıkmaz.

bak size en basiti verelim alın bi tane dijital termometre ve NTC yani ısıyı algılayan değişken direnç onu çıkarıp lpg başın sensoruna bağlayın termometrede degerleri gosterecektir. tabi litre olarak gostermez ama yüzde olarak düşünebilirsin sadece en basit ve kolay iş bu alıp bağlamak. eger biraz daha kasıp litre bazında gostereni yaparsınız. tabi çok profesyonel iseniz pıc programlamayı iyi bilen birisi iseniz yol bilgisayarı gibi yapabilirsiniz.

mesela benim araba 45 litre depo ortalama 580 km yol katediyor (benzinli daha lpg takılı değil cmt gunu takılınca bakacam basınç sensorunun dirençini)
    lpg tanki 45 litre demi benzine gore daha fazla tuketir.

kafadan atalım 45 litre lpg tankı 500 km goturuyor desek

45litre iken 500km menziliniz var diyecek
    40litre iken 450km menzil
    35litre iken 400km şekilde programlanabilir. gerçek deger olmaz tabi sadece tahmini ole olacak

• Ortalama yakıt tüketimi, kilometre sayıcıdan bilgi alarak 'Yol / harcanan lpg' formülüyle bulunabilir. Bu nispeten kolay ama anlık yakıt tüketimini bulmak zor. Hassa flowmetre kullanmak gerekebilir o da çok pahalı astarı yüzünden pahalıya gelir. Bence anlık yakıt tüketimi önemli değil önemli olan belli kilometrede ne kadar yaktığını göstermesi. Bunun için de aracın biraz yol gitmesi gerekir. Km düşükken sonuç hatalı çıkabilir. Km ve kullanılan yakıt ne kadar çok olursasonuç o kadar doğru olur.

Her araçtan kilometre bilgisi almak ta kolay değil. Genel olarak araç sistemlerini tanımak lazım. Benim bu konuda fazla bilgim olmadığı için böyle bir çalışmam olmadı ama istenirse yapılabilir. Gerekirse araçtan tur bilgisi alacak ek bir düzenekle de km bilgisi alınabilir.
  • Evet yol bilgisaarına entegre olsa tadından yinmez...ben depoyu fulledim 65 km sonra ilk ışık söndü...sizce normal midir...aracı yeni aldığım için şehir içinde ilk defa test ediyorum...
  • bence garip deil bende 55 de gidiyor ilk ışık şehiriçi ama
    quote:

Orjinalden alıntı: erro

Evet yol bilgisaarına entegre olsa tadından yinmez...ben depoyu fulledim 65 km sonra ilk ışık söndü...sizce normal midir...aracı yeni aldığım için şehir içinde ilk defa test ediyorum...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.