Şimdi Ara

LPG Montajı ve Kullanımı ile ilgili herşey, LPG & Dizel Mukayeseleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.203
Cevap
8
Favori
906.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki ülkedeki benzin satışları bir anda ayarı yarıya düşse ve lpg satışları bir anda aynı oranda artsa.

bu durumda maliye bakanlığının yeni bir vergi düzenlemesi yapmayacağını kim iddia edebilir.bugün 1.2 ytl olan lpg fiyatı bir hafta sonra 2 ytl. olamazmı.

bizim toplam yıllık ham petrol ihtiyacımız 6,5-7 milyar dolar civarında.bunun bir bölümü yerli üretim geri kalanı ithalat yoluyla sağlanıyor.

ama bu miktar ham petrol işlenip(benzin,motorin,lpg,fuel oil vb.),üzerine vergi bindirildikten sonra oluyor toplam hacmi 35 milyar doların üzerinde bir bütçe açığı kapatma yaması.

yani size devletin böyle bir yamadan kolayca vazgeçmesi mantıklı geliyormu.
  • Alın size bir haber daha işte Petrolün varil fiyatı 70 $ dayanmış, merak etmeyin bu çook yakında yeni zamlar olarak geri dönecektir.

http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~4@nvid~622182,00.asp
  • quote:

Orijinalinden alıntı: MaviBodrum

İşte kullanan ve işi bilenlerin farkları görüyorsunuz. Boş laflar söyleyip durmuyorlar, kullanıyorlar biliyorlar ve memnunlar. Uyanın artık efendiler uyanın, benzinde devlete yolunmayın !!!

Ekonomi tamam
    Hadi Güvenlik de tamam olsun
    Performans ı ne yapacaz?
  • ewet ya performans da war işin içinde bence güvenli de diil
  • quote:

Orijinalinden alıntı: mab2003

peki ülkedeki benzin satışları bir anda ayarı yarıya düşse ve lpg satışları bir anda aynı oranda artsa.

bu durumda maliye bakanlığının yeni bir vergi düzenlemesi yapmayacağını kim iddia edebilir.bugün 1.2 ytl olan lpg fiyatı bir hafta sonra 2 ytl. olamazmı.

bizim toplam yıllık ham petrol ihtiyacımız 6,5-7 milyar dolar civarında.bunun bir bölümü yerli üretim geri kalanı ithalat yoluyla sağlanıyor.

ama bu miktar ham petrol işlenip(benzin,motorin,lpg,fuel oil vb.),üzerine vergi bindirildikten sonra oluyor toplam hacmi 35 milyar doların üzerinde bir bütçe açığı kapatma yaması.

Forumun 1. sayfasında bu soruya cevap verdim orada görebilirsin !

• Akaryakıt fiyatları sekiz ayda yüzde 40.3’le yüzde 15.3 arasında değişen oranlarda yükseldi. Kurşunsuz benzinin fiyatı son 8 ayda yüzde 16.6, süper benzininki yüzde 15.3 ve motorinin fiyatı da yüzde 18.2 oranında zamlandı.

TÜRKİYE’deki akaryakıt fiyatlarının son sekiz ayda yüzde 40.3’le yüzde 15.3 arasında değişen oranlarda zamlandığı belirlendi. Kurşunsuz benzinin fiyatı yüzde 16.6’lık artışla 2.68 YTL’ye, süper benzinin fiyatı yüzde 15.3’lük artışla 2.65 YTL’ye ve motorinin fiyatı da yüzde 18.2’lik artışla 2.06 YTL’ye çıktı.

Akaryakıt fiyatlarına 23 Ağustos’a kadar olan 8 aylık dönemde yüzde 40.3’le yüzde 15.3 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Buna göre son sekiz ayda fuel oil 3’ün fiyatı yüzde 40.3 oranında artarak 0.98 YTL’ye çıktı. Fuel oil 6’nın fiyatındaki artış ise yüzde 34.1 olarak hesaplandı. Fuel oil 6’nın fiyatı yapılan son zamlarla birlikte 0.77 YTL olarak gerçekleşti. Fuel oil 4’ün fiyatı ise yüzde 27.9 oranında zamlanarak 1.02 YTL’den 1.31 YTL’ye çıktı. Gazyağının fiyatındaki artış ise yüzde 20.9 oranında gerçekleşti. Yılbaşında 1.61 YTL olan gazyağı fiyatı ağustos ayı itibariyle 1.95 YTL’ye çıktı.

Kırsal motorinin fiyatındaki artış ise yüzde 18.2 düzeyinde gerçekleşti. Kırsal motorinin fiyatı 1.74 YTL’den 2.06 YTL’ye ulaştı. 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı ise yüzde 16.6’lık artışla 2.30 YTL’den 2.68 YTL’ye çıktı. 98 oktan kurşunsuz benzinin pompa fiyatının ise yüzde 16.9 oranında arttığı belirlendi. 98 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı 2.47 YTL’den 2.89 YTL’ye çıktı. Motorinin fiyatındaki artış ise yüzde 17.9 olarak belirlendi. Motorin fiyatı 1.87 YTL’den 2.20’ye çıktı. Süper benzin fiyatı ise yüzde 15.3’lük artışla 2.30 YTL’den 2.65 YTL’ye ulaştı.

YILLIK ARTIŞ:

98 oktan kurşunsuz benzinin son bir yılda yüzde 29.4, 95 oktan kurşunsuz benzinin yüzde 28.8, kırsal motorinin yüzde 28 ve süper benzinin ise yüzde 27.5 oranında zamlandığı belirlendi.

AYLIK ARTIŞ:

Ağustos başından bugüne kadar son bir aylık dönemde akaryakıt fiyatarına yapılan zam oranının ise yüzde 5.9’la yüzde 2.1 arasında değiştiği belirlendi. Buna göre, son bir aylık dönemde en yüksek artış yüzde 5.9’la fuel oil 4’te yaşandı. Bu ürünü yüzde 5.7’lik artışla gazyağı, yüzde 5.6’yla kırsal motorin, yüzde 4’le süper benzin, yüzde 3.8’le 98 ortan kurşunsuz benzin, yüzde 3.2’yle motorin, yüzde 3.1’le 95 oktan kurşunsuz benzin, yüzde 2.3’le fuel oil 6 ve yüzde 2.1’le de fuel oil 3 izledi.

• quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: mab2003

peki ülkedeki benzin satışları bir anda ayarı yarıya düşse ve lpg satışları bir anda aynı oranda artsa.

Forumun 1. sayfasında bu soruya cevap verdim orada görebilirsin !

muhterem bana bu işi teferruatıyla açıklarsan memnun olurum.devlet oluşan açığı neyle kapatacak.göremedim 1. sayfada.

• ben bu gün 86 model şahinime taktırdım, Vikars diye bir marka yerli imiş, (Çanakkale'de bir bunu bulabildim) 380 YTL'ye taktılar,
  • Ezbere konuşanlara çok kızıyorum. Sağlam montaj yapılan LPG sistemi sorun yaratmaz. Ön yargılı olmayın. Seri sistem yeni LPG sistemleri var. Arabanız çok az yakıyor ve üstelik performans çok az düşüyor. Bazı arabalarda bu düşüş belli olmuyor bile. Benim sattığım Laguna'da aynen böyleydi mesela.

Bir yakınım Ankara'da bu işi yapıyor. X5'lerden tut mercedeslere taktılar. Bazılarının kafasından başı şeyleri silemezsiniz. En iyisi siz, sağlam parçalarla sağlam yapılan montajdan çıkan araç sahipleri ile konuşun. Size ne kadar iyi birşey olduğunu kendileri söyleyecektir.

Tabi parası çok olanlar ve performansa aşırı düşkünler; aslında bunların çoğu yerli yersiz aracı düşük viteste yüksek devirde kullanan ve parayı alın teriyle kazanmayan insanlar, tabi ki benzinli sistemi seçmeliler Türkiye şartlarında.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: Turetskiy_Muj

Tabi parası çok olanlar ve performansa aşırı düşkünler; aslında bunların çoğu yerli yersiz aracı düşük viteste yüksek devirde kullanan ve parayı alın teriyle kazanmayan insanlar, tabi ki benzinli sistemi seçmeliler Türkiye şartlarında.

Buraya kadar iyi gelmiştin Yanlış bir düşünce...Farklı sonuçlar çıkabilir bu paragraftan...
  • Herkes istediği düşünceyi çıkartabilir. Ben bu yaşıma kadar yaşadıklarımı ve tecrübelerimden bunları çıkarttım. Oradaki kastım Türkiye gibi sınırlı yollarda ralli yapmaya çalışan kişilerdir. Bu kişiler için yapılan benzin zamları hiçbir zaman fazla olmayacaktır. Bence LPG bir arabaya yeteri kadar performans veriyor. Fazlası tabi ki adrenalin istiyenlere. Bugune kadar LPG'li kullandığım araçlar rampalarda klima açıkken bile yamulmadı. Rampada çok ivedi bir şekilde araç sollayabildim. Benim için bu performans yeterlidir Türkiye yollarında. Zaten daha fazlası çoğunlukla ölümle sonuçlanır..
  • quote:

Rampada çok ivedi bir şekilde araç sollayabildim. Benim için bu performans yeterlidir Türkiye yollarında. Zaten daha fazlası çoğunlukla ölümle sonuçlanır..

Tabii, her performanslı araç kullanan ölümlü kazaya karışıyor ...
    Ayrıca adamın zevkidir basar veya basmaz, aracıyla hız yapmayı sewen herkesi "parayı alın teriyle kazanmıyor" diye nitelendirmişsin. Oldu, sana hayatta başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsx -- 25 Ağustos 2005, 23:00:21 >
  • quote:

Orijinalinden alıntı: nsx

quote:

Rampada çok ivedi bir şekilde araç sollayabildim. Benim için bu performans yeterlidir Türkiye yollarında. Zaten daha fazlası çoğunlukla ölümle sonuçlanır..

Tabii, her performanslı araç kullanan ölümlü kazaya karışıyor ...
    Ayrıca adamın zevkidir basar veya basmaz, aracıyla hız yapmayı sewen herkesi "parayı alın teriyle kazanmıyor" diye nitelendirmişsin. Oldu, sana hayatta başarılar

Ben de bu sonucu çıkarabileceğimizi sölemiştim arkadaşa.Ama ısrarlı Allah kimseye kaza bela vermesin ama hızlı ve performanslı kullanmak ölümle sonuçlanır die bi kanı getiremezsin....Been de hayatta başarılar diliorum

• quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: aLLyC

Walla TR de Lpg taktırmak patlamaya hazır bomba tasımak gıbı bısı. Arkadan bılmezın tekı vuracak duramayacak

Canımı yolda bulmadım ben benzıne mazota razıyım ısteyen neye taktırırsa taktırsın.

O zaman bu mantığa göre düşünecek olursak arabaya binip trafiğe çıkmakda deli işi,

Kendini bilmez bir kamyon yada otobüs şöförü gelip arkadan vuracak ve sen de aracın içince moleküllerine ayrılacaksın.

Cok zekisin sen. Yasanmis Ornekleri bi suru war Benim dedigim olayin

Ayrica Hic biri lpg kadar patlayici olamaz Basincli Gaz ya Boru degil yane.

• nsx

Anlam çıkarmana hayran kaldım. Cümlenin başındaki çoğu sözcüğünü ve yanındaki cümleyi unutmuşsun. Onlar biribirini include ediyor; yani içeriyor. Sonradan gelen "ve" bu cümledeki anlama bağlı. Yurtdışında çok kalıyorum ama Türkçeyi hala unutmadım Senin anlayacağım parayı alın teriyle kazanmayan çoğu yerli yersiz aracı düşük viteste yüksek devirde kullanan insanlara değindim. Biraz daha fazla kitap okumanı öneririm. Ayrıca ben kimseyi "aracıyla hız yapmayı sewen herkes parayı alın teriyle kazanmıyor" diye nitelendirmedim. Bu senin yakıştırman.

Ayrıca qr_bugra,

Senin dediğin gibi bir kanıya da varmadım. Nasıl uydurdun? Hızlı araba kullanmak elbetteki kötüdür. Ama seri araç kullanmak iyidir; ki bunu ben de yapıyorum. İkisini karıştırmayalım lütfen. Moskova'daki gibi keşme keş bir trafikte seri araç kullanmak bir zorunluluktur. Dikkat et seri diyorum. Hızlı araç kullanmak farklı bir olaydır. Seri araç kullanmaktaki performans olumlu bir ifadedir . Ben yerli yersiz performans yapanlardan bahsediyorum. Siz bu tür basit şeylere neden takıldınız anlamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 25 Ağustos 2005, 23:25:14 >

• Bu arada konuyu nereden nereye taşıdınız. Başlıktaki tema LPG üzerinedir. Konu hakkında bildiğiniz birşeyler varsa lütfen ekleyiniz. İsteyen kullanır; isteyen kullanmaz. Biz buradaki LPG kullanıcıları olarak tecrübelerimizi belirtiyoruz.
  • quote:

nsx

Anlam çıkarmana hayran kaldım. Cümlenin başındaki çoğu sözcüğünü ve yanındaki cümleyi unutmuşsun. Onlar biribirini include ediyor yani içeriyor. Sonradan gelen ve bu cümledeki anlama bağlı. Yurtdışında çok kalıyorum ama hala Türkçeyi hala unutmadım Senin anlayacağım parayı alın teriyle kazanmayan çoğu yerli yersiz aracı düşük viteste yüksek devirde kullanan insanlara değindim. Biraz daha fazla kitap okumanı öneririm. Ayrıca ben kimseyi "aracıyla hız yapmayı sewen herkes parayı alın teriyle kazanmıyor" diye nitelendirmedim. Bu senin yakıştırman.

Ayrıca qr_bugra,

Senin dediğin gibi bir kanıya da varmadım. Nasıl uydurdun? Hızlı araba kullanmak elbetteki kötüdür. Ama seri araç kullanmak iyidir; ki bunu ben de yapıyorum. Moskova'daki gibi keşme keş bir trafikte seri araç kullanmak bir zorunluluktur. Dikkat et seri diyorum. Hızlı araç kullanmak farklı bir olaydır. Seri araç kullanmaktaki performans olumlu bir ifadedir . Ben yerli yersiz performans yapanlardan bahsediyorum. Siz bu tür basit şeylere neden takıldınız anlamadım...

Yalnız yazdıkların birbirini INCLUDE etmemiş.Türkçeyi de bayağı unutmuşsun anlaşılan.Araya ve koymuşsun yani gerie sadece parayı alın teriyle kazanmıanlar benzine geçebilir kalıo.Yani bizim paramız alın teri diil die anlaşılabilir.Ama senin de halini düşünerek doru anlamamız mümkün Dikkat et LPG le seri kullanıom derken başına bi iş gelmesin

• Konumuz LPG biz de bu konu hakkında tartışıoruz işte ! Farkında deilmisin? ben senin LPG ye olan düşüncelerini dorulamıorum sen de iddaa ediosun bölece LPG konusu sürmüş oluor...
  • Teşekkür ederim. Türkiye'de 8 sene kullandım, bir iş gelmedi başıma. Ayrıca 11 senedir ehliyetli otomobil kullanıyorum ve hiç bir kazam olmadı çok şükür. Bundan sonra olmasını da istemem.

Sen sanırım seri sistem LPG'li araç kullanmadın. Bir bin; ondan sonra yorumda bulun. Bu arada bu sistemin montaj + parça fiyatı yaklaşık 1500YTL civarı. Lütfen kullanmış kişiler tecrübelerini aktarsınlar.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: qr_bugra

quote:

nsx

Anlam çıkarmana hayran kaldım. Cümlenin başındaki çoğu sözcüğünü ve yanındaki cümleyi unutmuşsun. Onlar biribirini include ediyor yani içeriyor. Sonradan gelen ve bu cümledeki anlama bağlı. Yurtdışında çok kalıyorum ama hala Türkçeyi hala unutmadım Senin anlayacağım parayı alın teriyle kazanmayan çoğu yerli yersiz aracı düşük viteste yüksek devirde kullanan insanlara değindim. Biraz daha fazla kitap okumanı öneririm. Ayrıca ben kimseyi "aracıyla hız yapmayı sewen herkes parayı alın teriyle kazanmıyor" diye nitelendirmedim. Bu senin yakıştırman.

Ayrıca qr_bugra,

Senin dediğin gibi bir kanıya da varmadım. Nasıl uydurdun? Hızlı araba kullanmak elbetteki kötüdür. Ama seri araç kullanmak iyidir; ki bunu ben de yapıyorum. Moskova'daki gibi keşme keş bir trafikte seri araç kullanmak bir zorunluluktur. Dikkat et seri diyorum. Hızlı araç kullanmak farklı bir olaydır. Seri araç kullanmaktaki performans olumlu bir ifadedir . Ben yerli yersiz performans yapanlardan bahsediyorum. Siz bu tür basit şeylere neden takıldınız anlamadım...

Yalnız yazdıkların birbirini INCLUDE etmemiş.Türkçeyi de bayağı unutmuşsun anlaşılan.Araya ve koymuşsun yani gerie sadece parayı alın teriyle kazanmıanlar benzine geçebilir kalıo.Yani bizim paramız alın teri diil die anlaşılabilir.Ama senin de halini düşünerek doru anlamamız mümkün Dikkat et LPG le seri kullanıom derken başına bi iş gelmesin

Tekrar okumanı tavsiye ederim. Senin paranın alın teri olup olmadığını bilemem. Çalışıyorsan ve kazanıyorsan alın teridir zaten. Çalışabilecek bir yaşta iken bazı fuzuli (zorunlu olmayan) ihtiyaçları karşılamak için aile parası yiyorsan ya da herhangi bir şekilde parayı farklı kolay yollardan kazanıyorsan da alın teri değildir. Bu zaten genel bilindik birşeydir. Bunda gocunacak birşey yok. Ben kendi yorumumu belirttim. Katılan katılır; gocunan gocunur. Nitekim herkes özgürce kendi yorumunu yazabilir pekala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 25 Ağustos 2005, 23:37:22 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.