Şimdi Ara

LPG ile Konulari burda toplayalim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LPG ile ilgili konulari burda tarti$alim

• Arkada$lar Injektörlerin arabamda ters takildigi icin hala endi$elerim var

Kendi arabanizda Injektörlerin resimlerini cekermisiniz? Sizin Injektörleride görmek isterdim....Nereye monte edildiklerini

- Resim cekemiyorum demeyin
    - Göremiyorum demeyin (genelinde yeri assagi yukari ayni)
    - Fotograf makinam yok demeyin (cep telefonuylada olur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 17 Mart 2010; 14:31:20 >
  • ba$ka örnek size

• bir örnek daha...

• bir örnek daha

• bir tane daha

• Gerek trafikte olsun gerek farklı bir mekanda tanıştığım diğer Brava kullanırlarıyla kısa bir sohbetten sonra kaputu açıp motora varsa lpg enjektörlerinin montajına bakınırız (ya da onlar bakmak isterler diyeyim.)çoğunun enjektörleri yukarda monte edilmiş ve lpg sıkıntıları mevcut.Ben kendi lpg kitimin iyi bir işçilik ile montaj edilmediğini düşünürken yukarda bahsettiğim gibi yanlış montajları görünce şaşırıyorum zira büyük sıkıntı olduğunu biliyorum.Kısacası İyi bir usta iyi bir işçilik çok MÜHİM.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruhumun

Gerek trafikte olsun gerek farklı bir mekanda tanıştığım diğer Brava kullanırlarıyla kısa bir sohbetten sonra kaputu açıp motora varsa lpg enjektörlerinin montajına bakınırız (ya da onlar bakmak isterler diyeyim.)çoğunun enjektörleri yukarda monte edilmiş ve lpg sıkıntıları mevcut.Ben kendi lpg kitimin iyi bir işçilik ile montaj edilmediğini düşünürken yukarda bahsettiğim gibi yanlış montajları görünce şaşırıyorum zira büyük sıkıntı olduğunu biliyorum.Kısacası İyi bir usta iyi bir işçilik çok MÜHİM.

kullandigimiz arabalardaki motorlarda benzin enjektörlerinin yakinina LPG enjektörlerini monte etmek cok kabiliyet isteyen bir $ey.

- Püskürtme Memeleri Benzin Enjektörlerine yakin olucak
    - püskürtme Memelerinden LPG Enjektörlerine olan hortum mesafeleri 20cm gecmicek

Bunu gerceklestirmek gercekten cok kolay degil cünkü yukardan degilde LPG enjektörlerini alt´da bir yerde monte edilmesi gerekiyor.
    Yerinde dar olmasi i$i iyice zorlastiriyor.

Benim LPG Enjektörleri (yukarda görülen ilk resim) her nekadar cok a$$agida olsada ters takilmi$ $ekilde.
    Bunun Enjöktörlere zarar verdigini biliyorum. (paraffin)
    Tabii paraffinin LPG Enjektörlerine zarari nekadar olur onu ögrenmek ve arastirmak istiyorum.

$unuda söylüyeyim; 1,6 Brava/bravo/marea/albea/sieana/stilo bunlarin hepsinde LPG montaji varsa
    vede Enjektörler cok yukardan takilmi$sa sorunlar o andan itibaren hazirdir sizi me$gul eden; ate$leme sorunlari, rölanti sorunlari, performans sorunlari
    yakit sorunlari > sadece stres!

Yukarda gördügümüz resimlerde (Birinci Resim haric) LPG Sistemleri hepsi türkiyede takilmi$ vede hepsi FACIA
    Resimleri lpghaber sayfasinda buldum. Isim vermek istemiyorum ama bu sistemleri Atiker - BRC - Zavoli buna benzer
    bir cok degisik markalarin bayileri takmi$.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 17 Mart 2010; 20:54:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: calcutta

kullandigimiz arabalardaki motorlarda benzin enjektörlerinin yakinina LPG enjektörlerini monte etmek cok kabiliyet isteyen bir $ey.

- Püskürtme Memeleri Benzin Enjektörlerine yakin olucak
    - püskürtme Memelerinden LPG Enjektörlerine olan hortum mesafeleri 20cm gecmicek

Neyse ki arabamdaki montaj yukarıda bahsettiğin şekilde.İnceleme fırsatım oldu sonunda.
  • Arabamın bazan gaza geçişini hissetmezken bazan da araba ısınana kadar neden gaz yemiyor calcutta bilgin varmı bu konuda.Sistem stefanelli bu arada.
  • quote:

Neyse ki arabamdaki montaj yukarıda bahsettiğin şekilde.İnceleme fırsatım oldu sonunda.

ah bir resim cekebilsen...$öyle bir elinle arabayi kaldirsan...bir elinle fotograf ceksen
  • A evet keşke araç liftteyken fotoğrafını çekseydim.Şu gaz yememe problemine ne diyorsun?
  • quote:

Arabamın bazan gaza geçişini hissetmezken

arkada deponun icindeki Valve kontrol ettir
    quote:

bazan da araba ısınana kadar neden gaz yemiyor calcutta bilgin varmı bu konuda.Sistem stefanelli bu arada.

Benzin enjektörleri bozulmu$ olabilir!

Bravalarda Benzin Enjektörleri ortalama 80-120 Bin kilometre arasinda bozulma/sizdirma/tikanma yapiyorlar.

Hatirliyorsan, LPG Sistemi degismeden önce 4 tanesinide degistirmek zorunda kalmi$tim.

Bak burda Bravanin bozuk Benzin Enjektörünü görebilirsin;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 17 Mart 2010; 22:16:37 >

• Ama sıkıntı lpg de calcutta benzinde bir problem yok
  • quote:

Ama sıkıntı lpg de calcutta benzinde bir problem yok

gaz isinana kadar deyince
    o esna da benzin´le calistigini zannettim arabanin o yüzden
    Benzin enjektörleri dedim

gaza gecme derecesini biliyormusun?

Filitre dolu olabilir ruhumun, ne zaman degistirdin en son?
  • quote:

Orijinalden alıntı: calcutta

gaz isinana kadar deyince
    o esna da benzin´le calistigini zannettim arabanin o yüzden
    Benzin enjektörleri dedim

gaza gecme derecesini biliyormusun?

Filitre dolu olabilir ruhumun, ne zaman degistirdin en son?

Gaz filtresini değiştirdikten sonra belki 1000 km yapmadım bile.Sadece programsal mı acaba diye düşünüyorum.Dediğim gibi bazen günlerce sıkıntı yaşatmazken bazen belki bir hafta sürekli bunu yapıyor aldığım gazla alakası olabilir mi?
  • quote:

Gaz filtresini değiştirdikten sonra belki 1000 km yapmadım bile.Sadece programsal mı acaba diye düşünüyorum.Dediğim gibi bazen günlerce sıkıntı yaşatmazken bazen belki bir hafta sürekli bunu yapıyor aldığım gazla alakası olabilir mi?

Sistemde genelinde iki tane filitre olur; birisi Regulatör icinde bir tanede regulatör sonrasinda...
    Regulatör icinde olani cok cabuk kirleniyor, SIK SIK degistirmekte fayda var, mesela her 10-15 Bin gibi.
    Eger filitreler yeniyse...Gaz´a geci$ derecesini biraz yükselttir belki faydasini görebilirsin.
  • Regülatör içindeki filtreyi de değiştirteyim o halde calcutta.
  • konu muhteşem bir an keşke benim araçda da lpg olsada sizlere katılabilsem diye içimden geçmedi değil + calcutta keşke konuyu brava bölümüne açmasaydın genel olarak açsaydın eminimki 100 lerce kişi bu paylaştığın bilgiler sayesinde araçlarındaki yalnış lpg bağlantılarıyla lpg firmalarının kapılarını aşındırcaklar :) saygılar hürmetler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1say

konu muhteşem bir an keşke benim araçda da lpg olsada sizlere katılabilsem diye içimden geçmedi değil + calcutta keşke konuyu brava bölümüne açmasaydın genel olarak açsaydın eminimki 100 lerce kişi bu paylaştığın bilgiler sayesinde araçlarındaki yalnış lpg bağlantılarıyla lpg firmalarının kapılarını aşındırcaklar :) saygılar hürmetler.

Her arabanin manifoldu ve püskürtme memeleri ayri yerlere takildigindan buraya yazayim dedim
    Yanliz dedigin dogru bircok LPGliBravali sürücüler arabalarinda yanli$ monte edilmi$ sistemlerin farkinda degiller.

LPGciye tarif ettigimiz halde adam kendi bildigini yapti ve bir cok sorunlarla kar$ila$ti memleketteki akrabam.
    Enjektörleri resimlerde oldugu gibi manifoldun üstünden takti ve olan oldu....rölantida durdu araba, performans berbatdi vs vs
    Arabaya LPG takildiktan Sonra 2 hafta sonra zorla düzelttirdik, ve enjektörleri Benzin enjektörlerinin yanindan monte ettirdik,
    $imdi hic bir sorun yok.

Yanliz üzücü olan bir $ey var; cogumuzda LPG var ama bu konuya katilim cok az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 19 Mart 2010; 9:07:42 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.