Şimdi Ara

Lpg dönüşümü sonrasi motor ariza lambasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forumdaşlar, sizlere bir sorum olacak.
    2014 model (yeni kasa) hyundai i20 1.2 mpi araca sahibim, aracima 20.02.2017 tarihinde atiker gold marka lpg montaji yaptirdim. Montaj sonrasi hiçbir sıkıntı yoktu, lpg de yaklasik 150km kullandiktan sonracı aracimda motor ariza lambasi yandi, lpg takilan bayiye gidildi, bunun normal oldugunu bi ayar yapinca geçeceği, motor ariza lambasinin yanabilecegi ve bunun bir sorun teşkil etmedigi soylendi. Lamba söndürüldü, bilgisayardan tekrar bir ayar yapildi. Aracimi yaklasik 200km daha kullandiktan sonra yine motor ariza lambasi yandi. 2gün sonra uzun yola gidecegim aracimla, arıza lambasının yanıyor olmasi bir sorun olusturur mu? Ustanin dedigi dogru mu, tecrubeli arkadaslarin bilgilerinden yararlanmak isterim. Cevaplariniz için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sorun sadece yazılımsal herhangi bir sorun yaşayamazsınız.... Başka bir lpg servisinde doğru yazılım olabilir....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arıza lambası genelde kalibrasyon ile ilgilidir.atiker Gold odb bağlantılı olduğu için arıza lambasının yanmaması gerekir.siz tüketicisiniz bir kez daha söylesin yine sizi sallarsa Atiker e yazın netten ve lambayı sondursun...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arıza lambası kesinlikle normal değildir, bir problemin işaretidir. Genellikle de doğru yapılmayan LPG ayarından kaynaklanır. Kendi Hyundai aracımızda montajdan yıllar sonra yapılan ayarın yanlış olması sonucu epey uğraştım doğru ayar yaptıracak birilerini bulmak için. En son distribütöre isyan sonrası aracımla ilgilenildi, yolda ayar vs yapıldı da sorun düzeldi. Ayrıca sarfiyat da ciddi derecede düştü. Sakın söylenene inanmayın, arıza lambası yanmamalı. Düzgün ayar yapılması için ısrarcı olun.
  • Aynı sıkıntı vardı bir ara bnde bujilerim değişti sıkıntı gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • obd ile yakıt ayarı yaptırırsanız arıza lmbanız lpg için yanmaz.
  • Bugun aracimi bir lpg servisine goturdum, ariza lambasi katalitik konvertor den yanıyormuş. Lambayi sondurduler 20km kadar kullandim suan yanmadi tekrar. Katalitik konvertor arizasi olsa aracin gucunde bir azalma olmasi gerekmez miydi, gidisinde hicbir problem yok cunku aracin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.