Şimdi Ara

Lpg benzinden ne kadar fazla yakmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Megane 2 araca atiker sıralı sistem lpg taktırdık. Internetten okuduğum lpgnin benzinden %15 %20 daha fazla yakacağıydı (litre bazında). Ama iş pratikte öyle olmadı 110la gidince benzinde 6.8 7 litre yakardı ama tüpte durum 10 litre yaktığını (yaklaşık %42 daha fazla) gösteriyor. Bana biraz fazla geldi. Acaba nedendir? (Yaklaşık 3000km yol yapıldı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppp_bbb_aaa_ccc -- 24 Ocak 2017; 23:18:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• aractaki motor atmosferik mi?

evet ise biryerlerde buyuk bir yanlis var.

110-120 km hiz ile 10 litreyi ben 2.0 litre 4x4 1800 kg arac ile tuketiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 24 Ocak 2017; 23:27:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçtan araca değişir bu lakin kışın bu oran yüzde 5 ile 7 arasında üzerine koyulmalı... Ayrıca lpg sistemini obd ayarına göre yaptırın direk yazılımdan yüklemesin ustacıklar...

• %15
  • ugurozer U kullanıcısına yanıt
    Evet atmosferik bencede bir yanlışlık var. Zengin fakir karışımı olabilir mi?

• yanlızyanlız Y kullanıcısına yanıt
    Takarken obdsiz takıyorum dedi. Ne farkı var dedim pek farki yok arıza ışığı yakmıyor demişti. Daha başka yararlarıda varmı obdlinin?

• quote:

Orijinalden alıntı: ppp_bbb_aaa_ccc

Evet atmosferik bencede bir yanlışlık var. Zengin fakir karışımı olabilir mi?

olabilir ancak hata buyuk ise muhakkak ariza isigi yakacaktir o zaman ayar icin iyi bir ustaya getirin.

obdsiz olmasi iyi olmus diger turlu ariza isigini otomatik sonduruyor ve bozuk ayardan haberiniz olmuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG de en az yakan araba
    2 yıl önce açıldı
    LPG %20 fazla yakar... Sizce?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam araç gazı kökleyince ve 4500 deviri geçince irkiliyor. Tüp ışığı sürekli yanıyor ama sanki benzin lpg değişimini otomatik olarak yapıyor gibi bilginiz varmı?

• Sorun var. En kısa zamanda ayara gidin

• quote:

Takarken obdsiz takıyorum dedi. Ne farkı var dedim pek farki yok arıza ışığı yakmıyor demişti. Daha başka yararlarıda varmı obdlinin?

Obd demek ne kadar gaza basmak o kadar tüketim demek yani herşey ecuya entegre edilmiş zengin ve fakir karışım olmadan tüketim demek

• Araç lpg de az yakmaz benzin ile ayni tuketim devam eder fiyattan dolayi böyle olur 10 lt yakan araç 5 liralik benzinle 50 kr yakar lpg yari fiyatına oldugu icin %50 tasarruflu deniliyor lpg de ise 25 kr

• Benzin ile yaktğınız in %20 si fazla yakar hocam LPG litre bazında.

• quote:

Hocam araç gazı kökleyince ve 4500 deviri geçince irkiliyor. Tüp ışığı sürekli yanıyor ama sanki benzin lpg değişimini otomatik olarak yapıyor gibi bilginiz varmı?

yuksek devirde benzine gecmesi programlanmis olabilir. buda benzin sarfiyatini artirir.

• sizin aracın ortalama 8.5-9 litre lpg tüketmesi lazım 100 kmde
    normal kullanımda bi deneyin olmadı montaj yapan ustaya durumu anlatın yazılımına bi baksın.
  • Ayar yapmayı bilen usta malesef çok çok az. aracınız zengin-fakir karışım yapıyor. Düzgün bir LPG ayarı ile bu oran düşecektir. lakin kışın normalden biraz fazla da yakar.
  • Benzin ile tüketimi kaç litre ise onu 1.2 ile çarpın. 7 litre benzin tüketiyorsa, lpg de 8.4 litre tüketecektir. Hava soğuksa veya araba yüklüyse bu tüketim daha da artacaktır.

• canvarol kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ayar yolu görünüyor ozaman.

Böylesi daha iyidir sanırım yüksek devirde motorun yağlanması motor sağlığı açısından önemli olduğunu düşünüyorum

• lpg deki amaç tasarruf ise, zaten aracı en verimli olduğu 2500 d/d civarı sürmek en mantıklısıdır,

(birçok atmosferik motordaki en verimli devirdir)

çoğu yazılımda da şu devirden sonra benzine geç opsiyonu vardır, onuda 3500 e çekmek iyidir,

bunun üstü devirde zaten yanma odası ısısı artacağından lpg yle iyice arttırmaya gerek yok,

benzine katlanmak gerek
  • Megane 2ler 3500 devirde ancak 120yle gidiyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.