Şimdi Ara

LPG ayarını kıstırıp 20 lirayla 95 km yol gitmek? Yeni ayar yaptırmalı mıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
10.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Ben ayarını düzelttirdim dün fakat şöyle bir durum var ayar kısık iken araç uzun yolda daha fazla yakıyor..

    Hem çekmiyor hem yakıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

    Gaz halindeki lpg de bişi olmaz.

    Benzin fetvasını LPG ye veriyorlar, olmuyor. LPG de zararlı olan zengin karışımdır.

    Kullanımda sıkıntı yoksa böyle devam et.

    Aynen, başkada mantıklı yorum gelmemiş, devam et ayarı bozma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 115lik vectra a motoru 86dan beri var ha, aynı şeyi 170hp x25xede de yaptılar,a kasada vardı aynı şekilde b ye monte ettiler maliyetten kaçmak için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix

    115lik vectra a motoru 86dan beri var ha, aynı şeyi 170hp x25xede de yaptılar,a kasada vardı aynı şekilde b ye monte ettiler maliyetten kaçmak için

    82 den beri var :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hmyildiran kullanıcısına yanıt
    Tipik fakir karisim ozelligi..Hem cekis duser hem de aksi sekilde yakit tuketimi artar..Fakir karisimdaysa yanma odasinda meydana gelen sicaklik artisindan,piston kafasinda ve subap yataklarinda erime meydana gelebilir..Benzinle calisan motorlarda alt devirler daha fakirken ust devirlerin zengin oldugu,lpgde ise tersi sekilde alt devirler daha zengin fakat ust devirlerin benzine gore daha fakir oldugu soyleniyor..Benzin/lpg arasinda goreceli olarak bu farktan bahsediliyor..Yuruttugum mantik eger dogruysa; lpgde sikistirilan motorlarin,sikistirilmayan motorlara gore daha erken subap erimesine sebep olmasi bundan kaynaklaniyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neye gör çok az yakıyor.

    4 5 depo aynı güzergahta bitirip ortalamaya göre hesaplayın. Arabanın günü güne uymaz.


    LPG ile Benzini kartıştırmayın. Biri sıvı halde, motorda yanması için buharlaşması lazım. Buharlaşırken motordan ısı çeker. Diğeri gaz hal de ve bu özelliklerin hiç biri yok.

    Bu yüzden benzin fetvasını lpg ye vermeyin. Piyasadaki yanan tüm sübapların sorumlusu zengin karışımdır.

    LPG de ne kadar kıstığınızda önemli. Ne kadar kısılabileceği konusunda yardımcı olan ayar cihazları var. Bu cihazlar vasıtası ile ayarlatıyorsanız cihaz zaten maksimum kısma konusunda yardımcı oluyor.

    Diğer türlü, kafaya göre yapılan kısma illerinde aşırıya kaçılıyor, dolayısı ile aşırı tork kaybı oluşur. Fazla kısmanın yakıtı arttırdığı konusunda bir bilgim yok.

    Ancak normal araçlarda belli seviyenin altında kısmanın mantıklı bir getirisi yok %2 kazanç için %20 tork kaybının anlamı olmuyor.




  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Cuma günü aracımla Konya dan Ankaraya geldim yol ortalama 260 270 km. Kilometresini tam bilmiyorum yanlız gazı konyadan çıkmadan hep aynı benzinlikte fulleyip çıkıyorum ve tam Ankara Gölbaşı yokuşuna gelmeden 2. yeşil göstergeye düşüyor aracın yakıtı.

    Bu cuma gelişimde ise gölbaşına 40km kala 2. dişe düştü gaz ve eve geldiğimde gaz tek dişe düşmüştü hemen fulledim ve 49.49 tl yakıt aldı tank.

    Size şöyle açıklayayım bundan 1 hafta once Ankaradan Konya ya gidişimde Konyaya girer girmez depoyu yine fullemiştim (evden - eve değerler bunlar ve hep aynı güzergah) depoda 2 diş LPG var dı ve de 37 tl gaz alınca depom fullendi.

    37 nerde 49 nerde? diyeceksiniz ki o zaman gaz ucuz du? evet ucuz du ama hesapladığımda bu günün şartlarındaki fiyatlara döktüğümde araç 37 değil de fullendiğinde 42 43 tl gibi bir fiyata fullenmesi gerekiyor.

    Yani demem şu ki hem araç çekmedi hem fazla yaktım. Dayanağım budur.

    Yapılan yeni LPG ayarı da içime sinmedi zaten ilk ayarım en güzeliydi hıyar ustanın teki triger değişiminde oynadı sıçtı içine




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.