Şimdi Ara

Lozan anlaşmasının imzalı bir suretinin verilmemiş olması sorun değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lozan hep diyoruz devletin tapusudur diye. Yani sizin bir eviniz var ama tapu elinizde değil. Tapu olması için yetkililerin evin size ait olduğunu gösteren belgeye imza atması gerekir. Ve haliyle bu belgenin ıslak imzalı bir suretinin de sizde bulunmasını istemeniz en doğal hakkınızdır.

Lozanın imzalı sureti neden yetkililere verilmemiştir anlayamıyorum.

TBMM'ye sunulan metinden bahsetmiyorum. Altında İngiliz, Fransız, İtalyan hatta japon temsilcinin imzasının bulunduğu metinden bahsediyorum. Bu imzaların olmadığı hiçbir metnin hukuki geçerliliği yok diye biliyorum.

Yani siz istediğiniz kadar bir meclis kurun, istediğiniz kadar bir anlaşmayı o meclisin onayına sunun; o anlaşmanın altında gerekli imzalar yoksa meclisin onayının hiçbir hukuki bağlayıcılığı yok diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 10 Nisan 2019; 0:49:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu adama 35792&3 kere bunu anlattık ve hatta gösterdik, hala imzalı aslı yok diyor. Herif soru soruyor, cevabını veriyorsun kaynaklarıyla beraber, okumuyor ve aynı şeyi tekrar soruyor. Maksat kendi kafasındaki çarpıklığı ortalığa saçıp acaba karıştırabilir miyim. Yeter be kardeşim.
    50 defa dendi anlaşmanın içinde yazıyor zaten. Aslı Fransız Dışişleri arşivinde, katılan ülkelere de tasdikli birer kopyası verildi, diye. Aynı muhabbeti 3 ay sonra tekrar yapacağı için bu cevapların bir önemi yok gerçi.
  • İlk fotokopi makinesini 1938 yılında Chester Carlson tarafından icat edilmiştir
  • TIME kullanıcısına yanıt
    Tamam bir nüshası diyelim o zaman

• orjinali var devletin elinde

Lozan anlaşmasının imzalı bir suretinin verilmemiş olması sorun değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

orjinali var devletin elinde

bu sahte.neden mi

henüz soyadı kanunu çıkmamıştı o zamanlar

• Tasdikli nüshası var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk ve son sayfaları gösteriyor videoda. Bardakçının gösterdiği sayfalarda anlaşma hükümleri yok. Anlaşmanın her sayfası imzalanıyor diye biliyorum üyeler tarafından.

Anlaşmada verileceği hüküm altına alınan ve defalarca yayınlandı dediği tasdikli sureti ben hiçbir yerde bulamadım. Siz benim için temin edebilirseniz 1000 TL vermeye hazırım.

Kaldı ki Sayın Bardakçı'nın değindiği Seha Meray, Lozan Barış Konferansı adlı eserini yazarken imzalı nüshaya ulaşamadı diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 10 Nisan 2019; 0:58:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-681F960DF

İlk ve son sayfaları gösteriyor videoda. Bardakçının gösterdiği sayfalarda anlaşma hükümleri yok. Anlaşmanın her sayfası imzalanıyor diye biliyorum üyeler tarafından.

Anlaşmada verileceği hüküm altına alınan ve defalarca yayınlandı dediği tasdikli sureti ben hiçbir yerde bulamadım. Siz benim için temin edebilirseniz 1000 TL vermeye hazırım.

Kaldı ki Sayın Bardakçı'nın değindiği Seha Meray, Lozan Barış Konferansı adlı eserini yazarken imzalı nüshaya ulaşamadı diye biliyorum.
    www.academia.edu
    Seha L Meray - Lozan Barış Konferansı 1.pdf
    https://www.academia.edu/35492761/Seha_L_Meray_-_Lozan_Bar%C4%B1%C5%9F_Konferans%C4%B1_1.pdf

www.academia.edu
    Seha L Meray - Lozan Barış Konferansı 2.pdf
    https://www.academia.edu/35492762/Seha_L_Meray_-_Lozan_Bar%C4%B1%C5%9F_Konferans%C4%B1_2.pdf

www.academia.edu
    Seha L Meray - Lozan Barış Konferansı 3.pdf
    https://www.academia.edu/35492763/Seha_L_Meray_-_Lozan_Bar%C4%B1%C5%9F_Konferans%C4%B1_3.pdf

www.academia.edu
    Seha L Meray - Lozan Barış Konferansı 4.pdf
    https://www.academia.edu/35492764/Seha_L_Meray_-_Lozan_Bar%C4%B1%C5%9F_Konferans%C4%B1_4.pdf

www.academia.edu
    Seha L Meray - Lozan Barış Konferansı 6.pdf
    https://www.academia.edu/35492766/Seha_L_Meray_-_Lozan_Bar%C4%B1%C5%9F_Konferans%C4%B1_6.pdf

www.academia.edu
    Seha L Meray - Lozan Barış Konferansı 7.pdf
    https://www.academia.edu/35492767/Seha_L_Meray_-_Lozan_Bar%C4%B1%C5%9F_Konferans%C4%B1_7.pdf

www.academia.edu
    Seha L Meray - Lozan Barış Konferansı 8.pdf
    https://www.academia.edu/35492810/Seha_L_Meray_-_Lozan_Bar%C4%B1%C5%9F_Konferans%C4%B1_8.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 10 Nisan 2019; 0:59:45 >

• Nedense açamadım. Paylaştığınız linkler imzalı suret dimi hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 10 Nisan 2019; 1:4:54 >
  • quote:

Nedense açamadım. Paylaştığınız linkler imzalı suret dimi hocam?
    Bilgisayardan aç aşağı in pdf olarak görünüyor her sayfa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 10 Nisan 2019; 1:4:37 >
  • Hocam burda ne lord curzonun imzası var ne diğerlerinin. Ben Sayın Bardakçı'nın 143 madde olduğunu söylediği Lozan Anlaşmasının her sayfasının imzacı devletlerin temsilcilerince imzalanmış nüshasından bahsetmiştim. Tapu o işte. Sizin paylaştığınız linkler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 10 Nisan 2019; 1:18:18 >
  • quote:

Hocam burda ne lord curzonun imzası var ne diğerlerinin. Ben Sayın Bardakçı'nın 143 madde olduğunu söylediği Lozan Anlaşmasının her sayfasının imzacı devletlerin temsilcilerince imzalanmış nüshasından bahsetmiştim. Tapu o işte. Sizin paylaştığınız linkler değil.
    Bunlar çeviri onları zaten bulamazsın ki ingilizce ve fransızca nüshalar var bunları devletler en başta kararlaştırmış en son imzalar atılmış öyle kolay birşey değilki kaç oturumda gerçekleşiyor sonuçta İmza işi en son iştir.Zaten dikkat ederseniz dünya üzerindeki hiç bir antlaşmanın imzalı örneği felan yok.Ben görmedim.Ama nüshaları mevcut.Ayrıca imzalı olan bir tutanak varsada bunlar genellikle ya fransız ya ingilizce olur onuda burada göremeyiz bir müzayede gibi birşey var mıdır bilmem siyasi birşey sonuçta belki avrupa müzelerinde vardır.Gerçi onuda pek sanmıyorum.Çünkü türkçe örnek yok o zamanlar hala malumunuz osmanlıca vardı (Türkiye Cumhuriyeti kurulmamıştı)ve antlaşma metinleri ingilizce ve fransızca idi sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 10 Nisan 2019; 1:26:34 >

• Murat bardakçı tasdikli suret verildi ve defalarca yayınlandı diyor.

• quote:

Murat bardakçı tasdikli suret verildi ve defalarca yayınlandı diyor.
    Nerede yayınlanmış.

Treaty of Lausanne diye geçiyor aslen ingiltere akademik havuzunda var ama bizlerin girme şansı yok buraya akademik veri sonuçta imzalı deniyor.Paralı muhtemelende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 10 Nisan 2019; 1:31:53 >
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Hahaha

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • In faith whereof the above-named Plenipotentiaries have signed the present Treaty.

Done at Lausanne, the 24th July, 1923, in a single copy, which will be deposited in the archives of the
    Government of the French Republic, which will transmit a certified copy to each of the Contracting Powers.

(L.S.) HORACE RUMBOLD.

(L.S.) PELLE.

(L.S ) GARRONI.

(L.S.) G. C. MONTAGNA.

(L.S.) K. OTCHIAI.

(L-S.) E. K. VENISELOS.

(L.S.) D. CACLAMANOS.

(L.S.) CONST. DIAMANDY.

(L.S.) CONST. CONTZESCO.

( ) ______________

(L.S.) M. ISMET.

(L.S.) DR. RIZA NOUR.

(L S. ) HASSAN.

Asli Fransa'da, imza atanlara da kopyasi verilmis

wwi.lib.byu.edu
    Treaty of Lausanne - World War I Document Archive
    https://wwi.lib.byu.edu/index.php/Treaty_of_Lausanne

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bu adama 35792&3 kere bunu anlattık ve hatta gösterdik, hala imzalı aslı yok diyor. Herif soru soruyor, cevabını veriyorsun kaynaklarıyla beraber, okumuyor ve aynı şeyi tekrar soruyor. Maksat kendi kafasındaki çarpıklığı ortalığa saçıp acaba karıştırabilir miyim. Yeter be kardeşim.
    50 defa dendi anlaşmanın içinde yazıyor zaten. Aslı Fransız Dışişleri arşivinde, katılan ülkelere de tasdikli birer kopyası verildi, diye. Aynı muhabbeti 3 ay sonra tekrar yapacağı için bu cevapların bir önemi yok gerçi.

• Webtekno
    Lozan Barış Antlaşması'nın Orijinali İlk Kez Ortaya Çıktı
    https://www.webtekno.com/lozan-baris-antlasmasi-nin-orijinali-ilk-kez-gun-yuzune-cikti-h57995.html

burda bahsedilen gümrük anlaşması falan değil hacılar , savaş sonu barış anlaşması

öyle .gov.tr. lerden indiremezsin

sen kimsin ? ben kimimki kalkıp bu anlaşmanın orjinalini incelemek görmek isteyebiliyoruz , komik olmayalım

ütopik fikirlere kapılıp gereksiz sonuçlara varmayalım

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201712291031606763-izmir-hazine-santa-maria-lozan/

TÜRKİYE'DE BİLE DEĞİL

Mahkemenin istediği dediği Lozan Anlaşması’nın orijinali, Türkiye’de bile değil. 24 Temmuz 1923’te Lozan’da imza altına alınan balmumu mühürlü metin, anlaşmayı saklayan 'depoziter ülke' konumundaki Fransa Dışişleri Bakanlığı arşivlerinde yer alıyor. Türkiye’de ise Fransa Dışişleri’nce hazırlanıp onaylanarak imzacı ülkelere dağıtılan nüshalardan biri bulunuyor. Üstelik o da bir dönem devlet arşivlerinde izini kaybettirmişti. Anlaşmanın kayıp olduğu haberlerinin basında yer aldığı dönemde, 1978’de Dışişleri Arşiv Dairesi Başkanlığı’na getirilen eski büyükelçi Kemal Girgin’in, 'Diplomatik Anılarla Dış İlişkilerimiz' kitabında anlattığı üzere, arşivin yeniden düzenlemesi sırasında, MİT’in bir kasayı 'oksijen kaynağıyla' açmasıyla bulunmuştu. Ardından da ciltlenerek Dışişleri Bakanlığı arşivine emanet edilmişti.

• Uluslararası hukukta, uluslararası andlaşmanın nasıl yapılacağı Viyana Sözleşmesi ile sabittir ve Türkiye taraf değildir zaten 1923 yılında da Viyana sözleşmesi bulunmuyordu.

Lozan parafe edilip imzalanmış bir anlaşma yani sadece katılımcıların ad ve soyadlarının baş harfleri ile imzalanmış.

Normalde iki devlet arasında imzalanan protokoller karşılıklı değiş-tokuş edildiğinde bağlanma gerçekleşir ancak lozanda ise imzalı nüshaların onay süresi içinde depoziter devlete verilmesi ile gerçekleşmiştir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.