Şimdi Ara

Low Level Format Sonrası Recovery ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Satmak istediğim bir adet harddiskim var. Zamanında kullandığım ve üzerinde veriler kaldığı için low level format attım fakat buna rağmen data recovery mümkün olur mu? Başka bir program ile de silmem gerekir mi acaba ?

Herkese teşekkürler.

• LLF ile format attığında tüm bitler sıfırlanıyor diye biliyorum bu yüzden bi sıkıntı olmaması gerek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum geri dönüşü olmaması için üzerine veri yazılması gerekiyor, LLF onu yapıyor mu bilmiyorum. Eraser diye bi program vardı o yapıyordu ama hem programı bulmak hem de onun için vakit harcamak istemiyorum gerek yoksa ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deumos

Malum geri dönüşü olmaması için üzerine veri yazılması gerekiyor, LLF onu yapıyor mu bilmiyorum. Eraser diye bi program vardı o yapıyordu ama hem programı bulmak hem de onun için vakit harcamak istemiyorum gerek yoksa ..

LowLevel Format diski fabrikasyon haline çevirir. Üzerine veri yazılmasada dosyaların geri alınması çok mümkün değil. Çok büyük şansınızın olması gerekir. Yok işimi garantiye alayım diyorsanız windows7 veya windows 8 gibi bir işletim sistemi kurup daha sonra diski silin. Bu şekilde diğer sektörlerin üzerine veri yazıldığı için data kurtarmak pek mümkün olmaz.
  • Low Level Format sonrasi verileri piyasada bulunan yazilimlar ile kurtarmak mümkün olabiliyor. Ben acikcasi eraser tarzi bir programla en azindan 3 pass yapardim. Genelde 7 pass yapiyorum.
  • Eraser ile Guttman metodunu kullandım. 35 aşama, herhalde geri dönüşü olmaz :)

Yardımlarınız için teşekkürler.
  • Deumos kullanıcısına yanıt
    Hocam Guttman metodunu sanirim öneren adamin soyadi Guttman ve adam bununla ilgili bilmem kac sene önce bir makale yayinlamis ve geri dönülmez noktanin Guttman oldugunu söylemis ama piyasada cogu kisi 7 hatta 3 seferden sonra bile cok ama cok pahali ekipmanlar falan filan olmadan hicbirsey cikaramayacaginizi söylüyor. Yani siz Guttman metodu ile hard diskinizin ömrünü iyice kisaltmissiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hmm zararlı olacağını çok düşünmemiştim. Zaten satacağım zaman arızalı diye satacağım, hazır sizin gibi birini bulmuşken sorayım o zaman müsadenizle.

Benim bahsettiğim disk bu. Bir kez low level format attım dediğim gibi ve olan 2 bad sector yok oldu. Fakat health kısmında uyarı alıyorum, aynı zamanda okuma hızları çok değişken. Fazlası ile değişken olan benchmark tablosu benim bilgisayarımda yapılan test, bir diğeri ise arkadaşımın laptop'unda yapıan test. Sorun şu ki benim yeni aldığım diskte bile aynı şekilde değişkenlikler mevcut, yani dalgalanma fazla. Fakat arkadaşın laptopda yaptığım testte çok daha iyi. Sizce diskin durumu ne alemde, sistem diski olarak düşünmüyorum ama siz olsanız depolama olarak kullanır mıydınız ?

Teşekkürler :)
     Low Level Format Sonrası Recovery ? Low Level Format Sonrası Recovery ? Low Level Format Sonrası Recovery ? Low Level Format Sonrası Recovery ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.