Şimdi Ara

Low Level format ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar seagate 80 gb hdd kullanıyorum sitede bir program buldum low level yazmıyor ama Zero Fill Drive diyor bu low level formatmıdır? 1 saat falan sürdü?? birde low evel formatın ne gibi yararları ve zararları vardır bu sorularımdan birine bile cevap verirseniz teşekkür ederim...

• low-level diskteki tüm verileri cache te dahil olmak üzere geri dönüşü olmyacak şekilde silmesidir
    elbette %1 olaralta olsa fiziksel olarak geri dönüşü olabiliyor ancak low-level format atılmış bir diski yazılım ile geri getiremezsin
  • Geri getirmek isteyen kim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Freeman -- 10 Ocak 2007; 20:01:20 >
  • low level formatın disk üzerinde donanımsal zararlara yol açabileceğini okumuştum ama bunun dışında pek bir bilgim yok.
  • fabrika ayarlarına geri döndüren bir seçenek(bölümü silmez sadece saklar hdd o bölgeyi okumaz).eski anakartlarda böle bir seçenek mevcuttu(bios ayarlarında vardı).Yenilerde dediğin gibi zerofiil gibi programlar mevcut ama tavsiye olarak son seçenek olarak llf(low level format) yi düşün.bad sektör gibi daha büyük sorunlarda kullanılmalı ama yine hdd ye ciddi zararlar verebilir.Hatta kullanılmaz hale de gelebilir.Bazı ark. başına gelmiştir ama bazılarıda başarılı sonuçlar almıştır dediğim gibi riskli bir işlem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS:GO ile İlgili Bir Anket
    10 yıl önce açıldı
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.