Şimdi Ara

LoTR & GoT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamun aleykum arkadaşlar . Genelde polisiye-gerilim , dünya klasikleri kitapları okurum. Şimdiyse fantastik birkaç kitap okumaya karar verdim. Malum iki kült seri var ve bayağı kalın kitaplar. Okul zamanında fazla okuyamiyorum en iyisini okuyayım bari diyorum.Sizce en kaliteli,surukleyici,aklımı başımdan alacak seri hangisi ? J. R. R. Tolkien mi George R. R. Martin mı ? Yüzüklerin Efendisi mi Buz ve Ateşin şarkısı mı ? Yorum sizlerde ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yüzüklerin efendisinden başla, sıkıcı gelebilir ama ilk onu okumalısın.
  • lotr efsanedir çok zekicedir mükkemmeldir filan tamam ama akıcılığı bence çok yok,kitap okuma alışkanlığın yoksa sıkılabilirsin.
  • ilk lotr sonra buz ve ateşin serisini oku :)
  • Şimdi hocam forumda bir Tolkien manyaklığı var neyle yarıştırsan kafadan birinci çıkar bu forumda istersen en iyi tarih kitabı de seçeneklere koy birinci çıkarsa şaşırmam.Ama bu iki seri arasında gerçekten LOTR'le kıyaslamak bile yanlış tabii.ki LOTR.Sebebi Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin "fantastik" yönünün çok az olması.Beni tatmin edemedi bu yönden.Ha bazı arkadaşlar iki ejderhayı iki zombiyi(onları da çok çok nadir görürüz) yeterli görürse bilemeyeceğim beni kesmedi.Seri genellikle ilk kitaba da adını veren "taht oyunları"na odaklanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 2 Eylül 2013; 13:04:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LegoLas_14

ilk lotr sonra buz ve ateşin serisini oku :)

Kitap okuma alışkanlığım var seviyorum okumayi ama kendi bolumumle ilgili kitaplar da okumam lazım üstelik derslerim ağır o yüzden tek bir seriyi bitirebilirim . Zor seçim

• Buz ve Ateşin Şarkısı kesinlikle Beni burada taşlarlar belki ama olsun her konuda kültleşmiş diye JRR Tolkien'i öneriyoruz ama önerenlerin çoğunun okumadığı bir seri. Tabi ki istisnalar var gerçi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Şimdi hocam forumda bir Tolkien manyaklığı var neyle yarıştırsan kafadan birinci çıkar bu forumda istersen en iyi tarih kitabı de seçeneklere koy birinci çıkarsa şaşırmam.Ama bu iki seri arasında gerçekten LOTR'le kıyaslamak bile yanlış tabii.ki LOTR.Sebebi Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin "fantastik" yönünün çok az olması.Beni tatmin edemedi bu yönden.Ha bazı arkadaşlar iki ejderhayı iki zombiyi(onları da çok çok nadir görürüz) yeterli görürse bilemeyeceğim beni kesmedi.Seri genellikle ilk kitaba da adını veren "taht oyunları"na odaklanır.

Anladim hocam zaten LoTR filmleri ve GoT dizisinden edindiğim izlenim de GoT serisinin fantastik yönünün az olduğu yönünde . ancak benim icin bu önemli degil asıl önemli olan zekice kurgu, sürükleyici olmalı . sizce en zekice kurgulanan hangi seri ?

• quote:

Orijinalden alıntı: JonSnoww

quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Şimdi hocam forumda bir Tolkien manyaklığı var neyle yarıştırsan kafadan birinci çıkar bu forumda istersen en iyi tarih kitabı de seçeneklere koy birinci çıkarsa şaşırmam.Ama bu iki seri arasında gerçekten LOTR'le kıyaslamak bile yanlış tabii.ki LOTR.Sebebi Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin "fantastik" yönünün çok az olması.Beni tatmin edemedi bu yönden.Ha bazı arkadaşlar iki ejderhayı iki zombiyi(onları da çok çok nadir görürüz) yeterli görürse bilemeyeceğim beni kesmedi.Seri genellikle ilk kitaba da adını veren "taht oyunları"na odaklanır.

Anladim hocam zaten LoTR filmleri ve GoT dizisinden edindiğim izlenim de GoT serisinin fantastik yönünün az olduğu yönünde . ancak benim icin bu önemli degil asıl önemli olan zekice kurgu, sürükleyici olmalı . sizce en zekice kurgulanan hangi seri ?

İkisinin de kurgusu iyidir ama Martin giderek kaliteyi düşürdü malesef.

• Aslında LoTR serisini hayal dünyamda yaşatmak isterim Tolkien üstada ayrı bi sempati duyuyorum . Kendi kendime ulan diyorum nerden gittin izledin filmleri keşke kitapları önce okusaydim

• önce lotr , zaten 3 kitap. lotr u okuduktan sonra diğer serilere farklı gözle bakmayı öğreniceksin. herkes tavsiye ediyor diye değil , herkesin tavsiye etmesini sağladığı için .
  • LoTRda karar kıldım Hobbitle başlayıp seriyi okumayı düşünüyorum . Kitap yurdunda 85 tl fiyat çıktı cok tuzlu be

• quote:

LoTRda karar kıldım Hobbitle başlayıp seriyi okumayı düşünüyorum . Kitap yurdunda 85 tl fiyat çıktı cok tuzlu be

Bütçeniz varsa sıfır almaya özen gösterin. Yoksa korsan ya da ikinci el alırsınız. Ben bugün D&R'de gördm ama fiyatına bakamadım.
  • Şimdi LOTR deyince 3 kitaplık seriyi kastediyorsunuz sanırım ama 3 kitapta anlatılan olay Orta Dünya tarihinde yaşanmış bir olay sadece. Öncesi ve sonrası var bu işin. GoT o tarz bir kitap değil bu birincisi. Yani ortada bir külliyat durumu söz konusu değil.
    Kurgu istiyorsanız Orta Dünya'ya merak salın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: W.Röntgen

quote:

LoTRda karar kıldım Hobbitle başlayıp seriyi okumayı düşünüyorum . Kitap yurdunda 85 tl fiyat çıktı cok tuzlu be

Bütçeniz varsa sıfır almaya özen gösterin. Yoksa korsan ya da ikinci el alırsınız. Ben bugün D&R'de gördm ama fiyatına bakamadım.

temiz ikinci el bulamazsam orjinal sifir alcam hocam mazallah üstadın kemikleri sizlar

• quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Şimdi LOTR deyince 3 kitaplık seriyi kastediyorsunuz sanırım ama 3 kitapta anlatılan olay Orta Dünya tarihinde yaşanmış bir olay sadece. Öncesi ve sonrası var bu işin. GoT o tarz bir kitap değil bu birincisi. Yani ortada bir külliyat durumu söz konusu değil.

hocam LoTR üçlemesi ve Tolkien'in orta dünya tarihi hakkında bilgi sahibiyim azıcık . Kitapları soyle okumayı dusunuyorum
    1. Güç yüzüklerine dair
    2. Hobbit
    3. LoTR üçlemesi
    * Silmarillion ağır bi kitapmis o yüzden havaya girdikten sonra bosluklari doldurma babında okumayı düşünüyorum. Belki daha sonra Hurin'in
    Çocukları kitabını da okurum

• quote:

quote:

Şimdi LOTR deyince 3 kitaplık seriyi kastediyorsunuz sanırım ama 3 kitapta anlatılan olay Orta Dünya tarihinde yaşanmış bir olay sadece. Öncesi ve sonrası var bu işin. GoT o tarz bir kitap değil bu birincisi. Yani ortada bir külliyat durumu söz konusu değil.

hocam LoTR üçlemesi ve Tolkien'in orta dünya tarihi hakkında bilgi sahibiyim azıcık . Kitapları soyle okumayı dusunuyorum
    1. Güç yüzüklerine dair
    2. Hobbit
    3. LoTR üçlemesi
    * Silmarillion ağır bi kitapmis o yüzden havaya girdikten sonra bosluklari doldurma babında okumayı düşünüyorum. Belki daha sonra Hurin'in

Sıralama doğru bu şekilde okuyabilirsin ancak daha bir çok kitap var. Daha Türkçe'ye çevrilmeyen bile bir çok kitap var.
    İlgi duyarsan seriye zaten onları da okumadan duramazsın
    İyi okumalar.

• quote:

quote:

quote:

1. Güç yüzüklerine dair
    2. Hobbit
    3. LoTR üçlemesi

Sıralama doğru bu şekilde okuyabilirsin ancak daha bir çok kitap var. Daha Türkçe'ye çevrilmeyen bile bir çok kitap var.
    İlgi duyarsan seriye zaten onları da okumadan duramazsın
    İyi okumalar.

Teşekkür ederim yorumların icin

• Buz ve atesin sarkisini oku. Ikiside efsanedir ama bence buz ve atesin sarkisi daha surukleyici

• quote:

Orijinalden alıntı: Robb_Stark

Buz ve atesin sarkisini oku. Ikiside efsanedir ama bence buz ve atesin sarkisi daha surukleyici

yorum icin sagol hocam ama LoTR serisini okumaya karar verdim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.