Şimdi Ara

Lol oyun başlangıcında directx hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
41.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Yeni aldığım dizüstünde lol oyun başlangıcında yükleme ekranına girerken bilinmeyen bir directx hatasından ötürü league of legends başlamıyor uyarısı alıyorum.
    Win 8.1, 64 bit işletim sistemi var. Nvidia geforce GT740 2 GB ekran kartı var. Makinede directx 11 yüklü durumda.
    Bu hatayla daha önce karşılaşıp, çözen arkadaşlardan ya da bilenlerden yardım istiyorum.



  • Bende aynı sorunla karşılaştım. Aslına bakarsan ilk olarak bu sorunla karşılaşmadım başta ping sorunu yaşadığım için driver güncellemesi yapmıştım yanlış driver güncellediğimden olsa gerek mg100.dll tarzı bi hata aldım. O dll dosyasını nette aratıp buldum sonra rgtv33.dll gibi bi hata daha aldım. Sonra onu da bulup yükledim syswow64 dosyasının içine kopyaladım. Sonra oyuna girdim ıd şifre yazdım bi sıkıntı yok. Oyna dedim karakter seçtik falan bi sıkıntı yok. Sonra karşılaşma başlamak üzere diyoya ekran gidiyo bi süre sonra karakterleri ve % leri gösteren bi ekran geliyo ya hah tam o arada bu hatayı aldım. Sonra her yeniden bağlan dediğimde aynı şey oluyodu bir türlü oyuna giremiyodum sonra format atıcaktım zaten format attım düzeldi ama büyük ihtimal sorunun directx ten değil system32 dosyalarının eksik olmasından kaynaklanıyo diye düşünüyorum.
  • directx full dosyasını indir pcne kur.
  • Uzun bir uğraşıdan sonra sorunu directx güncellemesi yaparak çözdüm.
    Aslında dizüstünde directx 11 versiyon kuruluydu ama ekran kartı ayarlarından sürücüleri güncelleştire girdim ve oradan directx güncellemesi yaptım.
    Ardından oyun kısa yolu üzerine sağ tıklayarak grafik işlemciyle çalıştır- entegre grafik seçince açıldı.
    Hala oyun kısa yoluna doğrudan basınca çalışmıyor.
    Ama yukarıdaki yöntemle açıldığı için sorunum kalmadı.
    İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.
  • Directx9 kur.benimki oyle duzelmisti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorunu bende yaşıyordum ama Masaüstündeki lol simgesine sağ tıkla orada grafik işlemci ile çalıştır var onun üzerine gel entegre grafik ile çalıştır de bende bi sorun yok şimdi
  • Arkadaşlar tüm başıma gelenleri anlatıyorum. Gayet normal bir şekilde bilgisayarı açtığımda bir baktım ki ekranın çözünürlüğü düşmüş. Bende çözünürlük menüsünden eski ayarına getirmeye çalıştım ama bir türlü istediğim ayara getiremedim. Sonra oyunu açtım Şampiyon Seçim Ekranından sonra tam oyun başlayacakken Bilinmeyen bir Directx hatasından ötürü lol başlatılamıyor mesajı geldi. Sonra bir kaç arkadaşımdan öğrendiğim üzerine ekran kartı sürücüsünü tekrar yüklemek gerekiyormuş ilgili sürücüyü İnternet ten buldum yükledim ama düzelme olmadı. Sistem geri yüklemesi yaptım, Directx i güncelledim, Wndows updateleri yaptım, ekranın kasasını açtım, temizledim, ekran kartını çıkardım tekrar taktım, taktıktan sonra sürücüyü tekrar yükledim, bilgisayarın bios ayarlarını default yaptım, format attım. Ne yaptıysam olmadı. Hala da olmuyor. Sorun Aygıt yöneticisine girdiğinizde ekran kartının yanında sarı ünlem olması. Onu hallettiğiniz zaman problem hallolmuş olacak. Ama olmuyor. Ne olur yardım edin!!!
    (Win7 - 32 bit işletim sistemim ekran kartı da Nvidia GeForce 8500GT)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Cemal Gönen

    Arkadaşlar tüm başıma gelenleri anlatıyorum. Gayet normal bir şekilde bilgisayarı açtığımda bir baktım ki ekranın çözünürlüğü düşmüş. Bende çözünürlük menüsünden eski ayarına getirmeye çalıştım ama bir türlü istediğim ayara getiremedim. Sonra oyunu açtım Şampiyon Seçim Ekranından sonra tam oyun başlayacakken Bilinmeyen bir Directx hatasından ötürü lol başlatılamıyor mesajı geldi. Sonra bir kaç arkadaşımdan öğrendiğim üzerine ekran kartı sürücüsünü tekrar yüklemek gerekiyormuş ilgili sürücüyü İnternet ten buldum yükledim ama düzelme olmadı. Sistem geri yüklemesi yaptım, Directx i güncelledim, Wndows updateleri yaptım, ekranın kasasını açtım, temizledim, ekran kartını çıkardım tekrar taktım, taktıktan sonra sürücüyü tekrar yükledim, bilgisayarın bios ayarlarını default yaptım, format attım. Ne yaptıysam olmadı. Hala da olmuyor. Sorun Aygıt yöneticisine girdiğinizde ekran kartının yanında sarı ünlem olması. Onu hallettiğiniz zaman problem hallolmuş olacak. Ama olmuyor. Ne olur yardım edin!!!
    (Win7 - 32 bit işletim sistemim ekran kartı da Nvidia GeForce 8500GT)

    http://www.nvidia.com.tr/drivers

    burdan size uygun yazılımı filtreleyip kurmak




  • İndirdim, sorunsuz bir şekilde kurdum ama olmadı.
  • notebook için filtrelemedin inş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Cemal Gönen

    İndirdim, sorunsuz bir şekilde kurdum ama olmadı.

    Herseyi denediysen driver bios cikarip takma vb. Belki ekran kartin zarar gormus olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bendede böyle oluyodu. sorun büyük ihtimalle ekran kartından dolayıdır sizin yapmanız gereken şey ekran kartınızın markasının sitesine girmek ve oradan en son güncel sürümü indirmektir. mesela benimki amd radeon bende sitesine gittim indirdim çözüldü.rahatlıkla lol oynuyorum

    KESİN ÇÖZÜM!!
  • Sorun çözümü linkte arkadaşlar kusura bakmayın . Birazcık reklam girdi ama kesin çözüm inşallah :) :)

    http://bc.vc/4cRtVx

    http://bc.vc/L9Kdkl
  • bunların hepsini yaptıysanız ve olmuyorsa kendim buldum yöntemle anlatıyım ilk oncelikle driver booster yüklüyoruz.bu program guncel olmayan suruculeri guncelliyor. siz kendiniz benim ekran kartım guncel diye duşunmeyin bende ole sanıyodum 2003 sürümü kullanıyomuşum :) 2014 ü yükledi. sonra o diyecek zaten bilgisayar yeniden başlatılsınmı diye evet diyosunuz. açıldığında zaten direk oluyor aslında çok basitmiş MUTLAKA! deneyin çok tavsiye ediyorum.




  • Ekran kartı sürücüsünü güncellersen çözülebilir belki.
  • Ben de ekran kartını güncelleyerek (daha doğrusu komple kaldırıp yeniden yükleyerek) çözmüştüm sorunumu. Diğer alternatif çözümler de Lol DirectX Hata Çözümleri sayfasında var.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.