Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (986. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38.797
Cevap
80
Favori
2.200.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 984985986987988
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende de aynı uydu alıcısından var..Next uydu alıcısında Coax çıkış yoktur.Sadece optik çıkış vardır. Kabloyu coax diye bağladığınız yeri iyi kontrol edin...
  • Z-5500 için bence en iyi olan ses yapılandırması."Eğer onboard spdif bağlantısıyla kullanıyorsanız."
    Benim ses kartı realtek'in.Ses kartı programını acıyoruz dts interactive seceneğini açıyoruz.Decoderde dts interactive yazısı cıkıyor.
    Ac3 filterden 3/2 - 5 channels seciyoruz altından 24 bit ve altından spdif özelliğini aktif ediyoruz.
    dts de bass daha fazla çıkıyor ve bilgisayarda kayıtlı olan müziğin kalitesini aynen veriyor.
    yanlız bu şekilde yapıldığında hiçbir ekolayzer calışmıyor,zaten gerekde olmuyor.
    eğer tizi daha fazla istiyorsanız decoderden center sesini yukseltin.
    digital tv kartından televizyon seyrediyorsanız sanki dvd izliyormuş gibi ses alıyorsunuz ve decoderde DİGİTAL yazısı çıkıyor.
    Bir arkadaş analog bağlantıda müziğin daha zevkle dinlendiğini yazmış.
    denemek istedim ama tahmin ettiğim gibi digital bağlantı analogu 2 ye katlıyor
    2 yıldır kullanıyorum almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.Tabi yakın zamanda ses kartıda alcam o zaman nasıl bir lezzet cıkar ortaya bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknomarks -- 11 Haziran 2008; 16:08:47 >




  • Arkadaşlar z5500 ü satacak gibi görünüyorum dün gece yanlışlıkla açtığım bi bass test yüzünden ailemle tartıştım ve tartışmak istemediğimden satmayı düşünüyorum 2+1 almayı düşünüyorum şimdi sizce kaça satmalıyım ürünü alalı 2-2,5 ay oldu 17 yada 18 ay garantisi var ürün çok temiz ve mavibilgisayardan aldım fatura felan herşeyi var kutulu herşeyi duruyo sizce kaça satmalıyım?
  • öncelikle böyle bir ses zevkinden mahrum kaldığın için açıkcası üzüldüm ama sağlık olsun sonuçta tartıştığın insanlar annen ve baban. satmayı söylüyorsan 2.el forumlarına bakarsan 400- 450 ytl arasına satmaya çalışanlar var ama pek rağbet görmüyorlar, en iyisi kısık ses de dinlemen. satarsan yazık olur.

    quote:

    Orjinalden alıntı: bersis576

    Arkadaşlar z5500 ü satacak gibi görünüyorum dün gece yanlışlıkla açtığım bi bass test yüzünden ailemle tartıştım ve tartışmak istemediğimden satmayı düşünüyorum 2+1 almayı düşünüyorum şimdi sizce kaça satmalıyım ürünü alalı 2-2,5 ay oldu 17 yada 18 ay garantisi var ürün çok temiz ve mavibilgisayardan aldım fatura felan herşeyi var kutulu herşeyi duruyo sizce kaça satmalıyım?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cemguls

    öncelikle böyle bir ses zevkinden mahrum kaldığın için açıkcası üzüldüm ama sağlık olsun sonuçta tartıştığın insanlar annen ve baban. satmayı söylüyorsan 2.el forumlarına bakarsan 400- 450 ytl arasına satmaya çalışanlar var ama pek rağbet görmüyorlar, en iyisi kısık ses de dinlemen. satarsan yazık olur.

    quote:

    Orjinalden alıntı: bersis576

    Arkadaşlar z5500 ü satacak gibi görünüyorum dün gece yanlışlıkla açtığım bi bass test yüzünden ailemle tartıştım ve tartışmak istemediğimden satmayı düşünüyorum 2+1 almayı düşünüyorum şimdi sizce kaça satmalıyım ürünü alalı 2-2,5 ay oldu 17 yada 18 ay garantisi var ürün çok temiz ve mavibilgisayardan aldım fatura felan herşeyi var kutulu herşeyi duruyo sizce kaça satmalıyım?




    aslında ben arkadaşa satabilirim 450 veriyim dedi fakat bakalım daha yüksek veren olursa ona satarım bulamazsam ve arkadaşımda caymazsa ona 450 ye bırakırım bide ben bunu taksitle aldığım için daha taksitleri var eğer tanımadığım birisine satarsam ona faturayı ve garanti belgesini vermemin bi sakıncası yada sakat bi tarafı olurmu cvp için teşekkürler cemguls




  • arkadaşlar z5500 aldım 2 aydır kutuda duruyor memlekette olamdıgım icin deneme fıırsatım olmadı.1 hfta sonra inş gitcem.size sorum laptopla kullancam bi arkdasımdan audigy 2zs pcmci ses kartı buldum onla birlikte kullancam.bu ses kartı tam performans verir mi yoksa x-fi pci express kartı almam gerekir mi?su an işletim sistemim xp....önerilerinizi bekliyorum.
  • birde satarsam yanında optik ve coaz kabloyuda beraberinde vereceğim optik kablo 1M sanırım coax Kablo 3M
  • ocak ayında aldıgım z5500 de problem var. Bilgisayarıma optik kablo ile baglıyorum fakat bazen muzik dinlerken film izlerken durduk yerde kapanıyor, bazende dspabt diye bir hata veriyor. bazen takılıyor. Acaba bende sigortayı mı değiştirmeliyim?
  • Arkadaşlar hoparlör ayaklarını nerden temin ediyorsunuz ?
  • Dolby test var ya arkadaşlar sinemada film başlamadan önce hani el şıkırdatıyorlar fln onu nerden indirebiliriz ya da elinde olan bir arkadaşım gönderebilecek mi?
  • z5500 ü analogdan bagladım bu arada slm arkadaslarfrontlardan cok az surround ve centerdan cok ıyı gelıyor 5.1 ayarlarından baktım hepsının sesı sonda asus p5 anakart uzerındekı 7.1 desteklı buna bagladım nasıl duzeltebılırım yada gucu mu yetmıor pcnın
  • arkdslar optik bagladm z5500 ü anakartıma .. fakat dolby dıgıtal yazısı falan ckmıor fılm ızlerken.. bıraz bızı bu konuda aydınlatabılırmısnz .. onboard ses karttım war 7.1 destekli soundmax programı ayarlarını pekte bılmıorm..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bherky

    arkdslar optik bagladm z5500 ü anakartıma .. fakat dolby dıgıtal yazısı falan ckmıor fılm ızlerken.. bıraz bızı bu konuda aydınlatabılırmısnz .. onboard ses karttım war 7.1 destekli soundmax programı ayarlarını pekte bılmıorm..


    media player classic kullanıyosan ac3 filter ayarlarından spdif özelliğini açman gerek
    ben powerdvd kullanıyorum.audio ayarlarından spdifi seciyorum.
    birde izlediğin film 5.1 destekli dvd olmalı.o zaman dekoderde Digital yazısı belirir.
  • decoderde digital yazmıor arkadasm dedıklerını yapmstm zaten.. aynen böle yazıor
    Input: Optical
    Effect: >< PL II Movie

    msnde biri oturum acıncada dts digital yazısı cıkıor ve hemen sönüor :s film izlerken böle bi sey ckmıor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bherky -- 11 Haziran 2008; 22:44:21 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tanerturk17


    quote:

    Orjinalden alıntı: alpxtreme

    .Bu arada Creative Value ses kartımı xtreme gamer ile değiştirdim. (isteyen olursa value yi satabilirim 2.elde var.) İlk dinlemelerimde tizlerde ve midlerde büyük oranda artışı hissettim. Bass lar ise sanki biraz daha sertleşti (belki sub konumunu değiştirirsem daha iyi olabilir, pek hoşumada gitmedi).

    Mp3 lerdede ise şöyle bir şey dikkatimi çekti. Entartainment mode de bazı mp3lerde vokal ve tıklama sesleri bariz bir şekilde center dan geliyor ön hoparlörlerden ise sadece müzik sesi geliyor , arka hoparlörler ise center gibi çalıyor.Tam anlayamadım ama surround efektinden mi kaynaklanıyor diye düşünmeye başladım. Sanki sesleri dd 5.1 olarak algılıyor.

    Bu arada ses kartımın alınmasında bana yardımcı olan wolverine@ teşekürlerimi sunarım

    Edit: Bu ses sistemi ne kadar masraflıymış. Hoparlör ayakları ses kartı vs. vs. 542 Ytl ye aldığım 5500 742 Ytl ye oldu. Daha ne kadar masraf edecez bakalım


    ayaklıkları nereden ve hangi fiyatla aldınız acaba? markası neydi? resim eklersen çok makbule geçecek



    Ayaklıkları nereden aldığım ve z5500 e uygun hale getirmek için ne gibi işlemler yaptığım 331 sayfada yazıyor.

    http://forum.donanimhaber.com/m_2973559/mpage_331/key_/tm.htm




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ju5763

    Dolby test var ya arkadaşlar sinemada film başlamadan önce hani el şıkırdatıyorlar fln onu nerden indirebiliriz ya da elinde olan bir arkadaşım gönderebilecek mi?


    Arkadaşım bu sitede senin bahsetmiş olduğun 5.1 dolby - 5.1 dts ve daha bir çok demo mevcut

    Özellikle 1.dolby stomp 2.dolby orchestra indirmenizi tavsiye ederim bende bir çoğu arşiv olarak mevcut

    http://www.demo-world.eu/trailers/




  • quote:

    Orjinalden alıntı: peace_346

    ocak ayında aldıgım z5500 de problem var. Bilgisayarıma optik kablo ile baglıyorum fakat bazen muzik dinlerken film izlerken durduk yerde kapanıyor, bazende dspabt diye bir hata veriyor. bazen takılıyor. Acaba bende sigortayı mı değiştirmeliyim?


    peace_346@ hata olayını ilk defa duydum(ses kartının driverlerinden kaynaklanıyordur büyük ihtimal tekrar yüklemeyi deneyin) Ancak takılma konusunda yardımcı olayım. Ben codekleri güncelledikten sonra bir dvd film izlemeye başladım , filimde türkçe dd 2.0 dan ingilizce dd 5.1 e geçiş yaptığım esnada kontrol paneli dondu kaldı , tuşlara basıyorum hiç biri işlemiyor(seste yok) , taki tekrar türkçe dd 2.0 a geçtim o zaman ses gelmeye başladı (durdurup tekrar denedim bu sefer sorun olmadı). Codeklerin eski versiyonlarını tekrar yüklediğimde bu sorunlada bir daha eskisi kadar karşılaşmadım. Sadece bir iki kerde daha oldu ama eski codeklerdede dekoderin takılması daha da azaldı. Şu an dil değitireceksem , input tan, effectten geçiş yapacaksam izlediğim veya dinlediğim şeyleri duraklatıyorum , bu şekilde sorun olmuyor.

    Bu takılma konusunu bir de wolverine@ danışsak iyi olur aslında wolverine@?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bherky

    arkdslar optik bagladm z5500 ü anakartıma .. fakat dolby dıgıtal yazısı falan ckmıor fılm ızlerken.. bıraz bızı bu konuda aydınlatabılırmısnz .. onboard ses karttım war 7.1 destekli soundmax programı ayarlarını pekte bılmıorm..


    Dolby yada dts nin ekran da çıkmasının en kolay yolllarından biri power dvd kullanmak ve power dvd dende hoparlör ayalarlarını spdıf olarak seçmek olacaktır.. Tabiki optik veya coax bağlantı olmalı ve hangi bağlantı kullanılıyorsa (optik-coax) z5500 decoderinden o ayara geçilmeli. Ses kartından ises digital input seçeneği işaretlenmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpxtreme -- 11 Haziran 2008; 23:41:23 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bherky

    decoderde digital yazmıor arkadasm dedıklerını yapmstm zaten.. aynen böle yazıor
    Input: Optical
    Effect: >< PL II Movie

    msnde biri oturum acıncada dts digital yazısı cıkıor ve hemen sönüor :s film izlerken böle bi sey ckmıor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alpxtreme


    quote:

    Orjinalden alıntı: ju5763

    Dolby test var ya arkadaşlar sinemada film başlamadan önce hani el şıkırdatıyorlar fln onu nerden indirebiliriz ya da elinde olan bir arkadaşım gönderebilecek mi?


    Arkadaşım bu sitede senin bahsetmiş olduğun 5.1 dolby - 5.1 dts ve daha bir çok demo mevcut

    Özellikle 1.dolby stomp 2.dolby orchestra indirmenizi tavsiye ederim bende bir çoğu arşiv olarak mevcut

    http://www.demo-world.eu/trailers/


    çok sağol arkadaşım gerçekten güzel demolar




  • 
Sayfa: önceki 984985986987988
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.