Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1721. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (5 Mobil) - 4 Masaüstü5 Mobil
5 sn
38.823
Cevap
82
Favori
2.222.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17191720172117221723
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 ve 3 te sorun var çıkmıyor ses. 2'de de ses kesik geliyor. iade edicem yine yol gözüktü

Orijinalden alıntı: McCarty

Şansıma Tüküreyim ürün arızalı çıktı
    1 ve 3 te sorun var çıkmıyor ses. 2'de de ses kesik geliyor. iade edicem yine yol gözüktü

üzücü bir duurum :( umarım sorunun çözülmüştür.

İnsanların güvenini kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim. Verdiğim sözlere ve ürünlerime duyulan güven benim için her zaman kısa vadeli kazançlardan daha önemli olmuştur." (Robert Bosch)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuBeRK

quote:

Şansıma Tüküreyim ürün arızalı çıktı

üzücü bir duurum :( umarım sorunun çözülmüştür.

Kesin Barhonda1 yapmıştır

Geçmiş olsun sıkıcı bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haker01 -- 1 Eylül 2011; 2:23:26 >

• yanlız z5500 arızalı degil arkadaşlar , almiş oldugum optik switch bozuk ek hatırlatma yapayim dedim.

Bu arada dün mediamarkt'ydim. bu Logitech'in yeni 900 liralik ürününü gördüm.
    Z5500 ile kıyaslanmayacak bir ürün bence. görsellik olarak diyorum. ses performansına bakamadim orada.
    Subwoofer daha kücük z5500'e göre. 2 adet optik girişi var. bunlarin hepsi Subwoofer arkasında yer aliyor. konsolda sadece ses ayar, dts , açma kapatma vs vs ayarlari mevcut.

yanlız z5500 arızalı degil arkadaşlar , almiş oldugum optik switch bozuk ek hatırlatma yapayim dedim.

Bu arada dün mediamarkt'ydim. bu Logitech'in yeni 900 liralik ürününü gördüm.
    Z5500 ile kıyaslanmayacak bir ürün bence. görsellik olarak diyorum. ses performansına bakamadim orada.
    Subwoofer daha kücük z5500'e göre. 2 adet optik girişi var. bunlarin hepsi Subwoofer arkasında yer aliyor. konsolda sadece ses ayar, dts , açma kapatma vs vs ayarlari mevcut.

Z5500 efsanedir ve öyle kalacak

• Konuya şöyle bir göz attım da, birkaç kişi yine işi sidik yarışına dökmüş. Yok ben daha iyi bilirim, yok sen bilmezsin, cahilsin falan filan...
    Yahu, bir hoparlör alıp kullanmak ya da beğenmek için ille de elektronik uzmanı mı olmak gerekiyor? Elektronik uzmanı olmayanlar hoparlör sistemi alamıyorlar mı? Burası elektronik mühendisliği üzerine tartışma platformu mu? Ayrıca, bir hoparlörü beğenmek ya da beğenmemek, güzel olup olmadığını söylemek için ille de elektronik mühendisi mi olmak gerekiyor?
    Bir ev alıp içinde oturmak ve beğenmek için ille de mimar ya da inşaat mühendisi mi olmak gerekiyor?
    Mesela ben, Z5500'ü, sigorta atma sorunları, çözücüsünün yeterince teknolojik bir donanıma sahip olmadığı düşüncem nedeniyle pek kendime uygun bulmuyorum. Bir de, yanlış hatırlamıyorsam yazılanlara göre tiz seslerde sorunu mu ne vardı.
    Kötüdür demiyorum. Bunca kullanan ve beğenen insan varken, hiç kullanmamış olan benim gibi bir insan nasıl kötü desin? Gerçi hemen herkes alıp kullandığı malı övme bakımından biraz abartır ama o da anlaşılabilir bir şeydir. Ama ben şahsen görünümünden dolayı, çözücüsünün görünümünden dolayı bile pek sevemedim.
    Ama bunları söylemek için bile uzman olmam gerekmiyor. Öyle değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

Konuya şöyle bir göz attım da, birkaç kişi yine işi sidik yarışına dökmüş. Yok ben daha iyi bilirim, yok sen bilmezsin, cahilsin falan filan...
    Yahu, bir hoparlör alıp kullanmak ya da beğenmek için ille de elektronik uzmanı mı olmak gerekiyor? Elektronik uzmanı olmayanlar hoparlör sistemi alamıyorlar mı? Burası elektronik mühendisliği üzerine tartışma platformu mu? Ayrıca, bir hoparlörü beğenmek ya da beğenmemek, güzel olup olmadığını söylemek için ille de elektronik mühendisi mi olmak gerekiyor?
    Bir ev alıp içinde oturmak ve beğenmek için ille de mimar ya da inşaat mühendisi mi olmak gerekiyor?
    Mesela ben, Z5500'ü, sigorta atma sorunları, çözücüsünün yeterince teknolojik bir donanıma sahip olmadığı düşüncem nedeniyle pek kendime uygun bulmuyorum. Bir de, yanlış hatırlamıyorsam yazılanlara göre tiz seslerde sorunu mu ne vardı.
    Kötüdür demiyorum. Bunca kullanan ve beğenen insan varken, hiç kullanmamış olan benim gibi bir insan nasıl kötü desin? Gerçi hemen herkes alıp kullandığı malı övme bakımından biraz abartır ama o da anlaşılabilir bir şeydir. Ama ben şahsen görünümünden dolayı, çözücüsünün görünümünden dolayı bile pek sevemedim.

ferdi tayfur un bir sözü var,en büyük jüri halk jürisidir diye o yüzden birbirimizi kırmaya gerek yok,en güzeli sistemi almadan önce imkanın varsa dinleyip öyle almak

• quote:

Konuya şöyle bir göz attım da, birkaç kişi yine işi sidik yarışına dökmüş. Yok ben daha iyi bilirim, yok sen bilmezsin, cahilsin falan filan...

• Media markt açılışında kaçırdım hala yanıyorum

Orijinalden alıntı: JohnAbruzzi

Arkadaşlar z5500 üm var ama ses kartım yok bgn bir tane almayı düşünüyorumhttp://www.vatanbilgisayar.com/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-5.1-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569 sizce bu ses kartı nasıl alsam optik kabloyla fark gorurmuyum ? Birde bunu aldıktan sonra diyelim yeni birişletim sistemi cıktı ona uyumlu sürücüsünü üretiyolar mı ?

selamlar. öncelikle kartı kesinlikle tavsiye etmiyorum konu ile ilgili birkaç sayfa geride bilgi verdim takip edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunca3055 -- 3 Eylül 2011; 2:18:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BRKNSR

hayırlı geceler arkadaşlar 3 ay önce bende z5500 aldım sesi mükemmel ama bi sorun var çalışır durumda iken kontrol panelinin ışığı kapanın açılıyo ve aynı anda subwoofer dan da ses geliyo bu sorunla karşılaşan varsa yardımcı olabilirmi bana saolun şimdiden

5 yıldır kullanıyorum hiç bir sorun ile karşılaşmadım.

Herhangi bir elektronik cihaz almak için elektronik uzmanı olmak tabiki gerekmiyor. Ama işin mühendislik kısmında bilgi sahibi olan birisinin insanlara bilgi verme amacıyla yazdığı yorumuna "sen bu işten anlamıyorsun" der gibi cevaplar verilirse tartışma ortaya çıkabiliyor. genellikle insanlar dünyaya gözlerini doktor, hakim, mühendis olarak açtıkları için olup olmadık tartışmalar ortaya çıkabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

quote:

Orijinalden alıntı: fixxxxxer

quote:

Orijinalden alıntı: aliakalin

tek hoparlör cikisina,2 tane hoparlör takarsaniz,uzun süreli kullanimda,cikisi yakarsiniz..ya ayni ohm ve ses cikislarina sahip baska bir ses sisteminin uydu hoparlörlerini baglayin,yada hic ellemeyin.4 yillik bi 5500 kullanicisi olarak,kücük bi tavsiye benimkisi..

Saygilar..

arkadaşın bağladığı hoparlör piezzo tweeter ve piezzo'lar bağlandığı devrede yanlış hatırlamıyorsam 0,13uF kondansatör görevi yapar, kondansatör de pratikte sonsuz dirence sahip olduğundan yanma filan olmaz... ama piezo'yu pek tercih ve tavsiye etmem, gereksiz derecede yüksek (22kHz üstü) frekans ürettiğinden uzun süreli dinlemelerde başağrısı yapabiliyor, daha ziyade dış mekan tipi hoparlörlerde (seçim arabalarında çokça görmüşsünüzdür) kullanılır... ekstra dome tweeter daha iyi bir ek olabilir, sadece tweeter ile z5500'ün fullrange'i arasındaki geçiş (x-over) frekansı hesaplanıp araya kutupsuz bir kondansatör konulmalıdır, hesap kitap işi çok karışık olduğundan 2,2uF , 1,8uF , 1,5uF, 1uF, 0,68uF gibi değerler alınıp kulak zevkine göre denemeler yapılabilir... bu şekilde de bir yanma olmayacağını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim... ha, tweeter hassasiyetine ve gücüne göre tizin ses şiddeti fazla olursa araya 5 ila 10w'lık çeşitli omaj değerlerinde taş direnç koymak gerekebilir...

"sizin tek çıkışa 2 hoparlör bağlanırsa yanar" söyleminiz görece doğrudur, 4 ohm luk iki hoparlör paralelde 2 ohm a düşer ve amplifikatörü zorlar evet, ancak araya kondansatör girdiğinde omajın önemi kalmaz...

Arkadaşım bende yakın zamanda dome tweeter alacam şu harman cardon sistem lerdeki gibi...

Alacağım tweeter lar 8 ohm ... Ama senden bilgi alırım kondansatör konusunda . Hiç bir bilgim yok bu konularda bana yardımcı olursan sevinirim .... Alacağım bost marka 8 ohm luk dome tweeter için sence nasıl bir kondensatör kullanmam gerekiyor...

selamlar, kusura bakma mesajını yeni gördüm. tabi ki bildiğimin yettiği ölçüde yardımcı olmaya çalışırım. ama öncelikle bots dışında bir marka tweeter almanı öneririm. sesleri inanılmaz metaliktir ve düşük hassasiyetlerinden ötürü sürülmeleri zor, az ve kalitesiz ses + amplifikatöre gereksiz yük gibi bir sonuç alırsın. eğer istanbulda isen ve karaköy civarına gitme şansın varsa orada birkaç yerin adresini veririm. nokia, westra, infinity, sony, audax, haes gibi markaların oldukça kaliteli ve çok çeşitli tweeter'ları yedek parça olarak servislere kıyasla uygun fiyatla satılıyor. kondansatör hususu ise dediğim gibi çok ciddi bir hesap ister, dolayısıyla önceki mesajımda dediğim hazır birkaç değeri alıp tek tek denemek en iyisi. ama z5500'ün uyduları fullrange olduğundan ve azımsanamayacak miktarda tiz frekans da verdiğinden 0,68 ya da 1uF kondansatör en olabilecekler gibi geliyor. ama kondansatörlerin fiyatı alacağın tweeter'ların yanında leblebi çekirdek olacağı için bol ve çeşitli alıp denemekte fayda var. ha bir önemli nokta da aldığın kondansatör elektrolitik olursa kutupsuzunu aramak durumundasın, polyester kondansatörler ise zaten kutupsuzdur ve ses kalitesi olarak polyester tavsiye ederim, voltaj olarak da 100V değerinin altına düşme...
    toshiba 37a3000pg hd ready televizyon, marantz sr7400 a/v alıcı, samsung bd-c5500 bluray oynatıcı, pioneer dv-393s dvd oynatıcı, pioneer dvl-700 laserdisc/dvd oynatıcı, sony ps-lx55ii tam otomatik pikap, wharfedale force 2180 ön, jamo e3 surround, pioneer s-dv313 arka surround, yamaha sw-p130 subwoofer, el yapımı 2x40w gainclone amplifikatör, el yapımı "pacific" bataryalı RIAA pikap preamplifikatörü, el yapımı tda1541 s1 NOS dac (coax. s/pdif giriş).

• Arkadaşlar Toslink Switch 3 giriş 1 çıkışı Amazon.co.uk sitesinde Buldum . fakat dvd/kitap dışında gönderim yapmiyor diyorlar yillardir ? hala aynımı yollamiyorlar mi Türkiyeye ?
    Birde Yeni model bunlar.

Kargosuda bedava
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000QRI2EI/ref=s9_simh_gw_p23_d0_g23_i1?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=168J0GAFCKCX1DFC13Z6&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467128533&pf_rd_i=468294

Eğer Bu olmazsa Ebay.co.uk sitesinden vericem siparişi 20 liraya geliyor.
    http://www.ebay.co.uk/itm/OPTICAL-TOSLink-SPLITTER-SWITCH-3-WAY-SPDIF-950-/350408749688?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item5195fd3278
    veya
    http://www.ebay.co.uk/itm/3-WAY-OPTICAL-TOSLINK-SWITCH-SELECTOR-SPLITTER-Digital-/190511016814?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item2c5b576b6e

• arkadaslar selamlar. realtek hd audio karta bağlı sistem. ancak 6 tane gırıs var butun gırıslerı denedım sadece yesıl gırıste ses alabılıyorum center olsun rear ve frontlardan. realtek dosyasının ıcınden sına dedıgımde 5.1 sekılde alabılıyorm yardımcı olabılecek varmıdır? cok tesekkurler

Orijinalden alıntı: tunca3055

arkadaslar selamlar. realtek hd audio karta bağlı sistem. ancak 6 tane gırıs var butun gırıslerı denedım sadece yesıl gırıste ses alabılıyorum center olsun rear ve frontlardan. realtek dosyasının ıcınden sına dedıgımde 5.1 sekılde alabılıyorm yardımcı olabılecek varmıdır? cok tesekkurler

geçen gün birkaç mesaj üstte bir arkadaş daha benzer bir sorun yaşadı, çözüm bulabildi mi emin değilim... şimdi eğer sınama ekranında tüm kanallardan ses alabiliyorsanız bağlantı doğrudur. pc'den bir şekilde 5.1 ses çıkmıyordur. bunun öncelikli sebebi yine ses kartı çıkışlarının ayar eksikliğidir, çok jaklı sistemlerde jak atamasını doğru yapmak gerekiyor ancak siz sınamada her kanalın (anladığım kadarıyla ön sağ-arka sol gibi konumları da doğru) sesini aldınız, bu durumda ikinci bir seçenek kullandığınız player'ın ayarlarının eksik olması olabilir. power dvd, wmplayer, mpclassic vs. hangi oynatıcıyı kullanıyorsanız kullanın oynatıcının ses konfigürasyonunu da 5.1 kanal yapmak durumundasınız. bunun için de en kolayı mümkünse orijinal bir dvd diski ile (muhakkak 5.1 olan dolby ac3 ya da dts kayıdı seçerek, bazı yan dillerdeki kayıtlar stereo da olabiliyor) deneyin, diski oynatırken oynatıcının ses konfigürasyonuna girin, çoğu oynatıcıda vardır bu seçenek. oradan ses çıkışı ya da hoparlör kurulumu gibi seçenekleri bulup 5.1 için düzenleyin. z5500'ü geçtim dijital olmayan x530 ya da creative inspire'larla bile bu şekilde orijinal 5.1 ses almak mümkün. bu şekilde olacaktır tahminim, müzik için -örneğin winamp- kullanıyorsanız bu playerda da ayar yapmanız gerekecek.
    toshiba 37a3000pg hd ready televizyon, marantz sr7400 a/v alıcı, samsung bd-c5500 bluray oynatıcı, pioneer dv-393s dvd oynatıcı, pioneer dvl-700 laserdisc/dvd oynatıcı, sony ps-lx55ii tam otomatik pikap, wharfedale force 2180 ön, jamo e3 surround, pioneer s-dv313 arka surround, yamaha sw-p130 subwoofer, el yapımı 2x40w gainclone amplifikatör, el yapımı "pacific" bataryalı RIAA pikap preamplifikatörü, el yapımı tda1541 s1 NOS dac (coax. s/pdif giriş).

• Arkadaşlar ses kartı almayı düşünüyorumhttp://www.vatanbilgisayar.com/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-5.1-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569 bu kart nasıl sizce bazı arkadaşlar sesde dalgalanmalar oldugundan bahsetmiş acaba herkes karsılastı mı bu sorunla onboard ses yeterli gelmiyor z5500 de daha çok ses istiyorum :S

Kullanmadığınız zamanlar subwooferın arkasındaki düğmeden kapatın yada fişten çekin.

Orijinalden alıntı: alpercan

Arkadaşlar ses sistemi çalışmadığı zamanlarda oldukça yüksek elektrik çekiyor!!!

Kullanmadığınız zamanlar subwooferın arkasındaki düğmeden kapatın yada fişten çekin.

bunu test ettin mi kardeş?
    çünkü bende tv ve PS3 bağlı olduğu için genelde tv kapatırım ama z5500 açık unuturum. yani 1 ayda toplasan 24 saat standby da bile durmuyor alet full açık.
    eğer dediğin gibiyse bir süre çok dikkat edip sürekli kapatacağım ve aysonu elktrk faturasına bakacağım.

dikkatimden kaçmış, ama bu mesaja müteakip ferdi tayfur atasözlerine filan güldüm biraz ne yalan söyleyeyim:) peşinden malum kişi de ben uzmanım edasıyla döşenmiş yine... neyse... burada bahsettiğimiz bir cihazı kötülemek filan değil, kişisel beğeninin etken olduğu hususlarda ben konuşmayacağımı ve konuşma hakkım dahi olmadığını birkaç defa beyan ettim...

ha cihaz alımına gelirsek uzman olmak değil tabi, ama biraz bilmek gerekiyor, (bir evi beğenip alacak olsanız dahi bir yetkili çağırır zemin etüdünü yaptırırsınız) yoksa cahilin teki çıkıp diyor ki;

"sen elindeki 5.1 sistemin uydularını kullan, decoder'ını subwoofer'ını çöpe at, sonra al bi audio/video alıcı, bunun center hoparlör çıkışını bir araba subwoofer'ına bağla mutlaka daha iyi sonuç alırsın"

diyor, dikkat edin ortada tecrübe ettiği bir paylaşım yok, bana önce "ayrı sub çıkışı var, resminden bak" diyor, sonra hani nerede deyince center'a bağla diye geçiştiriyor, aradaki saçmalamalarını, nekadar bilmiş, uzman, hatta mühendis olduğundan bahsettiğini saymıyorum bile...(uzman ama "hoperlör" yazar, teyip yazar filan...) illa ki tavsiye verecek, burada yazıp, vakit öldürüp, egosunu tatmin edecek ya...

ben de diyorum ki o yardım isteyen arkadaş senin dediğini yaparsa %100, bakın 98 filan değil, %100 daha kötü sonuç alacak, ki ben bunu sınırlı ama gerçek bilgi ve tecrübeme dayanarak söylüyorum...

sonuç olarak; bu adam, bu cahil adam, avr'nin çalışma mantığını, sub sürüp sürmeyeceğini muhtemelen daha önce bir avr bağlantısı bile yapmadığı için bilmiyor, ve tavsiye isteyen adama "%100 hiçbir işe yaramayacak" 800-900TL değerinde cihaz almasını öneriyor. nazikçe "bak adama yanlış iş yaptırma, boşa para harcatma" diye uyarınca da karşı çıkıp ben doğruyum diyor, sonra da saçmalamanın sizin dediğiniz "sidik yarışının" doruklarında geziyor eğer o mesajları dikkatle okuduysanız...

olay kişisel beğeniler yani "-bence şu daha güzel, -hayır bence bu daha iyi" değil, adam resmen "benzinli arabaya mazot koy çalıştır" diyor, yanlışsın deyince sen ne bilirsin ben doğruyum diyor, bunu diyen adam evet "cahil"dir, cahilin "daniskasıdır" hatta... burda da sidik yarışını yapanın kendisi olduğunu söylememe gerek yok sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fixxxxxer -- 5 Eylül 2011; 21:57:21 >

• 
Sayfa: önceki 17191720172117221723
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.