Şimdi Ara

Logitech Z506 mı yoksa CREATIVE INSPIRE T6300 mü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Sedat.

quote:

Orijinalden alıntı: yiğido580

arkadaşım şu an ben z506 kullanıyorum iki hafta oldu yaklaşık çok memnunum. Süper sesler bence eğer dinleme Şansın varsa git bir mağazaya dinle z506 al çık...

Basslar nasil, güçlü mü.. Yani Bassli bi şarkida Basslar vuruşunu yeterince belli ediyor mu o titreşimi yeterince veriyor mu.. Ayni şekilde Tizler nasil Sesteki ayrintilari yeterince veriyor mu ?

t6300 bassları çok güçlü kendim kullanıyorum öneririm yanında ses kartı da alın sound blaster value 7.1 özel driver modu var onu yükledim ayarlarını yapınca hem tiz hem bass çok güzel gerçekten

• quote:

Orijinalden alıntı: -THIEF-

Kalite kişiden kişiye değişmez
    Sadece derin bass sevenler vardır z506 alır
    Uydu ses kalitesine dikkat edenler t6300 alır

Güzel yorum

Hocam bu arada ses forumlarında sıkça görüyorum, işten anladığını aşikar.

Sanırım T6300'ü siz de denediniz. Forumda fazla yorum yok diye soruyorum. Ben özellikle T6160 ile karşılaştırdığımda çok daha dengeli ve biraz daha güçlü bir ses hissettim ve açıkçası hoşuma gitti. Hatta satmak için elimde 1 adet vardı, satmaktan vazgeçtim:) Sizin de T6300 eleştiriniz varsa almak isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar.. Yazi uzun olmuş olabilir ama Bence okumalisiniz... Dün Önce Beylikdüzü Vatan computere, Sonrada Topkapı Vatan Computere gittim..

Dediğim gibi ilk B.düzü vatana gittim, Orada ilk z-506'i denedim ve En kısaca yazayım Rezalet bir 5+1 yapmış Logitech, resmen Hayal kirikliği yaşadım dersem cuk oturur.. Bu sistemin Neresi bu kadar övülüyor internette onu anlamadım inanın anlayamadım... Utanmasalar Subwoofer koymayacaklarmış zaten, o kadar ufak o kadar etkisiz o kadar cılız (X-530'a nazaran çok güçsüz) bir Woofer vardı ki ortada, Hoparlörlerin yanında SubWoofer konu mankeni gibi kaldı.. B.düzü vatan ufaktı ve sürekli yanımdaki görevli çocuk bi yerlere tip tip baktiği için (Hani tamam tamam kisiyoruz birazdan Dercesine bakişlar anladiniz siz onu) Gönül rahatlığıyla sesini açamadım... 3-5 şarki açtim dinledim, yok arkadaş bu sistem olmamiş dedim... Hemen yaninda Creative'in T6300 modelinin 2+1'i vardi.. Yani T3300.. 2+1 İstemememe rağmen gelmişken Onu denemek, lafi geçtiğinde bi görüşüm olsun istedim... 2+1 olarak çiti piti, Hani ben 2+1 isteyene yeterim diyen bi sistemdi.. Ama benim için yinede yeterli değildi... Hala 5+1 kullanan, geçmişte 7+1 kullanmiş biri olarak 2+1 kulaklik gibi bişiy kaldi benim için.. B.düzü Vatanda Creative T6300 vardi ama Kutusunda duruyordu sergilenmek için hiç açilmamişti.. Öyle saçma bişiy olurmuydu, Evet olmuştu.. Sanki satmak istemiyolar gibi.. Saçma salak ses sistemleri markalari dururken, değil almaya denemeye bile tenezzül etmeyeceğiniz dandik sistemler olur ya hani onlar orda dururken Creative T6300 kutusunda sergileniyodu ? Ordaki arkadaşin başi biraz yoğundu istersem kutusundan çikarabileceğini ama biraz beklememi falan söyledi açikçasi beklemek istemedim... Heeeeee unutmadan Bi ayrintiyi daha yazayim, Tam B.düzü Vatandan çikmadan önce aklima geldi, Yaaa X-530 var mi elinizde dedim, Evet var dedi..!!! Bi bakabilirmiyim dedim, azicik sevinçle sağolsun kirmadi x-530'u getirdi... Olurda X-530'un Yenisini arayipta piyasada Bulamayan, kendine eşine dostuna X-530 almak isteyen varsa B.düzünde bi tane x 530 var fiyati 166 TL idi ordaki, En son ne yapiyosun dediğimde 160'a birakabileceğini söyledi.. Kutulu Yepyeni mis gibi ambalajinda garantili ilk defa benim yanimda açti çocuk.. Yillar sonra Yepyeni X530 görmek ilginç oldu.. Hani arayip bulamayan varsa Haberi olsun X-530 Beylikdüzü Vatanda mevcut.. Her neyse Benim orda Aklima bi fikir geldi... Z-506'nin uydulari güzeldi ama Woofer utangaç çocuk gibiydi.. Dedim X-530'un Wooferina Z-506 uydularini bi Bağlayabilirmiyiz ???. Adam Tamam olur bende merak ettim şimdi diyince X-530'u çikardik Wooferini kutudan söktük Z-506'dan uydulari x-530'a takicaz ama uymadi.. Şöyle uymadi, Sağ ön hoparlör girişini biliyosunuz VGA giriş var.. VGA girişler uymadi.. X-530 3 sira sirali pinler vardi Z-506'da ise 2 sira sirali aralikli giriş vardi.. Şunu söylemek istiyorum, Şahsen Logitech'de ZERRRRE kadar akil varsa şu Z-506'nin hoparlörleri ile X530'un Wooferindan Bi tane Melez 5+1 çikarirsa Piyasada 5+1 ses sistemi olayini yeniden başlatir.. Neyse işte Baktim olmadi X-530'u kutuladik yerine götürdü çocuk ve ordan çiktim...

Yine metrobüse bindim Cevizlibağa yola çiktim..Topkapi vatana gittim, Bilirsiniz orasi biraz daha büyük daha fazla çeşit var diye.. Topkapi vatana girdim yukari çiktim ve İLK Creative T6300 denedim.. Açikçasi Hoparlörler güzeldi yani o Tiz mid dengesini iyi tutturmuşlar, Ama YİNE o Woofer vuruşlari X-530'a nazaran Cilizdi.. VE YİNE SEBEBİNİ Bİ TÜRLÜ ANLAYAMADİĞİM ŞEKİLDE T6300'in wooferi çok küçüktü.. Arkadaş 2 marka içinde konuşuyorum ( Logitech - Creative ) Neredeyse 10 SENEE önce yaptiklari sistemler Daha kaliteli ses verirken Neden yeni sistemler Tam olarak bi halta yaramiyor ?? Yani NİYE illa bi yerden kismak zorundasin.. ? NİYE illa Ya SubWooferdan veya Tizlerden midlerden Feragat etmek zorunda birakiyosun Müşteriyi... ? Her neyse Yine gittim Z-506'i denedim B.düzünde sesi tam açamadim diye bi daha kontrol edeyim dedim.. Yok arkadaş z-506 OLMAMİŞ.. O woofer resmen 5+1'e küfür gibi kalmiş.. Biraz fazla açtiğin zaman bass Pöfüdük pöfüdük ötmeye başliyor.. Burada sesi biraz daha fazla açabildiğim için Hoparlörleri biraz daha iyi denedim.. X-530'a nazaran Hoparlörler birazcik daha Tizler iyiydi ama Benim içinde Tizler kadar Bass'da önemli olduğu için yeterli değildi.. Yani Şimdi şuan gidip Z-506 alabilirim veya T6300 ama Filmlerde şarkilarda sevdiğim X530'dan bi farki olmayacak daha kötüsü Bass etkisi azalacak...

Şansima dün topkapi vatan computerde Logitech bölge müdürü bi arkadaşa denk geldim.. Yukarida yazdiklarimin aynisini ona da söyledim sağolsun can kulağiyla dinledi, hak verdi.. Ses sistemleriyle ilgili Şikayetlerimi söyledim, Emin olun gerekli yerlere ileteceğim dedi.. Olurda kafama göre bi sistem bulamazsam ne yapip ne edip Sadece X540 Subwooferi bulmak istediğimi karşimda En yetkili biri varken yardimci olmasini istedim.. Bana Bi tane numara verdi Logitech'in Yurt dişi numarasi.. Bu numara sadece Sabit hatlardan aranan İsveç numarasi ve aranmasi ücretsizmiş.... Gayet safiyane şekilde '' Ee dedim ben Yabanci dil bilmiyorum ki derdimi nasil anlaticam'' dedim... Merak etmeyin sizinle Türkçe konuşuyor dedi !! Nee diyosuunnn ya sen gibi ilginç bi tepki vermemle beraber gülüşmeler eşliğinde adam içeri gitti kalem kağit aldi geldi numarayi yazdi Sağolsun verdi.. Unutmayin sadece sabşit hatlardan araniyor Emin ellerinde varsa bi şekilde size yardimci olacaklar dedi... Teşekkür ettim, Biraz sağa sola bakindim Aşaği katta dolandim ve çiktim gittim..

Kisaca arkadaşlar Logitech ve Creative Bugun dahi kullanilan ve Aranilan 5+1'lerinin ARADAN 10 SENE GEÇTİKTEN SONRA Yeni diye satmaya çaliştiklari sistemlerde Sadece Tizleri ön plana çikarmayi Başarmişlar, O da sistemlerinde Bass'lari Öldürerek, Katlederek.... Yarin Logitech'i arayip bana yardimci olmalarini isteyeceğim, İnşAllah yardimci olabilirler.. Yoksa mecburen ikinci el X530 veya X540 Subwooferi alacağim..

Yorumumu En baştan En sona kadar okuyan herkese Teşekkürler..

@yiğido580 @District7 @-HFG-

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• T6300 yada z506 dinlemedim ama çok yorum okudum ve artık pc ses sistemlerinin çoğu hakkında bilgim var mesela
    logitech x530 z323
    creative inspire 5200 4400 m4500 t7900 thx550 s750
    microlab fc 361 fc 861 mc 4500
    Everest h5402
    Philips mms 460
    Gibi sistemleri denedim yada tecrübe ettim

Logitech sistemlerde gördüğüm sıkıntı bass ı kısınca ortaya çıkıyor ne yazıkki sistemlerde bass olmayınca geriye birşey kalmıyor mid sesler yok ve yapay tiz sesler mevcut bass sesler ise yumuşak ve derin
    Film lerde iyi fakat müziklerde bass açmadan tat vermiyor bass ı açtıktan sonra ise baş ağrısı

Creative de ise ne yaparsanız bass lar sert ve ne yaparsanız yapın yumuşamıyor kafa beyin bırakmıyor
    Bass ı kıstığınızda dengeli sesler elde edilebiliyor bu durum müzik için nispeten uygun fakat film lerde o aranılan ve ortamın havasına sokan derin bass lar yok belki thx550 g500 s750 gibi sistemleri ayrı tutabiliriz

Artık yeni sistemlerin hiçbiri kaliteli değil eski sistemler mumla aranır oldu ne yazık ki

T6300 ün olumsuz yönü inspire yada t serisinden olduğundan sert bass karakterine sahip olması ve bağlantılarının yani 5.1 ses kablosunun güç kablosu ve kumanda kablosunun sistem üzerine sabit dizayn edilmesi olabilir
    Artık creativenin satılan t20 t40 ve t3 dışındaki satılan diğer sistemlerin hiçbirinde kalite yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -THIEF- -- 18 Mart 2014; 11:03:23 >

• -THIEF- - kullanıcısına yanıt
    Valla hocam eline sağlık elinde imkan var gezmiş hepsini ayrı ayrı test etmişsin.
    Yüksekova/Hakkari'de imkan sıfır.
    Emeğine sağlık iki model içinde açıklayıcı yorum olmuş.
    İnsanların kişisel tercihidir.
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler. Z506 babamın tv si için almıştım fakat ayrıntılı test etme imkanım olmadı. İlk görüşüm öyle çok kaliteli bas/mid dengesi yok. Dediğiniz gibi wooferlar çok küçük. Elimde pcye bağlı 2007den beri kullandığım creative sbs a300 var. Uydularda ses çok güzel. Bassları çok yüksek seslerde biraz yutuyor fakat 11 watt woofer hakkını fazlasıyla veriyor. Kapıları titretebiliyor yani :)

Hoparlörün artık eskidiğini düşünüyorum. Kendi halinde hışırtılar vs. yapıyor içinde kısa devre veya kablolarda sorun var sanırım. Adaptörü de bozulmuştu 2009da falan, yazıcıoğlunda alt katta bir amca titizlikle tamir etmişti sağolsun. Adaptörleri değişik bir sistemmiş, piyasada pek bulunmuyor.

Yeni 2+1lere arada bir bakıyorum. Hala bu olmuş diyebileceğim pek sistem yok ortalıkta. Creative hoparlörü mecidiyeköy golddan 50-60tl gibi bir fiyattan almıştım. Bu paralara artık bu kalite hoparlörler bulunamıyor. Donanım olarak logitechciyim. Klavyem farem kulaklığım direksiyonum logitech candır fakat hoparlör olayında güvenemiyorum. BOSE söyle 200tl civarına 2+1 verse de alsak.

2+1 mantıklı ne var sizce şu an ? Amaç, oyun ve müzik. Film izlemiyorum pcde pek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uygar2580 -- 10 Mayıs 2015; 10:29:18 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.