Şimdi Ara

Logitech Z200 hoparlöre Batarya yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Logitech z200 hoparlörleri batarya ile kullanmak istiyorum 5V 1.5A adaptör ile çalışıyor normalde.

1-20.0000 mah Powerbankin 2A çıkışına adaptörün kablosunu kesip usb kablo ile bağlasam olur mu?

2-Şart aletinin akımı ile dc adaptör akımı arasında fark var sanırım bu konuda tam bilgim yok...

3- Adaptör gibi çalışan 5V batarya nasıl yapılabilir hazır devresi vs var mıdır veya böyle bir hazır ürün var mı?

• Powerbankın usb çıkışından cihazı çalıştırabilirsiniz en mantıklısı bu ancak hoparlörün sükunet anında çektiği akım sıfıra yakınsa iki şarkı arası beklemelerde Powerbank kendini kapatır her seferinde butona basarak tekrar aktif etmek zorunda kalabilirsiniz ama denemek lazım tahminen 30mah altına düşmedikçe kapanmayacaktır.

İkinci yöntem ise şarjlı 4 kalem pil kullanmak, bu iş için pil yatağı alıp ara kablo ile bağlamanız gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkür ederim.Gitara amfi olarak kullanacağım yani pedala bağlı olduğu sürece sürekli bir dip gürültüsü olacak çalmasam bile o yüzden hoparlör durmaz diye düşünüyorum.Powerbank veya hoparlöre düşük/yüksek voltajdan bir zarar gelmeyecekse kabloyu bağlayacağım ?
  • Gerilim uyumu olduğundan alçak veya yüksek voltaj gibi bir risk arz etmiyor. Powerbankın 2A çıkışı zaten çekilecek akım için müsait, hoparlör tam güçte bile 1,5 amperin altında akım çekecektir çünkü orijinal adaptörün 1,5a seçilmesi bize bunu söylüyor...

Dikkat etmeniz gereken şey kablolama... Kısa devre veya ters kutup yaptırmayın aman.

• Bugün denedim hoparlörü açınca çalışmaya başlıyor boşta bile çalışıyor ilk aldığı gazla hiç bir ses göndermeden ancak çalmayı bırakıp gitarın volume potansını azcık kısınca bile sanırım ani akım düşüşünden dolayı dediğiniz gibi kapanıyor.Bu sorunu çözmek için akım düşüşünü powerbank'e yansıtmayan/gecikmeli olarak yansıtacak ara bir devre var mı acaba ?
    https://www.amazon.com/6800mA-9800mAh-Portable-Battery-charger/dp/B008DG8ZO6

Linkteki gibi bir şey lazım bana açma kapama tuşuyla çalışan öyle kafasına göre akım kesmeyecek bir şey :) Buna benzer bir ürün arıyorum arıyorum yurtiçinde bulamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merrowbro -- 2 Ocak 2018; 19:45:23 >

• En basit çözümü sabit olarak led yakmak olabilir. Kafanıza yatarsa ayrıntı verebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet hoparlöre paralel besleme olacak şekilde bağlanacak ama şerit ledler 12v olur, o nedenle iş görmez. Led + uygun direnç şeklinde olmalı.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.