Şimdi Ara

Logitech Z-506 ve X-530 kullananlar Acil bilgi lazım..!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yarın 5+1 alıcam ve bugüne kadar memnun şekilde kullandığım x 530 vardı ancak subwoofer taşırken düştü woofer pert oldu ve mecburen 5+1 almam gerekiyor.. Şimdi benim için en önemli soru, Sizce Z 506 alırsam ses kalitesinde çok fark yaşar mıyım x-530'dan sonra.. Yoksa bana başka bir sistem mi önerirsiniz.. Konu Acildir o yüzden hızlı cevaplar verirseniz süper olur yarın alacağım arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 15 Mart 2014; 23:20:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben Logitech Z506 aldım, aldığıma da pişman oldum yani Duvara takmak için arkasında yer yok, ses kalıtesı bence kötü. Microlab X23 daha iyi bence tabii, sizin kendınız dınlemenız daha ıyı olacaktır hocam yani Jwin 2.1 in bile tizleri Z506 dan iyi bence, Logitech kuru gürültü hocam vatan pc dekı arkadaslar önerdi diye almıştım pişman oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollatr -- 16 Mart 2014; 2:09:47 >
  • gollatr kullanıcısına yanıt
    Dostum sen bu sistemi kullandığına Eminmisin? X23, Jwin falan daha iyi diyince aklıma bi tek ya senin sisteminin bozuk olduğu yada bu sistemi kullanmadığın geliyor kusura bakma..

• Arkadaşlar acilen cevap lütfen...

• Hocam Z506 masanın üstünde duruyor, Bence tizleri kötü.
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Eğer bu 5.1'leri müzik dinlemek için alıyorsanız kesinlikle önermem. Logitech'ler oyun yada film için iş görür ama müzikte başarısızlar. Onun yerine Edifier M3500 modelini öneririm. Kendim de kullanıyorum ve müzikal anlamda çok daha başarılı. Ayrıca 5.1'i onboard ses kartı ile kullanacaksanız istediğiniz 5.1 performansını alamazsınız. Eğer amacınız ses kalitesini arttırmak ise öncelikle ses kartı almanızı öneririm.

Yada müzikal anlamda daha kaliteli bir sistem almayı düşünüyorsanız T sınıfı amfi ve raf tipi hoparlör alarak çok daha başarılı bir stereo bir sistem kurabilirsiniz. T sınıfı amfiler ile ilgili aşağıdaki başlığı inceleyebilirsiniz. 100tl'ye koca kule hoparlörleri sürebilecek amfiler mevcut.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=72708317

Bir süre sonra size önerdiğim Edifier M3500'de kesmeyince önler için T2021 model bir amfi ve raf tipi hoparlör kullanmaya başladım. Oyun oynayacağım zaman da Edifier'ı da çalıştırıp 5.1 olarak kullanıyorum.

Raf tipi hoparlör olarak ise aşağıdaki linkteki hoparlörleri düşünebilirsiniz.
    http://www.hifi-sessistemleri.com/hifi-ses-sistemleri/18/Pioneer-S-HM50-Ev-Sinema-Hoparloru.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 16 Mart 2014; 14:42:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar öncelikle merhabalar.. Yazi uzun olmuş olabilir ama Bence okumalisiniz... Dün Önce Beylikdüzü Vatan computere, Sonrada Topkapı Vatan Computere gittim..

Dediğim gibi ilk B.düzü vatana gittim, Orada ilk z-506'i denedim ve En kısaca yazayım Rezalet bir 5+1 yapmış Logitech, resmen Hayal kirikliği yaşadım dersem cuk oturur.. Bu sistemin Neresi bu kadar övülüyor internette onu anlamadım inanın anlayamadım... Utanmasalar Subwoofer koymayacaklarmış zaten, o kadar ufak o kadar etkisiz o kadar cılız (X-530'a nazaran çok güçsüz) bir Woofer vardı ki ortada, Hoparlörlerin yanında SubWoofer konu mankeni gibi kaldı.. B.düzü vatan ufaktı ve sürekli yanımdaki görevli çocuk bi yerlere tip tip baktiği için (Hani tamam tamam kisiyoruz birazdan Dercesine bakişlar anladiniz siz onu) Gönül rahatlığıyla sesini açamadım... 3-5 şarki açtim dinledim, yok arkadaş bu sistem olmamiş dedim... Hemen yaninda Creative'in T6300 modelinin 2+1'i vardi.. Yani T3300.. 2+1 İstemememe rağmen gelmişken Onu denemek, lafi geçtiğinde bi görüşüm olsun istedim... 2+1 olarak çiti piti, Hani ben 2+1 isteyene yeterim diyen bi sistemdi.. Ama benim için yinede yeterli değildi... Hala 5+1 kullanan, geçmişte 7+1 kullanmiş biri olarak 2+1 kulaklik gibi bişiy kaldi benim için.. B.düzü Vatanda Creative T6300 vardi ama Kutusunda duruyordu sergilenmek için hiç açilmamişti.. Öyle saçma bişiy olurmuydu, Evet olmuştu.. Sanki satmak istemiyolar gibi.. Saçma salak ses sistemleri markalari dururken, değil almaya denemeye bile tenezzül etmeyeceğiniz dandik sistemler olur ya hani onlar orda dururken Creative T6300 kutusunda sergileniyodu ? Ordaki arkadaşin başi biraz yoğundu istersem kutusundan çikarabileceğini ama biraz beklememi falan söyledi açikçasi beklemek istemedim... Heeeeee unutmadan Bi ayrintiyi daha yazayim, Tam B.düzü Vatandan çikmadan önce aklima geldi, Yaaa X-530 var mi elinizde dedim, Evet var dedi..!!! Bi bakabilirmiyim dedim, azicik sevinçle sağolsun kirmadi x-530'u getirdi... Olurda X-530'un Yenisini arayipta piyasada Bulamayan, kendine eşine dostuna X-530 almak isteyen varsa B.düzünde bi tane x 530 var fiyati 166 TL idi ordaki, En son ne yapiyosun dediğimde 160'a birakabileceğini söyledi.. Kutulu Yepyeni mis gibi ambalajinda garantili ilk defa benim yanimda açti çocuk.. Yillar sonra Yepyeni X530 görmek ilginç oldu.. Hani arayip bulamayan varsa Haberi olsun X-530 Beylikdüzü Vatanda mevcut.. Her neyse Benim orda Aklima bi fikir geldi... Z-506'nin uydulari güzeldi ama Woofer utangaç çocuk gibiydi.. Dedim X-530'un Wooferina Z-506 uydularini bi Bağlayabilirmiyiz ???. Adam Tamam olur bende merak ettim şimdi diyince X-530'u çikardik Wooferini kutudan söktük Z-506'dan uydulari x-530'a takicaz ama uymadi.. Şöyle uymadi, Sağ ön hoparlör girişini biliyosunuz VGA giriş var.. VGA girişler uymadi.. X-530 3 sira sirali pinler vardi Z-506'da ise 2 sira sirali aralikli giriş vardi.. Şunu söylemek istiyorum, Şahsen Logitech'de ZERRRRE kadar akil varsa şu Z-506'nin hoparlörleri ile X530'un Wooferindan Bi tane Melez 5+1 çikarirsa Piyasada 5+1 ses sistemi olayini yeniden başlatir.. Neyse işte Baktim olmadi X-530'u kutuladik yerine götürdü çocuk ve ordan çiktim...

Yine metrobüse bindim Cevizlibağa yola çiktim..Topkapi vatana gittim, Bilirsiniz orasi biraz daha büyük daha fazla çeşit var diye.. Topkapi vatana girdim yukari çiktim ve İLK Creative T6300 denedim.. Açikçasi Hoparlörler güzeldi yani o Tiz mid dengesini iyi tutturmuşlar, Ama YİNE o Woofer vuruşlari X-530'a nazaran Cilizdi.. VE YİNE SEBEBİNİ Bİ TÜRLÜ ANLAYAMADİĞİM ŞEKİLDE T6300'in wooferi çok küçüktü.. Arkadaş 2 marka içinde konuşuyorum ( Logitech - Creative ) Neredeyse 10 SENEE önce yaptiklari sistemler Daha kaliteli ses verirken Neden yeni sistemler Tam olarak bi halta yaramiyor ?? Yani NİYE illa bi yerden kismak zorundasin.. ? NİYE illa Ya SubWooferdan veya Tizlerden midlerden Feragat etmek zorunda birakiyosun Müşteriyi... ? Her neyse Yine gittim Z-506'i denedim B.düzünde sesi tam açamadim diye bi daha kontrol edeyim dedim.. Yok arkadaş z-506 OLMAMİŞ.. O woofer resmen 5+1'e küfür gibi kalmiş.. Biraz fazla açtiğin zaman bass Pöfüdük pöfüdük ötmeye başliyor.. Burada sesi biraz daha fazla açabildiğim için Hoparlörleri biraz daha iyi denedim.. X-530'a nazaran Hoparlörler birazcik daha Tizler iyiydi ama Benim içinde Tizler kadar Bass'da önemli olduğu için yeterli değildi.. Yani Şimdi şuan gidip Z-506 alabilirim veya T6300 ama Filmlerde şarkilarda sevdiğim X530'dan bi farki olmayacak daha kötüsü Bass etkisi azalacak...

Şansima dün topkapi vatan computerde Logitech bölge müdürü bi arkadaşa denk geldim.. Yukarida yazdiklarimin aynisini ona da söyledim sağolsun can kulağiyla dinledi, hak verdi.. Ses sistemleriyle ilgili Şikayetlerimi söyledim, Emin olun gerekli yerlere ileteceğim dedi.. Olurda kafama göre bi sistem bulamazsam ne yapip ne edip Sadece X540 Subwooferi bulmak istediğimi karşimda En yetkili biri varken yardimci olmasini istedim.. Bana Bi tane numara verdi Logitech'in Yurt dişi numarasi.. Bu numara sadece Sabit hatlardan aranan İsveç numarasi ve aranmasi ücretsizmiş.... Gayet safiyane şekilde '' Ee dedim ben Yabanci dil bilmiyorum ki derdimi nasil anlaticam'' dedim... Merak etmeyin sizinle Türkçe konuşuyor dedi !! Nee diyosuunnn ya sen gibi ilginç bi tepki vermemle beraber gülüşmeler eşliğinde adam içeri gitti kalem kağit aldi geldi numarayi yazdi Sağolsun verdi.. Unutmayin sadece sabşit hatlardan araniyor Emin ellerinde varsa bi şekilde size yardimci olacaklar dedi... Teşekkür ettim, Biraz sağa sola bakindim Aşaği katta dolandim ve çiktim gittim..

Kisaca arkadaşlar Logitech ve Creative Bugun dahi kullanilan ve Aranilan 5+1'lerinin ARADAN 10 SENE GEÇTİKTEN SONRA Yeni diye satmaya çaliştiklari sistemlerde Sadece Tizleri ön plana çikarmayi Başarmişlar, O da sistemlerinde Bass'lari Öldürerek, Katlederek.... Yarin Logitech'i arayip bana yardimci olmalarini isteyeceğim, İnşAllah yardimci olabilirler.. Yoksa mecburen ikinci el X530 veya X540 Subwooferi alacağim..

Yorumumu En baştan En sona kadar okuyan herkese Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 18 Mart 2014; 21:32:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LOGİTECH Z 313 HAKKINDA 1 SORU
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelik kalite ise M-Audio Av40 bakın.
  • z506 mi :D vardı 1 ay önce ses yarıya gelmeden besleme devresi yandı durduk yere harici adaptorle çalıştırıyorum iyi bana yetiyor camları fln sallıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukardaki arkadaşın bahsettiklerine aynen katılıyorum.
    z506'yı bir arkadaşımdan denemek için aldım getirdim eve ( arkadaşta kutusunda boşta duruyordu ) incelemek için hevesle kutusunu açtım ve içinde subwoofer aradım desem yeridir. :) ufacık bir woofer çıktı ve baya şaşırdım. açıkçası orta boy bişey bekliyodum. zaten kutusu da baya küçük.
    neyse küçük ama marifetlidir diye bağladım pc ye bi deneyeyim dedim yemin ederim böyle iğrenç bişey olamaz. bu ürünü övenler bass var diyenler neye göre söylüyorlar anlamadım. uyduların sesi güzel ama son seste uydular da saçmalamaya başlıyor. yani orta ayarda tizler güzel. basslar baya bir dandik. son ses açtım benim evin camlarını sallayamadı sistem. (herhalde macunları dökülmüş ahşap pencereleri sallıyor ) baslar cırtladı tizler çok fazla cıyaklamaya başladı resmen kafa şişirme moduna geçiyor %60 sesten sonra sonra. (anakartım rampage 3 extreme ve gerekli ayarları yaptım eko meko vs..) alacak arkadaşlara tavsiye etmem açıkcası.

şimdi 5+1 sistem almak istiyorum ne önerirsiniz dolgun baslı ve canlı temiz ses veren. 200 lira civarı varmı böyle sistem yoksa z906 alıp 1000 lira civarı paramı vermek gerekir ???

• İkinci el düşünürseniz megawork öneririm aradığınız özelliklere uyuyor tam f/p ürünüdür lakin zamanında 250tl normal iken şuan dolar artışı ile en düşü 300 e var piyasada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.