Şimdi Ara

Logitech G502 vs Razer Mamba 2012 vs Corsair M65 RGB - Gerçek kullanıcı yorumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
2
Favori
4.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her 4 fareyede sahip olan ve kullanan biri olarak tüm düşüncelerimi olabildiğince objektif olarak paylaşacağım. Logitech G502'yi bu gün alıp kullanmaya başlamış biri olarak, diğer 2 fareye verdiğim paraya çok hayıflandım. O yüzden; size bir nebzede olsa yol gösterebilmek ve en uygun fiyata en iyi performansı alabilmeniz için yazıyorum.

    Bir incelemeden ziyade kullancı gerçek yorumu olarak algılayınız.

    http://gaming.logitech.com/tr-tr/product/g502-proteus-core-tunable-gaming-mouse

    http://www.razerzone.com/gaming-mice/razer-mamba

    http://www.corsair.com/en-us/corsair-gaming-m65-rgb-laser-gaming-mouse-black

    http://www.razerzone.com/gaming-mice/razer-mamba-tournament-edition

     Logitech G502 vs Razer Mamba 2012 vs Corsair M65 RGB - Gerçek kullanıcı yorumu


     Logitech G502 vs Razer Mamba 2012 vs Corsair M65 RGB - Gerçek kullanıcı yorumu


     Logitech G502 vs Razer Mamba 2012 vs Corsair M65 RGB - Gerçek kullanıcı yorumu


     Logitech G502 vs Razer Mamba 2012 vs Corsair M65 RGB - Gerçek kullanıcı yorumu


    Öncelikle G502 ile ilgili ön fikirlerimi hemen paylaşmak istiyorum. Daha bu gün aldım ve hemen bir iki ufak DPI atamasından sonra oyuna girdim. Ben genelde BF4 heli kullandığım için China Rising Çöl haritasına girdim ve yaklaşık 1-2 saat oynadım. Sanki 1 yıldır kullanıyormuşcasına o kadar rahat oynadım ki, neden daha önce almamışım...

    Bir kere farenin malzeme kalitesi çok güzel. Tuşlar kaliteli ve parmaklarınız her tür ulaşabiliyor. Bir farede en sevdiğim şey tuşların basma hissi/sertliği. Bu farede mükemmel. Razer Mamba'da basış hissi çok kötü, çok yumuşak. Corsair'de ise aşırı sert. Bu konuda G502 gerçekten ikisinide geçiyor.

    Kablosu örgülü ve gerçekten çok esnek. Kaç ay oldu, Corsair'in katlama izleri gitmedi bile, düşünün.... Razer'ın kablosu aşırı sert. Ve kablonun fareye bağlandığı kısmı çok güzel bir yükseklikte ayarlamışlar, kesinlikle fare altlığına sürtünmüyor. Bu da oldukça önemli bir detay. Logitech kablo konusunda gerçekten üstün.

    Bunun dışında sonsuz teker özelliği ve tekerleği aynı zamanda sağ ve sola 2 ayrı tuş özelliği olması harika bir şey. Benim gibi video / ses ile uğraşırsanız, bu sağ sol tuşları önemli. Time Line'da kursorü fare ile gezidrebilirsiniz. Sonsuz tekerlek en sevdiğim Logitech klasiği. Oyunlarda işe yaramayabilir ancak uzun metin dosyaları ya da web sayfalarında gezinirken aşağı / yukarı kaydırmak çok kolay. Ve yine video / müzik işlerinde zoom in / zoom out çok kolay. Üstelik bu seçeneğe bağlı. İsterseniz bir başka kilit tuşu yardımı ile kademeli moda geçebiliyorsunuz. Orta tekerlek fonksiyonları ile diğer ikisini açık ara geçiyor.

    Bir diğer güzelliği ağırlıkları. Alt kapak mıknatıslı bir düzeneğe sahip ve ağırlıkları dilediğiniz gibi takabiliyorsunuz. Vida vs. yok. Razer Mamba'da zaten ağırlık yok, Corsair'de ise vidaları sökmek zorundasınız. Logitech G502 bu konuda da kullanıcı dostu ve diğerlerini geçiyor.

    DPI : Mamba 6400 - Corsair 8000 - G502 12000 (yoruma gerek bile yok) Bu kadar yüksek DPI'a gerek var mı, bilemem. Ama ihtiyaç hasıl olursa 12.000 DPI'a kadar gidebilirsiniz.

    Optik - Lazer ? Açıkçası ne gibi farklar yaratabilr bilmiyorum ama, daha masaüstünde bile kullanırken kursör yağ gibi. Ben açıkçası G502'yi çok başarılı buldum.

    Ergonomik açıdan ben bir sıkıntı çekmedim. Her tür el yapısına uyacağını düşünüyorum. Benim eller ne büyük ne küçük.

    Sniper butonu; Mamba'da yok. Corsair ve Logitech G502 anlık DPI düşürebileceğiniz bu tuşa sahip.

    Dahili belleği var ve bir kez programladıktan sonra yazılımsız herhangi bir başka bilgisayarda sorunsuz kullanabilirsiniz.

    Ve zurnanın zırt dediği yer olan ve beni yeni bir fare almaya iten en önemli olaya geliyoruz; YAZILIM

    Bu bir farenin her tür özelliğinden çok daha önemli bir konu. Çünkü yazılım yoksa, çöpse, kullanıcı dostu değilse o fareyi atın gitsin; çünkü hiç bir özelliğini kullanamazsınız.


    ---


    Size Mamba'nın kronik sorunlarından bahsedeyim;


    Bir kere kablosuz 16 saat gibi bir rakamdan bahsetmişler. Yalan; farenin tekerlek ışığını kapatsam dahi 4 saatten fazla gitmedi. Bu durumda ne yaparsınız? Şarj ünitesindeki kabloyu çıkartır ve fareye takar devam edersiniz değil mi? Öyle olması lazım... Olmuyor... Çünkü siz fareye kabloyu taksanız dahi yazılım aygıt bulamadı diyor ve fareniz gidiyor. Oyunun ortasında başınıza geliyor ve gitti... Oyundan çık bataryayı sök, tak vs. yazılım bir daha görsün... Teeeyyy babam teyyy. İddia ettiği bu özelliği karşılayamıyor. Fare kablolu / kablosuz geçişlerinde çöküyor. İşte size anlı şanlı Razer.... Kullandıığım ve başıma geldiği için yazıyorum bunları. Bilginiz olsunda marka bağımlısı olmayın.

    Misal Synapse kuruyorsunuz; fareniz donuyor... Başıma geldi. Bir üst yazılıma geçiyorsunuz fare atlama yapıyor... 3 önceki yazılıma dönüyorsunuz. Ehh işte derken yazılım kendisini güncellemeye çalışıyor vs. vs.

    Tabi en iyi çalışan versiyonda bile durduk yere iletişim kopabiliyor, fareniz ayarlarını fabrika ayarlarına döndürebiliyor. Tüm ayarlar uçtu.. Başıma geldi mi? Elbette, ondan yazıyorum zaten. Her bir versiyonda ayrı bir derdi var.

    Misal kablolu olarak Synapse'ye tıklıyorsunuz açılıyor. Ancak kablosuz modda tıklıyorsunuz yazılım kilitleniyor?!?!? Açılmıyor, donuyor vs. bin türlü dert. 350 TL para ver ve rezilliğe bak..

    ---

    Gelelim Corsair'e... Forumlarında da sıkça gördüğüm ve benimde başımda olan aygıt bulunamadı hatası. Kurdun, başlattın, aygıt yok. Programdan çık, geri dön vs. buluyor. Ama birden yine kopabiliyor. Ve yine razer'da ki gibi her bir versiyon bir başka dert çıkartıyor. Ve sana hep aynı şeyi söylüyorlar; biosunuz güncel mi, başka portta denediniz mi..

    Farelerin malzeme kalitesine denecek bir şey yok, ancak yazılım konusunda her iki firmada berbat.

    Peki ya Logitech G502. Fareyi taktım ve sitesine girip en saon versiyonu indirdim. Zerre kadar hata yok. Kullanıcı dostu bir arayüz ve çok hızlı şekilde programlama. Hem g710+ klavyemi hem de faremi sorunsuz tanıdı.

    Dikkatimi çeken başka bir şeyi daha paylaşayım; aslında bunu bir başka yerde de okumuştum. Kötü yazılım, problemlerin yanı sıra kötü performansada sebep oluyor. Oyunlarda kasmalar, gecikmeler vs. gibi. Her iki fare ile bu problemi yaşadım

    G502'yi ilk kez kullanmama rağmen helide yağ gibi aktı. Herşey görsellik değil, o yazılımı yaparken kullanıcı dostu olması ve az kaynak tüketmeside önemli. Bu anlamda ben yazılımı gerçekten çok başarılı buldum. Ve bu tip sorunlara çözüm için genelde sorgulama hızını indirin vs. yazıyorlar. 1000 ise 500, 125 yapın vs. Ben şu anda g502'de 1000 olarak kullanıyorum ve sıkıntı görmedim.

    Yazılım kesinlike Logitech'in üstün olduğu bir konu.

    Peki fiyat ve fiyat / performans;


    Logitech onca üstünlüğüne rağmen içlerinde en ucuz fare. Razer şu anda 350 üzerinde satılıyor. Corsair ülkemizde yok ancak eski modelleri bile 250 bandında. Bu model muhtemel 300 banında olur. Logitech ise 219 TL'ye alınabiliyor.

    Toparlarsak; Logitech G502; en ucuz, en sorunsuz, en işlevsel ve en kullanıcı dostu fare olması sebebi ile 10/10 bir fare.

    Paranızı bir fareye harcayacak ve en uygun fiyata en iyisi hangisi diye düşünüyorsanız Logitech G502'yi kesinlikle öneririm.

    Acaba yanlı mı yazıyor, bir firmayı mı kayırıyor diye düşünebilirsiniz. Bunun için her 3 farenin yanyana çekilmiş bir resmini bırakıyorum; dediğim gibi, tamamen kullanıcı deneyimidir

     Logitech G502 vs Razer Mamba 2012 vs Corsair M65 RGB - Gerçek kullanıcı yorumu



    Bir de fare altlığı eklemesi yapayım; hem razer hem de Steelseries altlıkları var. Daha iki ay bile olmadan Steelseries'in kenarları gitmeye başladı. (QCK Heavy) Azıcık tozda dahi kiri - tozu hemen belli ediyor ve çıkmıyopr. Razer sürekli kayıyor (speed edition) Resimde göreceğiniz üzere yine logitech'in bir altlığını aldım. Bir daha kumaş filan kullanmam. Bu altlık hem ince hem de kaymıyor. Kirlenmez, sökülmez vs Modeli G440 ve önerilir. Ve yine diğerlerine göre en ucuz altlık.

    Benden söylemesi; Logitech varken maceraya girmeyin.


    E K L E M E

    Ve yeni bir fare ekliyorum arkadaşlar. Razer Mamba Tournament Edition

     Logitech G502 vs Razer Mamba 2012 vs Corsair M65 RGB - Gerçek kullanıcı yorumu


    Fare henüz elime geçti ve hiç bir yazılım kurmadım. İlk izlenimlerim kesinlikle harika bir fare. Üzerinde gelen DPI ayarı kaç bilmiyorum ama direkt bana uyumlu geldi. Fare ile hiç bir aşinaşlığım, el alışkanlığım olmamasına rağmen girdim ilk BF4 oyununda 38-5 bitirdim.

    Bir kere gerçekten çok hafif. Mamba 2012 versiyonuna göre ergonomisi çok daha iyi. Fareyi biraz daha tombullaştırmışlar. RGB ledleri harika, takar takmaz değişken modda çalışmaya başladı. Dediğim gibi yazılım kurmadım henüz.

    En sevdiğim yanı tuşları geliştirmişler ve baskı gücü artırılmış, dolayısı ile tuşlara bastığını hissediyorunuz ve ilk Mamba'da ki gibi yanlışlıkla basmanız zor. Yanına bir de orta tekerleğe yeni 2 tuş gelmiş. Aynı Logitech'de ki gibi sağa ya da sola tıklama mevcut. Orta tekeleğin dönme ve basma hissi güzel.

    Üzerinde DPI tuşları ve yanlarda ekstra 2 görev tuşu mevcut.

    Tek eksikliği hangi DPI'da olduğunuzu gösteren ekstra bir led olmaması. Şimdilik fare hareketinden anlıyorum. Ama büyük ihtimal üzerindeki ledler bir şekilde DPI'a göre ayarlanabiliyordur, buna bakacağım.

    Malzeme kalitesi; plastik bir yapıda. Ancak hafiliğini burdan aldığı kesin. Kolay kolay kırılacak, aşınacak bir plastiğe benzemiyor.

    Razer Goliathus Speed Extneded Edition pad kullanıyorum ve fare üzerinde yağ gibi kayıyor. Hiç bir sıkıntı çıkmadı.

    Ekstre'ye bakmadım ama bana kabaca 225 TL civarında bir fiyata gelmiş olması lazım. Yutrtiçine göre en az 100 TL daha ucuza geliyor. İmkan varsa yurtdışından alın. 2 Mayıs'ta sipariş vermişim ve standart kargo ile 11 Mayıs'ta kapıya geldi. ABD'den geldiğini düşünürsek yeterince hızlı.

    Kesinlikle önerebilirim. G502'de duruyor, bu da. Ondan memnun olmadığım için almadım, alternatif ve yedek bulunsun diye. Corsair'i elden çıkarttım ve eski mamba'nın kullanılır yanı yok.

    Eğer Razer alacaksanız kesinlikle bunu düşünün. Bunun bir de kablosuz modeli var ancak hiç önermiyorum. Uzak durun. Mamba 2012'de yaşadığım sıkıntıları yazdım zaten. Kablosuz her zaman problem potansiyeli barındırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 12 Mayıs 2016; 15:42:49 >







  • 3 mouse da kullanmadım. Sadece şekil ve markalarına bakarak şunları ekleyebilirim

    Logitech çok abartılı duruyor. Uzay mekiği gibi bir farenin ergonomisi zayıf olabilir. Ayrıca fiyat performansı düşük bir marka

    Razer fazla sade duruyor. hani o kadar parayı buna mı vereicem dedirtiyor dışardan bakınca. kullnamadan birşey söylemek zor. Bir de aşırı şişkin ortası

    Corsair mükemmel duruyor. düze yakın mouselar her zaman daha iyi sonuç verir. Parmağın tuşa basması değil ezmesi lazım tetik gibi. Markaya diyecek yok zaten. Üst düzey
  • Razer kalitesinden vazgeçmeyin
  • 502 bi arkadaşımda varda biraz denedim ergonomisi çok kötü 10 dk kullanamadım elım ağrıdı ellerim biraz küçük mause'u kavramak için ayrı bi güç sarf etmem gerekti o yüzüden ben vaz geçtım almaktan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cybernoid

    Her 3 fareyede sahip olan ve kullanan biri olarak tüm düşüncelerimi olabildiğince objektif olarak paylaşacağım. Logitech G502'yi bu gün alıp kullanmaya başlamış biri olarak, diğer 2 fareye verdiğim paraya çok hayıflandım. O yüzden; size bir nebzede olsa yol gösterebilmek ve en uygun fiyata en iyi performansı alabilmeniz için yazıyorum.

    Bir incelemeden ziyade kullancı gerçek yorumu olarak algılayınız.

    http://gaming.logitech.com/tr-tr/product/g502-proteus-core-tunable-gaming-mouse

    http://www.razerzone.com/gaming-mice/razer-mamba

    http://www.corsair.com/en-us/corsair-gaming-m65-rgb-laser-gaming-mouse-black

     Logitech G502 vs Razer Mamba 2012 vs Corsair M65 RGB - Gerçek kullanıcı yorumu


     Logitech G502 vs Razer Mamba 2012 vs Corsair M65 RGB - Gerçek kullanıcı yorumu


     Logitech G502 vs Razer Mamba 2012 vs Corsair M65 RGB - Gerçek kullanıcı yorumu


    Öncelikle G502 ile ilgili ön fikirlerimi hemen paylaşmak istiyorum. Daha bu gün aldım ve hemen bir iki ufak DPI atamasından sonra oyuna girdim. Ben genelde BF4 heli kullandığım için China Rising Çöl haritasına girdim ve yaklaşık 1-2 saat oynadım. Sanki 1 yıldır kullanıyormuşcasına o kadar rahat oynadım ki, neden daha önce almamışım...

    Bir kere farenin malzeme kalitesi çok güzel. Tuşlar kaliteli ve parmaklarınız her tür ulaşabiliyor. Bir farede en sevdiğim şey tuşların basma hissi/sertliği. Bu farede mükemmel. Razer Mamba'da basış hissi çok kötü, çok yumuşak. Corsair'de ise aşırı sert. Bu konuda G502 gerçekten ikisinide geçiyor.

    Kablosu örgülü ve gerçekten çok esnek. Kaç ay oldu, Corsair'in katlama izleri gitmedi bile, düşünün.... Razer'ın kablosu aşırı sert. Ve kablonun fareye bağlandığı kısmı çok güzel bir yükseklikte ayarlamışlar, kesinlikle fare altlığına sürtünmüyor. Bu da oldukça önemli bir detay. Logitech kablo konusunda gerçekten üstün.

    Bunun dışında sonsuz teker özelliği ve tekerleği aynı zamanda sağ ve sola 2 ayrı tuş özelliği olması harika bir şey. Benim gibi video / ses ile uğraşırsanız, bu sağ sol tuşları önemli. Time Line'da kursorü fare ile gezidrebilirsiniz. Sonsuz tekerlek en sevdiğim Logitech klasiği. Oyunlarda işe yaramayabilir ancak uzun metin dosyaları ya da web sayfalarında gezinirken aşağı / yukarı kaydırmak çok kolay. Ve yine video / müzik işlerinde zoom in / zoom out çok kolay. Üstelik bu seçeneğe bağlı. İsterseniz bir başka kilit tuşu yardımı ile kademeli moda geçebiliyorsunuz. Orta tekerlek fonksiyonları ile diğer ikisini açık ara geçiyor.

    Bir diğer güzelliği ağırlıkları. Alt kapak mıknatıslı bir düzeneğe sahip ve ağırlıkları dilediğiniz gibi takabiliyorsunuz. Vida vs. yok. Razer Mamba'da zaten ağırlık yok, Corsair'de ise vidaları sökmek zorundasınız. Logitech G502 bu konuda da kullanıcı dostu ve diğerlerini geçiyor.

    DPI : Mamba 6400 - Corsair 8000 - G502 12000 (yoruma gerek bile yok) Bu kadar yüksek DPI'a gerek var mı, bilemem. Ama ihtiyaç hasıl olursa 12.000 DPI'a kadar gidebilirsiniz.

    Optik - Lazer ? Açıkçası ne gibi farklar yaratabilr bilmiyorum ama, daha masaüstünde bile kullanırken kursör yağ gibi. Ben açıkçası G502'yi çok başarılı buldum.

    Ergonomik açıdan ben bir sıkıntı çekmedim. Her tür el yapısına uyacağını düşünüyorum. Benim eller ne büyük ne küçük.

    Sniper butonu; Mamba'da yok. Corsair ve Logitech G502 anlık DPI düşürebileceğiniz bu tuşa sahip.

    Dahili belleği var ve bir kez programladıktan sonra yazılımsız herhangi bir başka bilgisayarda sorunsuz kullanabilirsiniz.

    Ve zurnanın zırt dediği yer olan ve beni yeni bir fare almaya iten en önemli olaya geliyoruz; YAZILIM

    Bu bir farenin her tür özelliğinden çok daha önemli bir konu. Çünkü yazılım yoksa, çöpse, kullanıcı dostu değilse o fareyi atın gitsin; çünkü hiç bir özelliğini kullanamazsınız.


    ---


    Size Mamba'nın kronik sorunlarından bahsedeyim;


    Bir kere kablosuz 16 saat gibi bir rakamdan bahsetmişler. Yalan; farenin tekerlek ışığını kapatsam dahi 4 saatten fazla gitmedi. Bu durumda ne yaparsınız? Şarj ünitesindeki kabloyu çıkartır ve fareye takar devam edersiniz değil mi? Öyle olması lazım... Olmuyor... Çünkü siz fareye kabloyu taksanız dahi yazılım aygıt bulamadı diyor ve fareniz gidiyor. Oyunun ortasında başınıza geliyor ve gitti... Oyundan çık bataryayı sök, tak vs. yazılım bir daha görsün... Teeeyyy babam teyyy. İddia ettiği bu özelliği karşılayamıyor. Fare kablolu / kablosuz geçişlerinde çöküyor. İşte size anlı şanlı Razer.... Kullandıığım ve başıma geldiği için yazıyorum bunları. Bilginiz olsunda marka bağımlısı olmayın.

    Misal Synapse kuruyorsunuz; fareniz donuyor... Başıma geldi. Bir üst yazılıma geçiyorsunuz fare atlama yapıyor... 3 önceki yazılıma dönüyorsunuz. Ehh işte derken yazılım kendisini güncellemeye çalışıyor vs. vs.

    Tabi en iyi çalışan versiyonda bile durduk yere iletişim kopabiliyor, fareniz ayarlarını fabrika ayarlarına döndürebiliyor. Tüm ayarlar uçtu.. Başıma geldi mi? Elbette, ondan yazıyorum zaten. Her bir versiyonda ayrı bir derdi var.

    Misal kablolu olarak Synapse'ye tıklıyorsunuz açılıyor. Ancak kablosuz modda tıklıyorsunuz yazılım kilitleniyor?!?!? Açılmıyor, donuyor vs. bin türlü dert. 350 TL para ver ve rezilliğe bak..

    ---

    Gelelim Corsair'e... Forumlarında da sıkça gördüğüm ve benimde başımda olan aygıt bulunamadı hatası. Kurdun, başlattın, aygıt yok. Programdan çık, geri dön vs. buluyor. Ama birden yine kopabiliyor. Ve yine razer'da ki gibi her bir versiyon bir başka dert çıkartıyor. Ve sana hep aynı şeyi söylüyorlar; biosunuz güncel mi, başka portta denediniz mi..

    Farelerin malzeme kalitesine denecek bir şey yok, ancak yazılım konusunda her iki firmada berbat.

    Peki ya Logitech G502. Fareyi taktım ve sitesine girip en saon versiyonu indirdim. Zerre kadar hata yok. Kullanıcı dostu bir arayüz ve çok hızlı şekilde programlama. Hem g710+ klavyemi hem de faremi sorunsuz tanıdı.

    Dikkatimi çeken başka bir şeyi daha paylaşayım; aslında bunu bir başka yerde de okumuştum. Kötü yazılım, problemlerin yanı sıra kötü performansada sebep oluyor. Oyunlarda kasmalar, gecikmeler vs. gibi. Her iki fare ile bu problemi yaşadım

    G502'yi ilk kez kullanmama rağmen helide yağ gibi aktı. Herşey görsellik değil, o yazılımı yaparken kullanıcı dostu olması ve az kaynak tüketmeside önemli. Bu anlamda ben yazılımı gerçekten çok başarılı buldum. Ve bu tip sorunlara çözüm için genelde sorgulama hızını indirin vs. yazıyorlar. 1000 ise 500, 125 yapın vs. Ben şu anda g502'de 1000 olarak kullanıyorum ve sıkıntı görmedim.

    Yazılım kesinlike Logitech'in üstün olduğu bir konu.

    Peki fiyat ve fiyat / performans;


    Logitech onca üstünlüğüne rağmen içlerinde en ucuz fare. Razer şu anda 350 üzerinde satılıyor. Corsair ülkemizde yok ancak eski modelleri bile 250 bandında. Bu model muhtemel 300 banında olur. Logitech ise 219 TL'ye alınabiliyor.

    Toparlarsak; Logitech G502; en ucuz, en sorunsuz, en işlevsel ve en kullanıcı dostu fare olması sebebi ile 10/10 bir fare.

    Paranızı bir fareye harcayacak ve en uygun fiyata en iyisi hangisi diye düşünüyorsanız Logitech G502'yi kesinlikle öneririm.

    Acaba yanlı mı yazıyor, bir firmayı mı kayırıyor diye düşünebilirsiniz. Bunun için her 3 farenin yanyana çekilmiş bir resmini bırakıyorum; dediğim gibi, tamamen kullanıcı deneyimidir

     Logitech G502 vs Razer Mamba 2012 vs Corsair M65 RGB - Gerçek kullanıcı yorumu



    Bir de fare altlığı eklemesi yapayım; hem razer hem de Steelseries altlıkları var. Daha iki ay bile olmadan Steelseries'in kenarları gitmeye başladı. (QCK Heavy) Azıcık tozda dahi kiri - tozu hemen belli ediyor ve çıkmıyopr. Razer sürekli kayıyor (speed edition) Resimde göreceğiniz üzere yine logitech'in bir altlığını aldım. Bir daha kumaş filan kullanmam. Bu altlık hem ince hem de kaymıyor. Kirlenmez, sökülmez vs Modeli G440 ve önerilir. Ve yine diğerlerine göre en ucuz altlık.

    Benden söylemesi; Logitech varken maceraya girmeyin.






















    Razer mouse hakkında ki yorumlarınıza aynen katılıyorum zira şu kullanmaktayım ve bende şunu ilave edeyim mouseyi kablosuz kullanmak istediğimiz zaman kabloyu mouseden çıkarmak tam bir işkence faciaa... Diğer mouseler hakkında yorum yapamıcam zira kullanmadım diğerlerini. Yalnız bundan sonra Razer almam.




  • 3000 küsür mesajın var ama daha böyle bir konuyu alıntı yapmaman gerektiğini öğrenemedin mi be hocam?

    @marseltalon

    Konuyu yazan arkadaş bu arada gerçek kullanıcı yorumu falan yazmışsın ama bildiğin logitech reklamı yapmışsın.
    Mamba'nın ya da Corsair'in hiç mi olumlu tarafları yok? Böyle karşılaştırma olmaz, aşırı fanboyluk sezdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çürük Kemik -- 7 Nisan 2015; 23:09:59 >
  • Çürük Kemik kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım; Mamba'yı yaklaşık 1 senedir, Corsair'i 3 aydır kullanıyorum. Her tür problemi olabildiğince görmek için yeterli bir süre. Yaşadığım tüm kronik ve çözülemeyen problemleri yazdım.

    Logitech daha 2 günlükken nasıl Logitech hayranlığı yapabilirim. Fanboy olmak için yaş geçkin... Logitech hayranı olsa idim, baştan gider Logitech alırdım. Ama sizin gibi troller ve marka yanlıları çıkacağını bildiğim için, objektif kullanıcı yorumlarını gölgelemeye çalışacağınızı bildiğim için, 3 farenin yanyana resmini bıraktım. Memnun olsa idim, sevse idim, performansları göz doldursa idi, ne diye gidip bir daha fare alayım. Ben yandım, siz yanmayın diyorum.. Gerçi sen yan, senin seçimin, ama başkası parasını iyi değerlendirsin.

    Daha geçen bir arkadaşım amazon'dan Razer kulaklık sipariş etti.. Yapma, alma dedim ama dinletemedim. Nihayetinde kendide gördü isimden başka bir şey olmadığını ve o kulaklığı iade etti. 50 USD'ye satılan kullaklığı burda 400 TL'den satıyorlar. Ayıp...

    Ben tipine göre ya da kullanmadan yazmıyorum. Kullandım ve öyle yazıyorum. Karşı çıkacağınız şeyler varsa, kullanıcı olarak yazın. Tipini sevmedim diye yorum yazmanın kimseye faydası yok.

    Hadi ben marka hayranlığı yapıyorum, bu videoya ne diyeceksin; ilk çıkan videoyu ekliyorum, onlarcasını bulabilrsiniz;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 8 Nisan 2015; 10:31:44 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nedense logitech dışında diğer mouse'larda pek ayrıntıya değinmemişsin..fanboy olmayabilirsin..Ama inceleme fanboy olmuş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Loner kullanıcısına yanıt
    Nasıl değinmemişim; her ikisininde kronik sorunları için satırlarca yazmışım. Keza Logitech ile karşılaştırırken varı / yoku yazmışım.

    Ben yazdım, gerisini siz bilirsiniz. Verirsiniz 300-400 TL, yazılım sorunları ile uğraşır durursunuz... Ben çok uğraştım, biraz da siz uğraşın o halde. 500 TL benim için çöpe gitti...

    Buyrun kendi forumlarından bir konu;

    http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=139671

    http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=132560

    Ben Corsair'e bu konu için ticket açtım, ama bir türlü kabullenmek istemiyorlar. Corsair'in müşteri desteğinin ne kadar iyi olduğunu en iyi ben bilirim. Kasa vew güç kaynağı konularında bunlara dair beğeni yazılarımı bulabilrsiniz. Hatta imzamdaki kasa incelemesine bakmanız bile yeter. Firmaya ne kadar sempatim olduğunu, önerdiğimi görebilirsiniz. Ama fare / yazılım işinde çuvallamışlar. En son amazon ile görüştüm ve onlar iadeyi kabul etti. Bana iade için forum gönderdiler, kutusuna yapıştırıp geri göndereceğim.

    Gelelim Razer'a; şöyle bir e-posta attım;

    Farenizin kablossuz modda 16 saate kadar çalıştığını yazmışsınız, ancak ben tam dolu iken bile 4 saatten fazla kullanamadım. Bu durumda bataryamda bir sorun olabilir mi? Eğer öyle ise bana yeni bir batarya göndermeniz mümkün mü (parası mukabil bile teklif ettim)

    Gelen cevapta tekerlek ışığı açıksa olabilir dediler. Ben de ışık kapalı olduğu halde bu kadar gidiyor dedim ve gönderemeyiz dediler.

    Benim için o an Razer bitmiştir. Bir daha Razer ürün almam diye cevap yazdım. Eğer müşteri memnuniyeti önemli olsa idi, bu sitemime karşlık en azından bir cevap gelirdi. Umurlarında bile değil.


    Eğer bu durum Corsair'de olsaydı, eminim mutlaka temin edeceklerdi (inceleme yazımda var)


    Ayrıca kaçırdığınız ve konuyu saptırdığınız bir nokta var; Başlık " Logitech - Razer - Corsair" değil. G502 - Mamba 2012 - M65 RGB

    Başlık marka bazlı değil, marka / model bazlı bir başlık. 3 adet farklı marka / model fare değerlendirmesi. Markaların yarıştırılması değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 8 Nisan 2015; 13:26:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cybernoid

    Nasıl değinmemişim; her ikisininde kronik sorunları için satırlarca yazmışım. Keza Logitech ile karşılaştırırken varı / yoku yazmışım.

    Ben yazdım, gerisini siz bilirsiniz. Verirsiniz 300-400 TL, yazılım sorunları ile uğraşır durursunuz... Ben çok uğraştım, biraz da siz uğraşın o halde. 500 TL benim için çöpe gitti...

    Buyrun kendi forumlarından bir konu;

    http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=139671

    http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=132560

    Ben Corsair'e bu konu için ticket açtım, ama bir türlü kabullenmek istemiyorlar. Corsair'in müşteri desteğinin ne kadar iyi olduğunu en iyi ben bilirim. Kasa vew güç kaynağı konularında bunlara dair beğeni yazılarımı bulabilrsiniz. Hatta imzamdaki kasa incelemesine bakmanız bile yeter. Firmaya ne kadar sempatim olduğunu, önerdiğimi görebilirsiniz. Ama fare / yazılım işinde çuvallamışlar. En son amazon ile görüştüm ve onlar iadeyi kabul etti. Bana iade için forum gönderdiler, kutusuna yapıştırıp geri göndereceğim.

    Gelelim Razer'a; şöyle bir e-posta attım;

    Farenizin kablossuz modda 16 saate kadar çalıştığını yazmışsınız, ancak ben tam dolu iken bile 4 saatten fazla kullanamadım. Bu durumda bataryamda bir sorun olabilir mi? Eğer öyle ise bana yeni bir batarya göndermeniz mümkün mü (parası mukabil bile teklif ettim)

    Gelen cevapta tekerlek ışığı açıksa olabilir dediler. Ben de ışık kapalı olduğu halde bu kadar gidiyor dedim ve gönderemeyiz dediler.

    Benim için o an Razer bitmiştir. Bir daha Razer ürün almam diye cevap yazdım. Eğer müşteri memnuniyeti önemli olsa idi, bu sitemime karşlık en azından bir cevap gelirdi. Umurlarında bile değil.


    Eğer bu durum Corsair'de olsaydı, eminim mutlaka temin edeceklerdi (inceleme yazımda var)


    Ayrıca kaçırdığınız ve konuyu saptırdığınız bir nokta var; Başlık " Logitech - Razer - Corsair" değil. G502 - Mamba 2012 - M65 RGB

    Başlık marka bazlı değil, marka / model bazlı bir başlık. 3 adet farklı marka / model fare değerlendirmesi. Markaların yarıştırılması değil.



    Zaten markalar hakkında birşey söylememdim..Sadece ağırlıklı olarak g502'ye değinmişsin..diğer mouse'ların da iyi yönleri var..onları da değinebilirdin..sorun logitech'in ya da razer'in en iyisi olma olayı değil..neyse,sen bilirsin..konu senin..ama daha iyi bir karşılaştırma olabilirdi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çürük Kemik

    3000 küsür mesajın var ama daha böyle bir konuyu alıntı yapmaman gerektiğini öğrenemedin mi be hocam?

    @marseltalon

    Konuyu yazan arkadaş bu arada gerçek kullanıcı yorumu falan yazmışsın ama bildiğin logitech reklamı yapmışsın.
    Mamba'nın ya da Corsair'in hiç mi olumlu tarafları yok? Böyle karşılaştırma olmaz, aşırı fanboyluk sezdim.

    Öğrenmedim...
  • Hocam size fanboy diyenlerin çoğu Razer fanboyu ben de 500 TL klavye alıp kazık yeseydim bende fanboyluk yapardım
    Bu yorumlar benim için çok iyi oldu hocam yaz tatilini iple çekiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim için güzel inceleme olmuş mamba ve g502 arasında gidiyordum 5 gün içinde g502 ve mousepad alacağım.g502 yanına hangi mousepad önerirsiniz ve bundle satan bi yer varmıdır acaba ?
  • Ben de bayağı aradım ve en ucuz Teknosa'da vardı. Her mağazasında da yok, ben Maltepe Carrefour mağazasında buldum. İnternet mağazasından alabilrsiniz tabi. Vatan'da aşırı pahalı.

    Sanalmarketim'de gayet güvenilir ve düzgün bir sitedir.

    http://www.teknofiyat.com/?search=g502



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 9 Nisan 2015; 10:10:59 >
  • istanbul bilişimde 190 lira. alınır mı ordan
  • Ben G502 ve Razer Deathadder 2013 kullandım ikiside özünde çok iyi fareler ufak tefek hataları olsada ben beğeniyorum ikisinide, tabi sizin karşılaştırdıklarınız kronik sorunları olan fareler onlara birşey diyemem...
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Deathadder 2013 kullanmadığım için bilemiyorum ama genelde beğeniliyor okuduğum kadarı ile. Optik bir fare sanırım. Fakat tuş sayısı az. En az iki tane daha DPI değiştirme tuşu olsaydı şahane olurdu.
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    G502'den buna geçtim ve dediğiniz gibi tuş sayısı yetersiz, en azından bir tane profil değişim butonu koysalardı bari, logitech'de profili oyun esnasında değiştiriyordum bunda masaüstüne alda programı açta değiştirde oyuna geri dönde sıkıyor...
  • Razer anansi klavye ile razer mamba almıştım uzun süre kullandım mamba için tek söyleyebileceğim okadar sinirlenip vurdum savurdum ama hala çalışıyor olması yaklaşık 5-6 ay evvel vatanda dolaşırken 502 gördüm deneme fırsatım bile olmadan ben mause mu buldum dedim ve inanın her kuruşunu helal ettiğim bir ürün oldu.corsair hiç kullanmadım deneme şansımda olmadı ama razer mamba kesinlikle tavsiye etmiyorum.Arkadaşın konuda bahsettiği şkayetleri ben şahsen yaşamadım kablosuz olarak 8-10 saat minimum çalıştırıyordum benim problemim aynı mause pad aynı bilek aynı el ama hergün farklı tepkimeler veriyor olması idi bitürlü alışamadık kendisi ile kaldırdım bi köşede duruyor.
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Öncelikle guzel bir inceleme olmus. Su incelemeye bile fanboyluk diyen arkadaslar olmus. Yalniz arkadas yeni aldigi urunden bekletisinin ustunde memnun kalinca, dogal olarak agirlikli olarak iyi yonlerinden bahsetmis olabilir. Normaldir.

    Acikcasi diger iki mouse'u kullanmadim. G502'yi ilk ciktigindan beri kullaniyorum. PC oyuncusu degilim. Oyun icin ayrica PS4 kullanmayi tercih ediyorum. Mouse'u direkt olarak is yerindeki workstation'um icin aldim.

    Autodesk inventor, autocad mechanical ve 3d yazicinin arayuz programlari icin kullaniyorum G502'yi. Tum tuslarina kisayol atadim ve ölcü vermek haricinde elim klavyeye gitmiyor.

    Eller orta boy oldugu icin mouse'un ergonomisinden cok memnunum. Sabah 9 aksam 6 kullaniyorum ve hic yorulmuyorum. Soyledigim programlarla cok uyumlu calisiyor. Normalde sabit 3200 dpi degeriyle kullaniyorum. Kucuk mouse hareketleriyle sayfanin heryerine ulasiyorum. Bir cizime zoom yapip ince bir noktasini gormem gerekiyorsa, yandaki tustan dpi profilimi 1000e cekiyorum ve devam ediyorum.

    Kisacasi oyun performansi icin hic yorum yapamayacagim yalniz benim gibi Ar-Ge veya muhendislik meslegine tabi iseniz bu mouse kesinlikle tasarim zamanlarinizi eglenceli hale getirecek.

    Not: Gaming mouse kategorisinde sadece bu mouse'u kullandim. Digerleri hakkinda hic bir fikrim yok. Sadece memnuniyetlerimi belirttim dusunecek arkadaslar icin. Bundan onceki mouse'um bildiginiz 3 tuslu dandik mouse'tu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.