Şimdi Ara

Logitech g15 almalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sırf gece ışık kabalıyken üstündeki lamba hoşuma gitti sizce ürünün avantajları ve dezavantajları nelerdir tavsiye eder misiniz birde en ucuza bulabileceğim nereler var hepinize teşekkürler

• Bence al ,tasarmı süper logitech kaliteside var
  • tasarımı benimde hoşuma gitti fakat enter tuşunun küçük olması moralimi bozdu daha ayrıntılı incelersek ne gibi avantajlara sahip g15?
  • ornegin lcd ekrani var oyun sirasinda gerek oyunla ilgili bilgileri gerek cpu ram hizini gerek gelen mailleri gorebilmeni sagliyor.6 tane 6 tusu ve 3 farkli modda toplam 18 tane kisayol gorev vb. atayabilecegin tus var.uzerinde usb girisleri mecvut.ben yaklasik 10 aydir kullaniyorum.ilk basta ingilizce olmasi biraz zorlamisti ama kullandikca bir zorluk yasatmadi alisiyorsun.ama eger sadece isik istiyorsan isikli oyun icin olmayan daha ucuz urunlerde var.ama eger butcen varsa kesinlikle G15 al.
  • Almamalısın

Eski yazdıklarıma baktım

quote:

Orijinalden alıntı: åziz

Çok kez yazdım Şimdiye kadar alıp pişman olduğum tek donanım ürünüdür kendisi

1 yıl önce aldım kasa monitör her şeyi değiştirdim parçaları toplarken firma çıkıp yemek yiyelim dedik arkadaşla sonra hiç aklımda yokken klavye alalım takımı tamamlayayım dedim

G15 Süper oyun klavyesi diye lanse edilmişti aklımda kalmış kalmaz olaydı Neyse arkadaşla 2 tane G15 aldık Sonra eve gittim yıllarca kullandığım sıradan klavyeye göre sevmedim (Daha doğrusu oyunlarda sevmedim Starcraft oynarız yıllardır gidip eski klavyemi takıp oynamaya başladım) sonra arkadaşıma sordum o da çıkarmış aradan 1 hafta geçti ikimizde satmaya karar verdik alacak arkadaş bulamadık 100TL ye hatta satacağım diye LCD deki plastik hala üzerinde duruyor

Sonuç: Arkadaşım 1 ay geçmeden yeni klavye aldı ben hala direniyorum ama bir türlü sevemedim.
    Tavsiye konusuna gelince tavsiyem yok ama klavyeyi görmeden kullanmadan alma

Makro Tuşlarının konumları özellikle ESC yerine G1 E Ctrl Yerine G6 ya basıyorum (oyunlarda) Tabi o tuşları ESC ve Ctrl olarak değiştirdim
    LCD si hoş da Bi işe yaramıyor Oyunlarda hiç yaramıyor oyunlarda bakıyorum diyenler oyun oynamayı bilmiyorlar Kendini eğlendirmek için birkaç makro vb. değişik şeyler yaparsın 1 haftada sıkılırsın

Ben logitec e de yazdım Makro tuşları Harlerde olmalıydı diye (Oyuna girince mesala A tuşuna mako atıyabilsem SC de süper) Diğer türlü makro tuşları beni daha çok engelliyor.

Bir sonraki klavyem TR karakter olacak. Tamam Harlerde iyi oluyor bakmadan yazıyorsun fakat diğer işaretlerde & / < vb. hatalar yapıyorum.

Edit : hala alacağım dersen ki Bence Deme Arkadaşda 1 ay kullanılmamış duruyor 100 TL İst elden teslim eder sana.

quote:

Orijinalden alıntı: åziz
    Selamlar

Türkçe karekter olmaması harflerde dediğim gibii fazla sorun yaratmıyor diğer işaretlerde problem var onlarada alışıyorum

hemen çizilme yok 2 ayı geçti herhangi bir problem yok hatta satmayı düşündüğüm için LCD deki bandı çıkarmamıştım fotoyu çekerken çıkardım
    Ama şu an satmaktan vazgeçtim satınca yerine ne alacağım bilmiyorum

ama klavyenin tuşları sertliği iyi
    +larına eklemeyi unuttum 2 tane USB girişi var kasanız daki USB lere ulaşmak zor ise 2 USB iyi düşünülmüş. hiç kullanamadım deneyeyim çalışıyormu acaba
    Oyuna girince oyununu tanıyor ona göre kısayol tuşları aktif kullanabiliyorsun
    G1-G6 tuşları 6 adet fakat M1 M2 M3 ile 18 adet olarak makrolanabiliyor.
    vs. vs.

Ama bence sadece ciddi anlamda işe yarayan Windows tuşunun kapatılması oyunlarda basıp durmuyorsun
    ışıklı olması gece ışıklar kapalı durumda iyi LCD mavi renk seçenegi olsa iyi olurdu.
    Tuşlara G1-G6 istediğin tuşu vs. atama yapabilmen
    Işıgını kapatabilmek 2 ışık şiddeti var (ama hiç kapatmıyorum)
    Saygılar...

vs... beğenenlerde var değerlendir karar ver

• yardımlarınız için teşekkürler haftaya alıyorum g15'i ürün hakkındaki değerlendirmelerimi paylaşırım sizlerle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMatador2

tasarımı benimde hoşuma gitti fakat enter tuşunun küçük olması moralimi bozdu daha ayrıntılı incelersek ne gibi avantajlara sahip g15?

çok önemli değil bence ama büyük enter tuşu istiyorsan G19 a bakman gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D printer almalı mıyım?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teknosada g15 i inceledim enter tuşu büyüktü bu durum kafamı karıştırdı açıkçası ürünün malzeme kalitesi hoşuma gitmedi acaba 2-3 farklı serisi mi var g15in ??
  • g15 in enter tuşu büyük. Türkçe karakterler yok. KUllanımı çok rahat şık bir klavye
  • G15 ve G19'da Türkçe karakter atayabiliyormuyuz ? Çeşitli yazılım vs ile ?
  • @Ö@v3rick

Yazılıma gerek yok sadece tuşların üzerinde ç,ö,ş,i,ü,ğ yazmıyor. Türkçe karakterlerde bir sorun yok.

Başlığa gelince, 1 yıldan fazladır kullanıyorum hiç bir sorunu yok. Almalısın, aldırmalısın, aldırmalılar. Ayrıca "ENTER" tuşu büyüktür haberin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knuckle -- 20 Nisan 2010; 23:17:39 >
  • ben kullanıyorum tek eksiği tuşların türkçe karakterlerinin olmaması ama gece karanlığında mavi aydınlatma ile farkı hissettiriyor
  • 4 senedir kullanıyorum ilk cıkan seriden .18 g tusu var ilk cıkan g15 lerde dah sonra uretilenlerde bu sayı azaltıldı.ufak yazılımlarla ekranında oynatım yapman mumkun.g tuslarına kısa yol atama yapabilmek iyi.birine mail adrsi birine kullandıgın bir sifre herhangi bir server sahibi yada bir serverda gorevli isen oyun komutları vs vs atayabilmek guzel oluyor.üstüne 1-2 defa su ve mesrubat dokme gafletindede bulundum kesinlikle su gecirmedigini soyleyebilirim.tuslarını gerektigi zaman tek tek yerinden cıkarıp temizledigimde oldu.tusların basım sertligi gayet iyi.bazı arkadaslarında dedigi gibi turkce karakterle tusların ustunde yazılı deigl ama var.yazımdada farkettiysen turkce karakterleri yarım yamalak kullanıyorum bir türlü alısamadım yerlerini sürekli karıstırıyorum.gece kullanımda aydınlatma olayı cok iyi 2 kademeli.yeni yazılımında bir haber sitesine otomatik olarak baglanıp guncel haberleri de gosteriyor ekranında tabii ingilizce.bunu türkce bir haber sitesi ile (orn. ntvmsnbc) degistirebiliriz zannedersem ama hic ugrasmadım degistirmek icin.oyun esnasında cpu ve ram kullanım miktarnı gorebiliyorsun ekranından en buyuk + sı win.tusunu kilitleyebilmek icin bir tus lması bu sayede oyun oynarken masa ustune donme gibi bir durumla karsılasmıyorsun.muzik yada film izlerken ekranından film yada muzik ile ilgili bilgiler gormen olası.yeni serileri bilmiyorum ama ilk cıkan g 15 ler daha buyuk g tusları sebebiyle ayrıca ekranı ice dogru acılıp kapanabiliyor yenilerde boyle bir sey yok.eger alırsanhttp://g15forums.com/forum/ burayı kesinlikle ziyaret etmen lazım cesitli skinler ve kullanım hakkında gerekli bilgiler var.

son soz olarak cok gerekli bir aletmi bence degil.zamanında 200 tl verip almıstım yaptıkları o kadar etmez.ama illaki benim param var alacagım diyorsan ona bir sey diyemem.4 senelik kullanımdan sonra renklerinde tuslarında yada herhangi bir yerinde en ufak bir kusur olusmadı.oyun oynarken elim bazen terler sol elimi koydugum (ctrl tusunun hemen altı) yerdeki grilik yerini hafif bir siyahlıga bırakmak uzere o kadar kusur kadı kızındada bulunur misali ona kusur bile demiyorum.ekranınından ve ter sebebiyle renk degistiren yere ait 2 foto koymaya calısacagım bir fikir vermesi acısından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captanico -- 21 Nisan 2010; 1:27:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: knuckle

@Ö@v3rick

Yazılıma gerek yok sadece tuşların üzerinde ç,ö,ş,i,ü,ğ yazmıyor. Türkçe karakterlerde bir sorun yok.

Başlığa gelince, 1 yıldan fazladır kullanıyorum hiç bir sorunu yok. Almalısın, aldırmalısın, aldırmalılar. Ayrıca "ENTER" tuşu büyüktür haberin olsun.

Yani ç,ö,ş,i,ü,ğ tuşları G15 ve G19'da tuşların üstünde yazmasa bile, sonuçta yazabiliyormuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@v3rick__09

quote:

@Ö@v3rick

Yani ç,ö,ş,i,ü,ğ tuşları G15 ve G19'da tuşların üstünde yazmasa bile, sonuçta yazabiliyormuyuz?

evet yazabiliyorsun ö ,ç ,ü ,ğ ,i ,ş g15 le yazdım:)
  • quote:

Tabiki yazabiliyorsunuz sadece
    Ş yerine ; i yerine , Ö yerine < Ç yerine > . yerine ? Ğ yerine ] vb tuşlara basarak yazıyorsunuz ama tuş dizilimi aynı yerde
    Örnek: Nokta işareti Soldaki Shift tuşunun yanında Fakat üzerinde ? var
    tuşlarda Harflerde sorun olmuyor alışkanlıktan fakat işaretlerde karışabiliyor.

@ NiKIL

V1 bilmem ama V2 su alıyor üzerine yarım cay bardağı çoçukların baloncuk yaptığı detarjan vb. sıvı döküldü kalvye çalışmadı.

Gerçi içini açayıp komple yıkadım ümidimi keserek çalıştı ara sıra ışıklar yanıp sönüyor.

Enter tuşu hep büyüktü küçük olan modeller Yurtdışı için yapılan ürünlerin resimleri.

Tek sevdiğim özelliği Işıklı olması(Işığın kapatılabilesi ve 2 kademeli olması), Windows tuşunu kapatılması (kullanım dışı & çalışır yapılabiliyor),

Tercih meselesidir ama ürünü almadan önce klavyeyi kontrol ederek alın ben açık ürün olmadan bakmadan aldım. sevmedim ama çok sevenler var alışkanlıklar önemli tabi.

• quote:

quote:

@Ö@v3rick

Evet yazabiliyorsun.
  • Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.