Arkadaslar Logaritmanın Gundelık yaşamda nerelerde ve nasıl kullanıldıgını yanı Hesaplamalarının fln nasıl yapıldıgını ögrenmem lazım bu konu hakkında ödevim var Arkadaslar yardımda bulunursanız sevınırım
-Denizcilik alanında matematiksel konumu verilmiş iki nokta arasındaki gerçek uzaklıgı bulmada
-Bakterilerin Çogalma sayısını hesaplamada
-Nüfus sayımlarında ve Yıllara göre Nüfus artış hesaplamalarında
birde burada Buldugum konularda NAsıl hesaplama yapılıyor bu konudada yardımcı olursanız sevınrım
log2 2
geçen dönemin en zevkli konusuydu
ama gerçek hayatta nasıl kullanılacağını bilmiyorum
Logaritma, Tüme varim, Diziler konularini anlamadim. Birisi anlatabilirmi ?
bankalarda log cetveli ile faiz hesaplamaları yapılır. genellikle bankalarda kullanılır.
quote:
Orjinalden alıntı: JusT18
lise 3 matematik boş geçmişsin demek. seneye arkanda dağ kadar birikmiş konu görmek istemiyorsan otur çalış bence
arkadaslr Benım konuya bı gelsek :D
Askeri alanda (Top mermılerının Yer tayini yapılırken fln nasıl bı logarıtma kullanılyıor acıll yardım vede ustekı konular banka faızlerını fln bılıyorumda öburlerını bılmıyorıum
matematiği hocayla kafa yapmakta kullanırım başka hiç bi halta yaramaz
Askeri alanda top mermilerinin düşeceği yerin belirlenmesinde Trigonometri kullanılıyor sanırım log kullanılıyormu bilmiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: JusT18
Diziler - Seriler Kolaydir Haci Ya. Sadece Yerine Yaziyorsuyn Aritmetik Dizide an = a1 + (n-1)d Geometrikte an = a1 x (n-1)r
uzay çalışmalarında da kullanılıyor.
kimyada ph hesaplarken -log alınır mesela H iyonu derişimi 10üzeri-6 ise -log10üzeri-6=6log10 (log10=1) =6 ph=6 poh=8
güzel konu aslında çoğu şeyi anlamak için sabır ve merak gerekiyor mesela 2.sınıftaki diferansiyel dersinden her çıktığımızda ulan ne b.ka yarar anasını satim bu ders diye çıkıyoduk ama 3. sınıfa geldiğimizde mekanik titreşimler ve otomatik kontrol derslerinde ne halta yaradıklarını gayet net ogrendik:)
quote:
Orjinalden alıntı: tr26tr
kimyada ph hesaplarken -log alınır mesela H iyonu derişimi 10üzeri-6 ise -log10üzeri-6=6log10 (log10=1) =6 ph=6 poh=8
asitler bazlar
lise 3 mat ının en zevkli konusudur bence
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme