URL olmdan local dosyayı bir tarayıcı gibi çalıştırmak için neler var?
örnek: deneme.php diye bir dosyam var diyelim içinde: <?php echo "Merhaba"; ?> var diyelim site adresi olmadan bunu çalıştırıp Merhaba çıktıyı alıp veritabanına yazacağım
Bunun için local dosyayı nasıl ne ile çalıştırabilirim?
Teşekkürler
Wamp Server'ı kurmalısın. Daha sonra php dosyasını; c:\wamp\www\ dizinin içine atmalısın. Herhangi bir tarayıcıyı aç ve adres çubuğuna localhost yaz. Oluşturmuş olduğun php dosyasını göreceksin.
quote:
Orijinalden alıntı: scartor
Wamp Server'ı kurmalısın. Daha sonra php dosyasını; c:\wamp\www\ dizinin içine atmalısın. Herhangi bir tarayıcıyı aç ve adres çubuğuna localhost yaz. Oluşturmuş olduğun php dosyasını göreceksin.
Demek istediğimi yanlış anladınız yapmak istediğim şu
Bu cURL kodu belirlenen url yi çalıştırıyor ve çıktıyı veritabanına yazıyor. işte benim yapmak istediğim bunun gibi ama tam url olmadan "/run/file.php" bu şekilde dosyayı nasıl çalıştırabilirm?
Ben böyle bir scripthttp://www.zamanlayici.antenfiyati.com yazmaya çalışıyorum ve burada kullanacağım, bu scripti karşılıksız dağıtacağım bunu kullanan çeşitli hostingler olacaktır bundan dolayı kullanacağım kod her yerde geçerli olacak
Aslında ben php yi bilmiyorum desem yeridir kendimce birşeyler oynuyorum zaman geçiriyorum
Tam URL için cURL kullanadım yanı zamanlanmış görev eklerken çalıştırılacak dosya için tam URL verilirse bunu cURL ile çalıştırıp sonucu veritabanına yazıyorum log günlükte dosya çalıştığında sonuç ne oldu bilgisini veriyor bu tam URL için tamam olduğunu düşünüyorum eğer cURL bir mahsuru yoksa emin değilim.
Birde kişi sitesindeki lokal dosyayı çalıştırması için neler neler var? neler yapılabilir onun araştırıyorum. 1. çalıştırılacak dosya bulunduğu yerde çalışmasını istiyorum sebebi kişi bu çalıştırılacak dosyasına include("aa/cc/aaa.php") gibi includeleri olabilir bundan dolayı biz lokal dosya çalıştracağız diye kendi dosyamıza include() ederek çalıştırırsak kişinin dosyasındaki includeler çalışmayacak bu yüzden çalıştırılacak dosya bulunduğu yerde çalışmasını düşünüyorum ne kadar doğru bilmiyorum.
Buna göre bir öneriniz varmı?
Kişinin kendi hostingindeki sunucuyu console üzerinden çalıştırman bence zor. HTTP Upload ile dosyayı kendine alıp kendi localinde çalıştırtabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: by_mac
Kişinin kendi hostingindeki sunucuyu console üzerinden çalıştırman bence zor. HTTP Upload ile dosyayı kendine alıp kendi localinde çalıştırtabilirsin.
Yanlış anladınız, ben scripti dağıtcağım kişi kendi hostuna kendi web sitesine kuracak ve kullanacak zaten iki sayfadır, kişi kendi web sitesine entegre edip kullanacak ve kendi lokal dosyasını çalıştıracak, başkasının hostundan falan değil