Öncelikle merhaba:) Dün yeni bir laptop aldım ama makinayı açtığım vakit Loading FreeDOS 123 - InitDisk böyle bi sorunla karşılaşıyorum siyah ekranda ve sanırım bir komut girmemi istiyor bu işlerden de pek anlamıyorum bayram tatilinde olduğumuz için bilgisayarcılara da gösteremiyorum. Açıkcası teknis servise yollamak da istemiyıorum ne yapmam gerekiyor çok acil yardım edebilir misiniz? :(
Merhaba,
Öncelikle Free Dos ;
Microsoft'un 1995'de MS-DOS'u geliştirmeyi durdurması üzerine serbest DOS'u yaşatmak için doğmuş GNU Genel Kamu Lisansı kapsamında açık kaynaklı bir işletim sistemidir. Amacı DOS ile %100 uyumlu olmaktır, ve bu hedefe neredeyse tümüyle ulaşılmıştır. Bu işletim sistemi ile gene açık kaynaklı Arachne web tarayıcısını kullanarak, çok eski bilgisayarlar ile Internete son derece ucuza bağlanmanız mümkündür.
Almış olduğun cihaz da free dos işletim sistemi vardır, bunun amacı orjinal işletim sistemine para vermeden cihaz almandır. Yapman gereken herhangi bir işletim sistemi kalıbını sisteme yüklemek olacaktır. Kolay gelsin, iyi bayramlar.
Bunu becerebilceğimi hiç sanmıyorum:) En iyisi bayram sonunu beklemek ve bilen birine yaptırmak. Teşekkürler, size de hayırlı bayramlar.
tak bir windows dvd si kur işte zor birşey değil
yok yok yeterince kurcaladım zaten kendime güvenemiyorum bu konuda:)
en fazla kurmayi beceremezsin bir ariza falan cikmaz merak etme hem ogrenmis de olursun