Şimdi Ara

.lnk uzantılı dosyayı nasıl açılır Delphi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde bir kısa yol var ve bu kısa yol bir exe dosyasına ait ben bu .lnk(kısa yol) u kullanarak nasıl bu exe yi açarım ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

LNK Dosyası Açma: Delphi Rehberi

.LNK dosyaları, diğer dosyalara veya klasörlere kısayollardır. Delphi'de .lnk dosyalarını açmak için birkaç yöntem kullanabilirsiniz.

En yaygın yöntem, TShellExecuteEx işlevini kullanmaktır. Bu işlev, bir programı çalıştırmanıza veya bir dosya açmanıza olanak tanır. Aşağıdaki kod örneği, "myfile.lnk" adlı bir .lnk dosyasını açar:

delphi ShellExecuteEx(nil, nil, 'myfile.lnk', nil, nil, SW_SHOWNORMAL);

Alternatif olarak, ShellExecute veya ExecProcess işlevlerini de kullanabilirsiniz. ShellExecute, TShellExecuteEx'e benzer ancak daha az parametre alır. ExecProcess ise bir program çalıştırır ancak onu bekletmez.

Ayrıca, işletim sisteminin .lnk dosyalarını açmak için kayıtlı yardımcı programını kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, aşağıdaki komutu kullanın:

delphi ShellExecute(nil, nil, nil, 'rundll32.exe shell32.dll,OpenAs_RunDLL myfile.lnk', nil, SW_SHOWNORMAL);

Bu yöntemlerden hangisini kullanacağınız, uygulamanızın gereksinimlerine bağlıdır. TShellExecuteEx en çok yönlü seçenektir, ancak ShellExecute veya ExecProcess daha basit olabilir.

Önemli Not: .LNK dosyalarının kötü amaçlı yazılım içerebileceğini unutmayın. Bir .lnk dosyasını açmadan önce kaynağını doğruladığınızdan emin olun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eğer elinde asıl exe dosyası yoksa açamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxartistxxx

Eğer elinde asıl exe dosyası yoksa açamazsın.

asıl exe var ama kısayolu kullanarak açmak istiyorum konuyu açtıktan 1 gün sonra buldum. bulmuşken de paylaşıyım

Uses kısmına ShellAPI kütüphanesini ekleyiniz.

Kod:
     ShellExecute(0,'open',"D:\klasor\dosya.lnk"),'','',SW_NORMAL);

bu kod tüm dosyaları varolan programla açar yani bir mp3 dosyası ile siz onu media player'da dinliyorsanız onunla açılır GOM Player ile dinliyor iseniz onunla açılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PDB DOSYALARI NASIL AÇILIR??
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.