Şimdi Ara

LNB DEĞİMİ GÖRÜNTÜ KALİTESİ DÜŞÜŞÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
11.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GürkaN-18

    benim kutu ayarlarında hd 720p ve 1080i olarak görünmekte. Televizyonumdada seçtiğim seçeneğe göre sol üst kısmında 720p veya 1080i olarak belirti çıkıyor.

    Cihazınızda p seçeneğinin olması birşey ifade etmez. Bizim kuşağımızda p yayın bulunmamaktadır.

    Cihazınız diğer kaynaklardan gelen medyaları alabiliyorsa, p olan medyaları işleyebilecek demektir. Yani İnternet yada harddiskte kayıtlı p medyayı cihazdan görüntülemek istedinizde, görüntüleyebilecektir.
  • doğrudur pek uydudan ve yayından anlamıyorum karıştırırken öle görmüştüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BEN ÖTESİ

    quote:

    Orijinalden alıntı: engunaydin

    Modül daha pahallı olsa bile modül almanızı öneririm. Hatta aslına bakarsanız son zamlardan sonra daha pahallı. 400 lira 1 senelik maxi paket, aynısı peşin ödemeli cihazlı abonelikte 2 senelik olarak 700 lira. Cihazlı daha ucuz düz mantık bakınca ama 1 sene sonra güzel bir fiyat sunacaklardır full paket için. Aynı gibi olur toplamda.

    Panasonic'e de modül yakışır bu arada. LG led falan alsaydınız kesinlikle modül almayın derdim.

    Engin hocam, şu trt hd ile nba takılmalar dışında pek sorun yok sanırım. Hak ettiğini dü şünüyormusunuz dsmartın o parayı :) merak ediyorum, bu kadar parayı bunun için mi verdik diye söylenirmiyiz :)

    Birde Dsmarttaki yayınlar 1080İ yoksa, 720p mi, Bizim tv nin uydu alıcısı 1080i kadar destekliyor sanırım ? yanlışmıyım


    Ben 159 liraya aldım aralık ayında Teknosa kampanyasından 1 yıl eğlence paketi. Ee haliyle sonuna kadar da hakediyor. Film kanalı anlamında sarmaz bir kere onu baştan söyleyeyim. Ya da benim açtırdığımdan beri vaktim yoktu ondan sarmamış da olabilir. 2013'de zamlı uzatmak yerine 2012 Aralık'da 2012 fiyatı ile uzatmak için izleyemeyecek olmama rağmen yoğun zamanımda açtırdım. Yoğun zamanım yeni bitti şimdi biraz izleyeceğim artık.

    Belgesel olarak gayet güzel; çocuk varsa Da Vinci Learning önemli bir kanal. Artı ilköğretim çağında yeğenim var geçen gün bizde kaldı o yaramaz çocuk nasıl belgesel izledi şaşırdım hem de discovery world'da dinazorları izledi. Da vinci falan da değil. Yani çocuk için bir kere değerli bir şey bu belgesel olayı. Ben pek doğa adamı sayılmam; Discovery Science ve HD Showcase bana yeterli geliyor doğa belgeseli biraz zayıf olabilir d-smartta. National gelecek diyorlar ama hem bilemem hem gelse de izlemem.

    Dizi olarak tekrarlar fazla biraz ve de anlamsız. Gece oynayan ertesi gün gündüz yine oynuyor. Her gün oynayan dizilerin ilk oynatımını akşam yerine sabaha çekip gün boyu döndürseler daha iyi olabilir. CSI, Law&Order seviyorsanız çok iş görecektir. NCIS dizisini de öneririm. Dramaya yakın bir suç araştırma dizisi. Gibbs biraz Mister No'yu andırıyor hatta.

    NBA'de problem nedir onu bilmiyorum ilgimi de çekmiyor. Senelerce biss key ile çözüldü izlemedim şimdi d-smart maxi pakette haliyle biss ile çözülmez abonelik gerektirir.

    TRT HD meselesine gelince o meseleyi hallettim. Nasıl hallettiğimi burdan yazmayacağım çünkü bulduğum açık çok kolayca engellenebilir bir açık. Forumlarda duyulursa engellenir kimseye yaramaz. Zaten bir hataları sonucu izliyorum bırakalım farkına varmasınlar.

    Bizim tv'nin uydu alıcısında destek sınırı diye bir şey olmaz. Çünkü gelen digital yayın veridir. Veri 1080p geliyorsa bunu ayırtedemez tuner; veri veridir. İşlemci ne yapar o önemli. Belli bir mbs üzeri veriyi işlemem derse izleyemeyiz yoksa 1080p yayın olursa izlememiz lazım.

    HD kanallarda 1080i yazısı çıkıyor ama bu önemli değil. Yani o sadece yayın standardı ile de alakalı bir durum. Kanal 1080i tarayarak gönderiyor yayını ama taradığı kaynak 480p de olabilir 720p de olabilir. Yani kaynağa bağlı, onun dışında bütün hd kanallar 1080i geliyor dikkat etmedim ama p olsa kesin dikkatimi çekerdi.

    Bir de bölgenizde Teledünya varsa ve Trt HD önemliyse onu da alabilirsiniz. D-Smart'ın yanına tabi. Zaten maç nadir oluyor takar kartı ve modülü izlersiniz. Tek başına teledünya ise bir halta yaramaz.

    Verdiğimiz paraya değer mi konusuna gelince. Ben 13-14 lira verdim kesinlikle değiyor. Öte yandan maxi paket siz 35'e alacaksınız sanırım ortalaması ilk sene; eğlence kampanyalı alsanız 250'ye bulunur sanırım teknosa turuncularında. 22 lira eder eğlence paketi değer mi hesabı siz yapın Teledünya bu belgesel kanalları kadar belgesel kanalı ile aylık 19.5 lira. Sinema kanalı yok universal ch'da sadece arada eski film oynar; türk filmi kanalı deseniz yine yok d-smartta 2 Türk filmi kanalı var bir de uyduda şifresiz olup teledünyada yer almayan planet türk kanalı var. Sinema kanalı eğlence paketinde bile 5-6 tane var izleyeceğiniz 2 tanesidir Sine Plus HD ve Sine Gold HD; diğer SD'ler izlenmeyecek kadar kötü bir de panasonic de öbür ledlerde düşünemiyorum bile. Dizi kanalı 19.5'luk teledünyada 2 tane FX ve Universal Ch ve de bunlar HD değil. D-Smart eğlence paketinde ise FX, FOX Crime, Dizi Smart, HDE, Universal Ch. HD olmak üzere 5 tane ve de HD. Gerçi Fox Crime ben izliyorum genelde; diğer kanallar stepne benim gözümde fox crimeda bir şey yoksa birinden birinde seveceğim bir şey oluyor. Özetle 19.5'luk teledünyaya göre de 12.5'Luk teledünya standart pakete göre de ekonomik. Digitürk'e ise hiç girmiyorum; digitürk oldukça pahallı ama teledünya ile içerik karşılaştırmasını katma değer bazlı yaptığınızda kanal başına ödediğiniz para digitürkte bile teledünyadan ucuza geliyor. Teledünya'nın paket ucuzluğuna aldanmamak lazım çünkü içerik bomboş; izlemeye değer kanallarla da tüm teledünyaya özel kanallarla da kıyaslasanız kanal başı fiyat teledünya da yüksek. Ucuzluk olarak D-Smart içeriğe oranla birinci sırada, digitürk ikinci sırada en ucuz paketli platform teledünya ise aslında en pahallı platform olarak son sırada.

    Çocuk kanalı olarak ise belgesel harici zayıf özellikle bizim için zayıf. Luli hayvani logoso ile plazma sahiplerini tedirgin ediyor mesela. Gerçi bütün çocuk kanalları öyle ama digitürk baby tv logosu mesela daha narin ve içeriği daha iyi bence. Çok da fark yok aslında.

    Star HD'ye gelince Star HD adeta bilgisayar masaüstü gibi. Star tuhaf kocaman logosu ekranın sağ üst ortasına yakın; dizi ismi de logo ile orantılı şekilde sol alt ortaya yakın; sol üst köşede HD yazısı var (sanki bilmiyoruz hd olduğunu)... Böyle bilgisayar masaüstü gibi; izlememeyi tercih ediyorum. Yeni star bu kafa ile fiyasko. Kanal D HD ise bazı dizilerde ve filmlerde hd yayın diğerleri genişletilmiş 4:3 yayın. Onu da pek izlemiyorum.

    Yani toplamda pek bir şey yok. Sizin tv sanırım 3d size maxi paket uygun olur ama acele ile 3d kanal izlemek yerine şimdi kampanyalı bir eğlence alıp uzatma zamanı avantajlı bir fiyattan full paket alabilirsiniz.

    Fiyat avantajını kaybetmediği sürece bu fiyata değiyor. Kaybettiği noktada ise Dreambox'a dönerim ya da Vu+ gibi HD bir cihaz alırım d-smart izleyeceğime dünyayı izlerim. Zamlara rağmen henüz kaybetti diyemem. Hele bir de avantajlı bir kampanya yakalarsanız pişman olmazsınız. Bu fiyat artışından sonra muhtemelen yeni abonelik düşmüştür. Yakında kampanya yaparlar. Hatta hafiften başladı bile 259'a iki sene SD eğlence paketi yeni almış bir arkadaşın mesajını hatırlıyorum. Kampanyalar artacaktır...

    Yalnız modül biraz sıkıntı olabilir. Modülde aydan aya yeni üyeliği kaldırdılar 1 Ocak 2012 itibari ile. Diğeri de kalkarsa ikinci el modüllere talim etme durumu olabilir. Onun için çok da sallamayın; alın modülü modüllü abonelik kalksa da izlemeye devam edin eski abone olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 14 Ocak 2012; 6:46:44 >




  • Teşekkür ederim Engin hocam yine zahmet verip uzun uzun yazdınız. :)
  • Selam Arkadaşlar konuyu HORT diye hortlattım

    Sorum şu; Çanak anten boyutunun yayın kalitesine etkisi varmıdır?
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Konuyu tekrardan canlandırmış olacağım ama bugün 2 çıkışlı LNB yetersiz kaldığı için 8 çıkışlı LNB ile değiştirdik. Televizyoncu gittikten sonra FHD televizyonda görüntü kalitesinde ciddi oranda düşüş olduğunu farkettim. Çok hissedilir derecede ayrıntı kaybı mevcut. Yani LNB kalitesinin görüntüye çok ciddi etkisi oluyormuş, bunu anlamış olduk.

    Yarın tekrardan LNB'yi takan arkadaşla elinde daha kaliteli bir marka varsa bununla değiştirilmesi için iletişime geçeceğim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: galaxy7

    Konuyu tekrardan canlandırmış olacağım ama bugün 2 çıkışlı LNB yetersiz kaldığı için 8 çıkışlı LNB ile değiştirdik. Televizyoncu gittikten sonra FHD televizyonda görüntü kalitesinde ciddi oranda düşüş olduğunu farkettim. Çok hissedilir derecede ayrıntı kaybı mevcut. Yani LNB kalitesinin görüntüye çok ciddi etkisi oluyormuş, bunu anlamış olduk.

    Yarın tekrardan LNB'yi takan arkadaşla elinde daha kaliteli bir marka varsa bununla değiştirilmesi için iletişime geçeceğim.

    Lnb ile görüntüdeki kalite arasında hiç bir ilişki yoktur. Çünkü lnb üzerinden görüntü taşınmıyor !


    Lnb yalnızca uydu sinyalini algılayıp, sinyal içine bindirilen paketleri, tv'nin yada receiver'in içindeki işlemciye iletir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • inverto black ultraya 200tl bosuna mi bayildik zamaninda serkan hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüntü kalitesi açısından soruyorsanız, evet boşuna harcama.


    Sinyal düzeyi açısından soruyorsanız, black ultra'nın farkı olacaktır. Ancak bu fark Türksat için değil. Çünkü Türksat uydusu tepemizde duruyor ve sinyalleri zaten güçlü.


    Mesela; Black ultra lnb, sinyali zayıf gelen 19.2e astra uydusunda 1 - 2 desibellik bir avantaj sağlayabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 27 Nisan 2021; 3:11:2 >
  •  LNB DEĞİMİ GÖRÜNTÜ KALİTESİ DÜŞÜŞÜ


     LNB DEĞİMİ GÖRÜNTÜ KALİTESİ DÜŞÜŞÜ


     LNB DEĞİMİ GÖRÜNTÜ KALİTESİ DÜŞÜŞÜ


     LNB DEĞİMİ GÖRÜNTÜ KALİTESİ DÜŞÜŞÜ


     LNB DEĞİMİ GÖRÜNTÜ KALİTESİ DÜŞÜŞÜ

    Arkadaşlar merhaba, 2 TV var, birisi dahili uydu alıcılı büyük TV, diğer 60 ekran olanı da mutfağa kurmuştuk 3-4 yıldır. Şimdi bu uyarıyı verdi arkadaşlar halledebilir miyim? Çanak antenimiz var balkonda, 4lü LNB var galiba. 2sinden ayrı ayrı kablolar oturma odası ve mutfağa gidiyor.

    Uydu alıcısı markası:Waawstar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.