Şimdi Ara

LM3886

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar tek veya cıft lm 3886 kullanılan butun anfı devrelerını denedım ama hepsındede gırıste ses sınyalı olmadıgında yuksek bır cızırtı gelmektedır kı algılanmayacak kadar yuksek bır sestır:( Ayrıca gırısıne ses sınyalı uygulandıgından 5 dk sonra kendını korumaya alıyor ve anfı susuyor acaba benım yaptıgım butun lm lı devrelerdemı sorun vardır yoksa bendemı:(:( bagzı forumlarda lm nın gırısne uygulanan yuksek gerılımden dolayı kendını korumaya aldıgı yazıyordu ama benım besleme gerılımım sımetrık +-31.8V acaba bu gerılım lm ye yuksek geldıgınden dolayı mıdır bılmıyorum:(
    Eger sızde lm3886 ıle bır anfı yapmıs ve gırıste bır ses sınyalı yok ıken sessızlık olan bır arkdas var ıse lutfen bana yardım etsın:(
    benım yaptıgım lm lı devre lınkı:http://www.shine7.com/audio/pa100.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ediz70 -- 19 Aralık 2006; 0:14:41 >

• Voltaj fazla geliyor olabilir.
    Bu entegrede SPIKE denilen bir koruma sistemi var.Yüksek,düşük voltajlarda ve fazla sıcaklıkta korumaya geçer.
    31.8 V biraz fazla gibi.Datashette 8 ohm yükte 35 V denilmiş.
  • kardeş ben lm 3886yı uzun süredir kullanıyorum. kendileri çok aşırı ısınan bir entegredir oldukça temiz ve kaliteli sesi vardır. bu entegrenin verdiği sesi ne tda verir ne stk verir nede başka bir anfi verebilir.

bu benim yaptığım çalışma:

http://tamircihasan.forum_up.com/viewtopic.php?t=22&mforum=tamircihasan

buda paralel bağlanmış hali:

http://tamircihasan.forum_up.com/viewtopic.php?p=543&mforum=tamircihasan#543

not: forum_up yazdığım yerde aradaki _ işaretini kaldırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamircihasan -- 18 Aralık 2006; 23:10:02 >

• evet arkdas ıkı lm de cok ısınıyor ama bırısı dıgerıne gore daha cok ısınıyor ve dedıgım gıbı ses gırsı olmadıgında cok gurultu var bunu nasıl azaltabılırım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamircihasan

kardeş ben lm 3886yı uzun süredir kullanıyorum. kendileri çok aşırı ısınan bir entegredir oldukça temiz ve kaliteli sesi vardır. bu entegrenin verdiği sesi ne tda verir ne stk verir nede başka bir anfi verebilir.

bu benim yaptığım çalışma:

http://tamircihasan.forum_up.com/viewtopic.php?t=22&mforum=tamircihasan

buda paralel bağlanmış hali:

http://tamircihasan.forum_up.com/viewtopic.php?p=543&mforum=tamircihasan#543

not: forum_up yazdığım yerde aradaki _ işaretini kaldırın

kardes sende paralel baglı olanın devresı avr ve calısıyor ıse yardımcı olabılırmısın bana? bu ses gırsı olmadıgında cıkıstakı grultu hakkında

• kardes sana mesaj attım bakar ısen sevınırım sımdıden tesekkurler
  • Dostum keşke bir kaç gün bekleseydin. DIY audio klübünün ilk projesi LM3886 ile yapılacak. Makale kısmında olası sorunları ve çözüm yollarını anlatmıştık.. Neyse;

1- Eğer ilk ampli projense, ilk proje olarak paralel seçmen hata olmuş zor bir proje..
    2- LM3886 normalde sıcak bir entegre değildir. Isınıyorsa iki ihtimal olabilir; entegren sahtedir veya bağlantılarında bir hata vardır.
    3- Kullandığın dirençler mutlaka ama mutlaka %1 veya daha az toleranslı olmalı. Özellikle paralel uygulamalarda National %0.1 tolerans istiyor. O anlamda eğer özellikle kazanç dirençlerinde R4/R3 ve R9/R8 ikililerin kesin bu değerlerde değilse veya iki kanal için ufak ta olsa birbirinden farklıysa amplifikatörlerin çıkış genliklerinde fark meydana gelecektir. Bu da op-amptan op-ampa akım akmasına neden olacaktır. Isınma nedeni bu olabilir.

Bence bir hafta kadar bekleyip DIY audio klübünün sayfalarını takip et sorununu çözeceksin. Şimdilik bu kadar kolay gele..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hifi toroid trafo
    5 yıl önce açıldı
    7805 Regülatör Devresi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: drhardware

Dostum keşke bir kaç gün bekleseydin. DIY audio klübünün ilk projesi LM3886 ile yapılacak. Makale kısmında olası sorunları ve çözüm yollarını anlatmıştık.. Neyse;

1- Eğer ilk ampli projense, ilk proje olarak paralel seçmen hata olmuş zor bir proje..
    2- LM3886 normalde sıcak bir entegre değildir. Isınıyorsa iki ihtimal olabilir; entegren sahtedir veya bağlantılarında bir hata vardır.
    3- Kullandığın dirençler mutlaka ama mutlaka %1 veya daha az toleranslı olmalı. Özellikle paralel uygulamalarda National %0.1 tolerans istiyor. O anlamda eğer özellikle kazanç dirençlerinde R4/R3 ve R9/R8 ikililerin kesin bu değerlerde değilse veya iki kanal için ufak ta olsa birbirinden farklıysa amplifikatörlerin çıkış genliklerinde fark meydana gelecektir. Bu da op-amptan op-ampa akım akmasına neden olacaktır. Isınma nedeni bu olabilir.

Bence bir hafta kadar bekleyip DIY audio klübünün sayfalarını takip et sorununu çözeceksin. Şimdilik bu kadar kolay gele..

Üstada cok sagolasın tavsıyelerın ıcın artık paralel yapmaktan vaz gectım çift lm ıle ıkı tane mono yapacagım kı ben bu anfıyı okulda hocanın verdıgı kıytırık ses frekans yukseltecı ıcın yapacaktım ama evde kullanacaktım:)
    klüp olayına gelınce , ben klübün ılk anfısının 2+1 oalcagını bılıyordum ama lm lı olacagını bılmıyordum kı eger en gec ıkı hafta ıcıne baslanır ve bıter ıse klübün bu projesıni sabırsızlıkla bekleyebılırım cunku ıkı hafta ıcınde hocanın bana verıdıgı bu ses frekans yukselteç odevının yetiştirmiş olurum

Ayrıca verdıgım lınktekı devreye baslayacaktım bu devre hakkındaki yorumlarınızı beklıoyurm
    lınk:http://wkopacz.webpark.pl/wzmacniacz_lm38xx/wzmacniacz_lm.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ediz70 -- 19 Aralık 2006; 11:15:40 >

• Bu baskı devre çiziminde bazı husulara uyulmamış tavsiye etmem. Klübün ilk çalışması 2+1 olacak ancak alternatif olarak aynı baskı devre planıyla iki adet mono da yapıyoruz. Aynı proje içinde onun da planları var. Bu uygulama tamamen HIFI standartlarına uygun ve çok kaliteli bir çalışma ayrıca tarafımdan da uygulandı. Ancak kritik nokta malzeme seçimidir. Dikkatli olmak lazım. Piyasada pek çok sahte LM3886 ve TDA7294 dolaşıyor dikkat et.
  • Ayrıca bu entegre çok ısınır diyen arkadaşlar için şunu belirtmek isterim ki RMS olarak 68W veren bir entegre için en az 2.5 C/W soğutucu kullanmak gerekir ve bu güçteki herhangi bir amplifkatör için normal hatta küçük bir değerdir. Tabii D sınıfı amplfikatörlerle mukayese edilemez. Ancak; girişler boşta ya da kısa devre iken ısınması normal sayılmaz. Kanal başına 60mA civarında standby akımı vardır ve bu durumda 2 x 25v besleme için (50x0,06=3W) toplam power dissipation entegreyi asla ısıtmaz. Tabii
    1- Entegreniz sahte veya çıkma ise,
    2- Şasileme kurallarına uymadığınızdan dolayı osilasyon oluyor ve çıkışta boşta bile sinyal oluşuyorsa,
    3- Hoparlör çıkışında tam simetrik olmayan besleme yüzünden DC gerilim varsa,
    4- Ya da herhangi bir sebepten yanlış montaj yapmışsanız
    Doğal olarak entegre ısınır.
    LM3886 tek yonga entegreler içinde dünyadaki en kaliteli power op-amptır. Pek çok kaliteli marka bu entegreyi kullanır. Doğru montajla,
    120dB SNR (60W), 110dB PSRR, %0,03 THD (60W RMS) elde edilebilir. Görüldüğü gibi masa üstünde oldukça kaliteli bir amplifkatör. Uygulamada ise kalite yalnızca size bağlı. İsterseniz kaliteli bir ampli yaparsınız isterseniz osilatör...

• cok tesekkurler arkadaslar yardımlarınız ıcın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.