Şimdi Ara

lm2596 regüle devresi çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 ay önce sipariş ettiğim kart nihayet geldi ama bu kadar beklediğim kart arızalı geldi şaka gibi , karta 5v giriş veriyorum çıkışta 5v potla ayar yaptığım halde çıkış gerilimi sabit sorun nerededir acaba

kart buhttps://tr.aliexpress.com/item/LM2596-DC-DC-4-5-40V-adjustable-step-down-power-Supply-module-NEW-High-Quality/1749493936.html?spm=2114.13010608.0.0.1t0QfV&detailNewVersion=&categoryId=400103

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 11 Kasım 2016; 18:37:19 >

• Lehim kaçağı, kısa devre vs... Bunların hiçbiri değilse, arızalı malzeme olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    potu ölçmeyi denedim ne kadar potu çevirsemde dirençte bir değişme olmadı acaba potdan mıdır birde lm2596 aşırı ısınıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 11 Kasım 2016; 18:45:36 >
  • 5v değilde 12v vermeyi deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    denedim daha çabuk ısındı bu defa
  • Çok turlu pot var üzerinde, potun canlı turunu bulabilmek için bazen 10-15 tur çevirmek gerekebiliyor. Her iki yöne de sabırla çevirin potu, avometrede durumu gözlemleyin ama entegrenin yüksüzken ısınması da kafa karıştırıcı hani...

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    15 tur gibi çevirmeden sonra her iki yöndede potta her devirde bi tık sesi vermeye başlıyor ama gerilimde oynama yinede yok ve entegrede yine ısınma var

çok küçük bi aralıkta pot 4.8v ile 4.5v arası gerilimi değiştirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 11 Kasım 2016; 22:33:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Roleli tetikleme devresi
    8 yıl önce açıldı
    7805 Regülatör Devresi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamam işte o aralıkta çalışıyor devre. Girişe verdiğiniz voltaj çok düşük. Zaten o devrenin çıkış gerilim eşiği 4,5 volt daha aşağı düşüremezsiniz. Siz 5 volttan fazla verip ölçüm yapın.

40 sn geçmeden duman çıkmaya başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

40 sn geçmeden duman çıkmaya başladı

Ters yöne bağlantı yapmamışsınızdır değilmi? Çıkışa voltaj vermek gibi...
    Değilse ürün arızalı gönderilmiştir.
    kartın üzerinde in out yazıyo ben in kısmına güç verdim
  • OUT çıkıştır IN giriştir ters bağladığınız için hemen bozulur sizde bozmuşsunuz maalesef.
  • egealtay kullanıcısına yanıt
    in kısmından güç verdim out kısmından hiç güç vermedim ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 12 Kasım 2016; 11:50:10 >
  • Bendede var aynı karttan,ben hem mt3608 Hemde lm2596 almıştım aynı satıcıdan

Mt3608 arızalı çıktı,para iadesi aldım,ama lm2596 çok güzel çalışıyor..

nasıl iade aldınız acaba bende şimdi video çekip göndericem insan bi kontrol edip gönderir 3 aydır bekliyorum meğer bozuk çöpü bekliyormuşum , normalde bu değerde küçük mebla ile uğraşmam ama sırf 3 aydır bunu bekleyip gelen ürünün bozuk çıkmasından dolayı uğraşmaya değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 12 Kasım 2016; 12:18:41 >
  • quote:

nasıl iade aldınız acaba bende şimdi video çekip göndericem insan bi kontrol edip gönderir 3 aydır bekliyorum meğer bozuk çöpü bekliyormuşum , normalde bu değerde küçük mebla ile uğraşmam ama sırf 3 aydır bunu bekleyip gelen ürünün bozuk çıkmasından dolayı uğraşmaya değer

Lm2596 yenisi ile değiştirmek çok mu zor?
    Arızalı ürün, denk gelmiş işte...
    Para iadesi alsanız ne olacak 56 cent için uğraşmaya değer mi?
    İyi çalışmalar, kolay gelsin...

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi 56 cente değmez ama verdiği sinir bozucu durumdan dolayı değer , böyle böyle satıcı tedbirini alacak kontrol edip gönderecek hiç değilse tek gönderilerde daha özenli olacak , değiştirmeye gelince sadece entegrenin fiyatı 2 kart fiyatında
  • quote:

Hocam kartın sadece gerilim vermeye ısınması normal değil.

Ancak 1 amper Akım çekmeye Başlarsaniz entegre ısınmaya baslar.

Acaba siz in girişinde - porta + mı verdiniz ?

Bi video çekip YouTube yukleyin , biz izleyelim.

İlla Para iadesi alacağım derseniz kartın önlü arkalı resmini çekin.

Satıcıya dispute açın,Aliexpress büyük ihtimal sizi haklı bulacak.

Odeme yaptığınız karta para iadesi yapılıyor.

5v verdiğimde dahi 1-2 dk içinde entegre ısınırken 12v verdiğimde 35 40 sn sonra entegreden duman çıktığını gördüm , giriş kısmında +/- belirtilmiş ve hatalı herhangibir bağlantı yapmadım , video çekip dispute göndericem
  • quote:

5v verdiğimde dahi 1-2 dk içinde entegre ısınırken 12v verdiğimde 35 40 sn sonra entegreden duman çıktığını gördüm , giriş kısmında +/- belirtilmiş ve hatalı herhangibir bağlantı yapmadım , video çekip dispute göndericem

Maalesef hazır devrelerin bu dezavantajı var.Sizin ürün bence arızalı gelmiş..Isınması;LM2596 entegresi içinde kısa devre yapmış.
    Maliyeti az farklı olsa da kendi yapımımız illa tercih sebebi oluyor.Hem paylaştığım devrede görüleceği gibi 5 nolu pin ucunda hafif değişiklikle kısa devre koruma vb. extra işlevler de çalıştırılabilir.
    Bu arada Lm2596 entegre çıkış voltajı 1,23V-37V aralıklarında net çalışır,evet minumum voltaj 1,23-1,25V'a kadar düşürülebilir.Eklediğim resimde voltajın, ISIS similasyonunda 1,25V'a düştüğü görülüyor.
    Her neyse uyuşmazlık açmaya değermi bilmiyorum ama eğer geri bildirim yapıp puan verdiyseniz dispute(uyuşmazlık) açamazsınız diye biliyorum..lm2596 regüle devresi çalışmıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.