Şimdi Ara

Live bağlantı sorunundan bıktım artık.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Live'da her şey güzel oyuncu bulabiliyorum MP oyunlarda. GeoW 2 hariç tabii ki. Ama bazı arkadaşlarımın partilerine çoğu zaman giremiyorum veya davet ettiğimde onlar giremiyor. Bekliyor bekliyor "Can't connet to xbox live party" hatası veriyor. Aynı hatayı karşımdaki kişidede veriyormuş. Ama bazı kişilerde oluyor ve çoğu zaman oluyor. Buna bir şey uyuşmazlığı deniyordu sanırım. Modemim Airties ve bu modemde bildiğim kadarıyla ayar yapmaya gerek yok. Fakat ayarları yapmak istiyorum... Belki düzelir? Ne gibi çözümler uygulayabilirim?

• NAT'i ve DMZ yi acik hale getirin.
  • NAT açıktı ama DMZ yi bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu sağolun.

Bu arada etkinleştir dedikten sonra Yerel Ağ IP nizi seçin diyor. Laptop'um bilgisayarım ve unknow var (Xbox galiba ) hangisini seçtiğimin önemi var mı?
  • Onu bilemiyorum.Bu arada dmz de olmazsa son care port acmak kaliyor.
  • var statik bir ip adresi vericeksiniz sonra o addresin natı ve dmz sini vede portlarını açaçaksınız yoksa bağlantı sorunu yaşarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maydo72

var statik bir ip adresi vericeksiniz sonra o addresin natı ve dmz sini vede portlarını açaçaksınız yoksa bağlantı sorunu yaşarsınız.

Port uzmani geldi iste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahs3R

quote:

Orijinalden alıntı: maydo72

var statik bir ip adresi vericeksiniz sonra o addresin natı ve dmz sini vede portlarını açaçaksınız yoksa bağlantı sorunu yaşarsınız.

Port uzmani geldi iste.

Ne demek o sizin kendi teveccühünüz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Android den bıktım artık
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mesela statik ip adresi nasıl verebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

NAT açıktı ama DMZ yi bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu sağolun.

Bu arada etkinleştir dedikten sonra Yerel Ağ IP nizi seçin diyor. Laptop'um bilgisayarım ve unknow var (Xbox galiba ) hangisini seçtiğimin önemi var mı?

Xbox'i secmeniz gerekmekte cunku sectiginiz alet firewall'in disinda birakilacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Mesela statik ip adresi nasıl verebilirim?

pm
  • evet bu sorun bende de var. nat açık gözüküyor? tam olarak ne yapılacağını anlatabilecek bir arkadaş var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamalak -- 30 Temmuz 2010; 16:34:12 >
  • NAT ile yaşanan sorunun bir alakası yok!! NAT tamamen en kaba tabiri ile modeme bağlı tüm cihazların nete çıkabilmesi için maskeleme yapmaktır. NAT kapalı olursa sadece 1 cihaz aynı anda nete çıkabilir. Çünkü evdeki 192.168'li iplerle internet'e çıkamazsınız! Bu nedenle yanlış yönlendirmeyelim insanları konunun NAT ile alakası yok.

----

Yapacağınız en güzel şey modeminizde muhtemelen "Firewall" ayarlarının altında olan "DMZ" seçeneğini seçerek buraya xbox,ps3 vs. verdiğiniz cihazın ip adresini yazacaksınız ve enable hale getireceksiniz. DMZ'ye aldığınız cihaz için tekrar port açmanıza gerek yok.

Xbox'a sabit ip vermek için network settings'te automatic yerine manuel'i seçin. Sonra misal modeminiz 192.168.x.x şeklinde ip dağıtıyorsa herhangi bir ip'yi xbox'a verin, o ip'yi sadece xbox kullanacaktır bundan sonrasında. (192.168.1.50 yada 192.168.1.100 vb.)

Eğer DMZ seçeneği yoksa modemde eğer varsa upnp seçeneğini aktif etmeniz gerek. upnp ise sizin yerinize o an hangi port kullanılması gerekiyorsa gidip açan protokol diyebiliriz. Yani atıyorum mw2 1000 nolu TCP portunu kullanır, fifa 1001 nolu portu kullanır vs. gibi durumlarda upnp açık ise gidip o portu oto olarak açar.

Dmz'de direk default olarak tüm portları açar. upnp ile aynı işi görür. Bende dmz açıktır her zaman, çok nadir durumlar dışında sıkıntı yaşamıyorum ne live'a ne de psn'e baglanırken..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orctzl -- 30 Temmuz 2010; 17:01:23 >

• aynen bende de var.statik ip bir türlü yapamıyorum.bir arkadaş kendi bağlantısından foto eklerse harika olur.(ağ bağlantılarım-tcp4-özellikler-ip no-varsayılan ağ geçidi-dns)
  • @devilers96

xbox ile ilk live a girdigimde kimsenin partisine dogru düzgün giremiyordum,oyunlari beraber oynayamiyorduk.1 hafta böyle devam etti bu,daha sonra modem ayarlarina girdim ve natimin kapali oldugunu gördüm.Acar acmaz hersey düzeldi o gün bugündür (2006) kusursuz hersey.Ama sen NAT i acmanin hicbir faydasi yok diyorsan eminim insanlari dogru yönlendiriyorsundur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.