Şimdi Ara

Modem - PC uyuşmazlığı mı bu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha öncelerde TT'nin verdiği kablosuz Airties modemle ilgili bir sorunum olduğunu belirtmiştim.. Laptopla kablosuz bir biçimde bağlanınca ona oyunlarda 20-30sn'de bir lag yapıp pingi uçuruyor 3 saniyeliğine filan ondan sonra düzeliyor yine.. Aynı olay ben server kuruncada benim serverıma giren arkadaşların başına geliyo..Bazı arkadaşların önerisi üzerine ethernet kablosu aldım ve modeme kablosuz bağlanmayı bıraktım. Ancak sorunum çözülmedi, neden olduğu hakkında bir fikriniz var mı yardımcı olabilir misiniz? Laptopum ACER 5920G..

• modemine fabrika reseti atıp tekrar kurmanı tavsiye ederim.

pinglerini kontrol etmek için bağlı iken başlat --> çalıştır --> cmd

oraya ping -twww.internetsitesi.com

yazın ve pingleri gözleyin.

www.internetsitesi.com yerine ilk önce modeminin ip adresini yaz

daha sonra oyunun ip adresini yada adresini yazıp dene

daha sonradawww.hotmail.com yazarak dene.

ctrl+z ile durdurun.

bakalım sorun nerede :)

quote:

Orjinalden alıntı: CyBeRBoY

Arkadaşlar daha öncelerde TT'nin verdiği kablosuz Airties modemle ilgili bir sorunum olduğunu belirtmiştim.. Laptopla kablosuz bir biçimde bağlanınca ona oyunlarda 20-30sn'de bir lag yapıp pingi uçuruyor 3 saniyeliğine filan ondan sonra düzeliyor yine.. Aynı olay ben server kuruncada benim serverıma giren arkadaşların başına geliyo..Bazı arkadaşların önerisi üzerine ethernet kablosu aldım ve modeme kablosuz bağlanmayı bıraktım. Ancak sorunum çözülmedi, neden olduğu hakkında bir fikriniz var mı yardımcı olabilir misiniz? Laptopum ACER 5920G..

• CTRL + Z ile durmuyo ctrl + s dedim durdu ama tekrardan ping -t yazmak için p ye bastığım an diğer işlem devam ediyor ping atıyo hala.. Önce modemin ip'sini yazsam sonra çıksam kapasam pencereyi tekrar girip oyunun IP'sini yazsam sonra çıksam kapasam yine tekrar giripwww.hotmail.com yazsam olur mu?
  • tabiki olur.

ping bilgilerini burada paylaş olurmu ?

quote:

CTRL + Z ile durmuyo ctrl + s dedim durdu ama tekrardan ping -t yazmak için p ye bastığım an diğer işlem devam ediyor ping atıyo hala.. Önce modemin ip'sini yazsam sonra çıksam kapasam pencereyi tekrar girip oyunun IP'sini yazsam sonra çıksam kapasam yine tekrar giripwww.hotmail.com yazsam olur mu?
  • Peki ama 1 sorum daha olcak bu bilgiler diğer pcler nete girerken değişiyo onlar inaktifken mi yapim testi? Örn. server için test yapınca diğer pcden forum.donanimhaber.com'a girersem internet sayfasından sayfa dolana kadar mesela ping 20-21-20-21 diye giderken şöyle oluyo 20-21-20-21-68-20-21.. O pcleri kapatıp mı test edim açık mı olsunlar?
  • dostum fark etmez 1-2ms sen ping bilgilerini al bizimle paylaş.

quote:

Peki ama 1 sorum daha olcak bu bilgiler diğer pcler nete girerken değişiyo onlar inaktifken mi yapim testi? Örn. server için test yapınca diğer pcden forum.donanimhaber.com'a girersem internet sayfasından sayfa dolana kadar mesela ping 20-21-20-21 diye giderken şöyle oluyo 20-21-20-21-68-20-21.. O pcleri kapatıp mı test edim açık mı olsunlar?
  • Bu modeme ping atınca:http://img25.imageshack.us/my.php?image=modempingwb5.jpg
    Bu rasgele bir serverın ip'sine ping:http://img49.imageshack.us/my.php?image=serverpingmq6.jpg
    Hotmail.com'a ping atmadı(istek zaman aşımına uğradı) başka bir internet adresi yazdım: http://img27.imageshack.us/my.php?image=sitepingbd9.jpg

Not: Şuan o sorun yaşadığım evde değilim bu ölçümler farklı yerde yapıldı ama burdada ordaki kadar sık ve belirgin olmasada LAG sorununu yaşıyorum gibime geliyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yarın asıl sorun yaşadığım eve dönücem ordaki ping bilgilerinide aynen foruma yazarım dostum..
  • Dostum burada hiçbir sorun gözükmüyor...

quote:

Bu modeme ping atınca:http://img25.imageshack.us/my.php?image=modempingwb5.jpg
    Bu rasgele bir serverın ip'sine ping:http://img49.imageshack.us/my.php?image=serverpingmq6.jpg
    Hotmail.com'a ping atmadı(istek zaman aşımına uğradı) başka bir internet adresi yazdım: http://img27.imageshack.us/my.php?image=sitepingbd9.jpg

Not: Şuan o sorun yaşadığım evde değilim bu ölçümler farklı yerde yapıldı ama burdada ordaki kadar sık ve belirgin olmasada LAG sorununu yaşıyorum gibime geliyor..

• Dostum şimdide asıl sorun yaşadığım evdeki yaptığım ölçümleri atıyorum..

Modeme ping:http://img12.imageshack.us/my.php?image=modempingzs6.jpg

Oyuna ping: http://img19.imageshack.us/my.php?image=oyunapingeh4.jpg

Siteye ping: http://img12.imageshack.us/my.php?image=siteyepingym2.jpg

• slm, senin yaşadığın sorun direkt olarak pc den veya modemden kaynaklanmıyor, bu server'a bağlanan kişinin dowload, serveri kuran kişinin upload hızının yüksekliği ve modeminin bu tarz uygulamalara nekadar verimli olduğu ile ilgili.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mugo66

slm, senin yaşadığın sorun direkt olarak pc den veya modemden kaynaklanmıyor, bu server'a bağlanan kişinin dowload, serveri kuran kişinin upload hızının yüksekliği ve modeminin bu tarz uygulamalara nekadar verimli olduğu ile ilgili.

Hyr dostum şöyle bi olay var aynı netten aynı servera bağlanan adamda lag yapmıyo bende yapıyo.. Hatta aramızda kurup oynarken bile sadece bende yapıyo.. Ben kurmamışsam tabi..
  • quote:

quote:

slm, senin yaşadığın sorun direkt olarak pc den veya modemden kaynaklanmıyor, bu server'a bağlanan kişinin dowload, serveri kuran kişinin upload hızının yüksekliği ve modeminin bu tarz uygulamalara nekadar verimli olduğu ile ilgili.

Hyr dostum şöyle bi olay var aynı netten aynı servera bağlanan adamda lag yapmıyo bende yapıyo.. Hatta aramızda kurup oynarken bile sadece bende yapıyo.. Ben kurmamışsam tabi..

ozaman senin ağı kasan birşey olabilir. virüs, trojan vb... makinayı yeniden kurup denedinmi ? bu taz problemlere aynı zamanda kullanılan driverlerin ve yzılımların güncel olup olmadığınada dikkat etmelisin yalnız sunu söylemeliyim bugüne kadar hiç adsl modem ve bilgisayar arasında uyumsuzluk gormedim uyumsuzluk modem ile ttnet arasınada yaşanılabilir fakat airties bu konuya zaten girmiyor.

• Ewt makineyi yeniden kurup yine denedim faydasız..
  • sana son tavsiyem ttnet ten sana gönderilen adsl sinyal seviyesini kontrol ettirmen olancak. modemde gelen bağlantı hızını 1024 görürsün ama sinyal voltajı düşük ise verimsizlik yaşarsın. iyi günler.
  • quote:

sana son tavsiyem ttnet ten sana gönderilen adsl sinyal seviyesini kontrol ettirmen olancak. modemde gelen bağlantı hızını 1024 görürsün ama sinyal voltajı düşük ise verimsizlik yaşarsın. iyi günler.

Nerden bakabilirim? Ayrıca pcden gönderilen sinyal seviyesi ya da pcnin aldığı max. sinyal seviyesi gibi bi ayar varsa ona bakmak daha uygun olmicak mıdır?
  • pc nin aldığı sinyal seviyesi diye birşey yoktur işin bu kısmını modem görür, bilgisayara bunu internet bağlantısı olarak sunar. senin için önemli olan modemin aldığı sinyalin kalitesidir. resimde gördügün gibi, burada SNR sinyal seviyesinin normali 15 ile 35 arasıdır. eğer bu sende daha düşük ise sinyallerde zayıflık var anlamına gelir buda bağlantı kalitesini düşürür sana atanan paket 1024 olsa bile verim alamazsın bu tip bir olayda telekom ile irtibata geçmen gerekiyor. gelip sinyal seviyesini yükseltmek için çalışmada bulunuyorlar para flanda ödemiyorsun.

Modem - PC uyuşmazlığı mı bu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 18 Şubat 2009; 2:07:14 >

• dostum,

Pinglerin normal görünüyor. adsl den kaynaklanan bir problem olduğunu sanmıyorum. eğer o şekilde bir şey olsaydı bunlar pinglerinede yansıması lazımdı ama hiçbir sıkıntı gözükmüyor pinglerinde.En azından Benim düşüncem bu şekilde.

sıkıntın oynadığın oyuna uygun program kullanmamam olabilirmi? kullandığın programın sürümü ile sunucununki aynımı?

quote:

quote:

sana son tavsiyem ttnet ten sana gönderilen adsl sinyal seviyesini kontrol ettirmen olancak. modemde gelen bağlantı hızını 1024 görürsün ama sinyal voltajı düşük ise verimsizlik yaşarsın. iyi günler.

Nerden bakabilirim? Ayrıca pcden gönderilen sinyal seviyesi ya da pcnin aldığı max. sinyal seviyesi gibi bi ayar varsa ona bakmak daha uygun olmicak mıdır?

• Arkadaşlar;

@mugo66 o ekrana nerden ulaşabilirim? Modemin ana sayfasına girdim araştırdım bulamadım..

@weberclas pinglerde normal zamanda bir sorun olmuyor.. Fakat arkada herhangi bir download açık olursa ordaki ping ara ara sapıtıyo 15ms 16ms diye giderken ara ara 90'a 200'e çıkıyo..Üstelik internetimiz 2Mbit ve download sadece 50kb/s hızla çalışırken bile o ping dalgalanması oluyor..
  • modem resetliyor tekrar baglaniyorsa elektrik adaptorunde problem vardir. Regulator yada guc kaynaginin arkasinda calistirin problem cozulur. adsl sinyali dusuk olsa hizdan ve ping saniyelerinden anlasilirdi onlardas sorun yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.