Hocam wot bedava değil ki ucak bileti 1000 dolar zaten.Orada iken nerde kalinacak oda masraf bildigim kadarıyla.Zaten 3 aylik bir surec.Ha kacak kalicam sure bitince diyorsan tamam ama ben legal sekilden bahsediyorum.Bence en mantıklısı burada euro biriktirip herhangi bir universite mezunu olunca coop programlariyla ardina bakmadan gitmek. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 29 Nisan 2021; 10:21:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Liseli gençlere tavsiyeler(Yatırım tavsiyesi değildir) (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı
Aöf diplomasıyla ancak tuvaletçilik yaparsın yurtdışında bizim üni ABET alacam diye bir yerlerini yırtıyor her dönem sırf avrupada geçerlilik için. Çok mantıklı tavsiyeler değil. Tıp okuyanda çok kazanamıyor yani hakkını alamıyor en azından. Avukat olup işsiz gezende var. Zaten ortalık avukat kaynıyor. En mantıklısı hem okusunlar hemde bir yandan kendilerini geliştirsinler. Geliştirme derken patrona yaranma anlamında değil mesela yazılım öğreniyorsan kendi uygulamanı tasarlayabilecek ve piyasaya sürebilecek kadar öğrenmelisin, elektronik tamiri öğreniyorsan ileride bu işle kendine ek gelir sağlayabilmelisin. Büyüklerden duyduğum en haklı söz yeğenim çalışıyorsan kendine çalışacaksın başkasının işinde en fazla senelik bir kaç kuruş zam birazda mevki kazanırsın ne akarsın ne kokarsın derler ama kendi işini yapıyorsan işte o zaman bir umudun var derler.Hocam aöf diplomasi üniversite bittikten sonra coop programlarina gitmeye yariyor.Herkes muhendis olacak çalışkan olacak (ders bakimindan)guzel universitelere gidecek gibi bir durum yok ben genel konusuyorum herkes icin.Abartmayın sonucta elinizde lisans diplomasi var atiyorum ha duzcede universitede halkla iliskiler okumussun ha aöfte fark yok.Mesela Kanada'ya coop programlari ile gidip kalan cok insan var.Coop programi size zaten bir meslek ogretip bunu belgelendiriyor ve staj yaptiriyorlar okul buluyor staji.Yani bu sebeple Kanada'ya gidip en kotu cafe, mc donalds tarzi biryerde calisirsin egitim gorurken.Staj suresinde ise zaten okul sana iş yerini buluyor ve full time maas aliyorsun.Hersey bittikten sonra hem guzel bir iş tecruben oluyor hemde mesleki bilgi ogrenmis oluyorsun yani sectigin coop programi ne uzerine ise onunla alakali islerde calisabilirsin daha sonra ancak ulkede kalabilmek icin sponsorlu iş bulmaniz gerekiyor bu sizin ordayken yaptiginiz ortama kendinizi sevdirmenize bağlı en kotu ordan kiz bulup evlenirsin orda kalirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 29 Nisan 2021; 10:45:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok fazla uluslararası öğrenci kabul eden iyi üniversitelerden burs alarak da okuyabilirsiniz. Öyle bir tanıdığım var, geliri çok yüksek değil. Stanford'tan kabul aldı. Onu da şuradan biliyorum. 2 sene önce bir programa katıldı, bu programın geçen seneki gelir sınırı ise 12.000 TL aylıktı. Geçen sene muhtemelen daha da azdır çünkü 2018de 4000TL gibi bir şeydi. 12.000TL iyi bir gelir gibi gözükebilir ama hem bu üst sınır hem de dolara çevirirseniz 2000 dolar bile etmiyor. Bu adam 4 yılda yüzbinlerce doları gözden çıkarması gerekecek bir okuldan konaklama, yemek, seyahat vb. de dahil tam burs aldı ve gidip hayatını kurtaracak. Ama lisede genel olarak sosyal, etkinliklere katılan, projeler yapan, akademik başarısı iyi olan ve iyi İngilizcesi olan birisi olmanız gerekiyor. Ama bir kere kabul edilirseniz artık her şey çok güzel oluyor. Tübitak'ın Bilim Olimpiyatları ve Proje yarışmaları, değişim programları (yukarıda kabul alan tanıdığım YES Alumni programına katılmıştı, tamamen bedava), sosyal sorumluluk projeleri, üniversitelerin yaz eğitimleri (özellikle bu eğitimler açısından burs sağlayan ve online yapan iyi üniversiteler olabilir; örneğin Cornell, Harvard vb), her türlü girişimcilik projesi, farklı eğitimler ve diğer pek çok etkinlik fayda edecektir. Başka merak eden varsa cevaplayabilirim, hatta bu konuda forumda bir konu açmayı da düşünüyorum. Zor bir yol gibi gözükebilir ama sonrası mükemmel oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrian -- 29 Nisan 2021; 10:43:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam evet programa giderken 20-30k arasında tl olarak ödeme yapılıyor ama oraya gidip 50 bin lirayla dönen tanıdığım da var.kalacak yer falan sıkıntı değil bir şekilde ayarlanıyor.bence Türkiye'de sürekli çalışmaktansa yazın oraya gidip çalışmak daha mantıklı.kişinin kendi bileceği iş tabii ki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: gold5555Ailesinin yanında kalacak gideri olmayacak asgari ücret 280 euro şuan zaten.Anlamadığım dediğinizi hocam.
Alıntıları GösterHocam ben aldığım krediyle yeri geliyor aileme bir şeyler alıyorum veya ev için alıyorum. Artık kimsede refah kalmadı. Bu adam ailesiyle kalsa ailesi istemeyecek mi 300-500
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Münih teknik çok zor ama o da var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X