Şimdi Ara

Liselere geçiş sınavında OBP yok ama üniversite sınavında hala var. #OBPKaderimiziBelirlemesin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sorun obp nin 99 olması değil bu forumda daha öncede obp konusu açıldı ve destekleyenlerin çoğu obp si iyi sayılabilen 90+ civarı olanlar ve birçok üniversiteye yerleşmiş kişilerdi.yani burada konuşulan kavram adalet kavramı.
    elimizde somut delillerde vardı mesela yök atlastan alınan bir görüntüde yerleşen kişinin obp si 100.siz hayatınızda böyle obp gördünüz mü?
  • Bizden geçti ama biliyorum çok haksızlık dönüyor. Bundan sonrası için değiştirilebilir. Bize faydası olmayacak olsa da sonrakiler yaşamasın bu haksızlığı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • La_Muerte kullanıcısına yanıt
    herhalde anlamamak için okuyorsunuz yazdıklarımı. BEN DE ÖZELLERIN YAPTIGI BU ADALETSIZLIGE KARŞIYIM. fakat devlet lisesinde 4 yıl yatanla çalışan arasında fark olmalı. sizin isteğinize göre hayatı planlayalım o zaman. Mesela ünide de notlar kalksın. Sonra erasmusa giderken not ortalamasi etkili olmasin. Erasmus için 3.5 ortalama yapmaya çalışan insanla 2 ortalama yapmayan insan aynı şansa sahip olsun. Sonra doktorlukta tus kalksın herkesi random atasınlar. Doktor olduklarında birisi 2 hasta bakıp 200 hasta bakanla aynı maaşı alsın.

desteklediğiniz düşünce o kadar saçma ki bir sürü örnek yazılabilir. Bu arada ortalamam 90dan aşağı beni de geriye atıyor fakat ben de ortalaması 70 olanlardan fazla çalıştım. Nasıl adam gibi 96 ortalama yapanla aramda fark varsa 70 yapanla da var. Tamamen adaletli.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merkezi sınav getirilsin olsun bitsin. 3 devlet lisesi gezdim. Hepsinde farklı dünya. Birinde sınavdan bir gün önce çalışınca 80+ alıyordum. Diğerinde 1 ay düzenli çalışınca 80+ anca alabiliyordum (fen lisesi öğretmenleri bile gereksiz zor oluğunu söylüyor) diğerinde de sınav haftasından önceki hafta hazırlanınca 80+ puan alabiliyordum. Bu okullarda teog puan farkı da (2-3 puan anca) yok hatta en zoru en düşük puanla alan.

• Benim belirledi.Sizin belirlemez umarım :D biz de 2 sene önce baya tag açtık tüm hocalar falan katıldı ama tırt.Boşuna cimere felan mesaj atmayın.Sizin görüşlerinizin bir önemi yok.Binaenaleyh siz bir şeyi değiştiremezsiniz.
  • ForeTaste kullanıcısına yanıt
    ''Sizin obpniz 99 olsa emin olun burada devlet bize imkan verdi falan derdiniz.'' ben bu cümlenize karşı bir cevap verdim.önceki yazdıklarınızı okudum ama bu yazdığınız ilginç geldiği için cevap yazdım.

Bu arada ''anlamamak için okuyorsunuz yazdıklarımı'' cümlesini kurmuşsunuz ancak benim yazdığım cevabı doğru düzgün okumayıp birde olmayan bir cümle ''obp,notlar kalksın'' içerikli cümleler kurmuşsunuz.

Bu sistemde hiçbir şekilde adaletten,haktan bahsedemezsiniz çünkü normal fen liseli 90 civarı obp ye sahip bir arkadaş obp si 100 olan anadolu ya da fen liseli olmayan biri tarafından geçiliyorsa ''tamamen adaletli'' cümlesini tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.

Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın düşüncesinden kurtulamadığımız sürece hiçbir alanda gelişme gösteremeyeceğimiz gibi daha da gerileyeceğiz.

• OBP KALKMALI BAŞKA CÖZÜM YOLU YOK

• Kesinlikle kalkmalı. Bunun için birlik olmamız gerekiyor Twitter'da dikkat çekebiliriz.

• Liselere geçiş sınavında OBP yok ama üniversite sınavında hala var. #OBPKaderimiziBelirlemesin
    Tek suçum meslek lisesi okumak.Orta halli bir bölüm istiyordum olmadı.Ama üzülmüyorum bir arkadaşım var kız 4 işlemde bile sorunlu ama obpsi 96 sıralaması 450bindi 290bine attı benim yerime o gidecek umarım mutlu olur .
  • Obp'nin dışında okul 1.liği kontenjanı da tam bir saçmalık

• +99999 çevremde bir lise var adam 150k san okul birinciliği ile 60 k lık yere yerleşmişti okulun yüzde 90 ı barajı geçemedi zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KamyonlaDriftÇekenAdam -- 15 Ağustos 2019; 20:25:23 >
  • -ObitoUchiha- kullanıcısına yanıt
    Kardeşim allah belamı versin üzüldüm senin adına. Keşke yardım edebilsem. Lütfen üzülme başın dik yürü Hiç kimse AYNI HAYATIN YAŞAMIYOR birisi hasta oluyor birisinin anası babası ayrılıyor ve bu da diğer durumları etkiliyor zaten en sevmediğim şey sonuca göre yargılayan insanlardır.

• KamyonlaDriftÇekenAdam kullanıcısına yanıt
    Sağolasın kardeşim doğru söylüyorsun bugünümüze şükür yine sağlığımız yerinde hamdolsun. Allah büyük vardır bunda da bir hayır elbet.Bakalım hayat neler gösterecek bu saatten sonra.
  • -ObitoUchiha- kullanıcısına yanıt
    Liselere geçiş sınavında OBP yok ama üniversite sınavında hala var. #OBPKaderimiziBelirlemesin

ben de meslek liseliyim

ortaokulda da obp kötüydü çok düşürdü meslek lisesine gittik

parası olanlar tabii temel liseye geçti obpler 95

beni de 50k, 7k geri attı

konuşsam çok konuşurum o yüzden bir şey demek istemiyorum çaresi yok çünkü

edit: bir de son sene staj yerimle anlaşamadığım için 30 küsür kredilik staj notuna 50 verdiler, ilk dönem ortalamam 82 iken 2. dönemde 60 küsür ortalamayla mezun oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 15 Ağustos 2019; 22:33:3 >

• Şimdi benim yerime 4 seneyi güle oynaya şişirilerek geçiren zengin çocukları gelecek.Belkide benim hayalim olan bölümde sırf 4 senesini güzel geçirmek isteyen birisi olacak.Ne desem boş.Kuşkusuz ki Allah gizlediklerimizi ve açığa vurduklarımızı en iyi bilendir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ObitoUchiha-

Şimdi benim yerime 4 seneyi güle oynaya şişirilerek geçiren zengin çocukları gelecek.Belkide benim hayalim olan bölümde sırf 4 senesini güzel geçirmek isteyen birisi olacak.Ne desem boş.Kuşkusuz ki Allah gizlediklerimizi ve açığa vurduklarımızı en iyi bilendir.
    Valla ne desem bilemedim pek de söylenecek bir şey yok

Şimdi ne yapacaksınız ne istiyordunuz ne okuyacaksınız
  • Şuan Mersin üniversitesinde hazırlık ögrencisiyim.Bırakıp ciddi ciddi hazırlanacagım.OBP bu sefer kırılmayacak sanırım.160 bin geriye atmasada 100bin civarı atacaktır ama vazgeçmeyecegim.Bu sefer Allahın izniyle iyi bir sıralamaya yapmayı umuyorum.Ama şuanlık biraz düşüşteyim malesef toparlamam lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ObitoUchiha- -- 15 Ağustos 2019; 22:58:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ObitoUchiha-

Şuan Mersin üniversitesinde hazırlık ögrencisiyim.Bırakıp ciddi ciddi hazırlanacagım.OBP bu sefer kırılmayacak sanırım.160 bin geriye atmasada 100bin civarı atacaktır ama vazgeçmeyecegim.Bu sefer Allahın izniyle iyi bir sıralamaya yapmayı umuyorum.Ama şuanlık biraz düşüşteyim malesef toparlamam lazım.
    Anladım

evet obp kırılmayacak

İnşAllah yaparsınız

matematik kilit, hayati rolde matematiksiz hiçbir şey olmuyor en çok ağırlığı matematiğe verin 40-0 matematik 0 edebiyatla bile eada çok iyi sıralamlar gelebiliyor

obp yine bayağı bir kişi geri atacak her sene etkisi daha da artıyor ama planınızı buna göre yapın ki sonradan üzülmeyin

başarılar
  • Bakana direk mail ve mesaj atmak dışında bir çözüm göremiyorum veya milletvekillerine yazmak dışında. Kesinlikle obp'deki eşitsizlik ortadan kaldırılmalı. Obp kaldırılsın demiyorum çünkü kimin lisede çalışıp kimin çalışmadığı da belli olmalı lakin belli bir yere kadar etki etmeli. Ben 0.6 lık dilimdeki bir lisede okuyorum ve bizim okul birincimiz 96 ortalamayı geçemiyor durum böyle iken özelde okuyan eşdeğer öğrenci bizim 1 adım önümüzde oluyor gereken yapılmalı.
  • ForeTaste kullanıcısına yanıt
    Mesela ünide vizelere son gün çalışan ile düzenli çalışan biri aynı puanı aldığında hoca sen son gün çalıştın deyip puan kırıyor mu ? Aynısı lise yazılılarında oluyor mu ? Eğer ortada bir kişinin bile kul hakkı yeniyorsa o sistem çöpe atılmalıdır. Lisede 4 sene boyunca gerçekten düzenli ve iyi çalışırsa zaten her halükarda son sene çalışan adamı geçer. Varsayalım geçmedi ve son sene çalışan daha yüksek puanla yerleşti. Burada kimse benim kul hakkım yendi diyemez. Bırakın her şeyden karşılık beklemeyi 4 sene çalışırsan da kendine çalışırsın daha rahat edersin sınav senesi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.