Şimdi Ara

lisede not ortalaması nasıl hesaplanıyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 senelik not ortalaması agırlıklı öğretim basarı puanı değil
    normal not ortalaması nasıl hesaplanıyo bilen varmı ?

• 2 tane not ortalaması çeşidi vardır. Biri normal ortalama, diğeri kredi sistemi. Sen 1 senelik yani yıl sonu demişsin.

Normal not ortalaması
    ----------------------------
    1. ve 2. dönem karnene gelen notların ortalamasını alcan ve o dersin yıl sonu ortalaması çıkçak ( O derste 1. ve 2. dönem karneye gelen notları topla, 2'ye böl al sana o dersin yıl sonu ortalaması). Bu, o ders için 1 senelik not ortalamasıdır. Bi de tüm derslerin 1 senelik ortalaması var. Bu 1 yıllık not ortalaması bulma işlemini tüm dersler için yap. Çıkan yıl sonu notları (ortalamalar) hepsini topla. Bu toplamı da görülen ders sayısına böl (12 tane ayrı ders görüyosan mesela 12'ye bölcen). Al sana tüm derslerin yıllık ortalaması.

Örnek;
    Edebiyat: I. dönem 3, II. dönem 4 düştü diyelim. Bunun 1 yıllık ortalaması (3+4)/2=3.5-->(buçuktan tamamlanarak) 4. 1 yıllık ortalaman 4'tür edebiyattan. Aynı işlemi tüm dersler için uygula. Tüm sonuçları topla ve gördüğün derslerin sayısına böl (mesela 12 tane ayrı ders görüyorsan 12'e bölcen).

Şimdiki sistemde sınıf geçme için gerekli olan genel not ortalaması (yıl sonu) 3.00 veya 2.50'di galiba tam hatırlamıyorum.

Kredi sistemi not ortalaması
    -----------------------

Burdaki işlemde tek fark, dersin yıl sonu ortalamasını, o dersin haftada görülen ders sayısıyla çarpman. Örnek; Edebiyat dersi haftada 3 saat görülüyor. Yıl sonu (1 senelik) ortalama 4 düştü diyelim. Bu 4, normal not sistemidir. Kredi sisteminde bu 4'ü ders sayısı olan 3 ile çarpçan; 1 senelik edebiyat dersi kredisi 12 olacak.

Genel tüm derslerin 1 yıllık kredi ortalaması ise; bu haftalık ders sayısıyla çarpma (kredisini bulma) işlemini ttüüüm dersler için gerçekleştirip, sonuçları toplamakla bulunur.

Örnek; Tüm derslerin yıl sonu kredilerini buldun. Toplııcan onları. Eğer orta dereceli ise 100 kredinin üstünde çıkması lazım.

Sınıf geçmek için 105, teşekkür almak için 110 veya 120'li birşey, takdir almak için 153 kredi lazım.

• cok güzel acıklamıssın sağol
    benim sordugum kredili ortalamaydı
    şimdi genel tüm derslerin kredisini buldum(yani 1. ve 2. dönem aldıgım notu topladım o notu o dersin haftalık ders saatiyle çarptım bu işlemi 12 ders içinde yaptım)
    şimdi kaça bölmem gerekiyo yani ortalamamı öğrenmem için örn 3.30 gibi diyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: adapazarıcilekroom

cok güzel acıklamıssın sağol
    benim sordugum kredili ortalamaydı
    şimdi genel tüm derslerin kredisini buldum(yani 1. ve 2. dönem aldıgım notu topladım o notu o dersin haftalık ders saatiyle çarptım bu işlemi 12 ders içinde yaptım)
    şimdi kaça bölmem gerekiyo yani ortalamamı öğrenmem için örn 3.30 gibi diyorum

Krediyi yanlış hesaplamışsın... 12 ders için de; 1. ve 2. dönem notlarını toplııcan 2'YE BÖLCEN sonra çıkan not yıl sonu notun zaten, o yıl sonu notunu haftalık ders saatiyle çarpçan sana o dersin kredisini vercek. Yani kredi, haftalık ders saatiyle yıl sonu not ortalamasının çarpımına eşittir. Genel tüm derslerin kredisini de şöyle hesaplarken; kredi sonuçlarını toplııcan o kadar... Bişeye bölmiicen... Sadece kredileri toplııcan.

Klasik not ortalamasına gelince; yıl sonu not ortalamalarını dediğim yöntemden yine bulcan işte Edebiyatı örnek vermiştim. Bütün genel derslerin 1 senelik ortalamasını da alırken, bütün derslerin yıl sonu ortalamalarını toplııcan gördüğüm derslerin sayısına bölcen (12 tane ayrı ders gibi filan).

Kredi sistemi ile klasik not sisteminin bir bağıntısı YOKTUR. Krediyi hesapladıysan ayrı, klasik not ortalamasını hesapladıysan ayrı. Sadece eşdeğer değerlere sahiptir iki sistem de. Sen şimdi kredini bulmuşsan (1 yıllık tüm genel derslerin toplam kredisi) bişeye bölmiicen. 110 kredi çıkmışsa o kadardır, 110 kredidir işte... Klasik not sistemi de ayrı bişe. Not ortalamaları (3, 4, 3.20 gibi...) öyle kalır. Tüm derslerin klasik not ortalamalarını toplarsın, sonra gördüğüm ders çeşidi sayısına bölersin...

• anladım cok sağol
  • tamam in_mertal anlatmıştı anladım kendini yorma bosuna hatta hesapladım en iyi ihtimal ortalamam yılsonu 3.10 geliyo (anadolu lisesi faktörü de var tabi)
  • bişey sorucam
    fizikden ilk dönem 3 bu dönem 1
    sorumlu geçiyorum ama ortalamam 2 mi yoksa 1 mi oluyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bişey sorucam

2 düşer
  • quote:

Orjinalden alıntı: kskliyiz

quote:

bişey sorucam

2 düşer

çok abes bi soru olcak ama eminsin dimi ?
  • teşekkür için 127 takdir içinde 162
  • quote:

quote:

quote:

bişey sorucam

2 düşer

eminim sen yorma kafanı ben de zaten öyle geççem sınıfı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bişey sorucam

2 düşer

eminim sen yorma kafanı ben de zaten öyle geççem sınıfı

ok sağol

• quote:

Orjinalden alıntı: hande_nev

teşekkür için 127 takdir içinde 162

teşekkür takdir okuluna göre değişiyo bizim okulda teşekkür 112 krediyle alınıyo.
  • benim kredi 141 şuan teşekkür alıyorum
    ama karnede 1 olucak (2. dönem notu) bu teşekkür almamı engeller mi ?
  • teşekkür alamazsın.hem niye zayıf getiriyon bakayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.