Şimdi Ara

Lise zorunlumu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kuzenim bu yıl düz lise 9 uncu sınıfa başlıyacak.

İddiaya girdikde ben artık lise zorunlu dedim ama o yok dedi.

Bende emın olmak ıcın size sorayım dedim arkadaşlar

Lise zorunlumu artık ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lise Zorunlu mu?

Türkiye Cumhuriyeti'nde eğitim sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilmektedir. Bu sistemde ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç temel eğitim seviyesi yer almaktadır.

Lise eğitimi, Türkiye'de 9. sınıftan 12. sınıfa kadar sürmekte olup 10. sınıftan itibaren zorunlu hale gelmektedir. Bu zorunluluk, 2012 yılında kabul edilen 652 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu'nun 12. maddesinde belirtilmiştir. Kanuna göre, "Her Türk vatandaşı, temel eğitimden sonra meslekî eğitim dâhil en az üç yıl olmak üzere zorunlu eğitime tabi tutulur."

Lise zorunluluğu, gençlerin temel bilgi ve becerilerle donatılmasını, mesleki eğitim almalarını ve toplumda aktif rol almalarını amaçlamaktadır. Zorunlu lise eğitimi, bireylerin gelecekteki başarıları için sağlam bir temel oluşturmayı hedefler.

Lise eğitimi, akademik ve mesleki olmak üzere iki farklı seçenek sunmaktadır. Akademik liseler, üniversiteye hazırlanmak isteyen öğrenciler için tasarlanırken, mesleki liseler, öğrencilere belirli mesleklerde beceri kazandırmayı amaçlar.

Lise zorunluluğu, öğrencilerin eğitimlerine ara vermelerini veya erken terk etmelerini önlemek için önemli bir mekanizmadır. Zorunlu eğitim sistemi sayesinde, daha fazla gencin eğitim fırsatlarından yararlanması ve gelecekte daha iyi yaşam koşullarına sahip olması sağlanmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ne biçim soru bu?

gİRSİN AÇIĞA OKUSUN İŞTE İSTEMİYORSA
  • Ne diyon la sen ?
  • Örgün ya da açık öğretim fark etmez orta öğretimi bitirmek zorunda.
    İlköğretim diploması kalktı.
  • 4+4+4 yasasına göre artık zorunlu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Örgün ya da açık öğretim fark etmez orta öğretimi bitirmek zorunda.

Ama ilköğretim var onda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_alb

quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Örgün ya da açık öğretim fark etmez orta öğretimi bitirmek zorunda.

Ama ilköğretim var onda ?

2012 mezunu bir öğrencinin diploması olması mümkün değil. İmkansız.
    2011 mezunu olabilir, ara vermiştir.

2012 yılında mezun olan hiçbir öğrenciye diploma düzenlenmemiştir. SBS puanı bulunmayan öğrenciler ise sınav puansız alan liselere elektronik ortamda tercihte bulunmaktadırlar.

Diploma konusunda yanlışınız var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar unuttuğum bir konu var 1 yıl okula ara verdi.Ama heralde oda zorunlu okuyacak zaten okula başlaya bilirmiş .
  • İddaaya girmişler
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.