Şimdi Ara

Lise arkadaşlığı vs. Üniversite arkadaşlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim dostlarım varsa gerçekten var bir tane.. eğer o dost,kardeşim dediğim kişi gerçekten çok seviyorsam ismini daima hatırlarım ara sıra hal hatırını sorarım.her zamanda olur muhabbet ederim..
    ama sevmediğim tam dosttan saymadığım varsa zaten ben ihtimal vermem

lisede arkadaşlık gerçek dost-kanka diyebileceğin bir arkadaş ortamı çıkmaz ancak normal kişiler en ufak birşeyde ne kanka kalır nede dostluk.. yani herkes birbirine özenmiş,apaçi,yalancı,ne konuştuğu belli olmaz yani ne yaptığın hiç belli değil.
    her zaman dostuz der ama hal hatır hiçsormaz.. ha çevrim içi ol ha çevrimdışı..
    üni.ortamı bundan bambaşkadır.. hiç kimse kimseye güvenmez ama güvenebileceğin iki veya üç dostun kardeşim diyebileceğin insanlar çıkar ama üni. bitince bağlantı kesilir.. çünkü herkes dağılır.
    örnek lisedeki gibi..

ama mahallede ve çevremde dost,kanka,kardeşim diyebileceğim bir henüz dostum yok ama iyi arkadaşlarım varda dost diyebileceğim seviyede değiller.
    fazlada muhabbet ettiğim kişiler değil..

dostum olan kişinin adını ben yazmam..
    01 kişi var.

üniversitede ortam başkadır değişik gerçek hayata dönük bir ortamdır o yüzden orada arkadaş bulmak zordur.
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı

• lise arkadaşlığı daha candandır çünkü dostunun! her türlü halini görmüşsündür, en çocuksu halleriyle tanımışssınızdır birbirinizi, üniversite arkadaşlığı daha mesafelidir,
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolga014

Şuan lisede okuyorum ve durum berbat.
    Bizim okulda toplam 6 tane kız öğrenci var geriside erkek.
    Dolayısıyla bizm sınıftada kız öğrenci yok :D
    Tenefüslerde sanki tüm sınıf top gibi birbrlerine pislik yapıyolar
    sonra küfür filan ediyolar nebilim berbat bi durum

ne güzel işte. bizde kızda yok 23 erkek durum vahim
  • tanıdığım 3-4 kişi var adamlar 27 yaşındalar ama hala hergün birlikteler liseden arkadaşlar.Bizde 3 yıldır sağlam 3 arkadaşız daha bi kere kavga edip küsmedik muhabetimiz okul dışındada sürer hafta da bir kez toplanırız evlerden birinde çok sağlam muhabbetiiz var lise 3üz

Orjinalden alıntı: baycan87

lise arkadaşlığı daha candandır çünkü dostunun! her türlü halini görmüşsündür, en çocuksu halleriyle tanımışssınızdır birbirinizi, üniversite arkadaşlığı daha mesafelidir,

+1 i basarım bu lafa. 3. senem ünide ama lise arkadaşlarımın yeri apayrı daha bi saf dostluk vardı orda. hep derlerdi liseyi özlicen liseyi özlicen diye lisedeyken sallamazdık da şimdi deli gibi liseyi özlüyorum aynı adamlarla 3 sene daha okurum

bang! bang!
  • edindiğin arkadaşa göre değişir, bakarsın lise arkadaşı 4'4lük çıkar bakarsın üni arkadaşı 4'4lük çıkar...hiç belli olmaz..

bu senin bulma kabiliyetine kalmış...
    şu an en iyi arkadaşım dostum,benim orta okuldan bir arkadaşım :)
    ne zaman bir derdim olsa hep yanımdadır..
  • Liseden kalma görüştüğüm kişi yok,yolda görsem bile görmemezlikten gelirim.
    Üniversiten kalma bi kaç tane görüştüğüm.Zaten aileleri ile de tanışmışlığım vardır.Gerisinin canı cehenneme

he still waiting for god's choice
  • Aslında herkes samimi,düzgün olmak istiyor güzel bie ortam oluşturmak istiyor ama iş uygulamaya gelince olmuyor işte...Hepimiz ailelerimizin,yeetiştiğimiz ortamın ürünleriyiz.İnsanın ailesi fesatsa %99 kendisi de fesat oluyor...Ben bunu her zaman yaşadım da gördüm de...Ha lafa gelince ay samimi olalım ay şöyle ay böle olalım derler ama öyle işte...Gerçekten insana insanca değer veren çok az.Anlatayım mesela bizim sınıfta çok iyi,çalışkan biraz saf bir arkadaşım var,hep ezerler bu yüzden onlara karşı kendini savunamaz,savunduğunda da heyecandan yanlış birşeyler söyler(Daha doğrusu millet doğru anlamaz)ezik deriz ya işte ezikliğine eziklik eklenir.Birşey denildiğinde kıpkırmızı oluyor,inanın dayanamıyorum gidip savunasım geliyor ama bu seferde ben mimleneceğim...Şu zamanda dürüst olmak,insana değer vermek yararına olmaz.Adama bakarsın,sağcıdır fakat davranşlarına baksan lanet edersin.Her gün tescilleniyor bu olay gözümün önünde...Ama konu Dİn'e gelince hepsi Müslüman'dır...Göstermelik Müslüman'lık da böyle birşey işte...Aile terbiyesi almış insan bulmak zor,bu zamanda insanın en iyi arkadaşı kendisidir,babasıdır,annesidir,kardeşidir.Arkadaş dediğin zaman geçirmek için bir araçtır bence(Gerçekten gerçek arkadaşı bulmak zor,bu yüzden ikizim olmasını hep istemişimdir.).Hepinize mutlu arkadaşlıklar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 14 Ocak 2009; 22:11:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: acheron

quote:

Orjinalden alıntı: baycan87

lise arkadaşlığı daha candandır çünkü dostunun! her türlü halini görmüşsündür, en çocuksu halleriyle tanımışssınızdır birbirinizi, üniversite arkadaşlığı daha mesafelidir,

+1 i basarım bu lafa. 3. senem ünide ama lise arkadaşlarımın yeri apayrı daha bi saf dostluk vardı orda. hep derlerdi liseyi özlicen liseyi özlicen diye lisedeyken sallamazdık da şimdi deli gibi liseyi özlüyorum aynı adamlarla 3 sene daha okurum

la de get biz de sana bayılıoduk

• quote:

Orjinalden alıntı: kadango

Aslında herkes samimi,düzgün olmak istiyor güzel bie ortam oluşturmak istiyor ama iş uygulamaya gelince olmuyor işte...Hepimiz ailelerimizin,yeetiştiğimiz ortamın ürünleriyiz.İnsanın ailesi fesatsa %99 kendisi de fesat oluyor...Ben bunu her zaman yaşadım da gördüm de...Ha lafa gelince ay samimi olalım ay şöyle ay böle olalım derler ama öyle işte...Gerçekten insana insanca değer veren çok az.Anlatayım mesela bizim sınıfta çok iyi,çalışkan biraz saf bir arkadaşım var,hep ezerler bu yüzden onlara karşı kendini savunamaz,savunduğunda da heyecandan yanlış birşeyler söyler(Daha doğrusu millet doğru anlamaz)ezik deriz ya işte ezikliğine eziklik eklenir.Birşey denildiğinde kıpkırmızı oluyor,inanın dayanamıyorum gidip savunasım geliyor ama bu seferde ben mimleneceğim...Şu zamanda dürüst olmak,insana değer vermek yararına olmaz.Adama bakarsın,sağcıdır fakat davranşlarına baksan lanet edersin.Her gün tescilleniyor bu olay gözümün önünde...Ama konu Dİn'e gelince hepsi Müslüman'dır...Göstermelik Müslüman'lık da böyle birşey işte...Aile terbiyesi almış insan bulmak zor,bu zamanda insanın en iyi arkadaşı kendisidir,babasıdır,annesidir,kardeşidir.Arkadaş dediğin zaman geçirmek için bir araçtır bence(Gerçekten gerçek arkadaşı bulmak zor,bu yüzden ikizim olmasını hep istemişimdir.).Hepinize mutlu arkadaşlıklar...

10 puan.. katılıyorum sana bende kendi yorumumu yazayım.
    ikimizin yani kankamın,dostumun,güvenilir bir kişinin her zaman canı gönülden beraber,kardeşin miş gibi davranış şakalaşmak,eğlenceğimiz bir arkadaşım olsun yeterki ben rahat olayım allaha şükür bir tane var ama adını verip foruma reklam yapmak istemiyorum.. o çocuk olmasa ben her zamanki gibi halime düşerim.. galiba böyle giderse bu durumdan kurtuldum sayılacak inşallah olur ama ben hala emin olunki ben bu durumun içindeyim..

yeterki ben o kişiye kanka,kardeşim,canım,dostum diyeyim güzelce muhabbet edeyim,bir problemim varsa aile arasında paylaşamadığım gelip onunla konuşayım oda benle konuşsun o zamanı emin olki o senin gerçek dostundur..
    sanalda kurulan dostluklar gerçeği çok az yansıtır.(10 kişi sana dost olur ama gerçekte 01-00 yada 00,5 rakamları çözmeniz zordur sormayın eğer illa merak ediyorsanız pm atın)

her nedense ben bu konuya dalınca moraller inanılmaz bozuluyor.. biliyorum hepimiz birbirimiz ile sıcakkanlı,dost,kanka,ikiz gibi,kardeş olmak istiyor ama olmuyor uygulamaya gelince bu ters düşüyor dersin ben her zaman yanındayım ama öbür tarafta kim bilir neler sayıyor.. görmüyorsun.. ama seni arayıp soruyorsa o senin gerçek dostundur.. ama msnde bir istek ricası için seni arıyorsa bu senin gerçek dostun değildir.

bir istek rica etmek konusunda arayıp soruyorsan diğer günlerde msnde konuşmuyorsan o zaman o senin gerçek dostun ve kankan değildir bunu unutmayın arkadaşlar birde para üzerine dostluklar vardı(bu söz bir arkadaşa ait gene isim yok)
    para istemeye gelince iyi davranır ama diğer günler fısss..
    sözünü tutmaz vs.
    kaytarırsın yanına ziyaret etmeye gelmez.. o geliriz tabiki demekle olmuyor.. sen sormyurosan ben hiç sormam bunu benden beklemeyin ama sen gelip benim hatırımı,durumumu soruyorsan o zaman ben onu gerçek dosttan sayarım..

hadi yüzyüze görüşmelerde nasılsın.. iyimi vs.. sonrada fır..
    ne oldu hiç bişe ayaküstü tipik klasik konuşma.. bir çocuğa iyilik yaptığım gün güzel konuşur ama ertesi gün surat 05 karış..uyumsuz arkadaş..
    aklına eserse konuşur aklına esmezse alay eder hay böyle bir arkadaşlık batsın hemi sen git konuş öyle dir böyledir demekle olmuyor bu..

yani bu yüzden herkesin gerçek dostu vardır ama çoğu kişinin yoktur dhda sayılı kişiler var hepsi zaten belirtmişler.. biz beğenilmeyecek,muhabbet edebilecek arkadaştan mı değiliz,dürüst olduğumuz için mi böyle dışlanıyoruz onların arasına girmen için kötü alışkanlığın olması mı lazım illa..
    ben ne sigara içerim nede alkol tüketirim ne olursa olsun başlamayıda düşünmüyorum.. merdivenlerde jet gibi uçuyorum..

msni geçtim yüzyüze görüşmelerde güzelce anlatıp konuşuyorsan onun yanında olmayı istiyorsan muhabbet etmek istiyorsan buda var msnde dahil ama hem msn hem gerçekte konuşacak,yakın olabilecek,kanka,dost,kardeşim diyebilebileceğimiz arkadaş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 14 Ocak 2009; 22:41:03 >
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı

• quote:

Orjinalden alıntı: virtusft

2 side beş para etmez hele ünideki asla tamamen çıkardır üni arkadaşlığı 1 selam ver geç gitsin

paranız varsa,arkadaşlarınız çoktur,paranız yoksa,arkadaşlarınız yoktur.
    safsanız,arkadaşlarını çoktur,uyanıksanız,arkadaşlarınız yoktur. kimse bükemediği eli öpmüyor artık.

ayrıca,lisedeki arkadaşlıklar biraz daha temiz,biraz daha saftır. ha tabi,yaşadığınız şehre göre,öğrenci tipi değişir,benim yaşadığım şehirde,eli ayağı düzgün liseliler de vardı,meslek liselerindeki hayattan beklentisi olmayan liselilerde vardı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.