Şimdi Ara

Lise 1 kümeler sorusu 2 tane Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

kümesinin 3 elemanlı alt kümelerinin kaç tanesinde yanlız bir tane çift sayı bulunur ?

M={a,b,c,d,e,f}
    kümesinin 3 elemanlı alt kümelerinin kaçında en az bir tane sesli harf bulunur ?

Arkadaşlar nasıl çözdüğünüzü de anlatırsanız iyi olur yarın yazılı var aşırı heyecanlıyım

• up
  • 1.sinde xin alabileceği değerler 3,6,9,12,15,18dir.Burdan tek sayılar kesin olcak ve 3 tane tek sayı var.2^3 = 8 olur.3 tane çift sayı var 3.8 = 24

2.sinde sadece a ve b sesli harf.Sadece a'yı var sayarsak 2^4 = 16 olur.Sadece b'yi sayarsakta 16 olur.2sini var sayarsakta 16 olur.16+16+16 = 48

1.den emin değilim doğru mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rensey -- 5 Kasım 2012; 21:39:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rensey

1.sinde xin alabileceği değerler 3,6,9,12,15,18dir.Burdan tek sayılar kesin olcak ve 3 tane tek sayı var.2^3 = 8 olur.3 tane çift sayı var 3.8 = 24

2.sinde sadece a ve b sesli harf.Sadece a'yı var sayarsak 2^4 = 16 olur.Sadece b'yi sayarsakta 16 olur.2sini var sayarsakta 16 olur.16+16+16 = 48

2 side yanlış.yaptığın yollar da yanlış.Ayrıca b sessiz harftir.

Yine de teşekkürler.Başka fikri olan lütfen acil cevap lazım bir türlü çözemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicegame! -- 5 Kasım 2012; 21:41:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicegame!

quote:

1.sinde xin alabileceği değerler 3,6,9,12,15,18dir.Burdan tek sayılar kesin olcak ve 3 tane tek sayı var.2^3 = 8 olur.3 tane çift sayı var 3.8 = 24

2 side yanlış.yaptığın yollar da yanlış.Ayrıca b sessiz harftir.

Yine de teşekkürler.Başka fikri olan lütfen acil cevap lazım bir türlü çözemedim

pardon 3 elemanlı alt kümesini görmedim b yerine e yazcaktım dalgınlığıma geldi yapıyorum hemen

• M={a,b,c,d,e,f}
    kümesinin 3 elemanlı alt kümelerinin kaçında en az bir tane sesli harf bulunur ?

sadece a'yı var sayarsak 4ün 2lisi = 6
    sadece e'yi var sayarsak 4ün 2lisi = 6
    ikisinide var sayarsak 4ün 1lisi =4 6+6+4 = 16 olması lazım
  • quote:

M={a,b,c,d,e,f}

sadece a'yı var sayarsak 4ün 2lisi = 6
    sadece e'yi var sayarsak 4ün 2lisi = 6
    ikisinide var sayarsak 4ün 1lisi =4 6+6+4 = 16 olması lazım

Cevap doğru kardeşim çok teşekkür ederim.Eğer yapabilirsen 1. soruyuda açıklayabilir misin acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • A={x: 2<x<20, x=3k,k€Z}

kümesinin 3 elemanlı alt kümelerinin kaç tanesinde yanlız bir tane çift sayı bulunur ?

3 6 9 12 15 18

3 çift 3 tek var

çift olarak 6 koyduk yanına 2 tane tek seçecez

C(3,2)=3

çift olarak 12 seçersek de 3 tane çıkar
    çift olarak 18 seçersek de 3 tane çıkar

3+3+3=9

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş ben yine yanlış okuyup 3 elemanlı alt kümeyi görmemişim bilbarın yaptığı doğru
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilbar

A={x: 2<x<20, x=3k,k€Z}

3 6 9 12 15 18

3 çift 3 tek var

C(3,2)=3

3+3+3=9

Obaaa bu kadar kolaymıydı yahu.Sabahtan beri bütün kombinasyonları denedim hertürlü işlemi yaptım bu ikisi aklıma gelmedi.Çok teşekkürler arkadaşlar

Zahmet olmassa bana bir iki ipucu verebilir misiniz ne gibi durumlarda şu şu işlemi yapmam lazım ? Mesela burda 3'ünün ayrı ayrı topladık felan diğer soruda olduğu gibi.Hangi soru tiplerinde hangi işlemleri yapmam lazım acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicegame! -- 5 Kasım 2012; 22:06:00 >

• quote:

quote:

3 6 9 12 15 18

3 çift 3 tek var

C(3,2)=3

3+3+3=9

Obaaa bu kadar kolaymıydı yahu.Sabahtan beri bütün kombinasyonları denedim hertürlü işlemi yaptım bu ikisi aklıma gelmedi.Çok teşekkürler arkadaşlar

Zahmet olmassa bana bir iki ipucu verebilir misiniz ne gibi durumlarda şu şu işlemi yapmam lazım ? Mesela burda 3'ünün ayrı ayrı topladık felan diğer soruda olduğu gibi.Hangi soru tiplerinde hangi işlemleri yapmam lazım acaba ?

çözdükçe sorulara karşı yorum yapma yeneteği artıyor çeşitli yollardan çözebiliyorsun

M={a,b,c,d,e,f}

bu soruyu misal ben ayrı çözmem
    ayrı ayrı daha zahmetli

en az 1 sesli demek hepsinden sesli içermeyenleri çıkart demektir

6 elemanlı bi kümenin 3 elemanlı alt küme sayısı C(6,3)=20 dir

hiç sesli olmayan C(4,3)=4

20-4=16

matematiğin güzelliği bu belki de tek yol yok farklı yollardan cevap çıkıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

3 6 9 12 15 18

3 çift 3 tek var

C(3,2)=3

3+3+3=9

çözdükçe sorulara karşı yorum yapma yeneteği artıyor çeşitli yollardan çözebiliyorsun

M={a,b,c,d,e,f}

bu soruyu misal ben ayrı çözmem
    ayrı ayrı daha zahmetli

en az 1 sesli demek hepsinden sesli içermeyenleri çıkart demektir

6 elemanlı bi kümenin 3 elemanlı alt küme sayısı C(6,3)=20 dir

hiç sesli olmayan C(4,3)=4

20-4=16

matematiğin güzelliği bu belki de tek yol yok farklı yollardan cevap çıkıyor

Tam bu yolla çözmek için aşağı iniyordum çözmüşsün

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.