Arkadaşlar bu sene hayırlısıyla liseye başladım. 7. sınıfta hiç çalışmamdan dolayı yapabileceğimin çok altında bir puan yaptım ve malesef Fen lisesi hayaldan öte olmadı benim için. Şu an Bursa Milli Piyango Anadolu Lisesi'ndeyim. Amacım ilk senden itibaren iyi bir çalışma ortamı içinde olup, okul birincisi olmak ve Öss'de ham puan 280-285'in altına düşmemek. Önce iyi bir dershane gerekiyor bana konuları önceden bitirmem lazım ki soru çözmek için çok vaktim olsun. Nasıl bir çalışma ortamında olayım, olmalıyım? Hangi dershane önerirsiniz?
Ana bizim okul
lise 1 de dershaneye gitme.sadece sınavlara çalış okuldaki.lise 2 de gidebilirsin.birde daha lise 1 den çok gaza gelme.lise 1 ve 2 yi iyi geçir.sonra kasarsın.baştan kasmaya kalkarsan sıkılırsın öss senesi çalışmazsın sonra.
Ben de mezunların hafta içi ÖSS (YGS-LYS) kursu için Tan Dershanesi'ne yazıldım. İyi olduğunu söyleniyor, öneriliyor hep. Soruları ve yayın olanağı iyi, hocaları iyi, geçmiş yıllarda çıkardığı dereceleri çok.
Ancak ben daha 9. sınıf kursunda, sonraki yılların konularını işleyip erkenden bitirecek dershane olduğunu düşünmüyorum. Etütlerle, ek derslerle hâlledilebilir belki. Çünkü ara sınıf kursları genel olarak okulla paralel gitmeye çalışıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: dogancan-gs-
Arkadaşlar bu sene hayırlısıyla liseye başladım. 7. sınıfta hiç çalışmamdan dolayı yapabileceğimin çok altında bir puan yaptım ve malesef Fen lisesi hayaldan öte olmadı benim için. Şu an Bursa Milli Piyango Anadolu Lisesi'ndeyim. Amacım ilk senden itibaren iyi bir çalışma ortamı içinde olup, okul birincisi olmak ve Öss'de ham puan 280-285'in altına düşmemek. Önce iyi bir dershane gerekiyor bana konuları önceden bitirmem lazım ki soru çözmek için çok vaktim olsun. Nasıl bir çalışma ortamında olayım, olmalıyım? Hangi dershane önerirsiniz?
Bu kadar beyninizi dünyadan soyutlamayın , acıyorum gençliğe.
Hyaır, çok soyutlamıyorum zaten. Dediğim gibi çok sıkmadan, asosyal olmadan nasıl bir çalışma ortamında olmamın faydalı olacağını sordum.
İlk 1-2 sene kendin çalış. Hiç değilse başarılı şekilde idare edersin.