Şimdi Ara

Lisans Eğitiminden Ön Lisansa Geçiş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Benim için çok önemli bir konuda sizlere danışmak istiyorum. Ben lisede bilinçsizce dil bölümünü seçtim. Sonrasında ise aynı bölümden YKS'ye girdim. O dönem hedefim de yoktu aslında. Çevirmenlik okur önüme bakarım diye düşünüyordum ama öyle olmadı. Puanım çevirmenlik bölümü olan iyi üniversitelere yetmediği için İngilizce öğretmenlğini seçmek durumunda kaldım çünkü sınava sadece dilden girmiştim. Şu an İngilizce öğretmenliği birinci sınıf öğrencisiyim ama günler geçtikçe bu işi yapmak istemediğimi anladım, her ne kadar bu mesleğe sonsuz saygım olsa da (öğretmenliği seçmemin en büyük nedenlerindendir bu).


    Neyse, şu an yatay geçişi düşünüyorum ama ne yapacağımdan pek emin değilim zaten araştırmalarıma yeni başladım. İlk seferki gibi gelişigüzel iş yapmak istemiyorum ve maalesef sınava tekrar girme lüksüm yok. Elimde 427'lik dil puanı ve 313'lük tyt puanı var. Çeşitli sebeplerden dolayı çevirmenliği düşünmüyor sayılırım yani dil puanımla yapabileceğim pek bir şey yok. Elimde sadece tyt kalıyor. O da düşük sayılır ama neredeyse tüm ön lisans bölümlerine puanım yetiyor yine de ne yapacağımı bilmiyorum. Kafamda havacılıkla ve denizcilikle alakalı ön lisans bölümleri var. İkisine de ilgim var. Sizce ne yapmalıyım? Öyle bir geçiş yapmaya değecek bir bölüm var mı?








  • iki yıllık bir bölüme geçiş yapamazsınız. Sadece puanınıza uygun olarak bir dil bölümüne yatay geçiş yapabilirsiniz. Orada da hemen bütün dersleri tekrar almanız gerekir. Durumunuz sevimli görünmüyor. sadece dil puanınızın olması problemi zorlaştırıyor. Sınava tekrar girmek lüks değildir. Hedeflerinize ulaşmak için bir araçtır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.