Şimdi Ara

lipo pil yerine ne kullanabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
8.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gecenlerde çinden bir tane drone aldım ucuza aldım drone güzel ama şarjı 10 dakka zor gidiyor
    3.7V 380 mah lipo pil i var bunun yerine 5v powerbank kullansam sıkıntı olurmu
    bu da olmassa yerine ne kullana bilirim telefon bataryası olurmu acaba arkadaşlar bir yazdımcı olursanız sevinirim

bu dronun resmi

bu da pilin resmi

• İstediğin pili takabilirsin ama benim tavsiyem bitane nokia bataryası bul bataryanın uçlarına kabloyu lehimle ucuş süresi iki katını rahat geçecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takacagin pil her turlu 3.7v olmali. Daha yuksek voltaj zarar verebilir. Ancak daha yuksek kapasiteli pil daha cok agirlik demek. Agirlik artinca pil kapasitesini pili tasimak icin kullanacak. Ayrica bu tur ucuz oyuncaklar uzun sure calismak icin uygun degiller 10dk calisip motorun sogumasi gerek. Boyle kullanmak faydanizadir diye dusunuyorum.

• Yüksek amper lazım ve hafiflik lazım, powerbank gerekli amperli veremez ve çok ağır, ucuz olsun diye 18650 li ion pil taksan bile çok ağır gelir büyük ihtimalle, en doğru seçim yedek bir lipo pil daha almak.

• Arkadaşlar oncelikle hepize teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
    dediğiniz her şeyi denedim 5 6 çeşit batarya, powerbank, hepsininde akımı az geliyor droneyi çalıştırıyor ama biraz devirlenince yetmiyor akım az gelince drone kendini kapatıyor.
    galiba droneyi uzunsureli kullanmanın tek yolu iyi bir lipo pil almak
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanbyk58

Arkadaşlar oncelikle hepize teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
    dediğiniz her şeyi denedim 5 6 çeşit batarya, powerbank, hepsininde akımı az geliyor droneyi çalıştırıyor ama biraz devirlenince yetmiyor akım az gelince drone kendini kapatıyor.
    galiba droneyi uzunsureli kullanmanın tek yolu iyi bir lipo pil almak

bende quadcopterime batarya modifiye yapmaya çalışmıştım 800mahlık fotoğraf makinası pilide kullandım quadcoptere gaz verince fotoğraf mak bataryası kendini kapatıyor fazla akım çekildiği için kendini korumaya alıyor batarya , pil seçiminde mah değeri değil de C değerine bakarak pil seçim yapmak daha doğru olur bu C değeri nedir derseniz C değeri bataryanın anlık olarak verebilecehi mah değerinin katsayısı dır misal quadcopterin bataryası 150mah 20c değeri var yani anlık olarak kabaca 3.5A değer verebiliyor demek bu kadar yüksek akımı fototğraf makinası pili veremiyor patlama durumu olmaması açısından, quadcopter uçuş süresi 5dk falan sürüyor ve kendi pili uçuş bitiminde cayır cayır ısınıyor

• Telefon bataryasını açıp içindeki devre kartını iptal edin akım koruması var çoğunda. Onyn dışunda c değeri yine de yetersiz kalma ihtimali yüksek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Telefon bataryasını açıp içindeki devre kartını iptal edin akım koruması var çoğunda. Onyn dışunda c değeri yine de yetersiz kalma ihtimali yüksek

cep telefonu piline böyle bir müdahale edilirse patlama ihtimali yükselir can güvenliğini tehlikeye atmış oluruz malum telefon pillerinin kasasını demirden yapıyorlar ama bu quadcopterlerin pilleri ince aleminyum paketlere koyuyorlar bir anarmallik durumunda şişiyorlar
  • sadece hanım eller kullanıcısına yanıt
    Haklısınız aslında fakat lipo pil e müdahale etmek hiç bi şekilde güvenli değil zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Haklısınız aslında fakat lipo pil e müdahale etmek hiç bi şekilde güvenli değil zaten

ben lithium ion pillere müdahale etmedim zaten quadcopterin pili çıkartılabiliniyor pili çıkartıp yerine fot.mak pilini quadcopterinin altına yapıştırdım quadcopterin anakartından 2 adet kablo çıkarttım bu kablolarıda fot.mak piline tutturdum olay bundan ibaret bu yapılan işlemde bir tehli yok gibi geldi bana doğrudan bir müdahale olmadı fotoğraf makinasında hali hazırda kullandığım için pil uçlarını leğimlemedim
  • sadece hanım eller kullanıcısına yanıt
    Amaç dışı kullanmakta tehlikeli aslında hocam ama foto mak pili ni mh de olabilir

• Liponun ozelligi yuksek akim verebilmesidir.diger piller lipo kadar akim ihtiyacini karsilayamaz.rastgele taktiginiz 3.7 piller kisa devre olmus gibi isinip bozulur.lipo yuksek akim ve hafiflik yuzunden bu araclara takılıyor. Basit bi helikopteri adaptorle kaldirirken 10amper ve üstü cektigini test ettim.bi kac pil haric hiçbiri bu kadar akimi surekli veremez.onlarda agir oldugundab ise aramaz.mesela 18650 25a verebilenleri var ama agirlik yapar

• Hocam ben bu droneyi modifiye etmeyi düşünüyorum. Motorlarını şase yi felan buyutsem anakartin gucu yeterli sizce veya bu anakatin maksimum kaç volt a çıkabileceğini nekadar akıma dayana bilecağını olcmenin bir yolu varmi???

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanbyk58

Hocam ben bu droneyi modifiye etmeyi düşünüyorum. Motorlarını şase yi felan buyutsem anakartin gucu yeterli sizce veya bu anakatin maksimum kaç volt a çıkabileceğini nekadar akıma dayana bilecağını olcmenin bir yolu varmi???

şöyle dronun anakartında motor sürücü entegrelerinin isimlerini bulup internetten datasheet'den orada kaç amper ve volt sınırı olduğunu bakıp ona göre motor arayışına gidersin
  • Arkadaslar droneye normal lipo pile göre daha fazla akım veren bir pil taksam. Bir sikinti olurmu volt yine 3.7 olucak ama akımı fazla olucak

• C si yuksek lipo olur.zaten lipodan daha cok akimli pil yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.