Şimdi Ara

Lion update sonrası yavaş kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Lion 10.7.2 ve sonrası güncellemeler sonrası (Mountain lion dahil) kapanma süresinde ciddi uzamalar oluyor. Lütfen kapanma süresi sizin için önemli değilse gerisini okumadan ömrünüzün kalanını sizin için önemli işlere ayırınız size Allah selamet versin. Ben ve benim gibi internette bu konuya çözüm arayan ve macbook un en önemli özelliklerinden, ve yıllarca kullandığımız bazı diğer işletim sistemlerinden farklarından birinin bu 3 sn de kapanma özelliği olduğunu düşünüyosanız, aslında bu güncelleştirmelerin birtakım güvenlik açıklarını kapatacağını da hesaplarsak konu sizi de ilgilendiriyo demektir.
    Aslında benim bu konuyla ilgim şöyle başladı; Lion 10.7.2 de safari 5 küsür vardı ve ben bazı özellikleri değiştiremiyordum. Safari 6 ile bu mümkündü ama safari 6 için ise 10.7.4 güncellemesi gerekiyodu. Ben 3 aydır mbp kullanıyorum. Aslında bu topiği açmak bana da düşmez. Ama DH de bu konunun işlenmemei de hoş olmamış diyerek (arama sonrası) bu topiği açıyorum. 1.5 gb lık bir update, safari 6 güncellemesi ve flash güncellemesi yapdık. safari daha kullanışlı. Lionda ben bi fark göremedim. Daha az mı ısınıyo? Ben anlayamadım. Güvenlik açıkları kapandı mı? Hiç anlamadım. Ben her cihazda güncelleştirmenin bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğini biliyordum ama sorduğum arkadaşlar macbooklarda bunun sorun olmayacağını söylemişlerdi.

Türkçe internette çok fazla bilgi yok ama ingilizce kaynaklarda 10.7.4 olsun Mountaion lion olsun kapanma süresinin uzadığı söyleniyor. Macbook air de bile. Bu güncelleme sonrası daha fazla log ilave olduğunu kapanmanın bu yüzden uzadığını belirtiyorlar. Bende bu süre 3 snden 22 sn e çıkdı. SSD sonrası kısalıyormuş ama şu an durum böyle. Update düşünen arkadaşların haberi olsun. Benim time machine yedeğim yok olsa başa dönerdim. O kadar rahatsızım yani. Ofis v.s bi sürü de program yükledik. Tekrar 10.7.2 Lion yükleyip o programlarla da uğraşmak istemiyorum. Sırf harici disklere NTSC formatında veri yazabilme programları için bile yarı günüm gitmişti.

Bilgilerinize arz olunur.

• Doğru diyorsun, ben diğer konuda 22 saniyede kapansa ne olur demiştim gerçi. Benim için kapanıyormu kapanmıyormu bu önemli. Kapa dedikten sonra başında beklemiyorum neticede.

Bunun dışında evet bir yavaşlama olduğu gerçek. ML de de aynı sorunun olduğu da gerçek. Aslında açılışlarda sorunlu. Çekirdek tampon belliği devre dışı geliyor standart olarak, parametre ile aktif oluyor ama bu sefer de az da olsa rasgele çeşitli KP ler meydana geliyor açılış sırasında.

Kapanışın sebebi bazı çekirdek servislerin halen ben aktifim uyarısı göndermesi. CPU Kill işlemi gerçekleşmiyor bir türlü. Konsol çıktısından görebiliriz zaten.

com.apple.coreservices.appleevents 61 Job is active: PID is still valid

Şeklinde uyarılar var. Sanırım buda Geetkeeper dalgasıylan alakalı bir güvenlik olayı. Bişeyleri tam kapatmak için bir bekleme yapıyor.

Bakalım ne çıkacak altından.

• Tekrar selam @2smoke kardeşim
    Tabii asıl derdim ve korkum yavaş yavaş bu işletim sisteminin de bize artık baygınlık geçirten diğerlerine benzemesi. Bu ciddi bi farkdı çünkü. Konunun beni üzen kısmı bu. Dediğim gibi geçeli 3 ay olmasına rağmen hem cihaz hem os den memnunum.
  • Arkadaşlar yukarıda bahsettiğiniz problemi olan arkadaşlar aşağıdaki adımları yapabilirmi

1) finder menüsünden ''go'' sonrasında ''go to folder'' tıklayın

2) açılan adres çubuğuna /Users/''kullanıcı adınız''/Library yazıp enterlayın (türkçe sistemlerde sorun çıkartabilir dili ingilizceye cevirip deneyin)

3) açılan klasördeki Caches ve log klasörlerinin içeriğini çöp kutusuna atın (korkmayın bunlar windows tarafındaki temp klasörü gibi ıvırzıvırları barındırır, çoğaldıklarında uygulamalarınızda ve cihazın çalışma performansını düşürürler)

4) cihazınızı yeniden başlatıp çöp kutunuzu boşaltın. %20-%30 gibi performans artışları beklememelisiniz. zira açtığınız her uygulamanın burda birtakım çerezleri vardır ve sizin silmenize rağmen zamanla kendilerini yenileyeceklerdir. Hissedilir bir performans artışı yaşamanızı sağlar sadece.

saygılar...

• Arkadaşlar ben bu konuyu yanlış yere açmışım. Mac OS X diye bir bölüm varmış,oraya nasıl taşıyabilirim acaba?
  • Sorunun olası çözümünü mac os x konusu altında verdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.