pardusta kipa da dahil olmak üzere beryl ile ilgili ne varsa kurdum nividia kartlarda biraz araştırma ile hemen hemen sorunsuz kuruluyor ayrıca bir de 3d plugin efekti var görmeye değer iki video yaptım ve yutoobe de http://www.youtube.com/watch?v=7_pKuc552iA diğeri sıra bekliyor(3d pluginli olan)
peki kim bana sıfır kurulmuş bir suse için gereken berly dosyalarını upload eder?
ekran kartını tanıyor suse... 3d bilmemne vardı unuttum ne olduğunu :S desktop efects menüsünde, o enabled olarak gözüküyo xgl yükleyince..
sanırım berly için compiz yine gerekiyor o zaten cd de paket olarak var yast dan kurulumunu yapmak basit berly nin sitesi çökmüş bulamıyorum kurulum dosyalarını gerekenleri biri upload edip bikaç dosya varsa hangi sırayla yapacağımı sölerse sevinirim.
birde msj larınızda çok değişik kavramlarda şeyler yazıyosunuz ben linux dünyasına yabancıyım biraz anlayamıyorum birazdaha açıklayıcı dille yazarsanız hem ben hemde benim gibi olan diğer arkadaşlar faydalanır...
www.psikopat.wordpress.com
arkadaş burayada bi bakın..madem bu kadar çok linuxcu bulduk...sanırım sizlerle iyi anlaşıcaz...
Merhaba ben linuxe yabancıyım bu pardusa nasıl yaptığınızı (nasıl kurulduğunu, nelerin gerekli olduğunu) anlatabilir misiniz ?
Hem herkese yardımınız dokunur.
Şimdiden teşekkürler.
Evet buda suse 10.2 benim denemelerim
Suse GNOME ile daha asil bence. Birk aç güne ben de bir şeyler ekleyebilirim sanırım.
selamlar cok saglam işletim sistemi walla ,, ama ben acemiyim bu sistemi nasıl kuracagız win xp war benim makinada ubuntu 6.10desktop diye bir dosya indirdim (ubuntu nun sitesinden)zipli 700 mb ,bunun içini cd ye bastım ama bir türlü kurulum yapamıyorum,,,, kaçırdıgım nokta nedir.. ubuntu yazan 700 lük veri aslında linux un kurulu oldugu bir bilgisayaramı updete yapılıyor, yoksa bu çektigimşey winxpgibi direkkendini cd den kurabilirmi yardım yardım :)
quote:
Orjinalden alıntı: atv
selamlar cok saglam işletim sistemi walla ,, ama ben acemiyim bu sistemi nasıl kuracagız win xp war benim makinada ubuntu 6.10desktop diye bir dosya indirdim (ubuntu nun sitesinden)zipli 700 mb ,bunun içini cd ye bastım ama bir türlü kurulum yapamıyorum,,,, kaçırdıgım nokta nedir.. ubuntu yazan 700 lük veri aslında linux un kurulu oldugu bir bilgisayaramı updete yapılıyor, yoksa bu çektigimşey winxpgibi direkkendini cd den kurabilirmi yardım yardım :)
O indirdiğin dosya zip dosyası değil .iso uzantılı cd kalıp dosyası.Bu dosyayı kullandığın cd yazma programından kalıbı diske yazdır diyerek yazdırman lazım.Yoksa önyüklemeli olmaz.Bu arada ubuntu 7.04 çıktı.En iyisi sen onu indir.Unutma indirdiğin dosyayı kesinlikle arşivleme programları ile açma.
of cok iyi yaw dediğin gibi aptım 7 olan yeni versiyonu indirdim image cd olarak bastım we yükledim gerçekten heyecan werici:) bunu simdi youtube de izlediğimiz videolardaki gibi şenlendirmek lazım bu arada benim ubuntu türkçe iyi walla :)
bu arada sag alt köşede 2 adet masa üstüm görünüyor 4 adet küp şeklinde olmuyor.. ilk yaptıgımda olmuştu ? pencerelerde effect var ama küp olmuyor küp için daha önceden 4 adet oluyordu ,,yanlış nerede acaba ?
peki berly nedir sonradan kurulan bir paketmidir ?
forumdan gene ses yok evet sonradan kurulan bir pakettir :) -yada ilk install da berly li ubuntu kurmak gerekiyor, sonradan üstüne nasıl kuracagız bunu bilen warmıdır?
quote:
Orjinalden alıntı: atv
forumdan gene ses yok evet sonradan kurulan bir pakettir :) -yada ilk install da berly li ubuntu kurmak gerekiyor, sonradan üstüne nasıl kuracagız bunu bilen warmıdır?
sanırım bunlar çok işine yarayacak (Türkçe anlatım)
eğer linux ile yeni tanışıyorsan mandriva'nın free versiyonu var ve xgl birlikte geliyor.kurulumu yaparken 3d masaüstünü seçiyorsun sadece ama beni dinlersen biraz kurcala yaparsın
cok sagolasın :) ben ubuntu 7 yi kurdum 3 boyutlu masa üstüm we jelibom tarzında pencerelerim war :) ama bu berly dedikleri bu 3 boyut olayını dahada bi çıldırtıyor galiba onunla uğraşıyorum :) gelişmleri anlatırım burda:)
bende xgl+beryl kurmak istiyorum ama linux konusunda acemiyim.biryerde kurulum nasıl yapılacağını buldum ama konsol u açamıyorum.konsol nerden nasıl açılıyor bana yardımcı olumusunuz ?
uygulamalar donatılar uc birim diye bişey war o olsa gerek
ubuntu için mi bu konsol a giriş ben ubuntu kuracam tekrar.birde xp olan hdd me bulaşmak istemiyorum ubuntuyu kurunca kaldırmak için fdisk çekmek gerekiyo.4 GB lık bir hdd daha war bende acaba bu 4GB kurulum için yeterli mi ?