Şimdi Ara

Linux (Ubuntu) Detaylı rehber [Anakonu] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: intifada54

ubuntuda itunesi randımanlı çalışan varmı
    açılıyo fakat icraat yok

Pek anlayamadım ama döğru söylüyorsunuz ubuntu sanki üstteki uygulama çubuğunu mac ostan çalmış koyulabilen alt bar mac ostan düşünmek lazım bir de yazılım merkezi yapmışlar ancak benim hoşuma gitti :D
  • microlap kullanıcısına yanıt
    hocam yanlış anlaşıldım 9.04 sürümünden beri ubuntu kullanıcısıyım pc de başka sistem yok
    demek istediğim apple kendi yazılımı var itunes
    sadece mac ve pc için kurulum var
    ben yükledim playonlinux+wine ile fakat verimsiz çalışıyo
    bunu ubuntuda düzgün çalıştırabilen varmı
    bikaç video mevcut sadece kurulumu gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: intifada54

hocam yanlış anlaşıldım 9.04 sürümünden beri ubuntu kullanıcısıyım pc de başka sistem yok
    demek istediğim apple kendi yazılımı var itunes
    sadece mac ve pc için kurulum var
    ben yükledim playonlinux+wine ile fakat verimsiz çalışıyo
    bunu ubuntuda düzgün çalıştırabilen varmı
    bikaç video mevcut sadece kurulumu gösteriyor

bence ilk önce ubuntu 13.04 ü kurmalısınız biraz eski sistem kurduktan sonra deneyin openarena adlı oyun yazılım merkezinden indirin iyi oyun wine ve playonlinuxtan bde şikayetçiyim verim yok :AdSsD:ASDS

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: microlap
    Bir gün ne demek istediğimi anlayacaksınız bir gün

Bak değerli kardeşim yardım etmek istiyorsun insanlara ama böyle insanların ne demek sitediğini anlamadan ve yeterli bilgi sahibi olmadan bunu yapmak yanlış. Yukarıdaki arkadaş sana iTunes'le ilgili bir soru sormuş ancak sen oyunlardan, ubuntu'daki global menü özelliğinden falan bahsediyorsun. Böyle olmaz. Ben de bilgisayarımda linux dağıtımları kullanan birisiyim, çok şükür az çok da bilgimiz var. Burda yaptığın doğru değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hckr

quote:

Orijinalden alıntı: microlap
    Bir gün ne demek istediğimi anlayacaksınız bir gün

Bak değerli kardeşim yardım etmek istiyorsun insanlara ama böyle insanların ne demek sitediğini anlamadan ve yeterli bilgi sahibi olmadan bunu yapmak yanlış. Yukarıdaki arkadaş sana iTunes'le ilgili bir soru sormuş ancak sen oyunlardan, ubuntu'daki global menü özelliğinden falan bahsediyorsun. Böyle olmaz. Ben de bilgisayarımda linux dağıtımları kullanan birisiyim, çok şükür az çok da bilgimiz var. Burda yaptığın doğru değil.

Merak etme ne yaptığımı biliyorum

• Konuyu şöyle bağlayayım.Arkadaşımız sürüm çeşitliliğini kolay izah için çekirdek demiş.çünkü sadece ubuntuda bile aynı dğıtımın 3-4 çeşit sürümü var.KDE, xfce gibi...bunları kubuntu, xubuntu gibi isimler verilmiş, ayrıca Mint, Pardus gibi dağıtımlar da cabası
    Bu yüzden neyin ne olduğunu buradan değil direk bir dağıtımın kendi sitesi ve forumunda öğrenmenizde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: minolta35

Konuyu şöyle bağlayayım.Arkadaşımız sürüm çeşitliliğini kolay izah için çekirdek demiş.çünkü sadece ubuntuda bile aynı dğıtımın 3-4 çeşit sürümü var.KDE, xfce gibi...bunları kubuntu, xubuntu gibi isimler verilmiş, ayrıca Mint, Pardus gibi dağıtımlar da cabası
    Bu yüzden neyin ne olduğunu buradan değil direk bir dağıtımın kendi sitesi ve forumunda öğrenmenizde fayda var.

saolasın :)
  • Bir üniversite öğrencisi tesadüfen mi keşfetmiş ?
    Mamut fosili mi arkadaşım bu tesadüfen keşfetsin ?

Son kullanıcılar için linux tek başına bir şey ifade etmez. Tam bir işletim sistemi olmadığı gibi kernel'den de ibaret değildir. Ama üzerine kurulacak sistem ve masaüstü ortamı olmadan da işletim sistemidir yorumu yapılabilir.

Ayrıca bilişim dünyasında yalnızsan eğer, geliştirdiğin teknolojinin ne kadar iyi olduğunun bir önemi yoktur. Finansal destek olmadan sadece bağımsız geliştiricilerin çabalarıyla plansız programsız kendi kendine yürüyen bir proje. Hala nasıl ayakta anlamak zor. Demek istediğim, kullanıcılar çeşitlilik ister ve bu da öyle store falan açmakla olacak iş değil. Eğer Battefield'ı, Crysis'i oynayamayacaksam kernel kimin umrunda diye düşünür. Performans konusu da tamamen yalan. Linux hantaldır, sistemi yorar, bakınız android. O da linux tabanlıdır ve tam bir ram canavarı.
    Zaten bu özgür yazılım olayına da anlam veremiyorum. Milyon satır kod yaz sonra beleş isteriz diye tuttursun millet. Microsoft'u eleştirir durur linuxçular. Adam ticari bir şirket sonuçta, para kazanmak için yapıyor bu işi. Özgür yazılım diye tutturmuşlar. Arkadaş niye yazdığım kodu göstereyim sana?

Netice de yakında senin de linux hevesin geçecektir diye düşünüyorum.

• arkadaşlar Windows işletim sistemi içerisinde kurulu VirtualBox programında sanal makine oluşturulurken, kullanıcı yeni bir sanal harddisk oluşturabilmektedir. Bu diskin oluşturulması esnasında sizin fiziksel diskinizin boyutundan bağımsız olarak (örn: 320 GB lık diskiniz var) minimum 4 MB maksimum 2TB lık sınır belirlenmiştir.
    Neden bu sınırlar seçilmiştir, sebebini açıklayınız. yaklaşık 1 haftadır bunu araştırıyorum bilen biri varsa yardımını bekliyorum çok acil
  • linux un ram veya kaynak canavarı olduğunu düşünmüyorum, android dışında. aynı bilgisayarda ubuntu ve windows 7 kurulu. hemen hemen aynı işlemler ve programlarla windows yaklaşık 1.7 gb ram harcarken ubuntu 900 mb ram kullananmakta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

linux un ram veya kaynak canavarı olduğunu düşünmüyorum, android dışında. aynı bilgisayarda ubuntu ve windows 7 kurulu. hemen hemen aynı işlemler ve programlarla windows yaklaşık 1.7 gb ram harcarken ubuntu 900 mb ram kullananmakta.

KDE masaüstü ile kullanırsanız bu ram kullanımı Windows'un da üzerinde olabilir.
    Bu yüzden Linux tek bir masaüstü ile değil de bir çok masaüstü ile kullanılabiliyor. Eğer ram kullanımı sizin için problem ise daha hafif masaüstleri kurabilirsiniz..
    Ayrıca şu başlığa da bir göz atın isterseniz

Link

• Şimdi ben Ubuntu kursam, uTorrent, WinRAR, Winamp, Daemon Tools, Ares, Spotflux, iTunes, Picasa, Photoshop ve CorelDraw programlarını kurabiliyor muyum?

Bunların muadili değilde bizzat bu programları?

Mkv film izleyebiliyor muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük İskender -- 18 Ekim 2013; 13:25:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

Şimdi ben Ubuntu kursam, uTorrent, WinRAR, Winamp, Daemon Tools, Ares, Spotflux, iTunes, Picasa, Photoshop ve CorelDraw programlarını kurabiliyor muyum?

Uygulamalrın muadili var

.mkv en iyi linux da seyredersiniz

Özekllikle düşük cache bellek işlemci ve ram li makinelerde

Player/codec bile gerek olmaz.

Linux zaten kurulum sonrası donanım / yazılım güncellemesi ve market e sahip

Apple itunues / foto işleme hkk bilgim yok

Web / multimedia / güvenlik sorunsuz

• quote:

Şimdi ben Ubuntu kursam, uTorrent, WinRAR, Winamp, Daemon Tools, Ares, Spotflux, iTunes, Picasa, Photoshop ve CorelDraw programlarını kurabiliyor muyum?

Torrent için bir çok istemci mevcut; Transmission, Deluge, Qbittorrent gibi.
    Winamp yerine Audacious'u kullanabilirsiniz, bir çok eklentiye sahip.
    Daemontools yerine AcetoneISO kullanılabilir, hatta Linux Mint'de varsayılan olarak sağ-tık tuşunda ISO dosyalarını bağlamak için bir seçenek mevcut.
    http://forum.donanimhaber.com/m_82392778/tm.htm
    Winrar'ı kurmanıza gerek yok, bir çok dağıtımda p7zip kurulu geliyor ve file-roller isimli uygulama ile sağ-tık menüsünden kullanılabiliyor.
    Ares'in Wine ile kurulabilen bir Linux sürümü mevcut.
    http://sourceforge.net/projects/areslinux/files/Ares%20Linux%201.0/
    Spotflux yerine Tor kullanılabilir.
    iTunes yerine Banshee, GtkPod denenebilir.
    Picasa yerine Shotwell uygun olabilir.
    Photoshop Wine ile çalıştırılabiliyor. (Not : portable sürümlerini kurmak ve çalıştırmak daha kolay)
    http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=35737.0
    Gimp şu an için Photoshop yerine kullanılabilecek en iyi alternatif, basit resim düzenleme için Pinta kullanılabilir.
    Inkscape, Coreldraw için güzel bir alternatif sayılabilir.
    Daha fazla alternatif uygulama için aşağıdaki bağlantı incelenebilir.
    http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=26763.0

İlla bu uygulamalar olsun diyorsanız Linux size uygun bir ortam olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 18 Ekim 2013; 14:58:07 >

• quote:

utorrent var.
    winRAR yok, muadilleri var.
    winamp yok. muadilleri var.
    daemon tools yok. ihtiyac yok cunku.
    ares yok. muadili var mi bilmiyorum.
    spotflux yok.
    itunes yok. muadilleri var.
    picasa yok. muadilleri var.
    photoshop yok. GIMP var.
    coreldraw yok. Inkscape var.

Mkv izleyebiliyorsun.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar, Ubuntu Elemantary OS'yi kurdum sizin cevaplar gelmeden önce. Youtube'daki videoyu oynatmadı, Flash Player güncellemesi istedi. Güncellemeyi yükledim ancak yine de açmadı. "dconf editor" uygulamasını kurdum pencere köşesindeki kapatma yerini sağ tarafa almak için, ancak programı bulamadığımdan açamadım. Sabırla ve internetten de yardım alarak yaklaşık 2 saat bu sorunları çözmeye çalıştım ancak beceremedim. Bence Ubuntu hiç "user friendly" değil. Ha keşke tüm versiyonları bir araya gelip efsane bir işletim sistemi yapıp bizi de kökten Windows'tan kurtarsalar.

Bi de merak ettiğim konu, yukarıda saydığım programlar neden Linux sistemine çıkarılmaz?
  • Benim ubuntu youtube uygulamasını OTOMATİK indirdi.

Eğer ilgili WEB SAYFASI için uygulaması varsa , kendisi bilgi verip indiriyor.

Ubuntu 13.10

• Mint'te Yahoo toolbarı nasıl kaldıracağım bir türlü bulamadım?

Bir de Driverlarımı nasıl yükleyebilirim, driverlar listesi boş görünüyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

Mint'te Yahoo toolbarı nasıl kaldıracağım bir türlü bulamadım?

Bir de Driverlarımı nasıl yükleyebilirim, driverlar listesi boş görünüyor..

Yahoo araç çubuğundan kasıt arama motoru eklentisi olsa gerek.
    Firefox sağ üst köçesindeki arama kutucuğunun başındaki simgeye tıklayın.
    Arama Motorlarını yöneti seçin ve istediğiniz arama motorunu kaldırın.
    Aşağıdaki bağlantıdan google.com.tr arama motorunu ekleyebilirsiniz.
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/googlecomtr/?src=search

Ek sürücüler Nvidia - ATI gibi ekran kartı donanımlarının kapalı kaynak sürücülerini yüklemeniz mümkün.
    Sisteminizde Intel ekran kartı varsa herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok.
    Kurulum sırasında sürücüler otomatik olarak yüklenmiştir.

Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırıp paylaşırsanız bir yorumda bulunma imkanı olabilir.

lspci 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 3 Kasım 2013; 17:35:11 >

• Selam beyler ubuntu yükleyeceğim şimdi masaüstüne de cahillik başa bela naparsınız :) ati ekran kartım var bunun driver ı hazır gelmiyor sanırım ben yüklüyeceğim manuel =?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.