Şimdi Ara

Linux mu ? Windows mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
11.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birkaç gün önce bir tane Monster notebook aldım. Işletim sistemleri seçenekleri arasında orjinal windows 7 seçenekleri mevcuttu. Ama seçmedim. Çünkü windows 8 çıktı çıkacakken windows 7'ye 330TL vermek biraz saçma geldi. Linux'u ücretsiz olarak veriyorlar. Bende o şekilde bıraktım. Bense daha önce Linux'u hiç kullanmadım. Yani Linux hakkında hiç bilgim yok desem yeridir. Onun için aklımda soru işaretleri mevcut. Sizce web tasarımı photoshp gibi programlar kullanıp sosyal kullanıcı olan bana (ara sıra pes ve fifa oynarım) Linux işletim sistemi yarar mı yoksa windows 7 mi temin etmeliyim ? Bu konuda bana biraz fikir verir misiniz ?

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goçıçı -- 28 Kasım 2011; 18:50:42 >

• Linux'un orjinal sürümü yoktur. Ücretsizdir zaten dağıtımlar (bir-iki tane istisna hariç)

Eğer Ubuntu,Mint,Pardus gibi bir dağıtım varsa kolaylıkla kullanabilirsin.

Yeni bilgisayarın da hayırlı olsun
  • aldığın Yeni sürüm üst düzey notebook ise driver sorunu yaşayabilirsin . linux sürücülerinin çıkması zaman alabiliyor.
    Mandriva ve suse linux benim içinde olmazsa olmazlardan .bir yıldır hp i5 notebookda wifi ve ekran sürücüsü sürücü sorunu yaşadım .sonunda i3 lenovo alarak linux sorununu çözebildim

photohopu çalıştıramazsın.profesyonelce kullanıyorsan muadillerine hemen alışamazsın .en iyisi Bir yerlerden windows 7 download edip öylece kullan .linuxuda daha sonra devreye sokarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fauconni

aldığın Yeni sürüm üst düzey notebook ise driver sorunu yaşayabilirsin . linux sürücülerinin çıkması zaman alabiliyor.
    Mandriva ve suse linux benim içinde olmazsa olmazlardan .bir yıldır hp i5 notebookda wifi ve ekran sürücüsü sürücü sorunu yaşadım .sonunda i3 lenovo alarak linux sorununu çözebildim

photohopu çalıştıramazsın.profesyonelce kullanıyorsan muadillerine hemen alışamazsın .en iyisi Bir yerlerden windows 7 download edip öylece kullan .linuxuda daha sonra devreye sokarsın.

Merhaba,
    Aldığım notebook bana göre üst düzey:
    i7 2820QM; 8MB işlemci
    HD 6990M 2GB Ekran kartı
    120GB SSD + 750GB HDD
    16GB RAM

O zaman windows bulmak en mantıklısı. Windows 8'e şimdi biraz baktım da tam sürüm 2012'nin sonbahar ayında yayınlanacak felan deniyor. Bu konuda sizin bir bilginiz var mı ? Tam sürüm yayınlanmadan önce alışabilmek için şuan yayınlanan windows 8'i indirip kurmamı tavsiye eder misiniz ?
    Windows 8 için bir link buldum ama isterseniz bakın. Hangisini indirmemi tavsiye edersiniz. Link
    Ayrıca sizce windows 8'de sürücü sorunu yaşar mıyım ?

• Ben Win 8 kullanıyorum. Alışmak zaman alıyor ama win 7'den daha hızlı. En büyük sorun her programla uyumlu çalışmıyor. Her programın birkaç tane muadili var. Biri çalışmazsa diğeri çalışıyor. Ama alışmak zaman alıyor.

Win7 nin üstüne win8 kurup ikisini de kullanmak daha mantıklı gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Ben Win 8 kullanıyorum. Alışmak zaman alıyor ama win 7'den daha hızlı. En büyük sorun her programla uyumlu çalışmıyor. Her programın birkaç tane muadili var. Biri çalışmazsa diğeri çalışıyor. Ama alışmak zaman alıyor.

Siz yukarıdaki verdiğim linkteki hangi windows 8'i indirdiniz ?
  • Buradan indirdim. Ama çok oldu. 20-30 gün kadar oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 28 Kasım 2011; 23:32:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goçıçı

quote:

Ben Win 8 kullanıyorum. Alışmak zaman alıyor ama win 7'den daha hızlı. En büyük sorun her programla uyumlu çalışmıyor. Her programın birkaç tane muadili var. Biri çalışmazsa diğeri çalışıyor. Ama alışmak zaman alıyor.

Biraz aciklarmisiniz ozelliklerini?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesturk54

quote:

Orijinalden alıntı: Goçıçı

quote:

Biraz aciklarmisiniz ozelliklerini?

Neyin ozelliklerini ?
    Win 8 mi? Dizustu mu ?
    Dizustuyse;
    İslemci 2820QM; 8MB
    Ekran karti 2Gb HD 6990M
    120Gb SSD + 750Gb HDD
    16 Gb RAM

• Windows 8 Developer Preview with developer tools English, 64-bit (x64) program geliştiricilerine uygun bir sürüm.

Yazılım geliştirici değilseniz diğerlerinden bilgisayarınıza 32bit veya 64bit (işlemciniz destekliyorsa) indirip kurabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

Windows 8 Developer Preview with developer tools English, 64-bit (x64) program geliştiricilerine uygun bir sürüm.

Yazılım geliştirici değilseniz diğerlerinden bilgisayarınıza 32bit veya 64bit (işlemciniz destekliyorsa) indirip kurabilirsiniz.

16 ram diyor 32 bit diyorsun :)
    -------------

Yahu bu cihazın amacı nedir ben anlamadım. O kadar abartı parçalar varki. Arkdaşın söylediği işler bu cihazın yarısından daha az bir cihazla roket gibi yapılır. 16 ram pffff, ben daha 8 in 5 ini dolduramıyorum gigabyte lık dosylarla çalıştığım halde MAC te. Windows desen oyun oynuyorum 4GB zor bela doluyor. 16 GB ile ne yapılır çok merak ediyorum. 16 ram alana kadar 8 ram alıp geri kalan 8 in parası+750HDD nin parası ile bir SSD daha taktırsan, yada hepsinin yerine tek 512 SSD taktırsan cillop gibi olurdu. Şimdi sistemi ssd ye kuracan, geri kalan şeyleri mekanik diske. E ne anladım ben bu işten. Yani dünya para harcamışın ama boş olmuş biraz.

Güle güle kullan ne diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 29 Kasım 2011; 14:21:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Windows 8 Developer Preview with developer tools English, 64-bit (x64) program geliştiricilerine uygun bir sürüm.

16 ram diyor 32 bit diyorsun :)
    -------------

Yahu bu cihazın amacı nedir ben anlamadım. O kadar abartı parçalar varki. Arkdaşın söylediği işler bu cihazın yarısından daha az bir cihazla roket gibi yapılır. 16 ram pffff, ben daha 8 in 5 ini dolduramıyorum gigabyte lık dosylarla çalıştığım halde MAC te. Windows desen oyun oynuyorum 4GB zor bela doluyor. 16 GB ile ne yapılır çok merak ediyorum. 16 ram alana kadar 8 ram alıp geri kalan 8 in parası+750HDD nin parası ile bir SSD daha taktırsan, yada hepsinin yerine tek 512 SSD taktırsan cillop gibi olurdu. Şimdi sistemi ssd ye kuracan, geri kalan şeyleri mekanik diske. E ne anladım ben bu işten. Yani dünya para harcamışın ama boş olmuş biraz.

Güle güle kullan ne diyelim.

Merhaba,
    Tasarım konusunda ileri düzey çizimler için 16GB RAM idealdir. Bunu ayrı bir kenara koyuyorum. Gel gelelim SSD konusuna. Sanırım siz hiç SSD kullanmadınız ya da fiyatlarından fikriniz yok. 1.'si Monster'da 512Gb SSD yok. 2.'si Sata III 240Gb SSD 1.250TL kalmış ki siz 512Gb SSD'lerden bahsediyorsunuz. Lütfen rica etsem bana 750Gb HDD + 8GB 1333'lük RAM fiyatını 1.250TL'ye eşitler misiniz ?

Hatta durun ben sizi yormadan hesaplama yapım:
    750GB 7200rpm HDD 300TL (monster'da)
    8GB RAM 200 TL (monster'da)
    Bunlara KDV'leri eklersek 540TL yapar. Hadi yuvarlayalım 550TL Yaptı. 240'lik SSD 1.250TL ise 480'lik SSD 2.500TL yapar. Bendeki SSD (I. HDD olduğu için) 375TL KDV ile 400TL diyelim ne yaptı: 950TL yine yuvarlayalım: 1.000TL Yaptı. Hadi diyelim I. HDD odur budur derken 240Gb'lik SSD'yi attım aynı fiyata. Size göre 512'ydi. Yani sizin dediğinizin yarsını dahi atamıyorken siz bilip bilmeden neyden bahsediyorsunuz ?

Hadi geçiyorum herşeyi 240Gb SSD taktım diyelim. Depolamayı nereye yapacağım ? HDD II'yi de depolama için kullanmam gerekecek. Yani minimum 250TL'ye de 500GB HDD alacağım.(KDV Dahil değil) 1.250TL'nin 250'sini yuvarlamıştık onu bir şekilde hallettik diyelim peki bu ? Bu 250TL ne olacak ? Ram azacak fiyat 1/15 hatta 2/15 oranında artacak. Ha performans derseniz o da artacak ama bu kadar ücrete o kadar performans az bence ki ileride çizimlerde sorun yaşayacağım.

Lütfen yorum yapmadan önce konuyu bir açın biraz araştırın sonra yorum yapın. Aklınıza geleni yazmayın.
    Not: Bahsi geçen monsterin linki.
    Saygılarımla,

• Bak canım, benim konu araştırma lüksüm yok. Bizzat kendim yıllardır grafik/tasarım ile uğraşan, bir çok yabancı arkadaşla çalışan ve neyin ne olduğunu bilen birisiyim, önerin için sağolasın.

Eğer böyle bişeye merak saldıysan;

Öncelikle mobil cihazda tasarım yapılmaz. Çünkü kimse en az 5 kat daha ucuza ve en az 5 kat daha güçlü bir PC almak varken loptopa dünya para bayılmaz. Ancak işi bittikten sonra sunum yapabileceği bir cihazı olabilir tabiki.

Bir tasarımın 16GB ram'e ihtiyaç duyması için 10 kişilik ekip gerekir, bir kişi o tasarımı 5 senede anca yapar, yapana kadar da cihaz eskir zaten. (Burdaki 5 sene mecazdır yanlış anlama.) Çalışırken 16Gb ram istiyorsa kaydedince en az 200GB lık dosya çıkar ortaya. Bu durumda gerçekten merak ederim ne tasarladığını ??

Elindeki cihazın ekran kartı mobildir, gerçek 6990 nın yarısından biraz fazla hızlıdır. Lakin mekan farkından aşırı ısınır. Bunun dışında tasarım için kullandığında o 16GB ram kullanan tasarım için 1 ayda anca tepki verir. Çünkü bu kadar büyük işlerlen uğraşan tasarımcı gider quadro yada firegl bir ekran kartı kullanır. Bırak normal PC ye takılan kartı, mobil kart ile tasarım yapılmaz. Yapıcam diyenede Allah kolaylık versin :)

Yine aynı şekil işlemcin içinde geçerli.

Kıssadan hisse her önüne gelen insanı bir şey bilmiyor zannedip hemen atlama üstüne. Elindeki cihaz dediğin güçte tasarım yapacak özelliğe sahip değil. Ancak günümüz oyunlarını oynarsın bir sıknıtı yok.

Zaten benim eleştiri yaptığım tek nokta ram miktarı. Kötü bişey yazmdım, 8 ram fazlasıyla işini görürdü. Diğer 8+750 yi de elinde ki SSD den bir tane daha alsaydın anlamında yazdım.

Hadiyn bakalım hayırlı tasarımlar sana.

• @2smoke
    arkadaşa özel cevap yazmamıştım.
  • quote:

@2smoke
    arkadaşa özel cevap yazmamıştım.

ok, olabilir, yanlış anlamışımdır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Bak canım, benim konu araştırma lüksüm yok. Bizzat kendim yıllardır grafik/tasarım ile uğraşan, bir çok yabancı arkadaşla çalışan ve neyin ne olduğunu bilen birisiyim, önerin için sağolasın.

Eğer böyle bişeye merak saldıysan;

Öncelikle mobil cihazda tasarım yapılmaz. Çünkü kimse en az 5 kat daha ucuza ve en az 5 kat daha güçlü bir PC almak varken loptopa dünya para bayılmaz. Ancak işi bittikten sonra sunum yapabileceği bir cihazı olabilir tabiki.

Bir tasarımın 16GB ram'e ihtiyaç duyması için 10 kişilik ekip gerekir, bir kişi o tasarımı 5 senede anca yapar, yapana kadar da cihaz eskir zaten. (Burdaki 5 sene mecazdır yanlış anlama.) Çalışırken 16Gb ram istiyorsa kaydedince en az 200GB lık dosya çıkar ortaya. Bu durumda gerçekten merak ederim ne tasarladığını ??

Elindeki cihazın ekran kartı mobildir, gerçek 6990 nın yarısından biraz fazla hızlıdır. Lakin mekan farkından aşırı ısınır. Bunun dışında tasarım için kullandığında o 16GB ram kullanan tasarım için 1 ayda anca tepki verir. Çünkü bu kadar büyük işlerlen uğraşan tasarımcı gider quadro yada firegl bir ekran kartı kullanır. Bırak normal PC ye takılan kartı, mobil kart ile tasarım yapılmaz. Yapıcam diyenede Allah kolaylık versin :)

Yine aynı şekil işlemcin içinde geçerli.

Kıssadan hisse her önüne gelen insanı bir şey bilmiyor zannedip hemen atlama üstüne. Elindeki cihaz dediğin güçte tasarım yapacak özelliğe sahip değil. Ancak günümüz oyunlarını oynarsın bir sıknıtı yok.

Zaten benim eleştiri yaptığım tek nokta ram miktarı. Kötü bişey yazmdım, 8 ram fazlasıyla işini görürdü. Diğer 8+750 yi de elinde ki SSD den bir tane daha alsaydın anlamında yazdım.

Hadiyn bakalım hayırlı tasarımlar sana.

Tekrardan merhaba,

Öncelikle şunu düzeltmek istiyorum ben üstünüze saldırmadım. Sadece konuyla ilgili verdiğiniz yanlış bilgiyi düzeltmek istedim. Ha bunu kırıcı olarak yaptıysam da özür dilerim.

Böyle bir sistemi dizüstünde kurmamın tek sebebi üniversite öğrencisi olmamdır. Kısa zamanda ufak bir ekip kurarak bir web sitesi kurmayı ve büyük kitlelere hitap etmeyi düşünüyorum.(Bu konuda büyük bir projem var) Bu yönde çalışmalarım da devam ediyor. Sizin de dediğiniz gibi normal bir kullanıcı için ŞUAN 8Gb RAM fazla olabilir. Doğrudurda. Ancak sizde kabul edersiniz ki teknoloji her gün ilerlemekte. Mesela kısa bir süre sonra Windows 8 tamamen piyasaya çıkacak. 2-3 yıl sonra başka işletim sistemi derken rammiş işlemciymiş hdd-ssd'ymiş bu tür şeylere işletim sistemi daha çok ihtiyaç duyulacak. Bense çizimler dışında bu tür şeyleri de göz önüne alarak böyle birşeye gerek duydum. Atıyorum siz 2 yılda bir dizüstü değiştirebilirsiniz ama ben öğrenci olduğum için kurduğum sistemin minimum 4 yıl gitmesin isterim.

Herşeyi bir kenara ittiğimizde RAM'i düşürerek değil de ve ya 12'ye de düşebilir sorun değil. 750Gb HDD'yi çıkarıp 240GB SSD 'mi taksam gibisinden bir düşünceye kapılmadı değilim. Sizin bu konuda bir öneriniz var mı ? Yani bu değişim sistemde gözle görülür derecede bir değişiklik yaratır mı ?

Not: Değişim yapıldığı taktirde depolama için harci bir disk kullanabilir ve ya Harddisk II kısımından 500Gb hdd'yi takabilirim.

Saygılarımla,

• Bak ben fikrimi söyledim, elindeki cihaza performans katacak tek şey fazladan SSD olur. 8 Ram bile seni en az 4 sene götürür güven bana. Mühim olan senin veri erişme okuma yazma hızın. Bir cihaz diskten veriyi ne kadar çabuk işleyebiliyorsa diğer bileşenlere de o derece rahat çalışma imkanı sunar. Ben olsam 8 ram + 240 ssd yapardım. Sonuçta ram ucuz bişey, her zaman alırsın. İlla bol bol olmasına gerek olacak bir şey değil.
  • Forever linux
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathmetal10line

Forever linux

Arkadaş ne sormuş sen ne diyorsun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deathmetal10line

Forever linux

Arkadaş ne sormuş sen ne diyorsun.

evet afedersin doğru düzgün bir cevap yazayım :)

dostum işin özü şu, bilgisayarı, kurcalamayı değil kullanmayı seviyorsan windows daha iyi bir seçim gibi gözükse de aslında linux daha iyi bir seçimdir. Çünkü linux kullandığın kadar hakim olduğun bir sistemdir, windows gibi belirli bir zamandan sonra öğrenebileceğin ve onarabileceğin şeyler minimalleşmez. Windows son kullanıcılarına çok az iş bırakıp çok da kısıtlı çözümler üretiyor, çözümlerin size ulaşmasını yani paranızın karşılığını bekleyeceğiniz süre ise cabası. Linux'ta bir sorununuz olduğunda ise tamamen gönüllülerden oluşan sıcak bir ailenin kollarına bırakabilrsinz kendinizi. Hangi dağıtımı kullanırsanız kullanın size yardımcı olmak için can atatacak ( çünkü öğrenmek, öğretmeyi arzulatır) linux severler bulabilirsiniz.

Bahsettiğin program ve oyunlar yine linuxta kullanabileceğin türden olmakla beraber, linuxu deneyip bütün bunları windowstaki gibi rahat kullanmaya başladıktan sonra bir gün windowsa dönecek olursan, ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsin. :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.