Şimdi Ara

Linux Mint 12 ve Ubuntu 11.10'da Masaüstüne Kısayol Oluşturma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Linux Mint 12 ve Ubuntu 11.10'da masaüstünde uygulama başlatıcısı oluşturmak için aşağıdaki adımları uygulayınız.

Uçbirimi açınız ve aşağıdaki kodla metin editörünü açınız.

gedit ~/.gnome2/nautilus-scripts/'Yeni Başlatıcı Oluştur' 

Açılan metin düzenleyiciye aşağıdaki kodu yapıştırıp kaydediniz ve metin editörünü kapatınız. Eğer kullandığınız dil İngilizce ise aşağıdaki kodda Masaüstü yerine Desktop yazacaksınız.

gnome-desktop-item-edit ~/Masaüstü/ --create-new 

Aşağıdaki kodla oluşturduğumuz dosyaya çalıştırma izni veriniz.

chmod +x ~/.gnome2/nautilus-scripts/'Yeni Başlatıcı Oluştur' 

Artık masaüstüne sağ tıklayıp Betikler => Yeni Başlatıcı Oluştur kısayolu ile masaüstünde başlatıcı oluşturabilirsiniz.
    Eğer Betikler => Yeni Başlatıcı Oluştur sağ-tık menüsünde etkinleşmedi ise oturumu kapatıp açmayı deneyiniz.

Örnek olarak Masasüstünde Firefox kısayolu oluşturalım.

Masaüstüne sağtık => Betikler => Yeni Başlatıcı Oluştur
    Başlatıcı Oluşturda İsim kısmına Firefox yazıp Gözat düğmesine tıklayınız.

Açılan pencereden Dosya Sistemini seçip sırasıyla /usr / bin dizinini açınız.
    Buradan Firefox başlatıcısını bulup seçiniz ve Aç düğmesine tıklayınız.

Artık Başlatıcı Oluştur aşağıdaki gibi gözükecek, Tamam düğmesine tıklayarak masaüsütünde Firefox kısayolunu oluşturabilirsiniz.

Aynı işlemi masaüstünde kısayol oluşturmak istediğiniz diğer uygulamalar için tekrarlayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 26 Eylül 2012; 17:03:00 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Linux Mint 12 ve Ubuntu 11.10'de masaüstüne uygulama ekleyerek, en çok kullandığınız uygulamalara kolayca erişebilirsiniz. İşte masaüstüne kısayol oluşturma adımları:

1. Uygulama Menüsünü Aç: Bilgisayarınızda Uygulama Menüsünü bulun ve açın.
    2. İstediğiniz Uygulamayı Bul: Uygulama Menüsünde, masaüstüne kısayol oluşturmak istediğiniz uygulamayı bulun.
    3. Uygulamayı Sağ Tıkla: Uygulamanın üzerine sağ tıklayın ve "Kısayol Oluştur" seçeneğini seçin.
    4. Kısayolu Kaydet: " masaüstüne uygulama ekleme" penceresinde, kısayolun kaydedileceği yeri seçin ve "Kaydet" düğmesine tıklayın.

Kısayol şimdi masaüstünüzde görünecektir. Uygulamayı başlatmak için kısayola çift tıklamanız yeterlidir.

Not: Bazı uygulamalar masaüstüne kısayol oluşturma seçeneğini sunmayabilir. Bu durumda, terminal komutlarını kullanarak manuel olarak bir kısayol oluşturabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba,

Aynen dediğiniz gibi yaptım ve sağ tuşda artık yazıyor. ama tıkladığımda hiçbirşey olmuyor. sorun nedir acaba
  • Eğer İngilizce kullanıyorsanız aşağıdaki koddaki Masaüstü yazan yere Desktop yazmayı deneyiniz.

quote:

gnome-desktop-item-edit ~/Masaüstü/ --create-new

Aşağıdaki gibi olacak

quote:

gnome-desktop-item-edit ~/Desktop/ --create-new
  • türkçe kullanıyorum. Aynen geldi sağ tuşa ama tıklayınca bi cacık oomuyo
  • denedim çalışıyor. teşekkürler kelebekx3.
  • Ubuntu 11.10 kullanıyorsanız aşağıdaki kodla gnome-panel paketini yüklemeyi deneyebilirsiniz.

quote:

sudo apt-get install --no-install-recommends gnome-panel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 22 Ocak 2012; 23:41:40 >
  • tesekkurler cok isime yaradi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dosya çalıştırma için izin verme işlemini yaptığım zaman aşağıdaki hatayı alıyorum.

chmod: `.gnome2/nautilus-scripts/Yeni Başlatıcı Oluştur''e erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
  • Aşağıdaki deneyiniz. Yukarıdaki kodları code etiketi içine alamadığım için hata olmuş olabilir tekrar düzenliyorum.

chmod +x ~/.gnome2/nautilus-scripts/'Yeni Başlatıcı oluştur'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 26 Eylül 2012; 9:15:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Aşağıdaki deneyiniz. Yukarıdaki kodları code etiketi içine alamadığım için hata olmuş olabilir tekrar düzenliyorum.

chmod +x ~/.gnome2/nautilus-scripts/'Yeni Başlatıcı oluştur'

Uç Birim'i açıyorum verdiğiniz kodu yapıştırıyorum ama olmuyor. Code etiketi ne işe yarar bilmiyorum. Dediğim gibi code'u sadece yapıştırıyorum. Hata mı yapıyorum?
  • Aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırıp dosyayı kaydettiğiniz klasörü açın. Sonra dosyaya sağ tıklayın, Özellikleri seçin. Erişim Hakları sekmesinde Bir program gibi çalışmasına izin ver kutusunu işaretleyin.

nautilus ~/.gnome2/nautilus-scripts/

Alternatif olarak Belgeler, Resimler vb. klasörlerin bulunduğu kullanıcı ev dizinini (home) açıp CTRL+H tuşuna basarak gizli dosyaları görünür yapın.
    Sırasıyla .gnome2 => nautilus-scripts klasörlerini açın. Bu kasör içinde oluşturduğunuz dosya olması lazım. Sağ tık => Özellikler => Erişim Hakları => Bir program gibi çalışmasına izin ver kutucuğunu işaretleyerek çalıştırma izni verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 26 Eylül 2012; 17:03:43 >
  • Masaüstünde sağ tıklayınca betikler diye bir seçenek geliyor.

Tür kısmında üç seçenek var:
    Uygulama
    Uç Birim İçinde Uygulama
    Bunların herhangi bir seçtiğim zaman bir klasörü kısayol olarak atayamıyorum. Sadece klasörün içindeki herhangi bir resim veya müzik dosyasını kısayol olarak atıyor.
  • Bu işlevi yerine getiren güzel bir uygulama hazırlanmış. Arronax ismindeki uygulamayı aşaşğıdaki kodları sırasıyla uçbirimde çalıştırarak PPA kaynağından yükleyebilirsiniz.

sudo add-apt-repository ppa:diesch/testing 
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install arronax

Kurulumdan sonra aşaşğıdaki kodla nautilus'u yenileyebilir yada oturumu kapatıp açabilirsiniz.

nautilus -q

Betikten daha iyi çalışıyor, Betik sadece masaüstünde başlatıcı oluştururken bu uygulama ile dilediğiniz yerde başlatıcı oluşturmak mümkün.

Çalışma mantığı klasik başlatıcı ile aynı. Title (Başlık) ve Command (Komut) kısımlarını doldurup Kaydet simgesine bastığınızda nereye kaydedeceğinizi soruyor.

• Teşekkür ederim. Oldu )
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.